Det er sant at noen av de beste tingene i verden kommer til svært små priser. Kalk finnes i overflod i land som India og har så mange fordeler at du vil bli overrasket. Dette er det beste for huden og håret og er i stand til å gjøre så mange ting for kroppen din. De er grønne sitrusfrukter og inneholder antioksidanter som hjelper til med å nøytralisere virkningen av frie radikaler i kroppen din. De hjelper til med å øke immuniteten og lar deg også håndtere midjen. Det er en av de beste hjemmemedisinene for å bekjempe daglige hudproblemer. For å lære mer om kalk kan du referere til denne fantastiske artikkelen som har blitt vervet for din fordel.

Utrolige fordeler med kalk

Ernæringsfakta om kalk

Kalk er en sur frukt som gir omtrent 32% prosent av vitamin C (mellomstor) som kreves av en menneskekropp. Det er en kalorifattig frukt som bare har 11 kalorier, 3,7 g karbohydrater, 0,74 g sukker og 0,13 g protein.

Bruk av kalk

1. Lysner hudtonen din:

Kalk har evnen til å gjøre huden din lysere og lysere. Alt du trenger å gjøre for dette formålet er å ta en lime og skjære den i to halvdeler. Ta nå den ene halvdelen og skrubb den over ansiktet ditt i noen minutter. La det stå i tjue minutter etter det, og bruk kaldt vann for å skylle det av. Huden din blir glatt, myk, smidig og lys. Du vil merke en ny sjarm og farge i huden din med dette.

2. Lime Acne ansiktspakke:

Med lime kan du også lage en sunn ansiktspakke med akne hjemme uten å måtte bruke penger på å kjøpe kosmetikk og andre dyre produkter. Bare ta en lime og tilsett litt juice av den. Ta nå bomullsdott, legg det i limesaften. Bruk den nå over alle områdene der du opplever slike problemer og vanskeligheter. La det stå i omtrent femten minutter og vask deretter av med kaldt vann.

3. Tan Remover:

Huden vår på grunn av for mye eksponering under solen har en tendens til å bli mye solbrun. Alt du trenger å gjøre for dette formålet er å ta litt gram mel, yoghurt og fruktkjøttet av en lime. Påfør det over hele huden og la det tørke. Det bør ikke ta mer enn tjue minutter å tørke. Bruk nå kaldt vann for å vaske ansiktet ditt. Bruk et rent håndkle og tørk deg selv. På denne måten vil du kunne bli kvitt brunfarge og beskytte huden din. Du vil også føle deg frisk og avslappet innenfra.

4. Hudtoner:

Hvorfor vil du bruke 300 dollar på å kjøpe en dyr toner når du kan lage en hjemme på mindre enn halvparten av prisen? Ja, du leste riktig. Bare ta litt lime og lag saft av det. Tilsett litt rosenvann og oppbevar det i kjøleskapet. Når du trenger å tone huden din, bruk denne. Bare ta litt og påfør over hele ansiktet ditt. La det tørke og skyll deretter med kaldt vann. Bruk dette tre ganger om dagen for å få de beste resultatene. Denne naturlige hjemmelagde hudtoneren vil sikkert gjøre huden din lys og nydelig.

5. Mørke sirkler:

Nå kan du også fjerne mørke ringer under øynene ved hjelp av kalk. Bare ta fruktkjøttet og påfør det over hele området. Hold i femten minutter og vask deretter av med kaldt vann. Gjør dette tre til fire ganger om dagen for å fjerne mørke sirkler effektivt. Du kan også prøve en blanding av limesaft med mandel og olivenolje og påføre det berørte området. Gi det et par uker, og vi kan forsikre deg om at resultatet blir fantastisk.

6. Flass:

Jeg vet at noen av oss er lei av sjampo mot flass. Noen ganger gir de oss ikke engang ønsket resultat. En endelig løsning på dette store problemet er å bruke litt superkul og lett kalk. Bare ta litt limejuice i en bolle full av kaldt vann og skyll håret grundig med det. Syren i denne limesaften vil avverge all flass og den kløende følelsen som de fleste av dere kanskje føler. Du kan også skjære lime i biter og koke dem. Når det avkjøles, masserer du det over hele hodebunnen. Vask av med kaldt vann etter 30 minutter, og du vil bli kvitt alle hårproblemene dine på den måten.

7. Håravfall:

En blanding av stikkelsbær, olivenolje og limejuice er alt du trenger for å styrke håret før det begynner å falle. Det er også en annen kul måte å forhindre hårfall. Alt du trenger å gjøre for dette formålet er å ta den glatte blandingen og påføre hele håret. Masser hodebunnen med den i omtrent fem hele minutter. La den stå i omtrent en time og vask den av med kaldt vann. Du kan også bruke en mild urtesjampo for å fjerne oljene.

8. Vekttap:

Mange av oss er alltid på utkikk etter små kostholdstips og triks som hjelper oss å gå ned i vekt raskere. For dem har vi en løsning. Det er kalkvann og honning. Alt du trenger å gjøre er å ta litt limejuice og tilsette den til kopp varmt vann. Bland godt og tilsett en teskje honning. La det avkjøles litt før du kan drikke det. Du bør drikke dette først om morgenen. Sørg for å følge dette fem ganger i uken.

