Husker du de gode gamle dagene da moren din ga deg spidskommen og vann for å behandle magesmerter? De vridende krampene forsvinner på få minutter og får deg på beina igjen! Så, hva er det med denne magiske ingrediensen? Kumminpulver, også kalt Jeera-pulver, er et eldgammelt hjemmemedisin for behandling av mange fordøyelsesrelaterte lidelser. Det er kjent for sine gassreduserende egenskaper for å stramme magen. Det er ikke alt! Spidskommen kan også gjøre underverker for kroppen din. La oss bli mer kjent med fordelene med Amazing Cumin Powder og den beste måten å bruke den på.

Kumminpulver Fordeler

Hva er spisskummen pulver (Jeera pulver)?

Kumminfrø som vanligvis er kjent som ‘jeera’ er veldig små, men inneholder mye næringsverdi. Spidskommen pulver på hindi kalles “Jeera Powder”. Den kalles “Jeerakapodi” på tamilsk og “JeelakarraPodi” på telugu. Du kan lage pulver av disse spisskummenfrøene for å få spidskommen. Det er en spiselig ingrediens som er veldig vanlig på alle kjøkken i India. Det har mange fordeler som fordøyelse, behandling av noen infeksjoner og mange flere.

Er spidskommen pulver bra for deg?

Spidskommen pulver er en kraftig ingrediens som brukes i gammel Ayurveda medisin. Som en rik kilde til jern, kan spidskommen pulver hjelpe deg med å håndtere anemi. Det er også ganske høyt i kostfiber for å forbedre fordøyelsen og forhindre forstoppelse. I tillegg til disse fordelene, er Jeera pulver også kjent for å hjelpe til med vekttap og fremme sunt velvære.

Hvordan lage spisskummen pulver hjemme?

Kumminpulver er tilgjengelig på markedet for klar bruk. Imidlertid kan det være forurenset med kjemikalier som kan skade helsen din. Det anbefales å bruke hjemmelaget spisskummenpulver for bedre helsemessige fordeler:

Ingredienser:

 • Kumminfrø – ½ kopp.

Prosess:

 • Tørk spidskommen i en panne.
 • Etter at de er avkjølt, overføres de til en blender.
 • Bland til glatt.
 • Oppbevar pulveret i en lufttett beholder.

Kumminpulver Ernæringsfakta:

Nedenfor er næringsverdien av spidskommen pulver per 100 gram porsjon:

 • Totale kalorier: 375
 • Totalt karbohydrater: 44 gram
 • Proteiner: 18 gram
 • Natrium: 168 mg
 • Kalium: 1788 mg
 • Vitamin A: 25%
 • Kalsium: 93%
 • Vitamin C: 12 %
 • Jern: 368%
 • Magnesium: 91%

Forskningsbaserte spisskummen pulver fordeler:

Nedenfor er en liste over de beste fordelene med spisskummenpulver for hud, hår og helse. La oss se på dem.

1. Beriket med jern:

Kumminfrø inneholder jern i en rik mengde på rundt 15-16%. Det er veldig viktig for å øke hemoglobin i kroppen vår. Kumminfrø hjelper også i behandling av anemipasienter. Det hjelper deg med å komme deg etter svakhet, sløvhet, mangel på konsentrasjon og svimmelhet ved å opprettholde jernnivået. Dette er en av de beste jeera pulver fordelene.

2. Hjelpemidler til bedre fordøyelse:

Spyttkjertler stimuleres av en viktig forbindelse kjent som kuminaldehyd som finnes i spidskommen, hjelper på å forbedre fordøyelsen. Det aktiverer også enzymproduksjon som hjelper til med å bryte makromolekylene som sukker, fett, stivelse og protein. Kumminpulver hjelper deg mye i behandling av surhet og fordøyelsesbesvær. Pulveret er foreslått for god nyrehelse.

Hvordan å bruke:

 • Bløtlegg 2-3 skjeer spidskommen i vann hele natten.
 • Deretter skiller du vannet. Konsumere at vann det vil gi deg mange fordøyelsesfordeler.

3. Bekjemper astma:

Hoste og kulde er svært vanlig luftveissykdom som lett kan kontrolleres ved hjelp av spisskummenfrøpulver. Siden det inneholder antioksidanter og vitamin C, kan spisskummen pulver også løse alvorlige luftveisproblemer som astma. Det fungerer som en god slimløsende. Slim blir tørket og utvist. Det forbedrer også vårt immunsystem.

4. Forebygger og bekjemper kreft:

Spidskommen inneholder antikreftfremkallende midler som tymohydrokinon, tymokinon, tymol og ditymokinon. Den inneholder eteriske oljer i store mengder som hjelper til med å forhindre skade på frie radikaler fra cellene dine. Det er også nyttig i behandling av kreft som brystkreft og tykktarm. Skadelige giftstoffer fjernes fra kroppen din ved å stimulere leverskyllemekanismen. Helsen forbedres og funksjonene til alle organer forbedres med inntak av spisskummen pulver i kostholdet ditt.

