Somre kan ødelegge kroppene våre ved å fjerne energi og vanninnhold. Det vi trenger under denne ekstreme værforholdene er knasende, saftige og deilige frukter. Disse fruktene gir ikke bare næring, men opprettholder også det dyrebare vanninnholdet i kroppene våre. Ekstrem varme kan forårsake heteslag og andre alvorlige helsemessige forhold. Så det er veldig viktig å konsumere tilstrekkelig frukt for å bevare helsen vår. Sommerfrukter er en stor kilde til energi, hydrering og ernæring for kroppene våre for å slå sommervarmen. La oss forstå mer om de beste sommersesongene i India.

frukt som vokser om sommeren

Hva er sommerfrukter?

Sommerfrukter er frukter som bidrar til å gi viktige næringsstoffer og hydrering under ekstreme varmeforhold om sommeren. Noen eksempler på sommerfrukter er vannmelon, druer, muskmelon, mango, litchis, fersken osv..

De fleste av disse fruktene er rikelig tilgjengelige i sommersesongen. De trenger varme temperaturer for å vokse, og de høstes bare om sommeren. De fleste av disse sommerfrukter er på topp når det gjelder smak, smak og høst i løpet av denne sesongen.

Viktigheten av sommerfrukter:

Somrene i India går vanligvis fra mars til juni. Dette er perioden med ekstremt høye temperaturer, som tar en enorm toll på kroppen vår, spesielt for de som stort sett må være utendørs. Varme temperaturer er veldig belastende for kroppene våre og forårsaker dehydrering, tretthet, tap av ernæring etc. For mye eksponering for varmt vær kan også føre til alvorlige helsemessige forhold.

Sommerfrukter gir kroppen vår viktige næringsstoffer og det nødvendige energiløftet. Vi mister mesteparten av kroppens vanninnhold gjennom svette om sommeren, og disse fruktene er fylt med vann og essensielle mineraler som bidrar til å opprettholde tilstrekkelig hydrering i kroppene våre. De kjøler ned kroppene våre og reduserer tretthet og muskelkramper forårsaket på grunn av høye temperaturer. Viktigst av alt, sommerfrukter har egenskaper som hjelper kroppen vår til å bli vant til varme værforhold.

Fordeler med sommerfrukter:

Sommerfrukter er fylt med mange vitaminer, mineraler og antioksidanter som ikke bare nærer kroppen for viktige næringsstoffer, men hjelper til med å bekjempe mange sykdommer og helsemessige forhold forårsaket på grunn av ekstrem varme og fuktighet.

  • Næringsstoffene og antioksidanter i sommerfrukter bidrar til å bekjempe infeksjoner, styrke immunsystemet, regulere blodtrykk og blodsukkernivå, beskytte hud og hår mot skadelige effekter av varme og skylle ut sykdomsfremkallende giftstoffer og frie radikaler fra kroppen.
  • Disse fruktene bidrar også til å opprettholde helsen til forskjellige organer som hjerte, nyrer, lever, bukspyttkjertel osv.
  • De spiller også en viktig rolle i behandling av varmeinduserte tilstander som hodepine, diaré, kvalme, heteslag osv..

Topp sommersesongens fruktliste i India:

Her fikk vi 20 beste frukter å spise om sommeren for hydrering. La oss se på dem.

1. Vannmelon:

frukt tilgjengelig om sommeren

Vannmelon er en populær sommerfrukt da den inneholder mye vann. Mer enn 90% av denne frukten er vann, som hjelper til med å gi tilstrekkelig fuktighet til kroppen vår og fukte hud og hårceller. Det hjelper med å avkjøle kroppen og rense kroppen for giftstoffer.

Vannmelon er en veldig god kilde til kalium, jern, kalsium, vitamin C, vitamin A, vitamin B6 og mange antioksidanter som lykopen, aminosyrer og kostfiber (1). Vitaminer i vannmelon hjelper til med å styrke immunsystemet og forbedre øyehelsen. Mineralene i vannmelon hjelper til med å styrke bein, nerver og muskler. De hjelper også med å forhindre hjertesykdom og celleskade.

