Hvis du lurer på hva et Moringa -tre er, er det ingenting annet enn ditt favoritt trommestikk -tre! Moringa er et vanlig syn i nesten alle indiske husholdninger, og er en av naturens beste gaver til menneskeheten. Sammen med Moringa -pinnene, som er lagt til i Sambar, er Moringa -bladene også egnet for konsum. De er vitenskapelig kjent som Moringa Oleifera -blader og brukes til matlaging og medisinske formål. Moringa blader er rike på antioksidanter, vitaminer og mineraler, noe som gjør dem til de beste supermatene. I denne artikkelen skal vi diskutere mer om de fantastiske fordelene med Moringa -treblader i detalj.

Moringa etterlater fordeler for hud, hår og amp; Helse

Hva er Moringa -blader?

Moringa -blader er bladene til Moringa -treet, som vokser mye i India og afrikanske land. De er litt bitre i smaken når de tas i rå form, men er fullpakket med smak. Tørkede Moringa -blader brukes til fremstilling av Moringa -te og er tilgjengelige i form av pulver eller tabletter. De kalles også “MunagaAaku” på telugu og “SahjanKePatthe” på hindi.

Betydningen av Moringa -blader:

Vår gamle indianer har lenge anerkjent viktigheten av Moringa -blader for god helse. Disse svært næringsrike bladene tilbyr mange fordeler for kroppen vår, inkludert forebygging av diabetes, reduserer betennelse og til og med håndterer vitaminmangel. Dette gode gamle hjemmemedisinet har vist seg å senke kolesterolnivået og redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer.

Hvordan du bruker Moringa -blader?

Det er mange måter å inkludere Moringa -blader i kostholdet ditt. Friske Moringa -blader kan brukes til å lage dals, karriretter og til og med i karrypulver. Tørre Moringa -blader, derimot, brukes til å lage urtete. Pulverformen av disse bladene blir til kapselform som skal konsumeres for behandling av mange plager.

Hvor mange Moringa -blader skal jeg spise?

For å nyte maksimale helsemessige fordeler, kan du ta 1 eller 2 porsjoner ferske Moringa -blader to eller tre ganger i uken. Hvis du tar Moringa pulver eller tabletter, kan du ta ca 1 ss, to ganger om dagen. Forbruk av disse bladene utover anbefalt dosering kan føre til magesykdommer som fordøyelsesbesvær og kvalme.

Næringsverdi av Moringa -blader:

Sjekk den ernæringsmessige oppløsningen av 1 kopp friske Moringa -blader (porsjonsstørrelse: 100 g)

 • Totale kalorier: 64
 • Total mengde fett: 1,4 g
 • Natrium: 9 mg
 • Totalt karbohydrater: 8,3 g
 • Kostfiber: 2 gm
 • Protein: 9,4 g
 • Vitamin A: 151%
 • Vitamin C: 86%
 • Kalsium: atten %
 • Jern: 22%

Fantastiske helsemessige fordeler med Moringa -blader:

Det er mange vitaminer og mineraler i moringa blader, og de kan tilberedes på forskjellige måter hver dag for riktig inntak i måltidene. Moringa blader juice kan også tilberedes. Sjekk denne guiden nedenfor for å vite om Moringa Leaves -fordeler du kan ha i vesken din når du bruker Moringa -blader.

moringa etterlater fordeler

1. Tilbyr essensielle aminosyrer:

Det er mange aminosyrer i moringablader som kan være veldig nyttige for kroppen. Det er omtrent 18 viktige aminosyrer i bladene som hjelper til med å bygge proteiner og at kroppen fungerer som den skal. Det er definitivt en av de beste bruksområdene til moringa -blader du bør glede deg til.

2. For ammende kvinner:

Det er mange ayurvediske egenskaper i moringa -blader. For å øke amming og melkeproduksjon hos ammende kvinner, er dette gitt som en naturlig medisin med jevne mellomrom. Totalt sett betyr dette at det er gunstig for ammende kvinner.

3. Antiinflammatoriske midler:

Det er jern og antiseptiske så vel som antiinflammatoriske midler til stede i moringa-blader. Dette hjelper i rask helbredelse av skadene, så vel som kutt og brannskader. Det hjelper også med å redusere leddsmerter og hevelse. Jernnivået er også bra for behandling av anemi.

