Hvis du er te -kjenner, trenger Peppermint -te ingen spesiell introduksjon. I motsetning til vanlig melkbasert te eller chai, er myntete ikke-meieri, klar, urtete. Det er en smakfull infusjon av friske eller tørkede mynteblader. Lyden av en varm myntete i seg selv kan berolige sinnet og avlaste deg fra stress. Bortsett fra de beroligende effektene, hjelper myntete også med et sunt velvære. Fra behandling av fordøyelsessykdommer til forbedring av stoffskiftet og styrking av immunsystemet, er Peppermynte -te fylt med fordeler for kroppen din.

Peppermynte te fordeler

Hva er Peppermint Tea?

Peppermynte er et urtepreparat laget av mynteblader og vann. Det er kjent for sine helbredende effekter på både kroppen og sinnet. Det er en klar drikke med en lys gylden nyanse som oppnås fra saften fra myntebladene. Peppermynteposer er også lett tilgjengelige på markedet med forskjellige smaker for å nyte dem på farten!

Pudina Tea Ernæringsfakta:

Her er oppløsningen av næringsfakta for mynte -te:

 • Totale kalorier: 2
 • Total mengde fett: 0%
 • Natrium: 1,3 mg
 • Protein: 0,2 mg
 • Ubetydelige mengder vitaminer og mineraler.

Er peppermynte -te bra for deg?

Peppermynteblader er rikelig i Menthol, et middel kjent for sin avslappende og beroligende aroma. Myntete laget med disse bladene er den enkle måten å nyte fordelene med Menthol for bedre fordøyelse, munnhelse og til og med forkjølelse og hoste. Te hjelper også med å indusere god søvn for å kurere kronisk søvnløshet.

Hvordan lage peppermynte?

Selv om den enkleste måten å nyte pudina-te er å infisere teposen i en kopp varmt vann, kan du også tilberede en hjemmelaget myntete med en mer tett smak. Her er noen av de enkle trinnene for denne oppskriften:

Ingredienser:

 • Peppermynteblader – 1 haug.
 • Vann – 250 ml.

Forberedelsestid: 10 minutter.

Slik gjør du:

 • Plukk bladene fra myntebuntene.
 • Vask dem grundig.
 • Knus bladene med baksiden av skjeen eller hånden.
 • Overfør dem nå til en kopp kokende vann.
 • La saften trekke inn i 3-5 minutter.
 • Sil bladene og server varmt.

Serveringsforslag: Du kan også legge til noen dråper sitronsaft eller honning for bedre smak og helsemessige fordeler.

Slik drikker du peppermynte?

Den ideelle måten å nyte Peppermintte er ved å holde seg varm. Eksperter anbefaler også å holde mynte unna meieri, da det kan fjerne fordelene og også forårsake fordøyelsesproblemer. Du kan også søte det lett med sukker, søtningsmiddel eller til og med honning.

Hvor mange kopper peppermynte te om dagen?

Det er ingen spesifikk diettanbefaling for den daglige mengden Peppermintte. Den ideelle serveringsgrensen er vanligvis 1-2 kopper eller maksimalt 23 kopper per dag. For mye te kan føre til visse bivirkninger og mageforstyrrelser.

Når skal jeg drikke peppermynte?

Peppermynte er best først om morgenen for en naturlig måte å avgifte kroppen og gå ned i vekt. Du kan også spise det mellom måltidene for raskere fordøyelse av mat og holde magen lys. Te er også flott for å aktivere sinnet og kroppen din i løpet av 3-4 PM når du føler deg treg og søvnig.

Peppermynte -te -fordeler for hud, hår & Helse:

Her fikk vi 14 utrolige fordeler med peppermynte -te for helse, hår og hud. La oss se på dem.

1. Behandler magesykdommer:

Peppermynte er kjent for sin effektivitet i behandling av mange magesykdommer. Enhver som har problemer med magen og dens funksjoner som irritabel tarmsyndrom, forstoppelse, diaré, kvalme, magesmerter, gass, oppblåsthet og mer, kan lett bruke peppermynte -te til unnsetning. Dette er en av de beste fordelene med Peppermynte -te når den er fersk.

2. Øker immuniteten din:

Peppermynte er rik på antioksidanter som bekjemper frie radikaler som forårsaker skade på mobilnivå. Andre næringsstoffer som kalsium, kalium og vitamin B i peppermynte er det som hjelper for å nå dette målet. Å bruke peppermynte te regelmessig behandler ikke bare forkjølelse og influensa, men hjelper også med å gjøre kroppen motstandsdyktig mot den i de senere stadiene og forhindre at den kommer igjen. Et styrket immunsystem er en av de store fordelene med å drikke peppermynte.

3. Holder dårlig ånde unna:

Peppermynte -bruk for oral helse er lenge anerkjent av tannleger. For de som lider av dårlig ånde, er Peppermynte te den beste måten å håndtere dette problemet på. Mentolen i Peppermintte kan drepe lukten som forårsaker bakterier i munnen og gjenopprette sin naturlige helse. Den aromatiske smaken av denne drikken kan etterlate en frisk smak og få munnen til å lukte godt.