2. Mango:

Mango er også kalt ‘fruktkongen’, og er en sommerfavoritt. Deres distinkte smak, farge, lukt og smak gjør dem til den mest elskede frukten, spesielt i India. Mango er svært næringsrik med et rikt innhold av flere vitaminer og mineraler som vitamin A, vitamin D, vitamin C, kalium, mangan, kalsium, magnesium, jern, fosfor, selen, betakaroten etc..

Næringsstoffene til mango bidrar til å forhindre helsemessige forhold som høyt blodtrykk, hjertesykdom, kreft etc. Selv om de er kaloririke, er mango rike på fibre og antioksidanter som fremmer bedre metabolisme og renser giftstoffer fra kroppen. Det høye næringsinnholdet bidrar til å øke immuniteten og forhindre heteslag.

3. Muskmelon:

Muskmeloner er veldig næringsrike og forfriskende frukter. Det høye alkaliske og vanninnholdet gjør dem til en perfekt sommerfrukt. De hjelper til med å fukte kroppen og lindre sure effekter av ekstreme temperaturer. De er også veldig gode kjølevæske for kroppen.

Muskmeloner er rike på vitamin A, vitamin C, magnesium, kalium, jern etc. En kopp muskmelon kan tilfredsstille mer enn 50% av det daglige behovet for vitamin A og vitamin C.

4. Kiwi:

Kiwier er svært næringsrike og er veldig gode om sommeren, da de kan tilfredsstille næringsbehovet i kroppen veldig effektivt. Kiwi er rik på vitamin C, vitamin A, vitamin B6, jern, magnesium, kalium, folat og mange kostfiber. Kiwi er veldig flinke til å nøytralisere PH -balansen i kroppen og styrke immunsystemet.

Kiwi er et utmerket middel for å øke blodtallet. De er også veldig bra for hjerte- og leverhelsen. Kiwi gir næring til hud og hår og beskytter dem mot varme. De er også veldig flinke til å lindre søvnforstyrrelser.

5. Appelsiner:

beste sommerfrukter

Appelsiner er en veldig god sommerfrukt da de inneholder mer enn 80% vann. De hjelper til med å fukte kroppen veldig godt og gir det nødvendige næringsbehovet. Om somrene har kroppen en tendens til å miste kalium, et veldig viktig essensielt mineral, gjennom svette. Appelsiner inneholder mye kalium og bidrar til å tilfredsstille kroppens kaliumbehov veldig godt.

Appelsiner er også rike på vitamin C, vitamin A, kalsium, pektin etc. som hjelper til med å forhindre mange tilstander som kreft, nyresykdom etc. De er veldig flinke til å alkalisere kroppen og kontrollere blodtrykket.

6. Papaya:

Papaya er sunne frukter som kan spises hele året. De har spesielle fordeler og bruksområder i somre, ettersom de inneholder mye kostfiber. De hjelper til med å forbedre tarmhelsen og regulerer tarmbevegelsen (2). Papaya er rik på vitamin C, vitamin A, vitamin B, folat, betakaroten, etc. som hjelper til med å gi kroppen god næring. De er spesielt rike på flere antioksidanter og fytokjemikalier som reduserer betennelse, celleskader. Papaya er veldig flink til å forhindre alvorlige sykdommer som kreft og hjertesykdom.

7. Ananas:

Ananas er en av de beste fruktene for hydrering om sommeren. Ananas inneholder mange vitaminer og mineraler som vitamin C, vitamin B6, vitamin A, magnesium, kalsium, kalium etc. Ananas er veldig flinke til å forbedre fordøyelsen ettersom de inneholder enzymer som støtter fordøyelsesfunksjoner. De forbedrer også stoffskiftet i kroppen. Antioksidantinnholdet i ananas bidrar også til å forhindre mange sykdommer.

De antiinflammatoriske egenskapene til ananas hjelper til med å lindre betennelse og kontrollere helsemessige forhold som leddgikt veldig effektivt. De er også kjent for å brenne kalorier og hjelpe til med vekttap.

