“Khubani ka Meetha”! Selve navnet er nok til at du spytter. Har du noen gang lurt på hva som gjør denne berømte desserten til? Du har rett! Khubani eller aprikoser! Aprikoser tilhører Prunus -fruktene og ligner fersken i utseende og smakprofil. Det antas at aprikoser opprinnelig ble dyrket i Armenia, og det er derfor de får Armeniaca som et vitenskapelig navn. De er også “Jallaru Pandu” (Telugu), “Jardalu” (Kannada), “Jardaloo” (Marathi) og “Carkkarai pātāmi” (Tamil) på lokale indiske språk. Aprikoser er frukt med søt smak og er ekstremt deilige. De tilbyr også en rekke fordeler for helsen vår, noe som gjør dem uimotståelige. La oss diskutere de utrolige aprikosfordelene (Khubani Benefits) i detalj!

Aprikosfordeler (khubani) For hud, hår og amp; Helse

 Hva er aprikos?

Aprikos er en seedet frukt som har en gyllen hud med søt og syrlig fruktkjøtt inni. Selv om ferske aprikoser er ganske deilige å spise, er de ikke lett tilgjengelige i India. Tørre aprikoser er de allment kjente varianter av aprikoser, som brukes til å lage søtsaker og desserter. Frøene, også kalt “steiner” fjernes og frukten med intakt hud tørkes for å gjøre den myk og fruktig.

Er aprikos bra for helsen?

Aprikoser er ikke bare gode smaker, men er også fullpakket med næring. De inneholder store mengder vitamin A, vitamin C, betakaroten, karotenoider som gir hunder mye fordeler for helsen din. Rik på antioksidanter, kan aprikoser reversere dine alderssymptomer. Disse fruktene gir også god fordøyelse og styrker immunsystemet.

Næringsverdi av aprikoser:

Ta en titt på ernæringsbruddet til 1 serverings aprikoser (ca. 35 g):

 • Totale kalorier: 17
 • Total mengde fett: 0%
 • Kolesterol:  0%
 • Kalium: 90,65 mg
 • Karbohydrater: 3,8 g
 • Kostfiber: 0,7 g
 • Sukker: 3,2 g
 • Protein: 0,5 g
 • Vitamin A: fjorten%
 • Vitamin C: 6%
 • Jern: 1%

Aprikosfordeler (Khubani) For helse, hår & Hud:

Lær om aprikosfordelene for helse, hår og hud og deres bivirkninger.

aprikos helsemessige fordeler

Aprikos helsemessige fordeler:

Her oppnådde vi de 13 beste fordelene med aprikos. La oss se på dem.

1. Balansert kolesterolnivå:

Aprikoser forsikrer deg om et godt hjerte, si helseeksperter. Dette er fordi frukten har rikelig med vitamin C, som holder hjertet trygt mot angrep, sykdommer og slag. Det er en god og naturlig måte å holde det kardiovaskulære systemet i sjakk også. LDL eller dårlig kolesterol reduseres og HDL fremmes, sistnevnte er godt kolesterol, sier holistiske eksperter. Dette er en av de beste fordelene med aprikosfrukt.

2. God blodsirkulasjon:

Frukten er velsignet med rikelig med jern i den, noe som hjelper til med transport av oksygen i blodet og forbedrer blodsirkulasjonen også. Man føler seg også energisk å ha en aprikos, spesielt er det juice først på morgenen på tom mage siden det hjelper blodstrømmen til å øke. Når kroppen har nok jern i seg, ville det ikke være noen måter at anemi kan angripe.

3. Bedre fordøyelse:

Aprikoser er bra for de som har problemer med fordøyelsen. Dette er fordi frukten er rik på kostfiber, og dette hjelper stoffskiftet i kroppen å øke. Når stoffskiftet er høyt, ville forstoppelse og fordøyelse være normal.

4. Forbedre visjonen:

For sunt syn og omsorg for øynene dine er det viktig å ha en aprikos hver dag. Dette er fordi frukten er rik på vitaminer, A, C og E, noe som reduserer risikoen for øyeproblemer på et senere tidspunkt i livet. Dessuten har frukten karotenoider som også forhindrer makuladegenerasjon.

