Appelsiner er en av de mest populære fruktene i verden! Disse iøynefallende oransje fargene er fylt med næringsgodhet. Den syrlige, søte fruktkjøttet av appelsinfrukt (Santra) treffer øyeblikkelig oppdateringsknappen for oss. Fruktduften av appelsiner kan umiddelbart heve selv den kjedeligste stemningen. Appelsiner sies å ha sin opprinnelse fra Sørøst -Asia. Appelsiner kalles også “Santra” på hindi, “Kamala Pandu” på telugu, “Naarathai” på tamil, “KittaleBanna” i Kannada. Disse er fylt med vitamin C og andre kraftige antioksidanter for å beskytte kroppen din mot mange sykdommer, inkludert kreft. La oss forstå noen av de beste helsemessige fordelene med appelsiner.

fordelene med appelsin

Hva er oransje?

Appelsin er en frukt med lyse farger med oransje pigment. Avhengig av mengden modenhet kan fargen variere mellom grønt til oransje. Det vitenskapelige navnet på appelsin er “Citrus X Sinensis”. De har en lett å skrelle hud, som bærer en sitrusaktig duft. Når de åpnes, har appelsiner 10-12 segmenter med 2-3 frø i hver. Mens fruktkjøttet er søtt og surt, er frøene bitre og uspiselige.

Ulike typer appelsiner:

Dette er de 5 grunnleggende varianter av appelsiner tilgjengelig over hele verden:

 • Navel Orange: Får navnet fra navlen som apex på Orange. Dette er de mest solgte appelsinene i lokale butikker.
 • Blodappelsin: Har tykk hud, med rubinrød masse inni. Den har en søt og syrlig smak og brukes i desserter.
 • Mandarin appelsin: Har veldig tynn hud og er mindre syrlig sammenlignet med den vanlige appelsinen.
 • Mandarin: Den er litt større og sur i forhold til den søte Mandarin -appelsinen. Den har myk og lett å skrelle hud.
 • Clementine: Det er ganske lite og frøfritt. Har en tynn, blank hud og er mest foretrukket av barn.

Oransje næringsfakta:

Nedenfor er næringsverdien av appelsin per 100 gram servering:

 • Totale kalorier: 47
 • Karbohydrater: 12 gram
 • Total mengde fett: 0,1 g
 • Kostfiber: 2,4 g
 • Sukker: 9 gram
 • Vitamin A: 4 %
 • Vitamin C: 88%
 • Kalsium: 4 %
 • Vitamin B6: 5 %
 • Magnesium: 2%

Er oransje bra for helsen?

Appelsin er en av de rikeste kildene til vitamin C, som er en kraftig antioksidant. Det styrker immunsystemet og holder unna mange mikrober som forårsaker infeksjoner. Fra fruktkjøtt til huden, alle elementene i Orange er ganske nyttige for oss. Fordeler med oransje olje er allment kjent innen aromaterapi for sine foryngende egenskaper. Hudforyngelse, forebygging av akne og aldringstegn er noen av de beste appelsinskallene.

Bevisbaserte fordeler med appelsiner:

appelsin frukt fordeler

Hvis du liker å spise en appelsin, har du flere grunner til å spise denne frukten nå. Her har vi gitt en liste over fantastiske helsemessige fordeler med appelsiner.

Orange frukt fordeler for hår:

Her oppnådde vi 4 beste fordelene med appelsin for hår. La oss se på dem.

1. For et skinnende, voluminøst hår:

Appelsiner har også muligheten til å gjøre håret ditt skinnende, glatt, vakkert og sprett. For å bruke appelsin for hårvekst, knus dem og lag en fersk pasta av dem. Påfør deretter saften over hele håret. Sørg for at håret ditt allerede er godt oljet. Hold denne blandingen på hodet i omtrent en halv time, og skyll deretter grundig med kaldt vann. Bruk en urtesjampo for å vaske håret og deretter passe det godt. Du vil bli overrasket over å se resultatene.

2. Gir god hårvekst:

Appelsiner er også viktige for sunn hårvekst. Den er rik på vitamin B12 og vitamin E som er veldig viktig for langt, tykt og vakkert hår. For å få de beste resultatene kan du ganske enkelt olje håret først. Påfør deretter en frisk smak av appelsiner og honning i hele håret og la det stå i en halv time. Skyll med vann og vask med en urtesjampo. Dette vil hjelpe deg med å bekjempe tynning og hårskalling.

3. Forhindrer flass:

Visste du at appelsiner er alt du trenger for å bli kvitt flass? Alt du trenger å gjøre er å ta saften av appelsinskall og bruke fruktkjøttet til hodebunnen. Dette vil fjerne flass og rense hodebunnen enkelt. Du kan også prøve en annen enkel metode. Dette vil koke appelsinskallene i vann og skylle håret med det etter at det er avkjølt. Filtrer væsken og bruk den hver gang du skal sjampo. Du vil sikkert føle en forskjell.

