Har du noen gang hørt noen si at de hater poteter? Fra chips til mos og til og med paier, poteter har fascinert mennesker i alle aldre og generasjoner. Imidlertid er det ikke mange som er klar over potetsaft. Denne mindre kjente versjonen av Potato har nylig fått rykte på seg for å være ganske sunn for kroppen. Det er også mye sunnere enn å spise poteter, så du trenger ikke å være skyldig i å ta det. Potetjuice er full av mange vitaminer og mineraler og kan være en fantastisk eliksir for kroppen din. La oss få vite mer om de fantastiske fordelene med potetjuice i detalj.

Potetjuice fordeler

Hva er potetjuice?

Saften hentet fra rå poteter kalles potetsaft. Saften har en nøytral smak og kan lett blandes med annen juice eller drikke. Ferske, ubeskyttede poteter velges for å lage denne drikken. Det regnes som en sunn variant av poteter og anbefales på det sterkeste av ernæringseksperter.

Er potetjuice bra for helsen?

Potetjuice er fylt med mange næringsstoffer som kreves for at kroppen skal fungere godt. Det er en av de rikeste kildene til vitamin C og mange B-komplekse vitaminer. Potetjuice behandler også mange mangler og reduserer avhengigheten av kunstige kosttilskudd. Aktuell påføring av potetsaft fungerer som magi på hud og hår.

Ernæringsfakta om potetjuice:

Her er ernæringsinformasjonen til potetsaft laget med 1 kopp poteter i terninger (150 g):

 • Totale kalorier: 116
 • Total mengde fett: 0,2 g
 • Natrium: 9 mg
 • Kalium: 631,6 mg
 • Totalt karbohydrater: 26 g
 • Kostfiber: 3,4 g
 • Proteiner: 3 gm
 • Vitamin C: 49%
 • Vitamin B6: tjue %
 • Magnesium: åtte %
 • Jern: 6%
 • Kalsium: 1 %

Hvordan lage potetjuice hjemme?

Potetjuice kan enkelt lages hjemme ved hjelp av bare poteter og vann. Her er en enkel oppskrift på potetjuice:

Ingredienser:

 • Poteter – 2
 • Vann – Etter behov

Prosess:

 • Skrell og hakk potetene i terninger.
 • Overfør dem til en juice og tilsett litt vann.
 • Bland godt for å trekke ut saften.
 • Sil og server saften i et glass.

Serveringsforslag: Rå potetjuice er kanskje ikke helt velsmakende. Så å tilsette lite honning kan forbedre smaken og helsemessige fordeler.

Hvor mye potetjuice kan jeg ta daglig?

Potetjuice kan tas regelmessig for å nyte god helse. Den anbefalte porsjonsstørrelsen er å ta en halv kopp potetjuice 2-3 ganger om dagen før måltider. Dette kan regulere syrenivået og holde magen i god behold.

Potetjuice fordeler for hud, hår & Helse:

Fra vitaminer til mineraler og til og med karbohydrater er tilstede i denne grønnsaken til fordel for brukerne. For å vite mer om hva potetsaft har i vente for deg, sjekk denne guiden nedenfor. Her er de beste fordelene med potetjuice forbundet med denne væsken, som er sunne og ingen bivirkninger.

Potetjuice -fordeler for hud og ansikt:

Her fikk vi 5 fordeler med potetjuice for hud og ansikt. La oss se på dem.

1. Fjerner flekker og mørke flekker:

Påføring av fersk potetjuice på huden hver dag ved hjelp av en ren bomullsdott hjelper til med å fjerne flekker og mørke flekker på huden. Dette bør brukes hver dag og la det tørke før du skyller det av. Det er en av de beste bruksområdene av potetsaft til ansiktet, som kan brukes på alle hudtyper. Du kan også bruke potetjuice til fjerning av akne.

2. Hydrerer tørr hud:

Et glass rå potetjuice fordeler i å hydrere huden godt. Dette hjelper også med å beskytte huden mot eksterne faktorer. Behandling av tørrhet og flakhet på huden er lett mulig med potetsaft.

Hvordan å bruke:

 • Man kan også inkludere det i ansiktspakninger og påføre direkte på huden også for de samme resultatene.

3. Behandler eksem:

Å inkludere potetsaft i det daglige kostholdet vil sikkert hjelpe i behandlingen av hudsykdommer som eksem. Det reduserer og behandler krisen langsomt for å la huden være klar.

Hvordan å bruke:

 • Du kan drikke potetsaft internt eller til og med påføre de berørte områdene for umiddelbar lindring av kløe, betennelse og flassende hud.

4. Gjør huden sunn:

Bortsett fra å behandle flekker og herde tørr hud, kan potetsaft gjøre huden sunn utenfra. Dette tillater oss å bruke denne juicen annet enn ansiktsapplikasjoner. Det er helt klart en av de beste økologiske juicene som tilbyr så mange fordeler. Potetjuice for mørke ringer er en av de mest populære måtene å håndtere sunkne, kjedelige øyne.