8. Guava:

Guavaer er strengt tatt en tropisk frukt som er populær på grunn av sine mange helsemessige fordeler. Guavaer er svært næringsrike som inneholder vitamin C, vitamin A, vitamin B6, kalium, magnesium, kalsium, jern etc. De er veldig fordelaktige for diabetespasienter, da de hjelper til med å stabilisere blodsukkernivået og regulere insulinabsorpsjonen.

Guavaer er svært høye kilder til kalium som bidrar til å opprettholde hjertets helse og redusere muskelkramper. Det rike innholdet av vitamin C bidrar til å forbedre immunitet og metabolske aktiviteter. De har en rekke andre fordeler for øyne og hud. De er også funnet å støtte mental helse.

9. Plommer:

frukt tilgjengelig om sommeren

Plommer er best kjent for å forbedre fordøyelsen og lindre forstoppelse ettersom de inneholder mye kostfiber. Det høye kaliuminnholdet i plommer hjelper til med å opprettholde hjertets helse ved å kontrollere blodtrykksnivået. Dette bidrar til å redusere risikoen for slag betydelig. Plommer er også rike på flere antioksidanter som forhindrer alvorlige helsemessige forhold som kreft og diabetes. Plommer er rike på vitamin C, vitamin A, jern og magnesium. De er ganske kalorifattige og kan spises i massevis uten bekymringer.

10. Litchi:

Litchi er den mest populære og elskede sommerfrukten, ved siden av mango. Denne saftige og deilige frukten er full av antioksidanter og næringsstoffer som har mange gunstige effekter på kroppen. Litchi er en veldig god kilde til vitamin C, vitamin B-6, kalium, magnesium og jern. Litchi bidrar til å øke immuniteten og redusere betennelse i kroppen. Det hjelper med å kontrollere blodtrykket og opprettholde hjertets helse. Litchi er en av de høyeste kildene til polyfenoler som kan forhindre kreft. (3)

11. Figs:

Fiken er fiberrik og svært gunstig for å opprettholde en sunn kropp om sommeren. Fiken hjelper til med å regulere fordøyelsen og lindre forstoppelse. Fiken er en rik kilde til vitamin K, vitamin A, kalium, magnesium, kalsium og flere antioksidanter. Det høye innholdet av naturlig sukker bidrar til å gi øyeblikkelig energi som trengs om somrene. Fiken er bra for hjertet ettersom de hjelper til med å senke blodtrykket. De er også veldig gode til å forebygge diabetes og kreft.

12. Banan:

Bananer er en frukt året rundt. Bananer er rike på kalium, magnesium, fosfor, vitamin B6, vitamin C og flere fytonæringsstoffer og antioksidanter. De gir øyeblikkelig energi og bidrar til å forhindre mange helsemessige forhold som kreft, diabetes, astma etc. De er veldig populære for å lindre forstoppelse og opprettholde fordøyelseshelsen. Bananer er bra for hjertet, ettersom de hjelper til med å senke blodtrykket.

13. aprikoser:

frukt å spise om sommeren

Aprikoser er ikke bare deilige, men en veldig god sommerfrukt. De kan gi deg viktige næringsstoffer som kalium, magnesium, jern, kalsium, vitamin A, vitamin C og vitamin B6. De er rike på kostfiber som hjelper fordøyelsesbesvær. De er en rik kilde til antioksidanter som betakaroten som beskytter øyne og hud om somrene.

14. Fersken:

Fersken er full av næringsstoffer som vitamin A, vitamin E, vitamin C, niacin, kalium etc. De inneholder gode mengder kostfiber som hjelper til med å forbedre fordøyelsen og regulere avføringen. Det høye antioksidantinnholdet bidrar til å opprettholde hudens helse. Kalium i fersken bidrar til å senke blodtrykket og fremme hjertets helse.

15. Druer:

Druer er en veldig deilig sommerfrukt rik på antioksidanter og viktige vitaminer og mineraler. De har en rekke helsemessige fordeler fra å øke immunsystemet, forbedre beinhelsen til å forbedre hjertehelsen (4).