4. Hårforhold:

Du kan også bruke appelsiner som en utmerket hårbalsam. Bare bland litt appelsinjuice med honning og vann. Bland denne pastaen godt og påfør deretter hele håret etter sjamponering. Du kan la den stå i fem til ti minutter. Vask håret av bare kaldt vann. Vi kan forsikre deg om at hvis du bruker denne blandingen hver gang du vasker sjampo, kommer du til å tjene så mye på det. Håret ditt vil forbedre seg drastisk på grunn av de nydelige, saftige, syrlige oransje fruktene.

Fordeler med appelsiner for hud:

Her oppnådde vi to beste fordeler med oransje frukt for huden. La oss se på dem.

5. Nærer huden:

Appelsiner er de beste når det gjelder huden din. Skallene av denne nydelige frukten kan definitivt fjerne brunfargen din og gi deg en mer rettferdig hud. Alt du trenger å gjøre er å knuse skallene eller pudre dem. Tilsett litt yoghurt og påfør hele ansiktet. Skrubbe i femten minutter og vask det deretter av med kaldt vann. Du kan til og med bruke oransje olje for hudproblemer som flekker og akne.

6. Forsinkelse tegn på aldring:

Jeg tror et av de største problemene kvinner i trettiårene står overfor er tegn på aldring. Dette består vanligvis av mørke flekker, rynker, fine linjer og sløvhet. En effektiv måte å bekjempe et slikt problem på er å bruke noen appelsiner. Frie radikaler i denne frukten vil definitivt redusere sagkinnene og redusere rynkene betydelig. Du kan også bruke skallene til en maske. Etter en stund vil du sakte begynne å se mirakuløse endringer i huden din. Så vær tålmodig og se hva de kan gjøre for deg.

Helsemessige fordeler med appelsiner:

Her oppnådde vi 15 beste helsemessige fordeler av appelsiner. La oss se på dem.

helsemessige fordeler av appelsiner

7. Fremmer vekttap:

Fordelene med appelsiner for vekttap er mange. Appelsiner er en rik kilde til fiber og vitamin C. Vanninnholdet i denne frukten er høyt, noe som gjør den lav i kalorier og høy smak. De holder magen fylt over lengre tid og hjelper deg også raskt å gå ned i vekt. Fordi de er kalorifattige og er veldig organiske, kan du helt stole på dem for den brennende magen og kroppsfettet. De fleste leger har også sagt at appelsiner vil hjelpe deg å senke insulin. Med dette mener vi at i stedet for å lagre eller konvertere fett, vil dette bli brukt som drivstoff og hjelpe deg med å kaste disse kiloene raskere.

8. Senker dårlig kolesterol:

Appelsiner har også evnen til å holde seg unna kolesterol. De demper produksjonen av kolesterol i kroppen ved å produsere synefrin. På denne måten er de i stand til å senke dårlig kolesterol og fremme godt kolesterol. Mandarin vil utrydde frie radikaler og oksidere kolesterolet ditt. Dette vil få det til å holde seg til arterieveggene. Videre inneholder de også løselig og uløselig fiber som vil hjelpe til med å forhindre kolesterol i tarmen. Du blir mye sprekere og sunnere hvis du spiser flere mandariner daglig.

9. Lindrer stress:

Vi lever alle et veldig hektisk og travelt liv. I slike tider er det veldig viktig for oss å holde oss fri fra spenning, stress eller angst. Selv om det er nesten uunngåelig, må du ta i bruk måter du kan bekjempe disse problemene på. Du trenger ikke å ta piller eller tabletter for dette. Fordi vi skal fortelle deg om dette enkle og naturlige stresset som lett vil hjelpe deg med å håndtere dette problemet. Ja, vi snakker om de veldig sunne og fordelaktige appelsinene. De er fulle av ernæring og helse som vil fungere som en stressbuster og lar deg jobbe spenningsfritt hele dagen.

10. Bekjemper kreft:

Visste du at appelsin kan behandle kreft, og du trenger ikke å besøke lege for dette formålet? Det fytokjemiske innholdet i denne frukten er så høyt at alle og enhver vil være villig til å spise denne frukten for å redusere alle sine fysiske forstyrrelser. Det finnes forskjellige varianter av kreft, og for dette formålet kan bryst, lunger, mage osv. Påvirkes. Heldigvis gir en appelsin beskyttelse på alle disse plattformene, og dermed er den en av de fineste fruktene som finnes for deg. Det har også blitt funnet effektivt for behandling av alvorlig hudkreft.

11. Nyresykdommer på avdelinger:

Ifølge mange studier har det blitt funnet at appelsiner kan hjelpe til med å beskytte nyrene ganske effektivt. Det gjør nyrene sunne og forhindrer forekomst av forskjellige sykdommer. Det kan også redusere risikoen for nyrestein, og for det må du konsumere gode mengder juice. De kan forårsake tannråte, og dette er en av de viktigste tingene der ute som vil være nødvendig for å gi deg den ultimate indre kroppspleien. Dette anses å være en av de beste helsemessige fordelene med appelsiner som gjør frukten så populær i utgangspunktet.

