Har du hørt om avokado? Avokado er rik på karbohydrater og sunt fett, og er en unik frukt som raskt får sin plass i frokosten til mange mennesker, nesten et populært alternativ. Avokado fordeler er mye mer enn bare karbohydrater og fett.

Avokado er vitenskapelig kalt Persea Americana, og stammer fra Columbia og Sør -Mexico. Blant de 80 variantene av avokado som er tilgjengelig, er Hass Avokado den som er mest populær.

Ifølge American Journal of Clinical Nutrition er avokado blant de få matvarene uten glykemisk indeks. La oss gå gjennom denne artikkelen for å kjenne til fordelene for Avokado mer grundig.

Avokado fordeler

De beste fordelene med avokado for hud, hår & Helse:

Her er en liste over noen av de gunstige effektene av å inkludere avokado i kostholdet ditt.

Helsefordeler med avokado:

1. Næringsrik:

Avokado er fylt med næringsstoffer som vitamin C, E, K, B6, riboflavin, niacin, folat, pantotensyre, magnesium, kalium, lutein, omega-3 fettsyrer og betakaroten (1). Selv om avokado inneholder kalorier, gjør disse næringsstoffene dem til et sunt alternativ som får deg til å føle deg mett.

Å spise sunt fett tilgjengelig i avokado kan øke immunsystemet og hjelpe kroppen din til å absorbere fettløselige vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer. En porsjon av en avokado består av følgende næringsstoffer:

 • Kalorier – 64.
 • Fett – nesten 6 gram.
 • Karbohydrater – 3,4 gram.
 • Sukker – mindre enn et gram.
 • Fiber – nesten 3 gram.

2. Bra for vekttap:

Avokado er en av de som har lavt kaloriinnhold, men har store mengder sunt fett og fiber. Fibrene som finnes i denne fantastiske frukten tar lang tid å fordøye, slik at du føler deg komplett i en lengre periode. Det vil forhindre spising, som er en av årsakene til vektøkning. Avokado fremmer også vekttap siden de har et lite karbohydrater.

3. Fordeler hjerne:

Avokado fremmer kognitiv funksjon siden enumettet fett og C-vitamin tilskrives fruktens kognisjonsforbedrende effekter. Denne frukten reduserer psykisk forfall hos eldre siden den har rimelige mengder antioksidante næringsstoffer (2)

Avokado kan spille en viktig rolle i å beskytte mot Alzheimers sykdom med den viktigste antioksidanten, vitamin E (3).

4. Beskytt øynene dine:

Avokado øker øyehelsen ved å øke absorpsjonen av karotenoider som lutein og zeaxantin (4). Disse karotenoider bidrar til å forhindre forskjellige former for øyesykdommer som aldersrelatert makuladegenerasjon, grå stær. Denne fantastiske frukten er god for øyehelsen siden den er en rik vitamin E -kilde, en essensiell antioksidant.

5. Hjertehelse:

Forbruk av avokado har en positiv innvirkning på hjertets helse og øker serumnivået av HDL-kolesterol, selv om det er nødvendig med mer langsiktig forskning. Ifølge noen rapporter kan det enumettede fettet i denne frukten senke LDL -nivåene, noe som reduserer kardiovaskulær sykdom (5). Kaliumet som finnes i Avocado forbedrer hjertets helse ved å regulere blodtrykksnivået. Modne avokado er bedre, ifølge studier, siden de har høye nivåer av oljesyrer og reduserer fettinnholdet (6).

6. Fertilitet Booster:

Avokado er gunstig for å forbedre livmorslimhinnen siden det er en rik vitamin E -kilde, noe som gjør dem til en av de beste matvarene for å øke fruktbarheten (7). Denne frukten hjelper kroppen din til å absorbere andre vitaminer effektivt siden den har rimelige mengder kalium, folat og vitamin K. Den er knyttet til suksessen med IVF -behandling og gir deg en bedre sjanse til unnfangelse ved å øke fruktbarheten.

7. Høyt blodtrykk:

Avokado har lave mengder natrium og høye kaliummengder, og holder blodtrykket stabilt, og reduserer dermed kardiovaskulære problemer. Det gjør også underverker om skyhøye blodtrykk siden oljen fra Avokado er fullpakket med oljesyre (åtte). Det reduserer også kolesterolnivået i kroppen din.