Druer er også veldig gode til å senke blodsukkernivået og bekjempe infeksjoner i kroppen. De er rike på kalium, vitamin C, vitamin B6, vitamin A etc., og mange antialdringsforbindelser. Druer er gode for huden om sommeren, da de beskytter den mot solbrenthet.

16. Star Fruit:

Startfrukter er en deilig frukt rik på kalium, vitamin C etc. Stjernefrukter er fylt med antioksidanter og kostfibre som hjelper til med å kurere varme-relatert stress på kroppen og huden. De behandler også hodepine forårsaket på grunn av ekstreme temperaturer. De hjelper til med å berolige øynene i somre og behandler ømme øyne. Stjernefrukter spises også for behandling av ringorminfeksjoner.

17. Bael:

frukt som vokser om sommeren

Bael er en veldig god kjølevæske og en sommerfrukt du må ha. Den er fylt med flere vitaminer, mineraler og antioksidanter som hjelper til med å gi næring til kroppen og holde den frisk. Beal har mange medisinske egenskaper og terapeutiske fordeler, noe som gjør det til en viktig ingrediens i Ayurveda, den gamle indiske medisinske vitenskapen (5). Det er betennelsesdempende og antibakterielt. Det hjelper til med å behandle ulike magesykdommer som er vanlige om somre som diaré, forstoppelse, magekramper osv.

18. Jordbær:

De saftige og deilige jordbærene gir en veldig god sommerfrukt. De er rike på vitamin C, vitamin B9, kalium, mangan, antioksidanter, fytonæringsstoffer og flavonoider. Jordbær er antiinflammatoriske og hjelper til med å behandle ulike hudirritasjoner og fordøyelsesproblemer om sommeren. De bidrar også til å fremme hjertehelsen og regulerer blodsukkernivået.

19. Sitron:

Sitroner er veldig gode om sommeren på grunn av sitt rike næringsinnhold og antioksidantinnhold. Sitronsaft er en ganske populær drink om somrene, siden den hjelper med å kjøle ned kroppen og balansere de alkaliske nivåene. Sitroner er rike på kalium, vitamin C, vitamin B6 etc. Det bidrar til å øke immuniteten og forhindre forskjellige helsemessige forhold som hjertesykdom, kreft, nyresykdom etc. Sitroner er veldig gunstige for fordøyelseshelsen i somre.

20. Agurk:

sommerfrukter

Agurk er veldig god om sommeren og er tilgjengelig hele året. Den kan spises som en matbit når som helst. Det er høyt vanninnhold og hjelper til med å gi tilstrekkelig hydrering til kroppen. Det er et utmerket kjølevæske under ekstrem varme. Den er rik på kalium, vitamin C, vitamin A, vitamin K og flere antioksidanter. Det hjelper på hjertehelsen, da det bidrar til å senke blodtrykksnivået. Det er også veldig bra for å redusere blodsukkernivået.

Gitt at somrene er veldig varme i klimatiske forhold, er det viktig å alltid holde seg hydrert. Disse sommerfrukter med sine rike næringsverdier og sunne mineraler kan holde flere helseproblemer i sjakk i løpet av denne sesongen. Det være seg gjennom salater, supper eller rå frukt, de kan gi mange fordeler denne gangen. Så hold deg unna sykdom og hold deg i form gjennom disse beste sommerfrukter!

Ekspertspørsmål:

Hvilke frukter er gode for huden om sommeren?

  • Vannmelon.
  • Ananas.
  • Bær.
  • Cantaloupe.
  • Sitrusfrukter.
  • Papaya.

Somrene er harde ikke bare mot kroppen vår, men også mot huden vår. Ekstrem varme fra solen forårsaker hudaldring, tørrhet, hudskader etc. For å beskytte huden vår mot skadelige virkninger av dette alvorlige været, er det svært viktig å konsumere frukt som bidrar til å opprettholde helse og utseende på huden vår. La oss se på noen frukter som er best for huden vår under varmt vær. Disse fruktene inneholder mye vann, antioksidanter, vitaminer og mineraler som gir næring og fuktighet til hudcellene og bekjemper aldring og hudskader. De hjelper til med å gjøre huden sunn, myk og skinnende.