Salatblader er uunnværlige for en god salat! Disse grønne bladene er kjent for sin sprø, forfriskende smak og er en av de mest brukte grønnsakene. Opprinnelsen til bladsalat dateres tilbake til tusenvis av år da den først ble dyrket under den egyptiske sivilisasjonen. Det ble sterkt populært i løpet av 1500- og 1700 -tallet og ble mye brukt for sine kulinariske og medisinske egenskaper. Imidlertid er det en misforståelse om at disse bladene har null ernæring, men sannheten er tvert imot! Sjekk denne artikkelen for å lære de mange fordelene med salatblader for hud, hår og helse.

Beste fordeler med salatblader for hud, hår og amp; Helse

Hva er salat?

Salat er en grønn bladgrønnsak med et vitenskapelig navn på Lactuca Sativa. Den tilhører familien Asteraceae. Den ble opprinnelig brukt som medisinsk urt og ble senere brukt til å lage en rekke retter. Salatblader er de høyest brukte ingrediensene i vestlige land, spesielt i salater, burgere og andre snacks.

Typer salatblader:

Det er fire forskjellige typer salatblader, nemlig isberg, butterhead, blad og romaine.

 • Isbergsalat er den vanlige som brukes i nesten hver salat. Den har en skarp bite.
 • Butterhead er en delikat type med smidige blader. Disse brukes som garnityr til forskjellige hors d’oeuvres.
 • Grønne og røde salatblader er en veldig delikat type som bare skal kles rett før servering.
 • Romaine salat har en bitter bit i seg og er skarp og søt ved ribbeina.

Romaine Salat vs Iceberg Salat:

Romaine salat og Iceberg salat er to forskjellige varianter av salatplanten. De er mer eller mindre de samme når det gjelder kalorier og ernæringsnivåer, men varierer i mikronæringsstoffer. Isbergsalat er 95% vann og 5% ernæring. Romaine Salat, derimot, inneholder høyere prosentandeler av ernæring, spesielt vitamin K, A og folat, noe som gjør det til et mer ønskelig utvalg av denne grønnsaken.

Hvordan bruke salatblader?

Hvis du lurer på hvordan du skal spise salatblader, får du en overraskelse. Det er mange måter å innlemme salat i maten din, som ikke bare forbedrer den generelle smaken og teksturen, men også næringsverdien til retten din:

 • Salatblader spises best rå. Å lage dem kan fjerne alle næringsstoffene i dem.
 • Strimlet salatblader brukes i salater.
 • Du kan bruke salatblader som en sunn erstatning for deigen mens du lager vårruller.
 • Salatblader brukes som spiselige kopper for å holde salater og pommes frites.
 • Du kan bruke salatblader i stedet for de vanlige tacoskjellene.
 • Tilsetning av salat til smørbrød og burgere gir et godt knasende lag.

Næringsverdi av salatblader:

Nedenfor er næringsverdien av salatblader per 100 gram:

 • Totale kalorier: 15
 • Totalt karbohydrater: 2,9 g
 • Total mengde fett: 0,2 g
 • Kolesterol: 0 mg
 • Natrium: 28 mg
 • Kalium: 194 mg
 • Kostfiber: 1,3 g
 • Protein: 1,4 g
 • Vitamin A: 148%
 • Vitamin C: 15 %
 • Vitamin B6: 5 %

Salatblader Fordeler for hud, hår & Helse:

Her vervet vi 18 fantastiske salatblader fordeler for helse, hår og hud. La oss se på dem.

1. Nærer huden:

Vitamin A -nivået i salatblader er ganske høyt. Dette er et næringsstoff som hjelper til med å reparere og forynge hudcellene. Dette hjelper på sin side huden til å føles revitalisert på mer enn en perfekt måte. Å legge til ca 5-6 blader av salat i det daglige kostholdet er alt du trenger å gjøre.

2. Fjerner giftstoffer fra kroppen:

Å fjerne giftstoffer fra kroppen og fra huden er en annen av fordelene forbundet med salat utelukkende på grunn av kostfiber og antioksidanter i grønnsaken. Dette hjelper i ungdommelig hud fri for skader på frie radikaler samt fullstendig avgiftning av kroppen. Dette er en av de viktigste bruksområdene av salat til kroppen vår.

3. Behandler søvnløshet:

De antispastiske og beroligende effektene er tilstede i salatblader. Forbruk av 5-6 blader daglig sikrer god søvn. For en enklere måte å konsumere, kan du alltid tilberede juice fra salatbladene. Å bruke dette middelet regelmessig kan hjelpe til med å behandle kronisk søvnløshet ved å indusere god søvn.

4. Beskytter huden mot solskader:

Salatfordelene for huden vår er mange. Den effektive kombinasjonen av vitamin C og vitamin E er tilstede i salatblader. Dette hjelper til med å holde huden frisk og passe. Vel igjen, det hjelper også med å gi huden et beskyttende lag som redder den fra de skadelige solstrålene. Dette hjelper også med å forhindre makuladegenerasjon og grå stær i øynene og beskytter også dette vitale organet.

5. Rik kilde til omega syrer:

Omega -fettsyrer 3 er en av de helt essensielle næringsstoffene som kroppen trenger for å fungere ordentlig. I tillegg til dette er omega fettsyrer 6 også tilstede i mange forskjellige salatstyper, noe som gjør den perfekt for å oppfylle kroppens næringsbehov..