9. Fordøyelsessystem:

Kalkjuice er like bra for fordøyelsessystemet. Det vil rense fordøyelseskanalen og forbedre fordøyelsesprosessen. Du vil kunne bekjempe mageinfeksjoner og andre problemer som forstoppelse. Ikke bare det, hele systemet ditt blir renset ettersom alle bakterier skal fjernes med hell, slik at tarmbevegelsen din er rettidig. Så hvis du vil ha et godt fordøyelsessystem, må du bare bruke kalk. De har blitt informert av de fleste eksperter og er akkurat det beste du trenger.

Andre bruksområder av kalk

1. Rensing:

Lime fungerer som en fantastisk rensemiddel og gjør huden din frisk og lys. Kalkjuice kan rense huden for ekstra talg og kan redusere bakterievekst. Det kan også hjelpe til med å fjerne død hud, og dermed eksfoliere huden for et polert utseende. Ta noen dråper limejuice og litt melk i en bolle. Dypp en bomullsdott i blandingen og rengjør huden forsiktig.

2. Parfymer:

Hvem liker ikke å lukte sitron? Lime har en forlokkende duft av sitrus som kan leve liv i åndene selv på en kjedelig dag. Kalkolje tilsettes i parfymer for å gi en frisk og peppende duft. Kalkbaserte parfymer er ekstremt populære i de tropiske områdene, hvor det er ganske varmt og fuktig. Lukter det dårlig? Prøv en lime parfyme nå.

3. Kosmetikk:

Mesteparten av kosmetikken, som innebærer rensing, hudbelysning og fjerning av akne, bruker kalk som sin sentrale ingrediens. Kalkjuice har vitamin C, som er en kraftig antioksidant. Den bekjemper frie radikaler og forhindrer celleskader. Kalk brukes mye av kosmetikkindustrien for de fantastiske fordelene det gir.

4. Medisin:

Kalk hjelper til med vekttap og har også vist seg å senke blodtrykket. Det anbefales også for hjertepasienter. Kalk hjelper til med å øke immuniteten og redusere betennelse. Det hjelper også med å forhindre kreft og bekjempe infeksjoner.

Fordeler med kalkskall

Ikke alle vet de ernæringsmessige fordelene med limeskall. Bare massedelen av kalk brukes og skallet kastes. Kalkskall har en rekke fordeler for å behandle mange plager:

 • Kalkskall er rikt på bioflavonoider som kan avgifte kroppen vår og frigjøre den fra skadelige elementer
 • Kalkskall inneholder Salvestrol Q40 og limonen, som er kjent for å bekjempe kreft
 • Det bidrar til å redusere kolesterolnivået i kroppen vår og forhindrer hjertesykdommer
 • Pektin, som finnes i limeskall, kan hjelpe til med vekttap
 • Antioksidantene som finnes i limeskall kan bidra til å redusere hudcelleskader og fremme sunn hud.

Fordeler med kalkolje

Eterisk olje fra kalk utvinnes fra sitronskall gjennom en kaldpresseprosess. Kalkolje er et antiseptisk, antiinflammatorisk og desinfiserende middel som brukes mye i medisin-, kosmetikk- og næringsmiddelindustrien.

 • Kalkolje er kjent for å kurere mange infeksjoner som hals, munn, hud og hodebunn.
 • Det kan behandle sår og er effektivt for å få bakterielle og virusinfeksjoner ned
 • Forkjølelse, meslinger og vannkopper kan behandles med kalkolje
 • Kalkolje er en kraftig astringent som kan behandle tannpine og styrke tannkjøttet
 • Det kan behandle tegn på aldring ved å forhindre rynker, fine linjer og aldersflekker

Fordeler med kalkblad

Kalkblader er fulle av helsemessige fordeler og brukes som urtemedisiner for å behandle en rekke plager.

 • Kalkbladte kan berolige og lindre nervøsitet
 • Kalkblader kan behandle forkjølelse og ondt i halsen
 • De brukes til å bevare mat og kan tilføre en naturlig aroma til rettene
 • Kalkblader når de er gjennomvåt i kjernemelk, kan behandle forstoppelse og oppblåsthet i magen

Bivirkninger av kalk

Den sure naturen til kalk kan forårsake visse bivirkninger hvis den ikke brukes riktig:

 • Å ta limejuice på tom mage kan forårsake hjertebrann, surhet og uro
 • Bruk av limejuice direkte på huden kan forårsake irritasjon og rødhet
 • Kalkjuice kan forårsake tannfølsomhet og erosjon
 • Når det tas under magesår, kan symptomene forverres

Kalk er naturens beste gave til menneskeheten. Det er en vanlig frukt som kan brukes i mange former. Det være seg i form av juice eller pickles, lime gir mange fordeler når det tas regelmessig. Hvis du er noen som lider av vanlig sykdom, kan du prøve å inkludere en kalk i kostholdet ditt og se forskjellen.