Kardemomme er en av de sjeldne krydderne som har en god aroma og utallige fordeler. Faktisk har den blitt merket som ‘Dronningen av krydder’ og er definitivt en av de viktigste å ha på kjøkkenet. Imidlertid er de fleste bare klar over grønt kardemomme og sjelden vet noen at svart kardemomme også er tilgjengelig på markedet som en type av dette krydderet. Svart kardemomme er mye brukt i smakfulle retter og er kjent for sin intense smak. I tillegg er den fullpakket med mange viktige næringsstoffer som er viktige for kroppen din. La oss se på noen av de fremtredende fordelene med svart kardemomme for god helse!

fordeler med svart kardemomme

Hva er svart kardemomme?

Svart kardemomme er en rekke kardemomme arter, med en sterk aroma og kraftig smak. Det brukes ofte i Biryani, karri og til og med mange asiatiske retter. Svart kardemomme kalles også Kali Elaichi, Hill Cardamom eller til og med Bengal Cardamom. Den unike metoden for tørking av belgene på en flamme gir den en tydelig røykfylt, kamferlignende smak.

Er svart kardemomme bra for helsen?

Black Cardamoms er usungne helter i krydderriket. De er mindre kjente blant kjøperne sammenlignet med den grønne varianten. Svart kardemomme er full av antioksidanter for å avverge flere typer kreft. De inneholder også mange antimikrobielle midler som har potens til å drepe mer enn 10 typer bakterier. Listen slutter ikke her! Det er mange flere interessante Kali Elaichi -fordeler, som vil bli diskutert i detalj.

Hvordan bruke svart kardemomme?

Du kan bruke disse belgene i rettene dine og tilberede dem sammen med andre krydder. Svart kardemomme kan også tygges rett etter måltider for bedre fordøyelse og lindring av forkjølelse, halsbetennelse.

Fakta om svart kardemomme:

Her er informasjonen om Black Cardamom Nutrition (100 gram servering)

 • Totale kalorier: 311
 • Total mengde fett: 6,7 g
 • Natrium: 18 mg
 • Totalt karbohydrater: 68 gram
 • Kostfiber: 28 g
 • Protein: 11 gram
 • Vitamin C: 35%
 • Kalsium: 38%
 • Jern: 78%

Denne guiden nedenfor er utarbeidet for å sikre at du får informasjon om de beste helsemessige fordelene med svart kardemomme som du kan trekke ut.

Topp helsemessige fordeler med svart kardemomme:

Her oppnådde vi de 20 beste bruksområdene for svart kardemomme for helse, hår og hud. La oss se på dem.

1. For gastrointestinal helse:

Svart kardemomme forbruk hjelper i utskillelsen av visse juicer i mage -tarmkanalen som hjelper til med å holde syrene i magen under riktig kontroll. Dette holder fordøyelsesforstyrrelser og magesår unna. Det forhindrer også halsbrann forårsaket av syrer og behandler forstoppelse. Dette hjelper til med å forbedre appetitten, samt holde unna problemer med gass og oppblåsthet. Totalt sett fremmer det god helse for mage -tarmkanalen.

2. For et sunt hjerte:

For å holde hjertesykdommer unna, kommer en av de beste matvarene i form av svart kardemomme. Sammen med dette hjelper det med å finne en balanse i blodtrykksnivået og rytmen til hjerteorganene. Det hjelper også med å redusere all risiko for blotpropp.

3. For god oral pleie:

Enhver person som har orale problemer som munnlukt, tannråte og blødning i tannkjøttet, vil bli behandlet godt med inntak av svart kardemomme. Oljene i dette krydderet vil sikre at du oppnår alle disse målene. Det oppdaterte også lukten i munnen umiddelbart.

