Når vi snakker om spinat, er det første bildet vi tenker på, den grønne spinatsorten. Men visste du at det er en annen variant som heter Red Spinat? Også kalt Amaranth, får rød spinat navnet sitt fra sine lyse, rødfargede blader. Disse grønnsakene er en stiftdiett i mange deler av India og sies å ha reist fra de afrikanske og sentralamerikanske områdene. Indian Red spinat er kjent for sin høye næringsverdi inkludert jern, vitaminer og mineraler. La oss bli mer kjent med de fantastiske fordelene med rød spinat for kroppen vår.

fordeler med rød spinat

Hva er rød spinat?

Rød spinat er en bladbladet grønnsak med et vitenskapelig navn på Amaranth Dubius. Den tilhører familien til Amaranthus Genus og gjenkjennes av de dype rødlige bladene. Stilkene er også røde i farge, i motsetning til den slanke Amaranthus, som er grønne. Rød spinat er ikke relatert til grønn spinat, men får navnet sitt på grunn av likheten i utseendet.

Er rød spinat bra for helsen?

Legene mener at jo lysere matfargen din er, desto bedre er det for helsen din. Rød spinat topper listene når det gjelder å tilby helsemessige fordeler. Det er fullt av jern for å forhindre anemiske tilstander. Fylt med vitamin C og andre naturlige antioksidanter Rød spinat kan styrke immunsystemet og gjøre deg frisk og solid..

Næringsfakta om rød spinat:

Her er næringsverdien for rød spinat per 1 kopp servering:

 • Totale kalorier: 6.4
 • Totalt karbohydrater: 1,1 g
 • Proteiner: 0,7 g
 • Vitamin A: 16 %
 • Vitamin C: tjue %
 • Vitamin K: 399%
 • Folat: 6%
 • Riboflavin: 3%
 • Kalsium: 6%
 • Mangan: 12 %

Bevisbaserte fordeler med rød spinat:

Her fikk vi 15 vitenskapelige dokumenterte fordeler med rød spinat for hud, hår og helse. La oss se på dem.

1. Fremmer bedre fordøyelse:

For å regulere tarmbevegelsen er spinat med rødblad et ganske godt matprodukt som kan brukes i den daglige menyen. Dette er utelukkende på grunn av de høye nivåene av kostfiber i dem. Rød spinat hjelper også med å forhindre forstoppelse ved å myke avføring og redusere smertefulle hauger. Det anbefales å spise stilkene av rød spinat sammen med bladene for bedre resultater.

2. Rik på jernnivåer:

For behandling av anemi kan rød spinat enkelt brukes utelukkende på grunn av de gode jerninnholdene i dem. Den må tas som en drink etter å ha laget en pasta og blandet den med andre naturlige ingredienser som egg, honning og sitronsaft. Dette bør tas en gang i uken for maksimalt resultat.

3. Forebygger nyresykdommer:

For å forbedre nyrefunksjonen og for å rense nyrene, kan denne spinaten konsumeres sammen med stilkene for maksimale resultater. Dette gjelder også for kvinner som nettopp har født et barn og ønsker å rense orgelet godt og regulere det.

4. Forbedret syn:

Det er rike mengder vitamin C i rød spinat som kan hjelpe til med å gi et godt syn og løse alle problemene knyttet til synet. Den inneholder også mange næringsstoffer som kan styrke synsnervene og forbedre synet. Rød spinat er også kjent for å forhindre aldersrelaterte synsproblemer.

5. Behandler dysenteri:

Stenglene til rød spinat er gode for å behandle kriser som dysenteri. Du trenger omtrent 10 av dem og vasker dem før du maser dem til en glatt pasta. Tilsett litt salt og sil væsken. Drikk dette en gang hver dag for å bli kvitt problemet helt. Rådfør deg med lege før dette middelet kan hjelpe til med å avverge eventuelle bivirkninger.

6. Rød spinat for tykt hår:

Pastaen av rød spinat kan blandes med salt og deretter siles godt. Denne juicen kan tas 2-3 ganger i løpet av uken for å få de beste resultatene for sterkt hår og røtter. Det hjelper med å gi hårsekkene den beste helsen på grunn av de høye nivåene av mineraler og vitaminer.

