Fra Biryanis til pasta, hvitløk er uunnværlig for ethvert kjøkken! Denne stikkende pæren kan tilføre maten en tydelig aroma og lever opp til etiketten “Flavor powerhouse”. Hvitløk tilhører løkfamilien, med et vitenskapelig navn “Allium Satvium”. Hvitløk har vært i bruk siden uminnelige tider, ikke bare for smakløftende egenskaper, men også for sine mange medisinske fordeler. En slik form for hvitløk diskutert i denne artikkelen er naturlig hvitløkolje. Denne kraftige spiselige oljen har vist seg å bekjempe mange plager, inkludert forebygging av kreft. La oss forstå mer om fordelene med hvitløkolje og også den beste måten å tilberede den hjemme.

Fordeler med hvitløkolje for hud, hår og amp; Helse

Hva er hvitløkolje?

Hvitløkolje er en kraftig luktende olje avledet fra hvitløkskål. Den essensielle hvitløksoljen tilberedes ved dampdestillasjonsprosess og brukes mye til matlaging og medisinske formål. De store mengder Diallyl -disulfid gir den en skarp aroma. Den vanlige typen hvitløksolje tilberedt ved å suge eller koke hvitløk i vegetabilsk olje anses ikke å være den rene formen. Det er hvitløk-infisert olje som hovedsakelig brukes til matlaging eller som salatdressing.

Er hvitløkolje trygg?

Hvitløk essensiell olje er generelt veldig kraftig og anbefales ikke i store mengder. Den sikreste måten å bruke denne oljen i kostholdet ditt eller til aktuelle applikasjoner er å bruke hjemmelaget hvitløk infisert oljen. Med en holdbarhet på bare 4-5 dager når den lagres i kjøleskapet, anses denne oljen vanligvis å være trygg for internt forbruk.

Hvitløkolje Ernæring:

Hvitløkolje laget med 1 unse hvitløk inneholder ca..

(Verdiene representerer utelukkende ernæringen i hvitløk og ikke baseoljen)

 • Magnesium: 23%
 • Vitamin B6: 17%
 • Vitamin C: 15 %
 • Selen: 6%

Bortsett fra disse er det også store mengder kalsium, jern, fosfor og vitamin B1.

Hvordan fungerer hvitløksolje?

Hvitløkolje er en rik kilde til antioksidanter, vitaminer og mineraler. De antibakterielle egenskapene til denne oljen hjelper til med å bekjempe symptomer på influensalignende rennende nese, ondt i halsen og hoste. Hvitløkolje er også kjent for å senke kolesterolnivået, og dermed holde hjertesykdommer i sjakk. Aktuell påføring av hvitløksolje kan behandle hudinfeksjoner som kviser, utslett osv.,

Hvordan lage hvitløkolje hjemme?

Her er en enkel oppskrift for å lage hvitløksinfisert olje hjemme:

Ting du trenger:

 • Hvitløksfedd – 6
 • Olivenolje – ½ kopp

Metode:

 • Skrell hvitløksfeddene og finhakk dem.
 • Ha olivenolje og kjøttdeig i en tykkbunnet wok.
 • Varm den i et par minutter.
 • Ikke la det sitte på varmen lenge, da du kan brenne hvitløken.
 • Fjern fra varmen og sil oljen.
 • Oppbevar den i en glassbeholder.

Hvordan bruke hvitløksolje?

Hvitløkolje kan brukes i stekt pommes frites, salatkrydder og til og med i karriretter for å forbedre smaken. Hvis du er forkjølet og hoster, kan du dryppe noen dråper hvitløksolje på den varme suppen for å få umiddelbar lindring. For hud- og hodebunnsrelaterte infeksjoner kan gni denne oljen direkte på de berørte områdene gjøre underverker. Du kan til og med tilsette et par dråper hvitløksolje i varmt vann for å fungere som en bløtlegg for liktorn og stinkende føtter.

Hvor mye dose olivenolje kan jeg ta daglig?

Den anbefalte dosen olivenolje er ca 2 ss til 3 ss per dag. Forbruk av mer enn denne mengden kan føre til rapninger, fordøyelsesbesvær og andre bivirkninger. Hvitløkolje kan også føre til halsbrann og dårlig lukt i munnen når det tas i store mengder. Så før du bruker den moderat i maten!

Fordeler med hvitløkolje for hud, hår & Helse:

Sjekk ut de 14 overraskende fordelene med hvitløkolje for helse, hår og hud. La oss se på dem.

hvitløksolje helsemessige fordeler

Hvitløkolje Helsefordeler:

Her oppnådde vi topp 10 helsefordeler med hvitløkolje. La oss se på dem.

1. Kurer infeksjoner:

Eventuelle infeksjoner forårsaket av sopp eller bakterier kan behandles med hvitløksolje. De medisinske egenskapene til hvitløksolje vil hjelpe i behandlingen av infeksjonene. Gjærinfeksjoner og stafylokokinfeksjoner er noen av de vanlige som kan kureres.

2. Senker kolesterolet:

Reduksjon av dårlig kolesterol kalt LDL og triglyserider er mulig ved inntak av hvitløksolje. Dette hjelper til med å holde kolesterolet i sjakk og fremmer dermed hjertehelsen. Det forhindrer også akkumulering av fett og kolesterol som øker kroppsvekten.

3. lindrer tannpine:

Ta litt hvitløkolje på en ren bomullsdott og påfør den godt på det berørte området av tannen for å lindre smerten. Dette bør gjøres i minst 10 minutter. Dette bør gjøres omtrent 2-3 ganger på en dag til problemet er fullstendig helbredet.

