Tycker du att fysiska väggar är obstruktiva och utrymmeskrävande? En bra lösning för att dela upp dina rum i funktionella utrymmen utan att behöva permanenta väggar kommer i form av rumsavdelare! Om du trodde att detta var en idé som myntades i modern tid, då har du fel! De kungliga och elitfamiljerna i medeltiden använde rumsavdelare är sekretessskärmar för att upprätthålla avskildhet.

I den här artikeln har vi samlat 15 senaste rumsavdelare för att inspirera dig till att skaffa en till ditt hem.

15 senaste rumsavdelaridéer med bilder 2021:

Här är några av de trendiga rumsavskiljaresignerna som är värda att titta på:

1. Vardagsrumsdelningsdesign:

Vardagsrumsdelningsdesign

Den största fördelen med en rumsavdelare är att dela upp större rum i kompakta utrymmen för att erbjuda bättre integritet och inkludering. Här är en sådan vacker trärumsdelare -idé som inte bara skiljer utrymme utan också förbättrar estetiken i ditt hem. Den kreativa designen låter dig lägga till lite grönska i rummet genom att lägga till proviant för att placera några växter. För en gäst skapar det illusionen av en vertikal hemträdgård!

2. Idé för kök och vardagsrumsdelare:

Kök och vardagsrumsdelare Idé

Här är en enkel glasavdelningsdesign som låter dig dela ditt kök från vardagsrummet. Det bästa med den här idén är att du inte tappar någon syn på det främre området och inte känner dig begränsad till köket. Det klara glaset låter dig hålla kontakten med vardagsrummet och hålla dina gäster utanför ditt privata utrymme. Genom att lägga till en skjutdörr till avdelaren kan du stänga av området helt utan att släppa in någon!

3. Pooja Room Partition Idé:

Pooja Room Partition Idé

Lägenheter och kompakta bostäder utgör ofta plats för pooja-rum. En liten ”spricka” skapas i vardagsrummet för att be. Ett bra sätt att behålla sekretessen för detta område utan att bygga fysiska väggar är att installera en enkel rumsdelare som den här. Den skräddarsydda rumsavskiljaren ger området en gudomlig känsla med dekorativa element som tempelklockor och gyllene LED-lampor. De ihåliga lådorna möjliggör bättre luftcirkulation, tillsammans med att behålla ett minimalistiskt utseende till rummet.

4. Idé för sovrumspartition:

Sovrum Partition Idé

Kolla in denna helt vita rumsavdelare som skapar en känsla av integritet och intimitet i ditt sovrum, utan att blockera området. Den vackert designade rumsfördelaren ger ditt rum en romantisk känsla och en unik personlighet. Den multifunktionella avdelningsskärmen har en inbyggd skrivbänk och ett sängskåp för att lagra dina nöjen. Denna idé fungerar bra för stora sovrum som kan delas upp i ett sovande område och en arbetsyta.

5. Rumdelare i bondgårdstil:

Farmhouse Style Room Divider

Kolla in denna rustika rumsavdelare som ger bondgårdens vibbar till ditt vardagsrum. Den glesa designen tar minimal plats och erbjuder maximal funktionalitet. En enkel träram med vertikala trästänger är allt du behöver för att få den här klar. Designen erbjuder integritet utan att blockera gångutrymmet. Storleken och utrymmet mellan staplarna kan anpassas enligt rumsstorlek och arkitektur.

6. Idé för modern rumsdelare:

Modern Idé för rumsdelare

Planerar du att ge en avantgardistisk touch till ditt mysiga hem? Ta sedan en titt på denna hängande rumsavskiljardesign som säkert kommer att lämna dina gäster fascinerade. Det unika mönstret är en modern översättning av bikakeformen som lyfter ditt rums utseende. Oavsett var den används, går avdelaren lätt ihop med resten av estetiken i hemmet. Den är avtagbar och fungerar perfekt för alla rum i huset.

7. Minimalistisk rumsavdelare:

Minimalistisk rumsavdelare

Kolla in denna coola rumsdelare i metall som också fungerar som en minidisplayenhet. Det vertikala arrangemanget av metallstänger växlar mellan tjockt till tunt för att skapa en definition. Denna enkla eleganta avdelare är rörlig och ger dig friheten att definiera utrymmena i ditt hem. Den bästa delen är trähållarna som fungerar som utställningar för att hålla dina artefakter och till och med några krukor för att lägga till grönska i rummet.