5. Stopper smertefulle avføring og hauger:

Pulver av spisskummenfrø tas for å behandle hauger. Bunger oppstår hovedsakelig på grunn av endetarmsinfeksjon eller alvorlige tilfeller av forstoppelse. Kumminpulver er rikt på kostfiber og har antimikrobielle og karminerende egenskaper som forhindrer betennelse i endetarmen. Tarmbevegelser blir lettere, regelmessige og glatte ved hjelp av det høye innholdet av fibre.

6. Kurerer hudbetennelse:

Ta spisskummen pulver med vann for å bli kvitt kviser, kviser og andre hudinfeksjoner. Du vil begynne å kjenne forskjellen i løpet av få dager. Huden din begynner også å gløde på grunn av antioksidanter i spidskommen. Herder også koker og stopper den videre veksten. Du kan se synlige resultater på bare noen få dager.

7. Forbedrer kvaliteten på sædceller:

Et spisskummenfrø inneholder sink som øker produksjonen av sædceller og nukleinsyrer syntetiseres ved hjelp av det. Det er også en god stemningsforsterker og hjelper til med å behandle søvnløshet. Hvis du legger til to skjeer spidskommen i ditt daglige kosthold, kan du forbedre kvaliteten og antallet sædceller. Dette er en av de beste helsemessige fordelene med kumminpulver.

8. Regulerer sukkernivåer:

Sukkernivået i blodet blir også kontrollert ved hjelp av spisskummen pulver. Det er et fantastisk middel for å hjelpe deg med å senke blodsukkernivået og redusere tallene dine. Jeera -pulver anbefales også av mange leger for dets evne til å stimulere insulinproduksjon og holde blodsukkernivået under kontroll.

9. Reduserer kroppsvarme:

Ha litt spisskummen pulver i kokt vann og hell det deretter. Kløe i huden og kroppsvarme kan behandles ved å ta et bad med dette vannet etter avkjøling. Brennende følelse i sålene og i håndflatene kan også behandles ved å drikke spisskummen.

Hvordan å bruke:

 • Tilsett 1-2 ts spisskummen pulver i vannet på 3-5 liter og kok opp.
 • Dekk den til etter at du har fjernet den fra flammen. Hell den fra en sil etter avkjøling i et rent kar.
 • Spis det en hel dag når du er tørst og etter å ha spist.
 • For flere fordeler, prøv å drikke den lunken.

10. Behandler mange hårproblemer:

Spidskommen består av forskjellige næringsstoffer som er gunstige for håret vårt. Vitaminene som finnes i spidskommen gir oss sunt hår og gir riktig hårvekst. Kumminpulver hjelper til med å kvitte seg med flass, og det virker som en stor stimulans. Håret vårt krever mange næringsstoffer som fett, proteiner, karbohydrater og til og med vann for riktig næring, og de fleste av disse er lett tilgjengelige fra det. Det kutter hårtap og gir oss langt og silkeaktig hår.

11. Forsinkelse tegn på aldring:

Spidskommen beskytter huden vår mot enhver mikrobiell infeksjon og utløser også anti-aldringsprosessen. Det forhindrer oss fra rynker og for tidlig aldring som i utgangspunktet løsner huden vår. Vitamin E og antioksidanter som finnes i spisskummen, bekjemper disse symptomene. Frie radikaler i kroppen vår har flere bivirkninger som også påvirker huden vår. Aldersflekker og rynker er tegn på aldring som skyldes mangel på forskjellige næringsstoffer. Vitamin E -innhold i spidskommen gir oss også en glødende hud. Vi blir kvitt kviser, kviser og andre hudlidelser. Påføring av kumminpasta bidrar til å bekjempe disse hudlidelsene. Ulike ansiktspakker er med spidskommen pulver for hudbehandlinger.

12. Kurerer søvnløshet:

Ifølge studien viser det seg at spidskommen eller spisskummen pulver er rikt på vitaminer som er nyttige i forskjellige formål. Vitaminene hovedsakelig B -komplekset er nødvendig for bedre og riktig søvn. Det er en unik egenskap av spisskummen som bidrar til å redusere søvnløshet. Som det er nevnt før, hjelper spidskommen pulver til å forbedre fordøyelsen som igjen gir oss god søvn. Riktig søvn er veldig viktig for at vi alle skal få lindring av angst og stress. Den beroligende effekten blir lagt merke til blant komponentene i spisskummenoljen.

13. styrker immuniteten:

Kummin består i utgangspunktet av forskjellige vitaminer, mineraler og også tilstedeværelsen av essensiell olje forbedrer immunsystemet vårt. Det forbedrer immuniteten med sine antibakterielle og antivirale egenskaper. Antioksidantene er tilstede i en tilstrekkelig mengde som styrker immunsystemet. Blant de andre er vitamin C en av de viktige antioksidantene som finnes i spisskummen. Dette bidrar til å bekjempe frie radikaler som fører til forskjellige skadelige sykdommer. Noen kardiovaskulære sykdommer og kreft kan oppstå på grunn av tilstedeværelsen av frie radikaler. Så spidskommen avgifter i utgangspunktet kroppen vår fra disse skadelige effektene. Det støtter anticancer -egenskapen til antioksidanter. Dermed elimineres det giftige produktet som produseres i kroppen vår konstant, noe som fører til forbedring av immunsystemet vårt.