Hvordan å bruke:

 • Du kan bruke potetjuice til hudbleking ved å blande den med sitronsaft.

5. Behandler Angular Cheilitis:

Angular Cheilitis er en smertefull hudtilstand som fører til røde flekker på kantene på leppene. Potetjuice er kuren for denne skadelige hudsykdommen. Det helbreder også tørrheten og reparerer sprekker. Dette er en av de beste fordelene med potetjuice for huden.

Hvordan å bruke:

 • Påføring av denne juicen på de berørte områdene kan lindre smerten og betennelsen forårsaket av dette problemet.

Potetjuice -fordeler for helse:

Her fikk vi 13 fordeler med potetjuice for helse. La oss se på dem.

6. Behandler hepatitt:

Avgiftningsmidlene som finnes i potetsaft hjelper til med å rense galleblæren så vel som leveren. I mange land, inkludert Japan, brukes denne potetsaften til behandling av hepatitt. Den beste måten er å kombinere potetsaft med sitron og honning for en vellykket behandling av hepatitt. Dette er igjen en av de store fordelene som er verdt å nevne her.

7. Forebygger kreft:

Fersk potetjuice hentet fra rå poteter kan brukes til kreftbehandling.

Hvordan å bruke:

 • Omtrent 1-2 glass juice kan tas daglig for å behandle nyresykdom, magesår, diabetes, hjertesykdommer, ømme skuldre, leversykdom, lumbago og til og med noe så dødelig som kreft.

8. Demper smerter:

De antiinflammatoriske midlene i potetsaft er gode mot leddsmerter og betennelse i kroppsdelene. Det behandler også ryggsmerter og problemer som leddgikt.

Hvordan å bruke:

 • Juicen bør tas tidlig om morgenen på tom mage for best resultat.

9. Reduserer kolesterol:

Potetjuice, når det konsumeres daglig, hjelper til med å senke det dårlige kolesterolet, også kjent som LDL i kroppen. Dette holder forskjellige hjertesykdommer unna kroppen og holder den i form og aktiv. Dette fører til den generelle gode helsen til kroppen også.

10. Hjelpemidler ved vekttap:

Potetjuice tas fersk hjelper til med å miste ekstra kilo akkumulert i kroppen i form av kalorier og fett.

Hvordan å bruke:

 • Det bør tas tidlig om morgenen før frokost og om natten før du legger deg.
 • Du kan blande litt honning med den for å få de beste resultatene.

11. Forebygging av hjerteproblemer:

Potetjuice er riktig konsumert kan være kur for en rekke alvorlige sykdommer. Det er veldig alkalisk og alkaliserer kroppen effektivt. Det kan behandle hjerte- og karsykdommer og få deg til å føle deg bedre med deg selv siden god helse er nøkkelen til å være lykkelig. Dette er en av de mange sunne fordelene med potetjuice, som er årsaken bak en slik økning i hyppig inntak av denne juicen.

12. Skyller ut urinsyreinnskudd:

Dette er en av de beste fordelene med potetsaft. Potetjuice kan effektivt skylle kroppen og gjøre den ren fra innsiden. Det kan bli kvitt nesten alle slags problemer med urinsyre ved å fjerne syren fra kroppen din. For denne funksjonen anses potetsaften som god mot gikt.

13. Kurerer nyresykdommer:

Potetjuice er bra for nyrene også. Å kurere nyresykdomssymptomer er en av de beste helsemessige fordelene med potetsaft. Sammen med behandling av diabetes eliminerer det en rekke skadelige årsaker til nyresykdommer. Det kan redusere eller forhindre dannelse av steiner i urinveiene.

14. Behandler magesår:

Potetjuice har vist seg å være effektivt mot magesår. De beroligende egenskapene til potetsaft gir stor lindring fra smertefulle sår i magen. Det beskytter også det indre magesekken og forhindrer brennende følelse.

Hvordan å bruke:

 • Å drikke ferskpresset potetsaft kan hjelpe til med å behandle disse sårene.

15. Antiinflammatoriske egenskaper:

I mange år har folk brukt potetsaft for å kurere mange sykdommer. Det kan kurere og lindre deg fra betennelse, som er en av de mest populære og verdsatte fordelene med potetjuice. Bortsett fra å bruke potetsaft i ansiktet eller potetsaft på huden, kan man bruke den til effektivt å eliminere begrepet betennelse fra kroppen.

Det kommer med mange antiinflammatoriske stoffer, og disse stoffene kan få det til å kurere en rekke alvorlige sykdommer knyttet til betennelse. Bortsett fra den antiinflammatoriske funksjonen, har den også en rekke gode mengder med naturlige elementer som hjelper den med å kurere sykdom på kort tid.

