I gamle dager har hver husstand en stor bakgård fylt med trær av alle slag. Et guava -tre er favoritten blant nabo -barna som ikke vil la sjansen til å fylle munnen med sine deilige frukter! Guava -frukter er hjemmehørende i tropiske land som Mexico, Sør -Amerika, Mellom -Amerika og til og med India. De kalles også “Jamakaya” på telugu, “Koyya” på tamilsk og “Amrood” på hindi. Den søte aromaen og den distinkte smaken gjør guava til en av de mest elskede fruktene, spesielt blant barn. Guavaer er fylt med vitamin C og er kraftverk for mange andre næringsstoffer. Fra å beskytte kroppen vår mot mikrober til å hjelpe til med riktig fordøyelse, er Guava -fordelene for helsen vår mange. La oss forstå hver av disse helsemessige fordelene med guava frukt i detalj og hvorfor det er så sterkt anbefalt for deg.

Guava -fordeler (amrood) For helse, hår og amp; Hud

Hva er Guava?

Guava er en liten rund formet frukt som vokser i tropiske klima. Den er hentet fra blomstene på guavatreet og er fylt med mykt kjøtt og spiselige frø. Guavatre Vitenskapelig navn er “Psidium Guajava”. Guava frukt er tilgjengelig i rosa og hvit versjon avhengig av kornet på treet. Mens de modne er grønne, med bitre undertoner, er de modne gule med søtt kjøtt. Du kan også finne større frukter på markedet, som er en hybridsort og smaker litt tørt sammenlignet med vanlige frukter.

Er Guava bra for helsen?

Guava er full av ernæring for å hjelpe deg med å nyte god helse. Det holder alle sykdomsfremkallende bakterier og virus unna, noe som gjør kroppen mindre utsatt for sykdommer. Også de store mengdene proteiner i frukten gjør den til en perfekt snack etter trening. Lastet med fiber, kan Guava holde forstoppelse i sjakk og hjelpe deg med å håndtere smertefulle tarm. Det er ikke alt! Det er mange andre fordeler med å spise Guava som vil bli diskutert nedenfor.

Guava ernæringsfakta:

Her er ernæringsbruddet av guava -frukt per 100 gram servering:

 • Totale kalorier: 68
 • Total mengde fett: 1 gm
 • Kalium: 417 mg
 • Natrium: 2 mg
 • Totalt karbohydrater: 14 gram
 • Kostfiber: 5 g
 • Sukker: 9 gram
 • Protein: 2,6 g
 • Vitamin C: 380%
 • Vitamin A: 12 %
 • Jern: 1 %
 • Vitamin B6: 5 %
 • Magnesium: 5 %

Fantastiske guava -fordeler (Amrood -fordeler):

Følgende er de viktigste fordelene med guava frukt for hud, hår og helse.

Guava helsemessige fordeler

Guava -fordeler for helse:

Her fikk vi de 13 beste guava -fordelene for helse. La oss se på dem.

1. Forhindrer forstoppelse:

En fin måte å forbedre fordøyelsessystemet på er å inkludere noen guavaer i kostholdet ditt. De vil rense systemet helt og bekjempe alle bakterier og bakterier. Ikke bare vil du kunne skille ut og urinere ordentlig, men også forhindre alle typer mageinfeksjon, fordøyelsesbesvær og forstoppelse. Med guavaer kan du forvente rettidig avføring og riktig regulering av helsen din. Derfor, hvis du vil ha et godt fordøyelsessystem, ha guavaer.

2. Hjelper deg å gå ned i vekt:

Guavaer er sunne og smakfulle frukter som er svært kaloriefattige. De kan spises i ubegrensede mengder hele dagen, og du vil fortsatt ikke gå opp i vekt. Dette er på grunn av det høye vanninnholdet. De vil ikke bare holde deg borte fra å overdose eller spise mellom måltider, men lar deg også være mett i lengre perioder. På denne måten vil du kunne gå ned mye i vekt og brenne kroppsfett. På grunn av fordelene med Guava for vekttap, anbefales det sterkt av helsefreaks.

3. Guava -fordeler for diabetes:

En fin måte å bekjempe diabetes på er å tilsette litt guava i kostholdet ditt. De vil beskytte helsen din mot denne sykdommen på flere måter. Ikke bare det, hvis du har diabetes, kan du fortsatt ha noen av disse guavaene for å forbedre helsen din. Ved slutten av måneden vil du definitivt se mange endringer i kroppen og helsen din ved hjelp av denne fantastiske frukten. Du kan bare spise den som en frukt, ha den som juice eller til og med legge den til salaten din. Uansett kommer du til å tjene enormt og se en betydelig forbedring.