14. Forebygger kognitiv funksjonsfeil:

Spidskommen er rik på jerninnhold, dette bidrar til å forhindre anemi. Økt jerninnhold i kroppen vår vil gi bedre blodsirkulasjon. Det er en økning i produksjonen av hemoglobin i røde blodlegemer. Tilstrekkelig blodtilførsel er nødvendig for at hele kroppen skal fungere. På grunn av økningen i jernmengden i kroppen din, vil organene derfor få oksygenrikt blod for bedre ytelse av kroppen vår. Dessuten kreves bedre jern- og oksygenforsyning for hjernens funksjon. Alvorlige sykdommer eller kognitive lidelser som demens og Alzheimers sykdom reduserer å ha spisskummen på grunn av den nevnte egenskapen.

15. Forbedrer melketilførselen:

Spidskommen består av forskjellige mineraler som kalsium, jern og andre som er nødvendige for ammende mødre og også for andre. Ammende mødre krever næringsrik mat for babyen hovedsakelig. Spidskommen inneholder kalsium i en bemerkelsesverdig mengde som er en viktig ingrediens i melk, og derfor er det et sårt tiltrengt eller nødvendig mineral for ammende mødre. På den annen side kreves det også jern av gravide.

16. Fordeler med spisskummen pulver for vekttap:

En av de beste helsemessige fordelene med Jeera Powder er dens fettforbrenningsevne for å redusere overflødig vekt. Studier viser at personer som brukte spidskommen pulver i kostholdet, opplevde en vektreduksjon med nesten 15%. Den beste måten å bruke spidskommen pulver for vekttap er å forberede litt Jeera vann og drikke det på tom mage.

17. Forhindrer matbåren sykdom:

Et av de effektive hjemmemedisinene for å håndtere matforgiftning er spidskommen. Det fungerer som en sjarm hos barn og voksne, ved å kjempe med de infeksjonfremkallende bakteriene og virusene.

Hvordan å bruke:

 • Bare tilsett en ss spisskummen pulver i et glass lunkent vann og ha det på tom mage.
 • Du vil oppleve en lettende smerte og lett mage veldig raskt.

18. Cures Flass:

Jeera pulver er mye brukt i behandling av hodebunnslidelser som flass. Ved å massere dette pulveret i hodebunnen kan du bli kvitt kløende flak. Du kan til og med prøve å varme opp litt kokosnøttolje med spidskommen pulver og bruke den regelmessig på hodebunnen for å merke en synlig forskjell.

19. God kilde til kalsium:

Du vil bli ganske overrasket over å lese at spidskommen er en god kilde til kalsium, nødvendig for å styrke beinene dine. Med 931 mg kalsium i 100 gram kumminpulver, er det absolutt en av de beste matvarene for skjelettsystemet. Dessuten styrker det tennene dine og gjør dem mindre utsatt for brudd og skader.

20. Senker kolesterolet:

Kumminpulver kan i stor grad redusere blodkolesterolnivået i blodet. Det absorberer det dårlige kolesterolet eller LDL som blokkerer arterieveggene.

Hvordan å bruke:

 • Å spise en blanding av spidskommen pulver og lunkent vann på tom mage kan redusere kolesterolnivået betydelig og fremme et sunt hjerte.

Hvordan bruke spisskummen pulver i matlaging?

Kumminpulver kan brukes på mange måter i kostholdet ditt. Ta en titt på noen av de mest populære måtene:

 • Kumminte laget med spisskummen pulver og vann.
 • Tilsett kumminpulver som krydder på salater og supper.
 • Bruk kumminpulver som masala i karri og gravier.
 • Spis spidskommen pulver direkte.
 • Blander litt spisskummen pulver med honning og slikker det sakte.

Kumminpulver bivirkninger:

Selv om spisskummen pulver anses å være trygt for forbruk, kommer det med et sett med bivirkninger. Noen av de vanligste ulempene med spisskummen er:

 • Kvalme.
 • Den bitre ettersmaken i munnen.
 • Oppkast.
 • Tap av Appetit.
 • Døsighet.
 • Psykisk sky.
 • Kraftig blødning under menstruasjon.
 • Forhåndsarbeid under graviditet.

Kumminpulver har mange helsemessige fordeler som vil gi en sunn kropp. Daglig inntak av spisskummen pulver som en pris i matvarer vil gi deg gode kilder til mineraler, vitaminer, proteiner, fiber og antioksidanter. Det er også en av de mest økonomiske og effektive måtene å håndtere mange plager i de tidlige stadiene. Med disse 20 beste brukene av spisskummen pulver som er omtalt i artikkelen, er vi ganske sikre på at du vil begynne å bruke den for å nyte god helse!