8. Samtida rumsavdelare:

Samtida rumsavdelare

Om dina ögon alltid söker efter saker som är unika och nyckfulla, är denna rumsdelare bara den för dig! Den trendiga avdelaren ger ditt rum en snabb makeover med sin minimalistiska men ändå moderna design. Det är ett idealiskt alternativ att använda denna bit för att skilja vardagsrummet från resten av områdena som matsalen eller köket, utan att kompromissa med ditt hems skönhet.

9. Boka hyllrumsdelare:

Boka hylla rumsavdelare

Ta en titt på denna mångsidiga rumsavskiljare som är speciellt utformad för bokälskare. Förutom att definiera gränserna för rummen utan att blockera passagerna, låter den här funktionella avdelaren dig också organisera alla dina böcker på ett ställe. Inte ett fan av böcker? Inga problem! Du kan omvandla denna bit till ett hörnfönster för att visa din apotekare, souvenirer och mycket mer. Att komma hem den här biten är ett säkert sätt att överföra sitt utseende från enkelt till intressant!

10. Designer väggavdelare:

Designer väggavdelare

Släpp loss din kreativitet med denna fantastiska rumsavdelare. Den träfäste ramen har krokar på toppen och botten för att stödja de upphängda repen för att ge rummet en speciell karaktär. Även om integriteten inte är huvudfokus för denna design, fungerar det bra för att skapa gränser i rummet och dela ut stora utrymmen. Välj ljusa färger som blått, grönt etc. för en ekletisk känsla!

11. Rumdelare för studiolägenheter:

Rumdelare för studiolägenheter

Människor som bor i studiolägenheter står inför ett stort problem med platsutnyttjande. Om du är en av dem finns det en platsbesparande lösning för dig. Denna tillfälliga rumsavdelare med en dörr låter dig skapa höljen i ditt hem för att tjäna sekretess. Idén är värd ett försök, särskilt om du råkar dela lägenheten med dina vänner eller familj. Den lätta träpartitionen lägger också till ett texturelement i din interiör.

12. Sliding Room Divider Design:

Sliding Room Divider Design

Kolla in den här innovativa vikbara skärmen som fungerar som en dörr och en rumsdelare. Det förvandlar inte bara utseendet på dina hörnutrymmen, utan gör dem också funktionella. Skjutdörren med tre nivåer är ett ofelbart knep för att dela ut områden som tvättrummet, som du inte vill hålla det inom dina gästers syn. När den inte används kan du helt enkelt trycka in dörrarna för att skapa en rumsavdelare i öppen stil.

13. Idé för hängande rumsdelare:

Idé för hängande rumsdelare

Om permanenta rumsdelare inte stämmer överens med din smak, här är en knäpp och enkel idé för dig! Den upphängbara skärmen för rumsdelare kan hängas upp från en vrå i taket som en gardin för att stänga rummet. Den levereras med pärlkedjor så att du kan använda den fritt. Skärmen gör också en dubbel plikt som persienn för att kontrollera ljusstyrkan i rummet. Du kan välja mellan en mängd olika färger och mönster för att matcha den med resten av interiören i ditt hem.

14. Idé för väggdelare för barnrum:

Idé för väggdelare för barnrum

Här är en minimalt påträngande idé för rumsdelare för barnrum som inte tar bort passageringsutrymmet. Den stege-liknande designen är en permanent fixtur för att definiera gränserna mellan studieplatsen och sovområdet. Genom att effektivt dela in rummet i olika zoner skapar partitionören en intim känsla. Du kan också använda verket för att hänga upp några lampor eller klippa på dina favoritkonstverk.

15. Folding Room Partition Screen:

Folding Room Partition Screen

Ta en titt på denna provisoriska hopfällbara rumsdelare som kan användas för en mängd olika ändamål. Den fällbara skärmen kan skapa ett tillfälligt hölje för att få lite integritet. De invecklade geometriska mönstren ger ett exotiskt utseende till ditt rum. Du kan placera den helt öppnad mot väggen för att lägga till ett dekorativt uttalande. Det neutrala färgschemat smälter sömlöst ihop med resten av inredningen.

Det är några av de bästa rumsavdelningsdesignerna att se upp för! Du kan använda dessa idéer som referens och utforska fler sådana mönster, mönster och färger i varje segment. Så vilken av dessa idéer älskade du mest och varför?