4. styrker nervesystemet:

Alle slags nervøse lidelser kan behandles med en enkel endring i kostholdet ved å legge til moringa -blader. Det behandler også andre problemer som migrene, irritasjon og hodepine. Moringa blad tabletter kan også brukes sammen med friske Moringa blader for å styrke nervesystemet.

5. For å redusere kolesterol:

Det er noen slankende og fettforbrenning fordeler som moringa blader har. Det hjelper også med å redusere sultfølelsen. Dette bidrar til å øke energinivået og gi en aktiv livsstil. Ved å oppnå lave kolesterolnivåer beskytter du også kroppen mot hjertesykdommer.

6. Hjelper med fordøyelsen:

Moringa blader er ikke bare seg selv en mat som er lett fordøyelig, men det hjelper også i fordøyelsen av andre matvarer. Dette får kroppen til å absorbere flere næringsstoffer og arbeide for god helse for personen. Dette er en av de beste helsemessige fordelene med Moringa -treblader!

7. Gir energi:

bruk av moringa blader

Sammen med et velvære og god helse, er Moringa blader kjent for å tilføre energi til kroppen. Det gir energi med forbruk av hver porsjon og det også minus sukkeret. Dette sikrer at du er i form og har god konsentrasjon hele dagen. Å spise ferske blader eller til og med tørket moringa blader gir fordeler ved å øke energinivået.

8. Avgiftning av kroppen:

Antioksidanter og vitaminer i moringa forlater sammen med gode nivåer av kostfiber som hjelper til med å rense hele systemet, ikke bare fra fettceller, men også fra giftstoffer og farlige væsker. Moringa bladte bidrar til fullstendig og naturlig avgiftning av kroppen. Det fremmer god helse og holder kroppen fri for skader.

9. Promoter hårhelse:

Håret og hodebunnen kan holdes friske ved bruk av Moringa -blader. Dette er på grunn av de høye nivåene av vitaminer og mineraler. Det hjelper med å rense hodebunnen og behandling av flass sammen med riktig forebygging av hårskader. Det behandler også problemer med tørt hår. Blodsirkulasjonen bidrar også til aktivering av hårsekkene. Dette gir håret styrke og gjør det sunt.

10. Rik på antioksidanter:

Moringa blader er rike på antioksidanter som vitamin C, Quercetin, klorogensyre, som kan bekjempe celleskader forårsaket av frie radikaler. Disse midlene har også vist seg å være effektive for å senke blodtrykket og regulere blodsukkernivået. Moringa blader brukes også i kjøttkonservering for sine høye antioksidasjonsegenskaper.

11. Reduser diabetes:

Moringa Oleifera etterlater helsemessige fordeler er mange og er en av de utmerkede rettsmidler for å holde blodsukkernivået i sjakk. Spesielt er det vist at en antioksidant som kalles klorogensyre, virker på å dempe høye sukkernivåer. Det er derfor Moringa forlater for diabetespasienter som foreslås å holde blodsukkernivået under kontroll.

12. Cure Acne:

Hvis du lider av akne, kan du prøve Moringa bladmaske for å oppnå feilfri hud! Oljene i Moringa -bladene kan trenge dypt inn i huden og redusere betennelse. De bekjemper også smittefremkallende bakterier og renser porene. Du kan lage en pasta av Moringa -blader og vann og la den stå på ansiktet ditt i 15 minutter. Dette behandler ikke bare kviser, men renser også huden din for eventuelle flekker.

Moringa Tree Leaves bivirkninger:

Selv om Moringa -blad generelt anses å være trygt, kan det være en helsekomplikasjon som skyldes overdreven forbruk. Følgende er noen av Moringa bladets bivirkninger:

 • Fordøyelsesbesvær
 • Magesmerter
 • Kvalme
 • Interferens med diabetesmedisin- Kan senke blodsukkernivået drastisk.
 • Interferens med BP-medisiner- Kan føre til lavere blodtrykksnivåer.

Det er ikke alt! Moringa blader er kjent for å kurere mer enn 300 forskjellige typer sykdommer, ukjent for moderne medisin. Med et bredt spekter av næringsstoffer er Moringa -blader uunnværlige for god helse. Ikke rart hvorfor våre bestemødre sørget for at bladene er godt utnyttet sammen med pinnene i kostholdet. Det er på tide at vi gjenkjenner moder naturens utrolige underverk og går tilbake til røttene våre for et sykdomsfritt, medisinfritt liv!

Helsefordeler med Moringa -blader