Vannkastanje er også kjent som Singhara, i India, og melet brukes ofte under faste på grunn av fylling og avkjøling på kroppen. Det er en akvatisk grønnsak som har et tykt mørkegrønt til lilla farget skall. Grønnsaken i seg selv er kremaktig til hvit. I denne artikkelen vil vi utforske noen av de beste fordelene med vannkastanje for helse, hår og hud. La oss se på dem.

Beste fordeler for vannkastanje for helse, hår og amp; Hud

Vannkastanje er populært kjent under forskjellige navn i forskjellige deler. Den er svært rik på mineraler som kalium, magnesium, kobber med andre mineraler i en liten prosentandel. Inneholder også vitamin B6, som er en veldig viktig komponent, og andre er vitamin B og E. Vanninnholdet i vannkastanje er virkelig veldig gunstig. Den er tilgjengelig i India i forskjellige farger som rød, mørkegrønn og blanding av disse fargene. Denne knasende svært næringsrike matvaren er fettfri, og har derfor lite kalorier.

Fordeler og bruksområder for vannkastanje:

Her er hvordan vannkastanjer er fordelaktige å konsumere. Les videre for å vite mer om dette fordelene og fordelene med vannkastanje for helse og skjønnhet.

 • Vannkastanjer fungerer som kjølevæske for kroppen. Så, fungerer godt for de som lider av urolig mage og løse bevegelser. Det er også nyttig i fordøyelsesbesvær og kvalme.
 • Det er flott for de som er på en diett, ettersom de er næringsrike og nesten fettfrie mens de er kaloriefattige. Så du kan spise på så mange av disse som du vil. Disse er veldig mildt søte i smaken og veldig sprø så en ekte delikatesse.
 • De som lider av gulsott bør spise vannkastanje da denne grønnsaken hjelper kroppen med avgiftning.
 • De som lider av problemer med skjoldbruskkjertelen vil også ha nytte av det, ettersom det er rikt på jod og mangan.
 • Vannkastanjer er fullpakket med mange antioksidanter som flavonoider og polyfenoler. Som et resultat øker de kroppens potensial for frie radikaler og har dermed anti-aldring og kreftdempende egenskaper.
 • Kastanjer i tørket vann kan pulveriseres. Dette pulveret bør tas med rent vann eller frukt eller grønnsaksjuice, for den saks skyld. Du vil merke lindring av hoste innen få dager etter vanlig inntak.
 • Hvis barnet ditt ikke spiser ordentlig, kan kastanjer brukes som et naturlig middel for å forbedre appetitten.
 • Melet laget av vannkastanje er veldig gunstig for gravide og til og med etter graviditet. De er friske under graviditet og kontrollerer blødninger etter fødselen. Det påvirker også melkesekresjonen positivt.
 • Vannkastanjer eller singhara fjerner giftstoffer fra blodet, og renser det derfor. Dette forbedrer naturlig hudtekstur og hudfarge og holder også kviser i sjakk.
 • Hvis du føler deg lite energisk og sliten, kan du prøve vannkastanje da de er forfriskende å spise mens de har lite karbohydrater. De holder stoffskiftet ditt i gang.
 • De er kjent for å holde blodtrykket under kontroll ved å forhindre oppbevaring av vann og regulere natriumnivået i kroppen.
 • Vannkastanjer er rike på mineralet kalium som er avgjørende for en god muskuløs og nevral funksjon.
 • Kok opp noen vannkastanjer i vann og sett av vannet for å kjøle seg ned. Å bruke dette vannet under den akutte sykdomsfasen under meslinger hjelper til med å lindre symptomer.
 • Vannkastanjene kan soltørkes og pulveriseres. Dette pulveret blandes deretter med sitronsaft og påføres på hud med eksem. Dette hjemmemedisinet, når det brukes regelmessig, kan gi god lindring mot betennelse og rødhet på huden.
 • På samme måte kan pulveriserte skaller av vannkastanjer også blandes med rosenvann for å gi hjelp ved hudbetennelser.
 • Hvis du bruker kastanjer regelmessig, kan det gi deg sunt og skinnende hår. Dette er fordi denne grønnsaken er rik på en rekke mineraler som kalium, sink, vitamin E og B..
 • På grunn av tilstedeværelsen av mineralet sink, fungerer det som en naturlig promotor og akselerator for sårheling.
 • På grunn av tilstedeværelsen av vitamin E hjelper vannkastanjer med å forbedre fruktbarheten.
 • Forbruk av vannkastanjer under graviditet hjelper til med å forbedre fosterets vekst.
 • Fruktene av vannkiste er nyttige for anemiske individer. Det hjelper også med bedre og raskere helbredelse av beinbrudd.
 • Vannkastanje er rik på flavonoide antioksidanter og polyfenoliske forbindelser som bidrar til å redusere infeksjoner forårsaket av mikroorganismer. Vannkastanje har forskjellige egenskaper som kreft, antivirale, antibakterielle egenskaper som beskytter oss mot forskjellige sykdommer. Kreftceller blir inaktivert ved å spise denne spesielle frukten og hemmer også videre vekst av kreftfremkallende celler.
 • Det bidrar til å redusere tretthet ved å gi tilstrekkelig energi til å holde oss aktivert.
 • Det reduserer symptomene som forårsaker søvnløshet og dårlig smak.
 • Når det kjemper mot mikrober, hjelper det å lindre forkjølelse og røykskader.

