Geranium er en populær urt og har gode egenskaper når det gjelder aromaen. Geranium urt brukes vanligvis til fremstilling av eterisk olje, og det er den formen det vanligvis er tilgjengelig på markedet. Den omfattende bruken av geranium i aromaterapi er det som gjør den verdig og ganske kjent blant befolkningen. Hele planten og ikke bare blomstene kan brukes til produksjon av oljen. Dette utelukker imidlertid røttene. Gjennom dampdestillasjonsprosessen blir oljen ekstrahert og pakket for bruk. Skjønnheten i geraniumplanten er en ekstra bruk for dekorative formål.

Geranium fordeler og bruksområder for hud og helse

Geranium er en av naturens gaver som har utallige bruksområder og egenskaper. Det beste er at det er helt trygt og naturlig for bruk. Med utgangspunkt i de medisinske fordelene, har geranium også gode fordeler for huden og håret.

Bruksområder og fordeler med geranium:

For å vite alle fordelene med geranium forbundet med det, kan du sjekke denne førsteklasses guiden nedenfor. Det vil gjøre deg oppmerksom på hva du kan forvente av geraniumbruk.

1. Antiseptiske egenskaper:

I tillegg til at geranium er antiseptisk, er det også antibakterielt og soppdrepende. Dette hjelper til med å holde huden borte fra infeksjoner og behandler den samme. Det sikrer også forebygging av bakterieakkumulering i sår. Dette er en av de vanlige og effektive fordelene med geranium.

2. Bra for immunitet:

De antimikrobielle egenskapene til denne væsken gjør den perfekt for å øke immunitetsnivået. Det hjelper de defensive cellene i kroppen til å bli sterke som hjelper dem med å håndtere alle utfordringer på riktig måte.

3. vanndrivende fordeler:

Det hjelper med å skylle ut urinen fra blæren, som også fjerner giftige materialer og overdreven farlige væsker som kan hemme funksjonene senere. Dette er igjen en av fordelene å se frem til. Det holder tykktarmen og utskillelsessystemet rent og i riktig form.

4. Hjelper med å forbedre metabolismen:

De cytofyaktiske egenskapene i geraniumolje er det som vil hjelpe deg med å nå dette målet. Det vil sikre et godt løft for stoffskiftet. Dette sikrer ikke bare en sunn vekt og forbrenning av ekstra kalorier, men også god helse for cellene i kroppen. Det vil gjenopprette nye celler og skylle ut de døde eller skadede cellene.

5. Forebygging av nevro sykdommer:

Sammen med å gjøre mikroglialcellene aktive, hjelper geranium også med å lette frigjøringen av nitrogenoksid. Dette hjelper til med å forhindre betennelse i nevrocellene og holder alle problemer med degenerasjon borte. Demens, Alzheimers og mange slike dødelige nevrosykdommer og lidelser kan forhindres med denne væsken.

6. Behandler luftveisproblemer:

Fra neseinfeksjon til ondt i halsen og mange flere luftveisproblemer kan behandles med en enkel bruk av geranium i naturlige omgivelser. Dette er nok en av fordelene ved vanlige helseplager i luftveiene.

7. Behandling av problemer hos kvinner:

Noe så enkelt og vanlig som menstruasjonssmerter og noe så alvorlig som postmenopausalt syndrom hos kvinner, kan alle bringes under riktig kontroll med god bruk av geranium hver dag. Faktisk er denne urten perfekt for kvinner uansett hva slags kriser de går gjennom.

8. Antidepressiv egenskaper:

Ved å lindre stress, angst og spenning i sinnet, hjelper geraniumurt og olje i å gi kroppen antidepressive kvaliteter uten medisiner. Det vil sikkert få deg til å føle deg avslappet og fri for bekymringer en stund.

9. Hudrensing:

Tilsett noen dråper pelargonolje eller geraniumblomster i badekaret. Dette vil hjelpe til med dyprensing av huden godt. Det kan også brukes direkte på huden. Dette etterlater huden strålende og fri for smuss og ekstra talgproduksjon.

10. Beste hemoragiske middel:

Geranium er et av de naturlige produktene som er kjent for å være et utmerket anti-hemoragisk middel. Det kan stoppe denne plutselige medisinske tilstanden. Det er en styptikk som hjelper i å trekke vener og arterier og stoppe den normale blodstrømmen. På den annen side hjelper pelargons hemostatiske egenskaper i raskere blodpropp og dermed avverger infeksjoner og kurerer sår.

11. Det er Vermifugal:

Fordelene med geranium kommer for barna i form av at det er vermifugal. Noen ganger kan dette også være fordelaktig for voksne. Tarmormene kan fjernes med denne spesielle fordelen.

12. Geranium er sårbar:

Geraniumoljen er sårbar i naturen. Dette betyr at pelargons helsefordeler inkluderer raskere helingsprosess av kirurgiske snitt og sår. De antibakterielle, antimikrobielle, hemostatiske og cytofylaktiske egenskapene er det som gjør det sårbart.

13. Behandler hudlidelser:

Geranium skal ha cikatrisant i naturen. Dette er spesielt gyldig for essensiell olje utvunnet fra geranium. Enhver form for hudlidelser som eksem, soppinfeksjoner, dermatitt, kviser og utslett kan behandles regelmessig. Dette gjør huden sunn og feilfri.

14. Geraniums astringerende egenskaper:

Geraniumens astringerende egenskaper er noe som ikke kan unngås mens du snakker om de største fordelene. Muskelkontraksjonene øker virkelig med påføring av geranium. Dette gir et fast og tonet utseende til huden. Det er noe som kan brukes daglig uten bivirkninger.

15. Det er en naturlig deodorant:

De aromatiske egenskapene til geranium gjør den perfekt ikke bare for aromaterapi, men også som en naturlig deodorant. Den behagelige og oppløftende lukten holder deg frisk og går hele dagen. Duften av geraniumoljen er slik at den holder seg i lange perioder. Dessuten er det slett ikke tøft for huden. De antibakterielle egenskapene har en dobbel fordel ved å holde kroppslukten borte og dermed spare deg forlegenheten.

Bortsett fra disse, bidrar pelargon til å stimulere talg for hårvekst og nærer og hydrerer huden godt. Faktisk hjelper det også i behandling av ulike kvinnespørsmål som lindring av premenstruelle kramper.

Sammen med helsemessige fordeler av geranium, har den også forskjellige fordeler for huden og generell velvære. Faktisk har det også noen gode egenskaper for håret. Den enkleste formen for geranium for komfortabel bruk kommer i form av eterisk olje av pelargonium. Bruk oljen daglig for de beste fordelene.

Bildekilde: Shutter stock