4. Kurer astma:

Alle typer luftveisproblemer kan bringes mot god, effektiv og naturlig behandling med bruk av svart kardemomme. Dette gjelder ikke bare for kuren mot astma, men også for kikhoste, bronkitt, lungestopp og mer. Ved å tygge på litt svart kardemomme kan du åpne passasjen som passerer luften til lungene.

5. God forebygging mot kreft:

De anti-kreftfremkallende egenskapene til svart kardemomme er det som hjelper til med å forhindre den dødelige sykdommen vi alle kjenner som kreft. Det gjør det ved å øke nivåene av antioksidanter i kroppen som dreper frie radikaler som skader cellene.

6. For urinveis helse:

De naturlige vanndrivende egenskapene til svart kardemomme hjelper til med å forhindre dehydrering og holder også urinveiene rene og friske. Slik hjelper det med å opprettholde riktig helse for urinveiene uten store anstrengelser.

7. For lys hud:

Svart kardemomme har egenskaper og enzymer som ikke bare forsinker tegn på aldring, men også hjelper med å gjøre huden rettferdig uten problemer. Antioksidantene i svart kardemomme hjelper i denne forbindelse.

8. Hjelpemiddel for vekttap:

Å bruke svart kardemomme for vekttap er en av de effektive metodene for å prøve! Sammen med å bryte ned mat, hjelper det også med å skylle ut giftstoffer fra kroppen sammen med frie radikaler og farlige væsker. Det er best å inkludere svart kardemomme i kostholdet. En enkel måte å tygge kardemommefrøene hver dag vil hjelpe deg med dette målet. Ha det etter hvert måltid for maksimal nytte.

9. Forhindrer hodebunnsinfeksjon:

De antibakterielle og antiseptiske egenskapene i svart kardemomme hjelper til med å holde unna irritasjon og infeksjon fra hodebunnen. Dette er en av fordelene som frøene har for håret. Sørg for å ta det hver dag for best resultat.

10. God kardiovaskulær helse:

Vil du vite om helsemessige fordeler med svart kardemomme? Vel, det er bra for kardiovaskulær helse. Det kan i stor grad påvirke hjertehelsen, og dette regnes som en av de beste bruksområdene for svart kardemomme. Det opprettholder blodtrykket og er bra for personer med blodtrykksproblemer. Sammen med alt det kan det redusere sannsynligheten for blodpropp.

11. Bra for respiratorisk helse:

Den krydrede svarte kardemommen er ekstremt gunstig for respiratorisk helse. Det er en frelser for mennesker som går gjennom pusteproblemer som astma (diskutert tidligere). Bortsett fra å kurere astma, har svart kardemomme også muligheten til å kurere andre lignende luftveisproblemer. Det bekjemper også lungetuberkulose. Pasienter med pusteproblemer anbefales ofte å spise dette krydderet daglig. Dette er en av de beste medisinske bruksområdene for svart kardemomme for kroppen.

12. Det fungerer som tonisk:

Svart kardemomme fungerer som en tonic i ved å gi deg en bedre appetitt. På grunn av denne spesielle funksjonen kan den hjelpe deg med å eliminere oppkastsfølelse. Denne fordelen med svart kardemomme gjør det til et av de mest brukte krydderne over hele verden. Sammen med mange fytokjemikalier inneholder dette krydderet en god mengde mineraler som gjør det mulig å bekjempe mange sykdommer og kurere mange alvorlige kroppsproblemer.

13. Anti-kreftfremkallende egenskaper:

Dette er en av de beste helsemessige fordelene med svart kardemomme. Den har anti-kreftfremkallende egenskaper som I3C og DIM som kan bekjempe brystbetennelse, eggstokkreft, etc. De antikreftfremkallende egenskapene til dette krydderet gjør at det kan øke nivået av forskjellige antioksidanter i kroppen og holde det i form og sunt fra innsiden. Det kan forhindre vekst og til og med eliminere kreftcellene i kroppen.