Vannkastanje fordeler for hår:

 • Vannkastanje har også hårfordeler som er rike på flere næringsstoffer for å opprettholde riktig helsetilstand. Den er rik på næringsstoffer som vitamin B og E og inneholder mineraler som sink og kalium. Det hjelper til med å opprettholde den sunne tilstanden til håret og gjør det i tillegg skadefritt og skinnende. Sunn hårtilstand forbedrer skjønnheten din ved å få deg til å se vakker ut. Antioksidanter gir beskyttelse mot frie radikaler og bidrar også til å fjerne de giftige stoffene.

Vannkastanje Fordeler for hud:

 • Dette er også gunstig for huden vår. Det holder kroppen og huden vår hydrert på grunn av tilstedeværelsen av en høy mengde vann i denne frukten. Fuktighetsgivende effekt er virkelig avgjørende for å beskytte huden mot aldring og dermed gi en ungdommelig hud. Det kan brukes til å lage ansiktspakker ved hjelp av pulverisert hud på vannkastanjene. Limen påføres de berørte hovne områdene for å gi lindring. Frøet av dette er også ganske nyttig, som kan brukes i pulverform med sitron for eksemhjelp. Personer som lider av meslinger bør regelmessig ha vannkastanje som er kokt i vann for å gi en effektiv løsning.

Vannkastanje fordeler for gravide kvinner:

Vannkastanje er også nyttig for gravide og for babyer. Det hjelper i riktig sekresjon av melk fra brystkjertlene. Abortrisiko hos gravide behandles med vannkastanje. Blødning stoppet eller reduserte hovedsakelig av de tørkede frøene. Hypertensjon er hovedkriteriene under graviditet, og det vil påvirke babyens helse. Derfor forbedrer vannkastanje fostrets vekst ved å gi riktige næringsstoffer. For å beskytte gravide mot blødning, blir det kastrert vannkastanje i form av grøt. Vannkastanje kontrollerer oss mot blodmangel og blodtap. Riktig blodstrøm er nødvendig for å bevise energi til kroppen vår for å holde oss slitsomme.

Vannkastanje Fordeler for kroppstemperatur:

Vannkastanje hjelper til med å fjerne indre varme fra kroppen vår. Derfor er det svært viktig å opprettholde riktig kroppstemperatur for kroppens funksjon. Fordøyelsesproblemet er på nivå med riktig kroppstemperatur. Den pulveriserte formen av vannkastanje er virkelig veldig gunstig for mage og tarm. Denne naturlige frukten har en stor fordel i kroppen vår. Også kvalmeproblemet holdes unna ved å bruke ekstraktet fra vannkastanje. Det holder oss lindre fra forkjølelse og hoste. Å spise vannkastanje regelmessig med juice eller vann er svært gunstig for helsen vår.

Denne naturlige matvaren har mange fordeler. Denne sesongmaten hentet fra planten er veldig vanlig i India og Kina. Den kan spises ved å lage mat, og den mister ikke næringskraften. Her har vi diskutert 25 fordeler med vannkastanje som er svært viktige for helsen vår. Jeg håper at etter å ha lest denne artikkelen, må du være klar over den store listen over helse- og skjønnhetsfordeler med vannkastanje.