Hvis du drar til kryddermarkedet, vil du sannsynligvis legge merke til rødfargede tråder som er nøye lagret i små esker. I motsetning til de andre krydderne som er strødd over alt, er safran svært verdsatt. Safran er kjent som Zafran eller Kesar eller safran eller safran krokus. Den er hentet fra de fiolettfargede blomstene til Kesar -planten. Dette er en av de dyreste ingrediensene i verden, med bare et gram som koster noen hundre. Når safran en gang ble brukt utelukkende i de kongelige kjøkkenene, er den nå et høyt ansett element i mange tradisjonelle og moderne kulinariske herligheter. Sammen med å gi maten en rik fargetone og herlig smak, har Saffron fordeler for helsen vår på mange måter. Les videre for å vite mer om dette eksotiske krydderet!

Saffronfordeler (kesar) For hud, hår og amp; Helse

Hva er safran?

Saffron er ingenting annet enn den røde fargen på Saffronblomstene. Disse rødlilla blomstene har en haug med “tråder” i midten, noe som er høyt verdsatt i næringsmiddelindustrien. De er ganske sjeldne å finne og tar omtrent 150 blomster for å gi bare ett gram safran. Den beste safranen i India dyrkes i kuperte byer Kashmir og Himachal Pradesh.

Er safran bra for helsen?

Saffron er også kjent som det gylne krydderet, for å være både dyrt og effektivt. Når det tas med melk, kan safran lage en beroligende drink for å trøste et forstyrret sinn. Den er fullpakket med mange viktige næringsstoffer som jern, kalsium, magnesium og vitaminer som C, B6 og A, for å sikre kroppens velvære. Safran bruk og fordeler er spesielt kjent for å gjøre feilfri hud sammen med behandling av akne, fjerning av pigmentering og til og med anti-aldring.

Saffron ernæringsfakta:

Følgende er Saffron ernæringsbrudd per 100 gram:

 • Totale kalorier – 310
 • Total mengde fett – 6 gram
 • Natrium – 148 mg
 • Kalium – 1724 mg
 • Totalt karbohydrater – 65 gram
 • Kostfiber – 3,9 g
 • Protein – 11 gram
 • Vitamin C – 134%
 • Vitamin A – ti %
 • Vitamin B6 – 50 %
 • Magnesium – 66%
 • Jern – 61%
 • Kalsium – elleve %

Hvordan bruke safran?

Krydderet er utvilsomt bra for helsen vår og kan brukes til.

 • Matlaging.
 • Aromaterapi.
 • Lag søte retter.
 • Å lage rik mat.
 • For å legge til farge på melk.
 • Safran for hår.
 • Safran for huden.
 • For betennelse.
 • Lettelse fra gass og surhet.
 • Generelt velvære.

Fantastiske safranfordeler for helse, hår & Hud:

bruk av safran

La oss forstå noen av fordelene med Saffron for hår, hud og helse. For å vite om du bruker ekte safran, ta litt av krydderet, dypp det i melk eller varmt vann. Falske safran ville farge væsken i en håndvending, ekte safran ville ikke.

1. lindrer smerter:

Safran som urt er kjent for å hjelpe mennesker som lider av smerter. Det er også et naturlig krydder som også hjelper til med å få ned et stort antall plager i kroppen. Sjekk de hellige lærebøkene, og det vil bli nevnt at krydderet blir tilbudt som medisin eller brukt i behandlinger. De sier at safran også kan brukes i små mengder for å behandle mild depresjon. De sier at fargen bringer vitalitet og jubel inn i en persons liv, og for kvinner kan den også brukes som et afrodisiakum.

2. Tannpine:

Kesar -fordeler for oral helse er allment kjent. I noen land gir moren safran til barna sine for å hjelpe med tannpine, for babyene sine. Når massen av safran masseres inn i babyens tannkjøtt, ved hjelp av en gullring belagt med honning, sies det at krydderet blir et naturlig antiseptisk middel og beroliger betennelsen i babyens munn. Den samme potionen brukes også av kvinner som lider av menstruasjonssmerter, med melk i dette tilfellet og litt safran tilsatt.

3. Bra for helseplager:

Saffron er rik på B2 og flavonoider, som kan bidra til å holde kroppen fri for ulike helseproblemer og plager. Riboflavin er rikelig tilgjengelig i den ydmyke, men rike safranen, og krydderet har også en essensiell olje, sammen med kroketer og Safranal, som er karotenoider som vil hjelpe med balansen mellom vitamin A i kroppen, sier eksperter.