4. Fremkaller god søvn:

Lukten av peppermynte -te skaper aromaterapi for sinnet og hjelper dermed med å slappe av og lindre stresset. Dette hjelper igjen med å få god søvn og behandle søvnløshet. Det kurerer også depresjon forårsaket på grunn av tretthet og overdreven stress på hjernen din. Det anbefales derfor å ha en kopp varm peppermynte -te før sengetid for å nyte en god natts søvn. Dette er det beste av mynte -te -fordeler for kroppen.

5. Hjelpemidler ved vekttap:

Når det gjelder en naturlig måte å gå ned i vekt og vektkontroll, er det ikke noe mirakel bedre enn å bruke peppermynte -te til formålet ditt. Forbruket av denne teen hjelper til med å undertrykke appetitten og øker også stoffskiftet i kroppen. Dette hjelper med å kaste de ekstra kiloene fra kroppen. Pudina te fordeler også i å avgifte kroppen.

6. Renser huden:

Eventuelle hormonelle problemer som forårsaker hudproblemer som akne, kviser kan behandles med peppermynteforbruk. Et lite løft for østrogennivået er det som hjelper i behandlingen av akne og gir klar og feilfri hud. Du kan også lage en omgang peppermynte-te og vann og suge i den i 15-20 minutter daglig. Plassering av brukte peppermynte teposer på øynene kan redusere mørke ringer og hevelse.

7. Lettelse fra Sinus:

Forbruk av varme og sunne væsker er kjent for å kurere problemet med sinus og hva er sunnere enn peppermynte -te? Det vil rense halsen ved å tynne slimet i halsen og berolige ømheten for å helbrede sinus fullstendig. De slimløsende egenskapene til denne teen kan lindre hoste og tørrhet. Det kan også bekjempe infeksjoner som forårsaker mikrober i halsen for raskere utvinning.

8. Behandler morgensykdom:

Morgensyke er et vanlig problem under graviditet. Du kan nå få lindring fra symptomer på kvalme, svimmelhet, halsbrann og tap av matlyst med peppermynte. Det hjelper deg ikke bare med å overvinne disse problemene, men hjelper også med å slappe av sinnet og gjenopprette roen. Dette er en av de store helsemessige fordelene med mynte til gravide.

9. Kurer og hoste:

Den beste og naturlige måten å kurere forkjølelse og hoste på er ved hjelp av Peppermintte. Denne varme drikken kan umiddelbart tømme halsen og redusere slimet. Det kan også gi beroligende lindring for din irriterte hals for å gi rask lindring. Dessuten kan Peppermynte -te også behandle hodepine og irritasjon forbundet med forkjølelse.

10. Antiinflammatorisk middel:

Peppermynte er full av antiinflammatoriske midler for å redusere betennelse i halsen, huden og vevet. Det kan fjerne utbrudd på kroppen din og redusere alvorlighetsgraden. Sammen med å drikke Peppermynte -te kan inhalering av det i form av damp rense nesegangene og bringe de indre allergiene under kontroll.

11. Kontrollerer høyt blodtrykk:

Hvis du lider av høyt blodtrykk, kan Peppermynte være det beste alternativet! Det reduserer kroppstemperaturen, noe som indirekte påvirker blodstrømmen. Ved å berolige sinnet kan Peppermynte slappe av nervene og senke trykket i blodstrømmen. Det er det beste koffeinfri alternativet for å få lindring fra disse symptomene.

12. Reduserer menstruasjonssmerter:

Peppermynte er et fantastisk middel for de som lider av smertefulle menstruasjonssmerter. Mentolen som er tilstede i denne teen kan slappe av de kontrakterte musklene i livmoren og redusere betennelsen. Det kan også forbedre blodsirkulasjonen i kroppen din og redusere den indre betennelsen som forårsaker kramper.

13. Senker kolesterolnivået:

Studier viser at å drikke Peppermynte te regelmessig har vist tegn på redusert kolesterolnivå i kroppen. Det ble også funnet å være effektivt for å forbedre utskillelsen av gallejuice for bedre fordøyelse. Peppermynte kan også redusere nivåene av dårlig kolesterol i kroppen som kan blokkere arteriene.

14. Behandler hodebunnsproblemer:

Peppermynte er kjent for å forbedre blodsirkulasjonen i hodebunnen din og dermed fremme god vekst av hårsekker. Den kjølende følelsen av denne drikken kan behandle hodebunnsproblemer som kløe, irritasjon og brennende følelse. Det kan også holde soppinfeksjoner i sjakk og forhindrer forekomst av flass.

Peppermynte te bivirkninger:

Selv om Peppermynte -te er fullpakket med fordeler, kan overforbruk av det føre til visse bivirkninger. Nedenfor er noen av de viktigste helserisikoen som skyldes Peppermynte:

 • Acid Refluxes.
 • Brennende følelse i magen.
 • Sår i munnen.
 • Kvalme.
 • Oppkast.
 • Senker blodtrykket.
 • Kan stimulere tidlige livmor sammentrekninger.

Så, neste gang du drar til kjøkkenet for litt chai, kan du prøve å lage denne sunne urtete i stedet! Ikke bare helbreder det deg for chai -suget ditt, men hjelper deg også med å forbedre helsen din. Du kan nyte denne kalorifrie, koffeinfri drinken hver dag uten å føle deg skyldig! Bare prøv å bruke hjemmelaget myntete i stedet for posene for å sikre en konserveringsfri opplevelse. På tide å gå Mint -ruten!