Et sunt kosthold er ufullstendig uten inkludering av grønn te. Denne te, som navnet antyder, er laget av uoksiderte grønne teblader. Den generelle regelen for å tilberede denne drikken er ved å tilsette varmt vann, sammen med sitron eller honning. I motsetning til vanlig te, er det ikke tilsatt melk i oppskriften. Noen gang lurt på hvorfor? Her er svaret! Grønn te og melk komplimenterer hverandre ikke godt! Grønn te med melk, selv om den er egnet til konsum, er ikke en ønskelig måte å tilberede den på. Klar grønn te oppveier melkebasert grønn te i alle aspekter. La oss forstå mer om dette konseptet i detalj og få våre fakta riktig!

kan vi drikke grønn te med melk

Kan vi drikke grønn te med melk?

Den grunnleggende regelen for å tilberede grønn te er å gjøre det med bare vann. Å tilsette melk til grønn te antas å fjerne alt det gode med grønn te og redusere helsemessige fordeler. Melk består av et protein kalt kasein, som ikke passer inn i strukturen til grønn te -molekyler. Den reagerer med katekinene som er tilstede i grønn te og reduserer deres styrke. Selv om det ikke er farlig, kan tilsetning av melk redusere helsemessige fordeler av grønn te.

Gir tilsetning av melk til grønn te – reduserer helsemessige fordeler?

Når melk tilsettes grønn te, reduseres helsemessige fordeler betydelig. Her er de tre viktigste grunnene til at melkbasert grønn te ikke er en god idé:

1. Reduserte antioksidanter:

Hovedårsaken til at grønn te foretrekkes fremfor annen te er den høye mengden antioksidanter. Når melk tilsettes, binder proteinene i den polyfenolene i teen. Dermed reduseres antioksidantkraften med nesten 18%. Tilsetning av soyamelk kan imidlertid redusere denne prosentandelen av tap av antioksidanter til en viss grad.

2. Vektøkning:

Grønn te pluss melk separat tilbyr mange helsemessige fordeler. Men når de begge kombineres, blir kaloriene i melk tilsatt til grønn te, noe som fører til vektøkning. Grønn te med melk kan også redusere stoffskiftet og føre til dårlig fordøyelse.

3. Redusert ernæring:

Grønn te er rik på mange næringsstoffer som EGCC, 1-theanin, aminosyrer, vitamin K, vitamin C etc., melk er derimot rik på kalsium og proteiner. Når begge ingrediensene er kombinert, vil disse næringsstoffene gå tapt og ikke lenger være tilgjengelig for kroppen.

Grønn te og melk er utvilsomt supermat som er uunnværlig for god helse. Imidlertid fungerer de bare ikke sammen! Hvis du liker å drikke grønn te med melk, kan du gjøre det, men husk at du ikke vil kunne ta tilbake fordelene med noen av ingrediensene. Prøv å justere ganen din for å fjerne te ved å tilsette litt honning og sitronsaft! Selv om den kanskje ikke er like kremaktig og skummende som melketeen din, gir den deg absolutt god krem!