7. Motgift for giftige bitt:

Dette er en fordel med rød spinat som bare kan høstes ved ekstern bruk. En glatt pasta laget av rød spinat kan påføres de giftige bittene fra slanger og reptiler for å behandle sårene. Det er en god fordel som mange ikke vet om og bør være klar over.

8. Hjelpemidler ved vekttap:

Proteininnholdet i rød spinat hjelper til med å redusere nivåene av insulin i blodet og frigjør også mange hormoner som kan hjelpe til med riktig kontroll av sultpin. Dette er en av de viktigste tingene for vektkontroll. De store mengdene med kostfiber øker stoffskiftet for å hjelpe til med vekttap.

9. Behandler feber:

Røde spinatblader er kjent for temperaturregulerende egenskaper. Det er antatt at inntak av saften av disse bladene når du lider av feber, senker temperaturen og gir rask lindring. Rød spinat hjelper også med å øke energinivået for å forhindre tap av energi og tretthet.

10. Forhindrer gråtoning av hår:

Grått hår er en vanlig trussel, selv hos personer helt ned til 20 år. Med store mengder jern, mangan, kalsium og andre viktige mineraler forbedrer rød spinat melaninet i håret ditt og forhindrer at det gråner for tidlig. Det styrker også håret og beskytter det mot hårfall.

11. Fordeler med rød spinat for hud:

Røde spinatblader er fantastiske for huden din med sine store mengder antioksidanter. Det rødfargede pigmentet i disse bladene er kjent for å bekjempe frie radikaler som forårsaker oksidativt stress på hudcellene. Disse midlene er også kjent for å oppmuntre til ny cellevekst for å avsløre yngre, friskere hud. Det gir også en fuktighetsgivende effekt på huden for å gjøre den myk og smidig.

12. Opprettholder blodtrykket:

Rød spinat er ganske lav i kalorier og inneholder mye kalium. Den inneholder også færre natriumnivåer, noe som gjør ønskelig for hypertensjonspasienter. Rød spinat kan hjelpe til med å regulere blodtrykket og senke trykket på hjertet ditt. Å spise en porsjon rød spinat per dag kan fremme sunt velvære.

13. Fordelaktig under graviditet:

Graviditet er en avgjørende fase for enhver kvinne når et sunt kosthold gjør hele forskjellen. Inkludert en porsjon rød spinat kan to ganger i uken under svangerskapet redusere jernmangel hos moren for å hjelpe til med vellykket arbeid. Det hjelper også med bedre hjernens utvikling av fosteret.

14. Egenskaper mot kreft:

Rød spinat er kjent for sine kreftbehandlingsegenskaper. Med store mengder antioksidanter og flavonoider er rød spinat kjent for å forhindre mange typer kreft. Det kan redusere oksidativt stress i kroppen, som gir opphav til tumorceller. Disse forbindelsene kan bekjempe kreftceller og redusere tumorvekst. Dette er en av de beste helsemessige fordelene med rød spinat.

15. Reduser mørke sirkler:

Mørke ringer er ganske uønskede for å gi et ødelagt utseende. Rød spinat kan hjelpe til med å redusere mørke sirkler ved å forbedre jernnivået i kroppen. Det kan også forhindre ernæringsmessige mangler i kroppen og øke blodstrømmen. Dette fører til en reduksjon av mørke pigmenter, øyeposer og hovne øyne.

Rød spinat bivirkninger:

Følgende er noen av de mange bivirkningene av rød spinat, spesielt når de tas i overflod:

 • Kvalme
 • Fordøyelsesbesvær
 • Magekramper
 • Nyreproblemer
 • Interferens med visse medisiner

Nå som du har forstått de mange fordelene med rød spinat for kroppen din, er det på tide at du begynner å inkludere den i kostholdet ditt. Eksperter mener at du må legge til forskjellige matvarer på tallerkenen din for å få godt avrundet næring. Sammen med de vanlige grønne bladene kan tilsetning av rød spinat hjelpe deg med å beskytte kroppen din mot en rekke sykdommer. Sjekk ut noen interessante oppskrifter på rød spinat online for å nyte dette deilige bladet på en rekke måter!