4. Fjerner pigmentering:

Pigmentering kan behandles internt og eksternt ved hjelp av safran; siden det hjelper kroppen å holde seg ren. Selv fordøyelsessystemet blir hjulpet i stor skala ved bruk av safran, og krydderet kan også brukes som beroligende middel, sier eksperter. Krydderet er kjent for å hjelpe nervesystemet; både som tonic og som smertestillende også, sier helseeksperter.

5. Kontrollerer blodtrykket:

Hjertefrekvensen kan bremses, blodtrykksnivået kan senkes og respirasjon kan også hjelpe når safran brukes hver dag, sier holistiske eksperter. Til og med lever og nyrer ville blitt hjulpet, og hvis blodtynning er nødvendig, kan safran gjøre underverker på det også.

6. Behandler leddgikt:

Selv leddgikt og betennelse kan i stor grad bringes ned ved hjelp av safran. Studier har vist at safran også lindrer tretthet og betennelse i muskelen. Det kan redusere symptomene på hevelse, rødhet og ubehag i leddene. De høye kalsiumnivåene i safran kan styrke bein, spesielt når de tas med melk.

7. Kurerer søvnløshet:

helsemessige fordeler med safran

Dere som lider av søvnløshet kan ha en klype safran i varm melk før dere sover. Til og med feber kan kureres med samme oppkok siden sammensetningen crocin i safran ville være til stor hjelp. Man kan også forbedre hukommelse og læringsevner og huske kapasitet også, ha melk med safran. Dette er en av de beste bruksområdene til Kesar.

8. Fremmer god øyehelse:

Hvis du lider av øyeproblemer, tap av syn og mer, kan safran hjelpe. Forskning og studier viser at pasienter, som hadde safran i måltidene hver dag, hadde bedre sjanser til sunnere syn enn de som ikke gjorde det. Grå stær også på et tidlig stadium kan helbredes og forhindres helt, noe som er en av de store fordelene med Kesar.

9. Immunitetsforsterker:

Selv om enkeltpersoner regelmessig antar smaker som bare matforbedrende apparater, til tross for alt det er andre fordeler med safran, inneholder de høye grupper av visse viktige kosttilskudd, inkludert ting som vitamin C. Askorbisk etsende er så kritisk for menneskers velvære, da det animerer det usårbare rammeverkets generasjon av hvite blodplater, kroppens første beskyttelseslinje mot sykdom, er dessuten presserende for dannelsen av kollagen, som er viktig for celledannelse i kroppen, og bidrar til rekreasjon av sår, muskelutvikling, venereparasjon og vevdannelse i safran..

10. Avtaler med blodsirkulasjonsproblemer:

Safran kan fungere som en levedyktig vitalitetspromotor og kan utvide fordøyelsessystemet ditt ved å utvide blodstrømmen. Den høye konvergensen av jern innebærer at safran utvider din RBC, som på denne måten styrker forløpet og oksygenering av organrammer og kroppens lengste punkter. Dette forbedrer produktiviteten og nytten av vev og organer for mer fordelaktig metabolsk bevegelse og beholder bivirkningene av blekhet.

11. Bra for hjertehelsen:

Bruken av safran bidrar til å forbedre hjertets funksjon. Forbedring av hjertets velvære er for all del et av de viktigste målene for menneskelig velvære i dag, og en enkel tilnærming til dette er å bygge opp kaliumforbruket. Kalium fungerer som en vasodilatator, og lykkes med å redusere angst og vekt på vener og ledninger, slik at pulsen kan redusere og berolige belastningen på det kardiovaskulære rammeverket. Dette kan forutse ting som åreforkalkning, hjerteinfarkt og slag fra å skje.

12. Forebygger diabetes:

De bemerkelsesverdige nivåene av mangan kan hjelpe kroppen til å fremme glukosenivået, noe som er en av de store fordelene med safran. Diabetes er en av de mest farlige og brede forholdene i vår virkelighet i dag, og påvirker mange mennesker rundt omkring. Ved å styre insulin- og glukosenivået, kan du levedyktig beholde starten på type II diabetes, eller håndtere manifestasjonene på en sjanse for at du fra nå opplever de negative effektene av denne byrden.

13. Behandler angst:

Safran har vært kjent for ikke å være mild tristhet og forbedrer en sinnstilstand hos de som ofte sluker den. De mange dynamiske blandingene i safran har en viss innvirkning på det endokrine rammeverket og kan forsterke ankomsten av nyttige hormoner som holder oss glade og sunne. For damer har den samme effekten i tillegg blitt referert til som en spansk flue. Det har blitt hyllet som en karakteristisk overdel av forskjellige undersøkelsesstudier og foreninger.