4. Gjør salater velsmakende:

Guava kan brukes til å lage sunne salater. Enten du er på bryllupsfest eller bare har en salat hjemme, kan du enkelt bruke denne grønnsaken som en dressing. De er kalorifattige og fulle av helse og ernæring. Hver gang du tenker på å tilberede en salat, legg bare skiver guava til eplene, bananene og ananasene. En annen måte å spise det på er å kutte guavaen i fire biter, tilsette salt og pepper. Det vil smake skikkelig godt.

5. Regulerer blodtrykket ditt:

Den saftige og smakfulle guava -frukten er også noe du kan bruke for å kontrollere blodtrykket. De inneholder høye nivåer av vitaminer og mineraler som er så viktig for regulering av blodtrykket. Du vil beskytte hjertet ditt mot slag, hjerteinfarkt og andre livstruende sykdommer. Ikke bare det, kaliumet i denne guavaen vil noen gang tillate blodtrykksnivået ditt å bli for høyt. Dette er en av de viktigste grunnene til at frukt som guava har blitt anbefalt for pasienter med blodtrykk.

6. Forhindre kreft:

Den beste fordelen du kan få fra guavaer er at de vil holde deg milevis unna farlige sykdommer. Hvis du noen gang snakker med legen din eller ernæringsfysiolog, vil de alltid fortelle deg å inkludere mer sitrusfrukter i kostholdet ditt fordi de kommer til å kontrollere symptomene og sjansene for flere sykdommer. Dette er spesielt relevant for mennesker som kan være utsatt for kreft. Guavaer er de beste for å beskytte kroppen din.

7. Forbedrer blodsirkulasjonen:

Frukt med høyt mineralinnhold hjelper til med å opprettholde blodtrykket. Guava er også rik på kalium som forbedrer blodsirkulasjonen i hele kroppen. På grunn av dette høye kaliumnivået, er det også nyttig for å reversere effekten av natrium i blodet som må opprettholdes for riktig helse.

8. Immunitetsforsterker:

Den høye mengden vitamin C i guava gir den beste løsningen på forkjølelse. Immunsystemet styrkes betydelig av de essensielle næringsstoffene som finnes i denne frukten. Guava er en god kilde til vitamin C som gjør at immunsystemet vårt blir sterkere; Dette forhindrer oss i mange sykdommer. Skjørbuk som er en mangelsykdom er forårsaket på grunn av vitamin C -mangel, og folk som lider av denne sykdommen blir helbredet ved å spise guava eller innta guavajuice.

9. Behandler diaré:

Å spise guavaer kan hjelpe til med å behandle diaré ved å indusere gode bakterier i magen og få fordøyelseskanalen til å reparere seg selv igjen. Den beste måten er å juice de modne fruktene og ha den saften ofte for å føle seg bedre umiddelbart. Vanninnholdet i saften kan også bidra til å redusere dehydrering. Dette er en av de beste guava -fordelene for magen.

10. Rik på fiberinnhold:

Fiberrike matvarer hjelper til med å fordøye maten bedre. Guava har frukt med høyt fiberinnhold som kan spises når som helst på dagen uten bivirkninger. Denne smakfrukt gjør magen full av å ha en eller to guavaer om gangen. Frukt med høyt fiberinnhold reduserer problemer med forstoppelse. Derfor trenger folk som lider av forstoppelsesrelaterte problemer ikke å bekymre seg, dette er et av virkemidlene for å holde problemet langt borte. Guava hjelper også med å redusere vekten ettersom fiber spiller en viktig rolle. Mengden mettet fett blir også redusert i kroppen som holder forholdet mellom mettet og umettet fett.

11. Forbedret syn:

Guava har store mengder vitamin A, C, K og folat som hjelper til med å forbedre synet og reparere synet. Med regelmessig inntak av guavaer blir dine optiske nerver styrket, noe som kan bidra til å forhindre øyeproblemer og gjøre deg i stand til å se bedre.

12. Regulerer skjoldbruskkjertelen:

Guavaer inneholder store mengder kobber som hjelper til med å kontrollere skjoldbruskkjertelhormonene. Hvis du finner avvik i skjoldbruskprofilen din, anbefales det å konsumere guava frukt hver dag for å merke endringer i nivåene av hormoner som stimulerer skjoldbruskkjertelen. Å spise hel frukt eller drikke guavajuice fordeler ved behandling av skjoldbruskkjertelen.