8. Forebygge kreft:

Avokado kan bidra til å bekjempe leukemi -stamceller som kan forårsake en sjelden form for kreft på grunn av et spesifikt lipid som kalles avokasjon B. Ifølge en annen studie hemmer det enumettede fettet i Avokado og andre fytokjemikalier veksten av kreftceller (ni). Denne frukten hemmer kreftcellevekst og induserer apoptose i precancerøse og kreftcellelinjer siden de inneholder fytokjemikalier (ti).

9. Hjelp for gravid kvinne:

Folat er en av B-vitaminene som spiller en viktig rolle for å opprettholde en sunn graviditet. Avokado reduserer risikoen for nevrale rørdefekter og spontanabort når det tas i tilstrekkelige mengder. Med mindre det anbefales å unngå, kan du konsumere avokado moderat.

10. Styrke bein:

Rå avokado forbedrer kalsiumabsorpsjonen og er gunstig for bein siden de inneholder et mineral som kalles bor (elleve). Denne frukten gir også osteoprotektive fordeler og øker beindannelsen siden den er en rik vitamin K -kilde (12). Det antiinflammatoriske potensialet til de enumettede fettene som finnes i Avocado, hjelper effektivt til å behandle leddgikt.

11. Kolesterolreduksjon:

Avokado er en frukt med en god mengde umettet fett som anses som sunt for kroppen din, og den har få kalorier. Det regnes som en hjertesunn mat siden denne frukten bidrar til å senke kolesterolnivået i blodet på grunn av flerumettet og enumettet fett..

12. Bedre fordøyelse:

Avokado inneholder mye fiber, kalium som fremmer sunn fordøyelse og er mindre sannsynlig å forårsake magegass siden den inneholder lite fruktose. Det er også effektivt for å bekjempe diaré ved å fylle opp de tapte elektrolyttene ved hjelp av kalium. Ved diaré kan du drysse litt salt over avokado og gi kroppen din et strekk ekstra natrium.

13. Kontrollerer diabetes:

De kremete og deilige avokadoene er fullpakket med fiber, vitaminer og næringsstoffer for å opprettholde en sunn kropp. Det er et utmerket alternativ for blodsukkerstabilitet med lav-karbohydratforholdet. Avokado hjelper til med å bruke insulin mer effektivt, og forhindrer ytterligere komplikasjoner fra diabetes som hjerteinfarkt og hjerneslag. Ifølge flere studier kan Avocados kostfiber senke fastende blodsukkernivå hos diabetikere (1. 3). Alle er forskjellige og kan ha en annen innvirkning på diabetespasienter; Derfor må du kontakte legen din før du legger den til kostholdet ditt.

14. Inneholder mer kalium:

Kalium spiller en viktig rolle i utførelsen av mange funksjoner i kroppen vår, og Avokado er en rik kilde til dette mineralet (fjorten). Ifølge studier er et høyt kaliuminntak knyttet til redusert blodtrykk, som forhindrer mange andre helseproblemer, og Avokado er en rik kaliumkilde (15).

15. Rik på fiber:

Sammenlignet med andre frukter, har Avokado en tendens til å være rik på fiber, omtrent 7% av vekten. Den har både løselig og uløselig fiber, henholdsvis 25% og 75%, som spiller en vesentlig rolle for å opprettholde kroppen din (16). Du kan få 7 gram fiber i en 3,5 unse porsjon Avocado, noe som er avgjørende for kroppens optimale funksjon.

16. Det kan hjelpe til å lindre symptomer på leddgikt:

Leddgikt er en økende bekymring for mange mennesker, uavhengig av alder og kjønn, av mange årsaker. Avokado og soyapean unsaponifiables er ekstrakter tilgjengelig i avokado og soyabønneolje som kan redusere effekten av artrose i kroppen din (17) (atten). Det er behov for ytterligere forskning for å bestemme effekten av avokado på leddgikt.

Fordeler med avokado for hud:

Her er listen over noen av fordelene med Avokado for huden din:

17. Administrer akne:

Avokados antibakterielle, antivirale og antiinflammatoriske egenskaper bidrar til å redusere kviser og arr knyttet til det naturlig, selv om det er behov for mer forskning i denne forbindelse.

Avokadoolje har antimikrobielle egenskaper som ikke bare renser ansiktet ditt, men også forhindrer utbrudd i fremtiden. Det gjør også huden din fuktig og smidig ved å rense ansiktet (19).