14. Gjengir glødende hud:

fordelene med safran

På grunn av daglig forurensning, utilgivelig klima og noen få forskjellige komponenter, har huden en tendens til å bli kjedelig uten liv i det hele tatt. Derfor kan safranfordeler for huden utnyttes for å oppnå glødende hud. Aktuell bruk av safran over huden kan bringe tilbake den tapte glansen i ansiktet.

Ha i 3-4 tråder safran til 1-2 ss ekstremt kokende varmt vann i en liten bolle. Dekk til og la stå i hvert fall i tretti minutter. Før sengetid må du knuse strengene godt med fingrene for å konsentrere safranarrangementet. Tilsett en halv ss nektar og bland godt. Påfør et lag av dette arrangementet over ren hud.

15. Fjerning av Sun Tan:

Det er bevist at safran fordeler for huden gjør underverker ved fjerning av brunfarge. Bløtlegg et par tråder med safranstrenger i en ss oppvarmet vann i alle fall 30 minutter. Pund trådene. Ha i et lite mål med ny krem ​​og bland godt. Påfør dette over et rent ansikt og forlat det over natten. Vask med øm ansiktsvask om morgenen. Bruk nektar i stedet for krem ​​hvis huden din er slank.

16. Saffronfordeler under graviditet:

Bruk av Kesar under graviditet har vist seg å senke nivåene av dårlig kolesterol eller LDL i kroppen, og bekjemper også triglyserider. Krydderet kan brukes som pasta og påføres lokalt på tørr hud og infisert hud også for helbredende formål. Det sies at gravide skal ha safran for å forbedre hudfargen på babyen som skal fødes.

17. Behandler kviser og skavanker:

Safran er kjent for å være effektivt for å kurere kviser. Sammen med å fjerne infeksjonen i hudporene, kan det til og med lette arrene forårsaket av dem. Safran tilbyr antibakterielle og antiinflammatoriske fordeler for huden som kan redusere rødhet, betennelse i huden og eventuelle mikrobielle infeksjoner. Den beste måten å bruke safran på huden er å påføre en pasta med safran og gurkemeie og bruke den på de berørte områdene.

18. Forebygger hårtap:

Safran fordeler for hår er mange. Dette krydderet er en rik kilde til antioksidanter, som oppmuntrer til ny cellevekst. Det kan stimulere hårsekkene og reparere dem fra røttene. Påføring av safran for hårvekst kan håndtere skallete flekker, selv i tilfeller av Alopecia, hvor nye hårspirer ble lagt merke til. Regelmessig inntak av safran med melk, sammen med den aktuelle applikasjonen, kan styrke håret.

19. Forbedrer fordøyelsen:

Safran er fantastisk for å hjelpe til med riktig fordøyelse. Det har vist positive effekter ved behandling av mange fordøyelsesforstyrrelser, inkludert de som er kjemorelaterte. Å ta en liten klype safran hver dag kan ikke bare stimulere appetitten, men hjelper også med rask fordøyelse av mat. For mennesker som lider av milt- og leverforstørrelsesproblemer, kan en blanding av 1 g safran i 1-liters vann fungere som magi!

20. Bekjemper kreft:

Studier viser at safran effektivt kan dempe den kreftfremkallende celleveksten, og dermed forhindre at de sprer seg til andre deler. De tre hovedagentene i safran kalt Crocin, Crocetin og Safranal kan føre til at kreftceller dør i kroppen. Spesielt i tilfeller av kreftfamiliehistorie kan forbruk av safran redusere sjansene for å bli byttedyr for det.

Bruk av en klype safran fordeler ved god helse og sikrer ditt velvære. Imidlertid er mat med saffran -smak ikke lik å ta safran. Spesielt kan det hende at de røde fargene du ser på markedet ikke er ekte! Så sørg for å kjøpe krydder av god kvalitet fra pålitelige merker, ettersom de billigere kan være helsefarlige. Hva venter du på? Begynn å bruke dette fantastiske krydderet i ditt daglige kosthold for et vakkert sunt liv!

Hvis du har tips, ideer og fordeler eller til og med oppskrifter på safran du vil dele med oss, lytter vi. Send inn innspill og forslag, så vil vi gjerne dele dem med alle våre lesere også. Kostbart ja, men vurder å kjøpe safran og bruke den til helsemessige årsaker også. Dette ville være den beste måten å se bra ut, føle seg bra og spise sunne sunne måltider også.