14. Avgiftningsfunksjoner:

Det er mange helsemessige fordeler med svart kardemomme, men dette er en av de mest populære. Det er svært kjent for sine avgiftningsegenskaper som effektivt avgifter kroppen og eliminerer overflødig koffein fra blodet. Hvis slik koffein ikke skylles ut av systemet, vil du bli syk og kroppen din ikke blir påvirket av de skadelige effektene av alkaloidene.

15. Bedøvelsesegenskaper:

Helsemessige fordeler med svart kardemomme kan ikke neglisjeres. Bedøvelsesegenskapene gjør det til et av de sunneste og deiligste krydderne noensinne. Oljen som utvinnes fra dette krydderet kan brukes som beroligende middel og anses å være bedøvelse. Det kan kurere hodepine og andre lignende smerter. Det kan også gi deg umiddelbar lindring fra mange andre smerter i kroppen. Oljen som utvinnes fra dette krydderet kan brukes til å behandle tretthet.

16. Bedre ansiktshud:

Si farvel til rettferdighetskremene. Nå kan du bli mer rettferdig og få en god hudfarge naturlig. Det er bevist at svart kardemomme kan hjelpe deg med å få en mer rettferdig hud og kan også øke din hudfarge. Dette er en av de beste fordelene med svart kardemomme. Mange hudeksperter anbefaler sine klienter å konsumere dette krydderet ganske ofte for å få en bedre hud i ansiktet.

17. Antispasmodiske egenskaper:

Det er mange bruksområder for svart kardemomme. Dette er sannsynligvis en av de beste. Det lille svarte krydderet brukes til å behandle forskjellige smerter og spasmer. Alt dette er på grunn av de antispasmodiske egenskapene som dette krydderet har. Det kan også eliminere følelsen av oppkast til tider. Når du har lyst til å kaste opp, ta små mengder svart kardemommefrø i form av kraft og sluk det med vann.

18. Rik på riboflavin:

Svart kardemomme er rik på riboflavin, som er et av de beste vitaminene man vet. Riboflavin hjelper til med riktig vekst av kroppen ved å bryte ned proteiner og karbohydrater i maten. Det hjelper også med riktig utnyttelse av oksygen i kroppen for bedre funksjon av organer.

19. Jern og mangan:

Disse jern og mangan er to av de beste viktige komponentene i svart kardemomme. Som er svært nyttige næringsstoffer for menneskekroppen. Mens jern er nødvendig for oksygen i blodet, er mangan ganske viktig for å opprettholde god beinhelse. Spesielt hos en eldre kvinne kan det å spise svart kardemomme regelmessig hjelpe til med bedre bentetthet.

20. Fordøyelse:

Oljen som utvinnes fra svarte kardemomme kan løse alle slags fordøyelsesproblemer. Å spise svart kardemomme etter måltider er kjent for å øke stoffskiftet og raskere fordøyelse av mat. Det hjelper også med å forhindre forstoppelse og magekramper. Svart kardemomme kan behandle mangel på matlyst og hjelpe deg med å spise godt.

Bivirkninger av svart kardemomme:

Å spise mer 8-10 belger per dag kan føre til ubehag i kroppen. Som med alle krydder kan overspising av svart kardemomme gi deg visse bivirkninger som:

 • Kvalme
 • Mageknip
 • Brennende følelse i munn og svelg.
 • Tap av Appetit
 • Hodepine
 • Kramper i magen
 • Kolikkproblemer
 • Allergiske reaksjoner som utslett, elveblest, rødhet, pustevansker etc..,

Svart kardemomme er et av de mest brukte krydderne og kommer også med naturens godhet. Den inneholder noen av de beste mineralene og elementene som vil tjene kroppen din og forlenge levetiden din også. Det er et av de smakfulle krydderne du bør spise daglig. Du må imidlertid være veldig nøye med mengden av disse krydderne, ellers kan de føre til alvorlige helsekomplikasjoner. Så, legg en svart kardemommebær om dagen for å holde helseproblemer i sjakk!