Diabetes er en utbredt sykdom som bruker verden i dag. Det var en gang da våre besteforeldre ydmykt ville si nei til søtsaker som klaget over blodsukkeret og diabetes. Så spredte det seg sakte til fedrene, og dessverre har diabetes i dag utvidet sin klo til selv unge tenåringer.

Det starter med en defekt bukspyttkjertel som ellers ville utskille den perfekte mengden av et hormonpeptid som kalles insulin, som igjen ville hjelpe muskel -skjelettcellene og ta seg av sukkeret i blodet. Når sukkeret i blodet metaboliseres, vil det finne sted for litt sukkerinntak, som igjen vil bli metabolisert av insulinet. Diabetes er en kronisk tilstand der kroppens evne til å metabolisere insulin eller produsere det blir feil eller den perfekte mengden insulinstrøm blir forkrøplet. Som et resultat fortsetter sukkeret i blodet å hoper seg til det blir fullstendig ødeleggelse for kroppen. Diabetes mellitus som er kronisk, vil sannsynligvis bo hos deg hele livet, og derfor er det nødvendig med et alvorlig tiltak for å dempe sykdommen.

Hvordan bruke gurkemeie for diabetes

Det er vanligvis to typer diabetes. Type 1 skyldes hovedsakelig den yngre generasjonen på grunn av mangel på hormonelt insulin. Imidlertid er type 2 mest vanlig der kroppens evne til å produsere tilstrekkelig blir ødelagt eller skadet.

Som indianere har vi alltid stolt på våre forskjellige hjemmelagde hendige elementer når det gjelder herding. Selv om det er medisinske undersøkelser, har noen supplerende eller komplementær hjelp rett fra det koselige hjemmet aldri vært en dårlig idé. Krydder og urter er vår forte, så krydderiet ‘gurkemeie’ redder dagen.

Når noen først tenker på at gurkemeie er en kur mot diabetes i stedet for bitter kalebass, skulle man tro det er absurd, men nyere studier over hele verden har avslørt at gurkemeie eller som vi kaller på hindi ‘haldi’ er en sikker sykdom for å hjelpe diabetespasienter.

De som ennå ikke er kjent med gurkemeie, det er en ingefærfamilie med en gul-oransje nyanse som er mye brukt i Asia og India, ikke bare for å tilberede deilige måltider, men også som skjønnhet og medisin, på grunn av dets antiinflammatoriske egenskaper … All denne tiden har gurkemeie vært en kur mot feber og nysing, forkjølelse og influensa, men lite visste du at det kan være legen til din diabetes.

Insulinregulering:

Dens antimikrobielle og antiglykemiske egenskaper sammen med et dryss av antioksidantegenskaper vil regulere produksjonen av insulin i kroppen vår. Når det er tilfelle av utilstrekkelig insulin, jobber gurkemeien gjennom det punktet hvor den tvinger kroppen til å produsere riktig mengde som trengs for å metabolisere blodsukkeret og fett, mens blodsukkeret i kroppen vår reduseres av den antiglykemiske egenskapen.

Insulinresistens:

Gurkemeien en gang i kroppen din vil også hjelpe i problemene som insulinresistens og insulinfølsomhet står overfor.

Fedme:

En av hovedårsakene til at diabetes får skylden skyldes fedme som legen hevder. Dette oppmuntrer hovedsakelig diabetes type 2 der nok fettceller ikke metaboliseres og forårsaker insulinfall når fettcellene formerer seg dag for dag. Som et resultat blir insulinet som produseres utilstrekkelig. Gurkemeie inneholder en egenskap som kalles curcumin, som er kjent for å eliminere akkumulering av fettceller, noe som reduserer sannsynligheten for diabetes og fedme og dermed hjelper de som er bekymret for å miste noen få kilo.

Triglyseridnivå:

Gurkemeie bidrar også til å kontrollere insulinproduktet ved å balansere sukker i blodet og triglyseridnivået i kroppen vår.

Styrking:

Med insulindråper i kroppen vår, kan en på grunn av hyppig vannlating eller annen grunn bli svak. Gurkemeie øker ikke bare insulinnivået, men hjelper også med å kurere dine generelle problemer som styrker dine indre organer for bedre funksjon.

Antibiotika:

Når det ikke er nok styrke i kroppen vår, er visse virus utsatt for å gjøre oss til sine verter, og dette er når gurkemeieens antibiotiske egenskaper hjelper til med å beskytte kroppene våre mot disse skadelige patogenene.

Hvordan bruke gurkemeie for diabetes?

La oss snakke om gurkemeie melk fordeler for diabetes som det er en av de beste måtene å konsumere gurkemeie. Diabetikere kan også prøve gurkemeie.

Menneskelige kliniske undersøkelser har vist at å inkludere gurkemeie som en del av dietten for diabetikere har en glukosesenkende effekt. Det forbedrer også betacellens funksjon og forbedrer oksidasjon og utnyttelse av fettsyrer. De senker også blodsukkeret ved å arbeide direkte med leverens glukoseproduksjon. Bortsett fra disse er det påvist flere virkninger i kliniske undersøkelser.

Gurkemeie er et flott og fantastisk alternativ til å kurere diabetes, men det bør ikke betraktes som en kur. Det kan brukes til å motvirke effekten av diabetes og tas i moderate mengder som en del av diabetisk diett. Du må fortsatt oppsøke lege for riktig behandling og omsorg. Gurkemeie senker blodsukkeret, kolesterolet, beskytter øynene og nyrene og bidrar til å forhindre kreft. Gurkemeie har vært i bruk i århundrer og er kjent for sine antioksidanter og antiinflammatoriske egenskaper. Så bruk den sammen med maten, te eller melk, og vær sunn!

Gurkemeie for diabetes