6. Fungerer som hudtoner:

For å tone ansiktshuden kan du enkelt bruke pastaen eller saften av salatblader i de forskjellige ansiktsmasker. Dette vil sikkert gi deg fordelene for huden du fortjener. Det vil også gjøre huden fast og mer ungdommelig.

7. Forebygger og behandler anemi:

For å forbedre nivåene av hemoglobin i blodet og dannelsen av røde blodlegemer, er det veldig viktig for kroppen å få det essensielle mineralet vi kjenner som jern. Dette er en av de viktige helsemessige fordelene med rødbladssalat. Det vil derfor også hjelpe til med å behandle anemiske tilstander som skyldes mangel på jern i blodet.

8. Hjelper med å gå ned i vekt:

De høye nivåene av næringsstoffer og lave nivåer av fett og kalorier sammen med en unik kombinasjon med kostfiber hjelper til med å holde vekten i sjakk. Det hjelper også med å skylle det akkumulerte fettet fra kroppen. Dette hjelper med riktig vekttap som også hjelper til med å holde unna mange kroppsproblemer.

9. Forebygger hjertesykdommer:

Å holde hjertet sunt er en av fordelene forbundet med salatblader. Betakaroten og vitamin C oksiderer det dårlige kolesterolet for å oppnå et sunt hjerte. Det holder også unna plakkdannelse. Salat er en god matbit og et godt måltid for de helsebevisste.

10. Fremmer god hårvekst:

Salat er rikt på vitamin K som beriker hårets røtter og styrker dem. Med hyppig inntak av salat er det også fullt mulig å forhindre hårfall. Ved siden av dette, siden salat er rikt på kalium, forhindrer det for tidlig grånende hår og forbedrer hårets tekstur.

11. Bekjemper betennelse:

Salat har mange antiinflammatoriske midler for å bekjempe betennelse i kroppen, inkludert leddgikt, blodpropp, vevsskader etc. Romaine salat er en av de beste variantene av salat for å redusere smerter og hevelse i kroppen.

12. Fremmer hjernens helse:

Studier viser at salat kan bidra til å øke hjernens funksjoner og også bremse nedgangen i kognitive evner med aldring. De store mengdene vitamin K, lutein, betakaroten og folat stimulerer hjerneceller og hjelper til med å fungere bedre. Det hjelper til og med med å øke svarprosenten.

13. Bekjemper kreft:

Salat regnes som en av de 10 beste kreftbekjempende grønnsakene. Det er bevist at salat effektivt kan dempe mange typer kreft, spesielt brystkreft. Regelmessig inntak av salat kan også redusere sjansen for å bli byttedyr for kreft. En forbindelse kalt Lutein er vist å drepe kreftcellene og redusere tumorvekst.

14. Fremmer bedre visjon:

For bedre syn anbefaler leger å ha en sjenerøs del av grønne grønnsaker, spesielt salat. Å spise salat regelmessig kan bidra til å redusere makuladegenerasjon av netthinnen og også behandle synstap. Lutein og Zeaxanthin tilstede i salat kan gi næring til cellene i øyet og skjerpe synet ditt.

15. Styrker bein:

En av de mange fordelene med grønt bladsalat er å styrke beinstrukturen din. Salat inneholder en mengde næringsstoffer som kan styrke bein og tenner. Den inneholder gode mengder kalsium, vitamin K og andre viktige næringsstoffer for å forbedre tettheten av beinene dine. Studier viser også at regelmessig inntak av salat kan redusere risikoen for osteoporose.

16. Bra for graviditet:

Mange kvinner har rapportert å ha lyst på salat under graviditeten. Salat er definitivt bra for deg i denne kritiske fasen av livet ditt. Den inneholder mange viktige vitaminer og mineraler, inkludert viktige antioksidanter for babyens velvære. Det anbefales å velge de mørke salatvarianter som Romaine for bedre ernæring.

17. Forhindrer skade på nevronceller:

Det er bevist at salat kan forhindre mange nerve degenerative sykdommer som Parkinsons, ved å styrke nevronene. Mange forbindelser som er tilstede i salat er kjent for å forhindre død av disse nevronene, noe som forårsaker disse nervesykdommene. Det er derfor tilrådelig å inkludere disse bladene i ditt daglige kosthold.

18. Behandler angst:

En av de viktigste fordelene med salatblader er å redusere angstnivået. De angstdempende egenskapene til salat kan roe nervene og gi en beroligende følelse. Det har til og med positive effekter ved behandling av depresjon og mange angstrelaterte problemer. Det spiller absolutt en viktig rolle i din nevrologiske utvikling.

Salat bivirkninger:

Salat er generelt trygt for vanlig bruk, men kan forårsake bivirkninger under visse forhold. Overforbruk av salat kan også føre til mange helseproblemer som:

 • Mageknip
 • Kvalme
 • Fordøyelsesbesvær
 • Allergiske reaksjoner på grunn av store mengder plantevernmidler

Overrasket over å vite om disse fantastiske salatblader fordelene? Denne kalorifattige grønnsaken har alltid forblitt en usung helt i riket med sunne matvarer. Mange har en tendens til å bruke salat til presentasjon av mat og har en tendens til å kaste den før konsum. Nå som du har forstått de mange fordelene med denne utrolige greenen, er vi ganske sikre på at du gjerne vil synke tennene i de saftige, sprø bladene!