13. Bra for hjernen:

Guavaer er rike på B-komplekse vitaminer, som er viktige for riktig hjernefunksjon. Spesielt vitaminer som B3, også kalt Niacin og B6 også kalt Pyridoksin for å muliggjøre bedre blodsirkulasjon i hjernen. Dette resulterer i stimulering av nerver som er ansvarlige for hjernens funksjon.

Guava -fordeler for hud:

Her fikk vi de fire beste fordelene med guava -frukt for huden. La oss se på dem.

14. Forynger huden din:

Huden din er det mest avgjørende segmentet i kroppen din. Hele utseendet ditt avhenger av det. Derfor må du passe godt på huden din slik at den alltid kan se lys, ung og vakker ut. En fin måte å løse forynger hudtonen og forbedrer tekstur og farge ved å ha noen guavaer. Du kan drikke det ned i form av juice eller ganske enkelt saften hentet fra det en hudtoner. Ha det i tjue minutter og vask det av med kaldt vann. Dette vil eksfoliere huden din, fjerne døde celler og få deg til å se fantastisk ut.

15. Beskyttelse mot aldring:

For å beskytte deg mot fine aldring, rynker og mørke flekker, vil vi foreslå deg guavaer. De er fantastiske frukter som beskytter huden din mot de sterkeste solstrålene og lar huden din være fast, stram og sunn gjennom året. Hvis du er i begynnelsen av trettiårene, må du være oppmerksom på fine linjer, rynker og mørke flekker. Du kan til og med bruke dem i ansiktspakker for å få de beste Guava -fordelene for huden.

16. Forbedrer hudfarge:

Guava er virkelig nyttig og fordelaktig for huden vår og forbedrer derfor også hudfargen. Det finnes forskjellige typer guava som er tilgjengelige under forskjellige værforhold. Den rosa guavaen bidrar til å gjøre huden din frisk. Hudpleieprodukter er ofte tilgjengelige på markedet som inneholder guava -masse som brukes til å lage guava -kratt, ansikt og kroppskrem. Karoten, vitamin C og antioksidanter er komponentene som er veldig nyttige for huden vår. Guava -skrubb kan enkelt lages hjemme, noe som i utgangspunktet forbedrer din hudfarge. Skrubbing kreves virkelig for å fjerne de døde hudcellene og gir et forfriskende utseende. Det fungerer som en naturlig skrubber for huden vår og må gjøres en eller to ganger i uken.

17. Fungerer som en naturlig hudtoner:

Astringent egenskap hjelper til med å holde huden vår tonet og fri for rynker. Rynker kan oppstå før en viss aldersgrense på grunn av uaktsomhet og uten riktig behandling. De som er utsatt for dette må ta passende tiltak. Du kan velge denne frukten da den fungerer som en naturlig hudtoner. Mineral- og vitamininnholdet forbedrer huden din ved å miste elastisitet. Det holder også unna akne problemer og flekker.

Guava -fordeler for hår:

Her vervet vi bruk av guava frukt til hår. La oss se på dem.

18. Fremmer hårvekst:

Fordelene med Guava for hår er for gode til å tro. Hvis du ser opp på internett, finner du flere hjemmelagde midler for lengre, tykkere og sterkere hår. Denne frukten inneholder all den ernæringen du trenger for å få håret til å ligne en million dollar og beholde fuktigheten. Det vil styrke håret ditt fra roten til spissene, og du vil kunne holde håret godt. De er organiske og en av de beste løsningene på hårproblemet.

Bivirkninger av guava:

Nå som du har forstått om helsemessige fordeler ved Guava, la oss ta en titt på bivirkningene som skyldes overspising av disse fruktene:

 • Fordøyelsesbesvær
 • Smerter i halsen
 • Kramper
 • Diaré
 • Kan føre til blindtarmbetennelse

Jeg tror du blir overrasket etter å ha lest disse bruksområdene av guava -frukt og hvordan disse deilige fruktene kan være så gode for deg? Guavaer er naturens beste gave til menneskeheten og er relativt billigere i forhold til de andre fruktene. De finnes nesten på alle fruktmarkeder og i alle husholdninger for å hjelpe deg med å nyte god helse uten å brenne hull i lommen. Så, hva venter du på? Det er på tide å plukke frisk frukt fra hagen din for å synke tennene i sin saftighet. Vi vedder på at det vil gi deg de fineste minnene fra barndommen din, mens du får deg tilbake til føttene igjen!