18. Anti-aging:

Avokado er en rik kilde til vitamin E, F og antioksidanter som lutein og zeaxanthin som bremser dannelsen av rynker og gir ansiktet en ungdommelig glød. Ifølge dyreforsøk øker oljen til avokado kollagenmetabolismen i kroppen (tjue).

19. Hjelp til å forhindre tørr hud:

Biotin er en del av vitamin B -komplekset og er rikelig tilgjengelig i Avocado. Biotin, når det påføres lokalt, har en tendens til å forhindre tørr hud effektivt (21).

20. For glatt og smidig hud:

B-karoten, lecitin og linolsyre er rikelig tilgjengelig i avokadomasse og avokadoolje. Disse næringsstoffene gir næring til dehydrert, sprukken og flassende hud, og gir deg en glatt og smidig overflate.

21. Naturlig solkrem:

Miljøfaktorer og UV -stråler skaper mange problemer for huden din som skader den i prosessen. Avokado er en rik kilde til polyhydroksylerte fettalkoholer som beskytter huden din mot betennelse og solskader som fungerer som en naturlig solkrem (22). Det beskytter også huden din mot oksidativ skade forårsaket av huden på grunn av vitamin C og E..

Fordeler med avokado for hår:

Her er listen over noen av fordelene Avocado tilbyr for å opprettholde hårhelsen:

22. Forbedrer hodebunnen helse:

Avokado har viktige forbindelser for å opprettholde hodebunnen helse, for eksempel vitaminer, proteiner, aminosyrer, etc. Du kan også bruke Avokadoolje til å fukte og forynge hodebunnen din, noe som resulterer i sunt hår og hodebunn. Det gjør håret ditt skinnende og fullt av liv ved å gi næring.

23. mai hjelper sunt hår og negler til å vokse:

Avokado har store mengder vitamin E som ikke bare fremmer hårvekst, men som kan styrke håret naturlig. Det fører også til redusert hårvekst siden vitamin E reparerer hodebunnsskader. Selv om mer forskning er nødvendig for å vise forholdet mellom effekten av Avocado på hårvekst, er hårvekst mulig med vitamin E -tilskudd (23).

24. Hjelp håret til å se glatt og skinnende ut:

Avokadomasse fremmer hårvekst ved å forynge og fukte hodebunnen din tilstrekkelig. Det nærer hodebunnen din fra røttene og gir håret en glatt og skinnende finish.

25. Forhindre hårbrudd:

Tilstedeværelsen av biotin hjelper sunn hårvekst, og dette vitamin B-komplekset er rikelig tilgjengelig i Avocado. Oljen som utvinnes fra avokado forhindrer håret i å bryte og gjør det glatt og skinnende ved å forsegle neglebåndscellene. Denne prosessen er mulig på grunn av kalium og magnesium som er tilstede i Avokadoolje.

26. Kan bidra til å forhindre hårtap:

Vitamin B og E beskytter og styrker håret ditt på mobilnivå, som er rikelig tilgjengelig i Avokado. Vitamin E kan reparere hodebunnsskader som kan forhindre at håret vokser, og vitamin B øker hårveksten naturlig.

Slik inkorporerer avokadoer i kostholdet ditt:

Her er en liste over noen av de raske og enkle avokadooppskriftene du kan prøve.

1. Avokado Smoothie:

Ingredienser:
 1. En moden avokado.
 2. To kopper fersk spinat.
 3. En banan.
 4. ¾ kopp kokosmelk.
 5. Tre ss limejuice.
 6. ½ ss limezest.
 7. En klype salt.
 8. En ss lønnesirup.
 9. Åtte isbiter.
Forberedelse:
 • Ha alle ingrediensene i en blender.
 • Bland til konsistensen av ingrediensene er kremaktig.
 • Du kan justere sødmen ved enten å øke eller redusere mengden lønnesirup etter eget valg.
 • Tilsett litt mer kokosmelk hvis du synes konsistensen av smoothien er litt tykk.

2. Vannmelon og avokado salat:

Ingredienser:
Dressing:
 1. To ss ekstra virgin olivenolje.
 2. Tre ss limejuice.
 3. ½ finhakket hvitløk.
 4. ¼ ss havsalt.
Salat:
 1. Fem kopper i terninger av vannmelon.
 2. En avokado i terninger.
 3. En kopp agurk i terninger.
 4. 1/3 kopp fetaost (smuldret).
 5. ¼ kopp tynne skiver rødløk.
 6. 1/3 kopp mynteblader (revet).
 7. Pepper.
 8. Sjøsalt.
Forberedelse:
 • Ta en liten bolle og visp alle ingrediensene i dressingen og ha den til side.
 • Legg vannmelon, løk, agurk i en stor bolle og bland dem.
 • Hell halve dressingen jevnt over hele bollen.
 • Topp bollen med pepper, mynte, avokado og til slutt fetaost.
 • Avslutt den med aaa drizzle av den resterende dressingen.
 • Du kan krydre salaten etter din smak.

