I krydderriket kalles kardemomme ofte “dronningen” for sin herlige aroma og smak. Den har en søt og krydret smak, noe som gjør den til en allsidig ingrediens i både salte retter og desserter. Spesielt i India er det vanlig å tygge kardemomme på slutten av hvert måltid for å forbedre fordøyelsen og også oppdatere munnen.

Imidlertid kan det å ta store mengder kardemomme føre til mange bivirkninger. Det kan utløse magesykdommer, kvalme, oppkast og i ekstreme tilfeller også galleblæreproblemer. La oss forstå noen av de mange bivirkningene av å spise kardemomme i store mengder.

Alvorlige kardemomme bivirkninger du må vite

Alvorlige kardemomme bivirkninger:

Nedenfor er noen av de alvorlige ulempene med kardemomme. La oss se på dem.

1. Fører til allergi:

Det er mange mennesker som kan være allergiske mot noen av enzymene i krydderet. Hudallergi er en av de vanligste tingene å se her. Dermatitt og elveblest er noen av de vanlige hudforholdene som oppstår. Overfølsomhet og luftveisallergi er igjen en annen ende av allergiene forårsaket av kardemomme. Brystsmerter og tetthet, ubehagelig følelse og ren pust blir sett på hos mange som en bivirkning.

2. Smerter i galleblæren:

Det er mange som opplever magesmerter når det gjelder inntak av kardemomme. Dette er vanligvis aktuelt for de som har steiner eller problemer med galleblæren. Dette er en bivirkning som er blitt bevist av mange fagfolk, og er definitivt en av de alvorlige bivirkningene av svart kardemomme å være oppmerksom på.

3. Impotens:

Ifølge mange studier har overdreven kardemommeinntak vist mange problemer med mannlig fruktbarhet. Mange mennesker har klaget på impotent atferd i kroppen på grunn av kardemomme. Det er kanskje ikke helt bevist, men da er det definitivt en av bivirkningene som mange har klaget på. Man må vite at det er en grense for krydderinntak, inkludert kardemomme, ellers begynner det å gi omvendte effekter. Dette er en av bivirkningene av svart kardemomme.

4. Legemiddelinteraksjoner:

Grønne kardemomme bivirkninger er mange. Dette krydderet bør tas med letthet og riktig bevissthet når folk tar noen medisiner. Det har vært tilfeller hvor kardemomme har sett interaksjon med medisiner som vanligvis fører til alvorlige helsekonsekvenser.

De fleste mennesker er ikke klar over denne bivirkningen og fortsetter å ha kardemomme.

Det beste du kan gjøre er å unngå å ha kardemomme direkte som munnfrisker når du har medisiner. Medisinene for følgende problemer samhandler vanligvis med kardemomme for å skape bivirkninger: levermedisiner, HIV -medisiner, medisiner mot irritabel tarmsyndrom, antikoagulantia, aspirin, antidepressiva, gallesteinsmedisiner og blodplater..

5. Øker risikoen for blødning:

Noen studier har vist at mye kardemommeinntak faktisk kan forårsake situasjoner der risikoen for blødning øker til et høyt nivå. Dette er nok en bivirkning som er forbundet med dette krydderet, og det er over inntaket. Man trenger å vite om de spesifikke tilfellene der det kan øke blødningen, og for dette bør en lege eller en profesjonell konsulteres.

Disse kardemomme bivirkningene er ikke for å skremme deg eller få deg til å slutte å spise den. Intensjonen med denne artikkelen er å gjøre deg oppmerksom på å finne en god balanse. Det er en vanlig praksis for mange mennesker å overindulge i noe som de tror er bra for helsen. Dessverre kan denne feilen koste dem store når det gjelder helse og penger. Den samme regelen gjelder også for kardemomme. Hold deg til anbefalte doser og høst de beste fordelene med Kardemomme, i stedet for å være ofrene for det!