16. Behandler brannskader og utslett:

Blant de mange bruksområdene med potetsaft er dette en av de beste. Folk velger ofte potetsaft både for brannskader og for forskjellige typer irritasjoner. Den kommer med anti-irriterende og beroligende egenskaper som gjør at den kan behandle helseproblemer angående irritasjoner innen en veldig kort periode.

17. Forebygger degenerative sykdommer:

Vil du vite om fordelene med potetsaft? Følg med på dette punktet. Potetjuice inneholder en rekke fytokjemikalier og antioksidanter som hjelper til med å forhindre forekomst av en rekke alvorlige sykdommer. De naturlige elementene i juicen kurerer mange kroppslidelser og behandler også fordøyelsesbesvær som er et av de mest voksende problemene i voksenlivet.

18. Andre medisinske fordeler:

Leger anbefalte ett til to glass med denne juicen for å gi kroppen din en bedre medisinsk tilstand. Å være en stor kilde til viktige vitaminer og mineraler, potetsaft kan redusere avhengigheten av kunstige kosttilskudd betydelig. Det er også en billig måte å behandle mange plager på og forhindre dem i utgangspunktet.

Potetjuice -fordeler for hår:

Her fikk vi 7 fordeler med potetjuice for hår. La oss se på dem.

19. reduserer kjemisk skade på hår:

En potetjuice hårmaske hjelper til med å rense håret godt og fjerner alle kjemikaliene fra hårstråene.

Slik søker du:

 • Dette er vanligvis i kombinasjon med honning og eggehvite.
 • Hold det i håret i 2 timer og se hvor godt det hjelper hårets helse.

20. styrker håret:

Til nå vet vi at potetsaft for hud var det eneste alternativet. Men nå har vi lært at det også kan brukes i hodebunnen bortsett fra å gjøre håret kjemikaliefritt (diskutert tidligere).

Slik søker du:

 • For å påføre potetsaften på håret, må du presse saften ut av en potet og blande den med et egg og bruke litt honning på blandingen også.
 • Nå kan du bruke det på håret ditt og la det stå lenge.
 • Vask den deretter av med sjampo (mild).
 • Å bruke potetjuice til behandling av grått hår er også et populært hjemmemedisin.

21. Bekjemper leddgikt:

Et av de gamle middelene for behandling av leddgikt ved hjelp av naturlige kilder er potetjuice. De antiinflammatoriske midlene i potetsaft hjelper til med å redusere betennelsen forårsaket i leddene. Det er også effektivt for å bekjempe kroppssmerter ved å øke blodsirkulasjonen i kroppen. Å ta nylaget potetjuice for leddgikt fungerer som et under.

22. styrker immunsystemet:

En annen viktig helsemessig fordel ved potet er dens evne til å styrke immunsystemet. Potetjuice er en god kilde til vitamin C, som er en naturlig antioksidant. Dette næringsstoffet beskytter kroppen mot frie radikaler og beskytter den også mot infeksjoner som forårsaker mikrober. Hvis du er en person som ofte blir offer for sykdommer, er potetsaft den beste løsningen.

23. Detoksifiserer lever og galleblære:

Japanerne har lenge anerkjent effektiviteten av potetsaft i behandling av leversykdommer som hepatitt. Potetjuice kan avgifte leveren og galleblæren ved å skylle ut giftstoffene. Dette kan ikke bare forhindre risikoen for å bli offer for leversykdommer, men reduserer også sjansene for galleblærestein.

24. Behandler isjias:

Isjias er den lengste nerven i kroppen og er mest utsatt for å forårsake smerte og ubehag. Det starter som en klemmende smerte i hoftene og stråler nedover beina til tåen.

Hvordan å bruke:

 • Ved å innta potetsaft regelmessig, blir irritasjonen i nerven redusert.
 • Smerten avtar, slik at du føler deg komfortabel igjen.

25. Cures migrene hodepine:

Hvis du lider av hyppige angrep av migrene, kan potetjuice være den beste kur.

Hvordan å bruke:

 • Alt du trenger å gjøre er å gni noen dråper potetjuice på pannen og templene for å få øyeblikkelig lindring av hodepine.
 • Den kjølige, beroligende følelsen av saften kan redusere alvorlighetsgraden av smerte og smerte.

Potetjuice bivirkninger:

Selv om potetsaft vanligvis anses å være trygt for forbruk, kan overdreven mengde føre til mange bivirkninger. Noen av de vanligste tegnene er:

 • Hodepine
 • Kvalme
 • Mageknip
 • Oppkast
 • Diaré

Er ikke disse helsemessige fordelene med potetjuice for gode til å tro? Ja! Potetjuice er den siste kjepphesten i helseindustrien, med mange leger og ernæringseksperter som anbefaler det. Det brukes også til å behandle mange hud- og hårproblemer, i mange spa og salonger. Denne naturlig oppnådde drikken er den mest økonomiske og enkleste måten å oppnå sunt velvære på! Når du hopper inn i denne potetbilen?