3. Avokado Toast:

Ingredienser:
 1. En moden avokado.
 2. To brødskiver.
 3. To halvdeler av en hvitløksfedd.
 4. Pepper og salt.
 5. To ss ekstra virgin olivenolje.
 6. Finhakket koriander.
Forberedelse:
 • Del Avacado i to og fjern frøet.
 • Rist brødet ditt.
 • Bruk den kuttede siden av hvitløk til å gni den varme siden av toasten lett.
 • Skrell avokadokjøttet med en skje.
 • Mos avokadoen og fordel den på toasten.
 • Dryss pepper og salt etter eget valg.
 • Fordel litt sitronsaft, olivenolje og hakket koriander.
 • Server umiddelbart.

4. Avokadopudding:

Ingredienser:
 1. To avokado (moden).
 2. 2/3 kopp mandelmelk.
 3. Tre ss sukker.
 4. En ss sitronsaft.
 5. En klype salt.
Forberedelse:
 • Ha alle ingrediensene i en blender og bland godt.
 • Pass på at det ikke er klumper og at konsistensen er kremaktig.
 • Sett den i kjøleskap i en time og nyt den.

Bivirkninger av avokadoer:

Selv om det er flere fordeler med å spise avokado, kan inntak av en god ting i for store mengder føre til noen negative effekter på kroppen din. Noen av bivirkningene er:

 • Avokado kan redusere melkeproduksjonen hos ammende mødre og bør unngås av ammende og gravide kvinner.
 • Selv om Avokado er fylt med sunt fett, er det fullt av kalorier, noe som gjør det til en årsak til vektøkning.
 • Det kan forårsake leverskade på grunn av tilstedeværelsen av komponenter som kalles anetol og estragol.
 • Det kan være interferens med antiinflammatoriske medisiner hvis du spiser
 • Avokado i for store mengder.
 • Hvis du er allergisk mot avokado, kan inntak av det forårsake kløe, elveblest, hovent hud og eksem.
 • Unngå Avokado hvis du har latexintoleranse.
 • Det reduserer HDL -kolesterolet i kroppen din.
 • Avokado kan forårsake tynning av blod, spesielt hvis du bruker visse typer medisiner.

Avokado er en av de populære fruktene som gir umiddelbar smakoppgradering til enhver enkel oppskrift med sin smak og flere fordeler. Selv om avokado har et høyt fettinnhold, er de alle gode fettstoffer og kraftige antioksidanter som er gunstige for helse, hud og hår naturlig. Vi håper informasjonen i denne artikkelen har gitt deg et detaljert bilde av fordelene. Ikke glem å gi oss beskjed om det var nyttig!

Ansvarsfraskrivelse: Innholdet i denne artikkelen er kun informativ og ikke en erstatning for profesjonell rådgivning. Nettstedet er ikke ansvarlig for eventuelle effekter det kan ha på kroppen din. Det er bedre å konsultere en profesjonell før du begynner å bruke noe nytt.

FAQ:

1. Er det trygt å spise avokado på tom mage?

Ans. Avokados fiberinnhold er høyt og kan belaste fordøyelsessystemet hvis du spiser det på tom mage. Prøv å inkludere denne bemerkelsesverdige frukten i måltidet. Imidlertid er det nødvendig med mer forskning for å rettferdiggjøre denne påstanden.

2. Hvor mange avokado kan du spise om dagen uten bivirkninger?

Ans. Det er 29 gram fett og 322 kalorier i en gjennomsnittlig avokado. Avhengig av ditt daglige kaloriinntak, vil det være akseptabelt å spise en halv til to avokado per dag.

3. Hvordan kan du bevare avokado og forhindre at de blir brune??

Ans. Ved romtemperatur varer Avokado 1 til 3 dager og varer 3 til 5 dager når den er nedkjølt. For å forhindre oksidasjon og dermed for å brune avokado, kan du belegge den med olivenolje og avkjøle den i en lufttett beholder.