5. Forebygger kreft:

Du kan finne mange helsemessige fordeler med aprikoser, da det er en fantastisk kilde til kreftforebyggende midler. Med aprikoser i det daglige kostholdet ditt, har kroppen nå en sjanse til å holde seg langt unna kreft. Frie radikaler oppstår vanligvis på grunn av forurensning, solstråler og andre økologiske forhold. Dette er fordi frukten er rik på antioksidanter, som holder cellene i kroppen trygge mot skadelige effekter av frie radikaler, sier eksperter. De frustrerer prosedyren for celleutvikling, noe som forårsaker endringer i DNA -en til cellene. Dette fører til utvikling av maligne celler i kroppen. Spis derfor aprikoser hele tiden for å beskytte deg mot svulsten. Den inneholder store mengder vitamin A og C, som hjelper til med trygge rammer, som bekjemper sykdom som forårsaker celler.

6. Forhindre forstoppelse:

Aprikoser inneholder et stort mål av pektin, en oppløselig fiber, som gir lindring av forstoppelsesepisoder og dermed legger til ytterligere bemerkelsesverdige fordeler med aprikosfrukt. Det blir ofte foreskrevet til pasienter som opplever crabby tarmlidelse og obstruksjon. Fiber bygger opp avføringen, noe som gjør det enklere å transportere gjennom innsiden. Det vedtar den peristaltiske bevegelsen av fordøyelseskanalen og styrer avføringen. De forhøyede fibermengdene i aprikos er også uunnværlige for tarmhelsen.

7. Beinhelse:

Aprikoser inneholder alle viktige kosttilskudd som kreves for utvikling av lydbein. Følgelig vil det å spise aprikoser ofte gi helsemessige fordeler av aprikoser og garantere utvikling og forbedring av beinene. Det vil også avverge aldersrelaterte tilstander, inkludert osteoporose. De formildende egenskapene til aprikos reduserer forverring i kroppen, lindrer leddbetennelse og plager.

8. Kurer feber:

Aprikosjuice godtas for å kurere feber. Dens formildende og beroligende egenskaper påvirker kroppens generelle temperatur, herder feber. Sett opp en blanding med aprikospresse og vann. Tilsett 1 ss nektar til denne blandingen. Drikk denne skapelsen to ganger om dagen for å lette forkjølelsesepisoder sammen med feber.

9. Sunt hjerte:

Aprikoshelsemessige fordeler utvides også mot å opprettholde et sunt hjerte. Aprikos er et forbløffende organisk produkt for å opprettholde hjertets velvære. Forskning har funnet ut at personer som spiser næring rik på vitamin C, er mindre hjelpeløse for hjertesykdommer. De store mengdene med kostfiber fjerner overflod av kolesterol fra venene, noe som reduserer belastningen på hjertet. Det beskytter lipoproteinet med lav tykkelse mot oksidasjon, og unngår hjertesykdommer og slag. Kalium i aprikos klarer utjevningen av intracellulære og ekstracellulære vannivåer, langs disse linjene som styrer pulsen. En stor del av et mål aprikos gir kroppen 10% av det foreslåtte kaliummålet.

10. Kontroll diabetes:

Den lave glykemiske indeksen til aprikoser gjør den ideell for diabetespasienter. Disse søte fruktene kan nytes uten skyld uten å bekymre deg for økte blodsukkernivåer. Selv om ferske aprikoser for diabetespasienter anbefales, kan tørre aprikoser også gjøre underverk. Unngå hermetiske aprikoser da de er fylt med sukker og konserveringsmidler.

11. Aprikos for vekttap:

Aprikoser er lavt kaloriinnhold, næringstette frukter, noe som gjør dem til perfekte mellommåltider for de som er på diett. Friske aprikoser er også ganske mettende og sødmen i frukten dempet sultnivået. En porsjon med 2-3 små aprikoser kan mette deg i noen timer uten at du trenger å binge på usunt søppel! Dette er grunnen til at aprikos for vekttap er sterkt anbefalt av eksperter!

12. lindrer astma:

Selv om aprikoser ikke kan kurere deg for din astma, kan de absolutt bringe en sårt tiltrengt lindring fra dette problemet. Studier har vist at aprikoser har slimløsende egenskaper som kan fjerne slimet og redusere trykket på lungene. Dette kan redusere symptomene på åndenød og tung pust.