4. Forebygger kreft:

Det er kjemikalier i hvitløksolje kjent som allylsvovel. Dette forhindrer og stopper forekomsten av kreftceller i kroppen. Dette er gyldig for tykktarmskreft, kreft i bukspyttkjertelen og magekreft og bryst-, prostata- og øsofagalkreft.

5. Behandler infeksjoner i øret:

Det er virus som forårsaker ørebetennelse som fører til ubehag, nød og irritabilitet. Varm hjemmelaget olje fra hvitløk kan brukes som hjemmemedisin for behandling av dette. De antivirale, antibakterielle og soppdrepende fordelene med hvitløkolje for ører er bevist.

6. Naturlig myggmiddel:

Hvitløkolje har en sterk duft som kan avvise insekter, inkludert mygg. De er et av de naturlige insektmidler som brukes av bønder for å beskytte avlingene sine. Den beste måten å avverge de irriterende myggene på er å blande 1 del hvitløkolje i 3 deler vann i en sprayflaske og spraye den nær vinduene, hagen og vaskeområdene.

7. Diabetisk kontroll:

En av faktorene som kan føre til diabetes er hjerteproblemer. Ved å kontrollere blodtrykket og forhindre kardiovaskulære sykdommer, kan hvitløkolje også hjelpe til med å redusere risikoen for diabetes. Studier viser også effekten av å kontrollere blodsukkernivået. Hvis du har en diabeteshistorie i familien din, er det bedre å begynne å handle nå!

8. Opprettholder respiratorisk helse:

Hvitløk har en forbindelse som kalles “Allicin”, som er kjent for å bekjempe bakterier som forårsaker infeksjoner, spesielt de som påvirker lungene. Dette er grunnen til at hvitløksolje kan være bra for de som er utsatt for lungelaterte problemer og hjelpe dem å puste fritt. Selv genetiske sykdommer som cystisk fibrose som påvirker lungene kan til en viss grad forhindres med hvitløk.

9. Forebygger fedme:

Hvitløk hjelper på bedre fordøyelse av mat og er også en effektiv “fettforbrenner”. Med trening og balansert kosthold kan det å hjelpe deg med å gå ned i vekt raskere å innlemme hvitløksolje i kostholdet ditt. Hvitløkolje med litt honning kan gjøre en fantastisk tonic for å behandle dine metabolske lidelser, og dermed forhindre risikoen for å bli overvektig.

10. Behandler forkjølelsessår:

Hvitløkolje kan være et magisk middel for behandling av forkjølelsessår. Disse er vanligvis forårsaket av mikrobielle infeksjoner og kan være ganske smertefulle. Påføring av hvitløksolje direkte på dem kan hjelpe til med å bekjempe bakteriene og gjenopprette huden til normalitet. Det hjelper også med raskere helbredelse av sårene og reduserer rødhet og betennelse.

Fordeler med hvitløkolje for hud:

Her fikk vi de to beste fordelene med hvitløkolje for huden. La oss se på dem.

11. Behandle acne:

Hvitløkolje for ansikt brukes til å behandle kviser og flekker. En ansiktsmaske kan lages av hvitløksolje som kan brukes til behandling av kviser og hudutbrudd. Dette kan vanligvis blandes i en gjørme og påføres ansiktet en gang i uken for å få ønsket resultat.

12. Hvitløkolje for hudhelse:

Alle slags soppinfeksjoner på huden, inkludert liktorn og vorter, samt jock kløe, fotsopp og ringorm kan behandles med påføring av hvitløksolje på de berørte områdene hver dag. Det vil sikkert gi deg gode resultater i hånden. Smertelindring og infeksjonsfri hud er noen av fordelene med hvitløksoljemassasje.

Hvitløksolje Fordeler for hår:

Her fikk vi de to beste fordelene med hvitløkolje for hår. La oss se på dem.

13. Behandler flass:

Hvitløkolje kan enkelt påføres håret og hodebunnen for å behandle problemer med flass og flass. Det behandler også kløe i hodebunnen og hydrerer hodebunnen. Dette bør brukes en gang i uken annenhver uke for å få de ønskede resultatene på problemet.

14. Hvitløkolje for hårproblemer:

Det er mange næringsstoffer i hvitløksolje som hjelper håret godt. Det gir et viktig ernæringskrav til håret og glatter hårets tekstur og forbedrer hårveksten. Det beskytter også hodebunnen godt. Hårbrudd kan også behandles og hårets røtter blir sterke med hvitløksolje. Det øker blodsirkulasjonen til hårsekkene og regulerer funksjonene.

Hvitløkolje bivirkninger:

Nå som du har lært om de fantastiske fordelene med hvitløkolje, er det på tide at vi vet om bivirkningene:

 • Sterk lukt i munnen forårsaker dårlig ånde.
 • Brennende følelse i munn og svelg.
 • Hjerteforbrenning
 • Diaré
 • Magesykdommer
 • Oppkast
 • Oppblåsthet
 • Allergiske reaksjoner som elveblest, utslett, rødhet, kløe.

De gamle grekerne og egypterne har lenge anerkjent disse fantastiske fordelene med hvitløkolje. Det gjør ikke bare maten sikleverdig, men kan også føre til redusert medisinavhengighet. Oljen er også ganske enkel å lage, med mindre enn 10 minutters forberedelsestid. Så, hva venter du på? Forbered denne garlicky godheten hjemme og nyt de for gode til å tro helsemessige fordelene den tilbyr!