12. Høyt kaliuminnhold:

Appelsin er en av de fruktene som er ekstremt høye i kalium, og på grunn av et så stort kaliuminnhold anses den å være en av de beste fruktene der ute for mennesker med mangel på dette mineralet fra kroppen. Hvis du trenger en god frukt som kan kurere kroppen din for alle slags sykdommer, kan appelsin være din beste kompis når det gjelder sunn mat. Hvis du har lavt kaliuminnhold i kroppen din, kan det være hjerteproblemer. Men det er riktig kaliuminnhold i din daglige mat, du blir veldig sunn.

13. Ødelegger bakterier og virus:

Hvis du står overfor noen alvorlige virusinfeksjoner, vil en av de beste måtene å bekjempe den virusinfeksjonen ta riktig inntak av appelsinekstrakter daglig. Hvis du lider av hudinfeksjoner eller feber forårsaket av viruset (som du kan finne ut av symptomene), kan du også ta appelsin. Det er en av de beste fruktene der ute, og vil definitivt hjelpe deg med å bli kvitt nesten alle fysiske forstyrrelser. Viruset sprer seg gjennom kroppen ganske raskt, og for den oransjen er alltid der for å hjelpe deg.

14. Senker blodtrykket:

Appelsinjuice fordeler med å senke blodtrykket. Det er en av de beste fruktene der ute som kan gjøre kroppen din frisk fra kjernen, og for alle de fysiske forstyrrende faktorene forbundet med slike blodtrykkssymptomer er appelsinjuice det beste for deg. Den er lastet med noen av de viktigste vitaminene og mineralene som kan gjøre deg frisk fra kjernen, slik at det ikke blir ytterligere spredning av sykdommer i kroppen.

15. Alkaliske egenskaper:

Hvis du tar oransje daglig, vil du være mindre utsatt for indre fysiske forstyrrelser. Det kan balansere kroppen, og det er derfor mange leger anbefaler oss fra en veldig ung alder å spise oransje daglig. Det vil ikke skade deg og naturlig sukker i denne frukten vil også gjøre deg til din smak.

16. styrker immunsystemet:

Appelsiner er kjent for sitt høye vitamin C -innhold. De er også rike på mange antioksidanter og karotenoider som er kjent for å øke immunsystemet. Appelsiner kan hjelpe til med å beskytte kroppen mot mange typer infeksjoner og til og med veksten av kreftceller. Regelmessig inntak av appelsiner kan beskytte kroppen din.

17. Kontrollerer blodsukkernivået:

Diabetiker anbefales å inkludere appelsiner i kostholdet for å regulere blodsukkernivået. De store mengdene med kostfiber kan forbedre stoffskiftet og hjelpe til med bedre fordøyelse. Dette kan også stimulere til bedre insulin i kroppen. Imidlertid er bare hele frukter bra for diabetikere, ettersom juice kan inneholde sukker og lite fiber.

18. Forhindrer forstoppelse:

Appelsiner er kjent for å ha gode mengder fiberinnhold. Når det er konsumert i form av hel frukt, kan appelsiner legge til masse i avføringen og skylle dem sømløst ut. Dermed reduseres sjansen for forstoppelse, med redusert følelse av oppblåsthet eller tyngde i magen. Dette er en av de beste appelsinfruktfordelene for kroppen vår.

19. Forbedrer syn:

En av de beste helsemessige fordelene ved å spise appelsiner hver dag er for dens flavonoider. Disse stoffene styrker synet og forhindrer mange øyesykdommer. Den inneholder også mange næringsstoffer som vitamin C, E og A, som styrker synsnervene. Risikoen for makuladegenerasjon og grå stær.

20. Forbedrer blodsirkulasjonen:

Vitamin C er kjent som en naturlig blodfortynner. Appelsiner er fylt med dette vitaminet, som kan fremme god blodstrøm i kroppen. Det kan styrke kapillærveggene og til og med forhindre akkumulering av plakett. Denne risikoen for hjertesykdommer og forhindrer til og med plutselige slag.

21. Appelsinskallmaske for hudbleking:

Hvis du leter etter en naturlig, hjemmelaget maske for å redusere solbrunhet og gjøre huden din lysere, kan du prøve denne appelsinskallmasken. Bland en ss appelsinskallpulver med lite rosenvann og Multani Mitti. Påfør det som et tynt lag på ansiktet ditt og la det virke i 15 minutter. Rengjør ansiktet forsiktig og tørk for å se en yngre, friskere hud.

Oransje bivirkninger:

Nå som du har forstått den utrolige bruken av appelsinfrukt, la oss også se på noen av bivirkningene av å spise appelsiner i store mengder:

 • Kvalme
 • Mageknip
 • Sviende følelse
 • Sår i munnen
 • Irritasjon av duodenalsår
 • Diaré
 • Høye blodsukkernivåer
 • Sitrusallergi

Er ikke disse helsemessige fordelene med appelsiner for gode til å tro? Ja! Appelsiner er en av naturens beste gaver til oss. De er også lett tilgjengelige og økonomiske måter å nyte god helse og vakker hud. Mange mødre har rapportert om lavere hoste og forkjølelse ved å introdusere appelsiner i barnets kosthold. Hvis du er på utkikk etter en naturlig måte å forbedre familiens immunitetskraft, må du lager pantryet ditt med mange appelsiner.