13. Forebygger leverskade:

Fra noen få eksperimenter utført på dyr, er det antatt at aprikoser kan redusere visse leversykdommer som fettlever og forbedre funksjonaliteten. Det kan effektivt redusere betennelse i levercellen med sine antioksidantegenskaper og er også kjent for å oppmuntre til regenerering av leveren.

Aprikosfordeler for hud:

Her fikk vi aprikosfordeler for huden. La oss se på dem.

14. Behandler hudlidelser:

Aprikosfordeler for huden er mange. De er rike på vitamin A, B og C, som kan ha mye godt for huden vår. Antioksidanter som finnes i frukten kan reversere aldringstegn og få huden din til å se yngre og friskere ut. Også aprikospasta direkte i ansiktet ditt kan redusere kviser, mørke flekker og slapp hud. Aprikosolje for hud er også ganske effektiv for å redusere infeksjoner, hudsykdommer og betennelser.

Aprikosfordeler for hår:

Her fikk vi aprikosfordeler for hår. La oss se på dem.

15. Behandler hodebunnsproblemer:

Aprikoser er rike på vitamin C og E, som effektivt kan redusere hodebunnsinfeksjoner, inkludert flass. Aprikosolje for hår kan bidra til å redusere soppinfeksjon, psoriasis, eksem og tørre flak. Det gir glans til håret ditt og gjør det fuktig. Dette er en av de imponerende aprikosfordelene for hår.

Slik spiser du aprikoser:

Som en av de beste sommerfrukter som finnes, har aprikosen stått tidstesten, og er nå en av kjærester for mange som ønsker å leve et sunt liv. Tørr eller frisk, frukten kan konsumeres i hvilken som helst form, og alle fordelene vil komme over deg på flere måter enn en.

 • Sesongen for frukten varer fra slutten av april til begynnelsen av september, og det ville være lurt å plukke dem da eller kjøpe dem ferske fra de lokale markedene.
 • For å vite om de er riktige å kjøpe, bør du sjekke fargen på frukten, som ikke skal være annet enn gyllen appelsin og aromaen skal være rik.
 • Hvis du merker at frukten er blekgul, kan den ha blitt plukket før tid. Modne aprikoser er alltid delikate og bør håndteres forsiktig.
 • Den beste måten å lagre dem på er å plassere dem på et eggebrett og i kjøleskapet, fuktighetsnivået for det samme bør være gunstig og relativt.
 • Du bør vaske aprikosene forsiktig og under rennende kaldt vann, og tørke med en ren klut før du bruker dem.
 • De modne aprikosene kan spises med huden siden det er der de fleste næringsstoffene og mineralene gjemmer seg, sier kilder.
 • Aprikoser kan legges til salater, iskrem, popsicles, smoothies, drinker, cocktailer, shakes, syltetøy, syltetøy, gelé, søtsaker, desserter, kaker og mer. Du kan også ha dem i økologiske retter.

Bivirkninger av aprikoser:

Selv om aprikoser generelt er trygge å bli konsumert, kan du oppleve visse bivirkninger når de spises i store mengder. Noen av dem er som følger:

 • Rå, umodne aprikoser kan forårsake fordøyelsesbesvær, magesykdommer, kvalme og oppkast.
 • “Amygdalin” tilstede i aprikoser kan føre til depresjon, angst og nervøsitet når det tas i store mengder.
 • Personer med svovelallergi kan oppleve anafylaktisk sjokk med overdreven aprikosinntak.
 • Spissen av aprikosstein har en kjemikalie kalt “Laetrile” som kan hemme kroppens funksjoner.
 • Andre vanlige symptomer kan være svimmelhet, hodepine, uskarpt syn osv.

Overrasket over å vite om de medisinske egenskapene til denne fantastiske frukten? Aprikoser er en av de beste supermatene som kommer med god smak og gode helsemessige fordeler. De er ekte kulinariske herligheter som gjør enhver rett herlig. Hvis du ikke har smakt en aprikos ennå, er det på tide at du gjør det! Fersk frukt blir ikke gjort tilgjengelig i mange fruktbutikker på nettet, og de tørkede kan kjøpes nesten i hvilken som helst frukt- eller tørrfruktbutikk. På tide å senke tennene i den deilige godheten!