En hall är det område i huset som vanligtvis för samman hela din familj, vare sig det gäller mat, läxor eller bara för att koppla av. Det representerar din personlighet i brickorna för vägg och golv, och det definierar atmosfären för de flesta av dina aktiviteter under dagen, för arbete eller rekreation. Det finns många olika typer av kakeldesigner för hall eller vardagsrum. Ta dig tid att välja den senaste kakeldesignen för din hall eller vardagsrum efter att ha bedömt inredningen och väggfärgen, eftersom det dikterar stämningen i rummet. Det är nödvändigt att tänka på att golvplattorna matchar väggplattorna också för att ge en mer mysig känsla i ditt hem.

Bästa kakeldesigner för hall

Välja de bästa plattorna för vardagsrum eller hall:

Välj kakel enligt husets yta. Golvplattorna bör väljas noggrant i områden med hög rörelse som kök och hall. Väggplattorna ska väljas enligt golvplattorna och får inte krocka eller överväldiga dem och bör skapa en bekväm atmosfär överlag.

 • Välj hållbara och motståndskraftiga plattor för att undvika för höga underhållskostnader.
 • Föredra de reptåliga och fläckresistenta sorterna, särskilt om du har barn i ditt hus.
 • Välj de som är relativt enkla att rengöra för problemfritt underhåll

Bästa plattformar för hall i Indien:

Här är våra 25 enkla och moderna kakeldesigner för hall eller vardagsrum, som ger dig välbehövliga idéer när du utformar ditt hem.

1. Inre väggplattor för hall:

Inre väggplattor för vardagsrum

Lägg till värme och charm i ditt hem med dessa färgade mosaikväggplattor. De finns i olika färger och nyanser och kan kombineras i olika utseende för att ge ett modernt utseende till hallen eller vardagsrummet. Med minimalistiska och kontrasterande möbler kan dessa väggplattor förändra hela ditt hus utseende.

 • Fördelar: Dessa plattor är hållbara och har en lång livslängd.
 • Nackdelar: Det kan visa sig vara utmanande att underhålla dem och rengöra dem. Lite dyrt.

2. Designerplattor för vardagsrum:

Designerplattor för vardagsrum

Denna fantastiska moderna inredning visar polerade marmorplattor både för golv och vägg för att skapa en fantastisk effekt! Här har interiören gjorts i nyanser av vitt och svart, och de matchande möblerna ger en extra charm till det. Denna modell kan anpassas med olika färger och mönster och matchas med möblerna för att skapa ett vackert och modernt utseende.

 • Fördelar: Ganska lätt att underhålla. Det är lätt att rengöra dessa plattor med bara tvål och vatten också.
 • Nackdelar: Avstå från att använda hårda kemikalier för att rengöra ytan eftersom den lätt färgas. Lite på den dyrare sidan.

3. Höjdplattor för vardagsrum:

Höjningskakel för vardagsrum

Ändra atmosfären i ditt vardagsrum/hall med den senaste höjden väggplattor design. De används vanligtvis som ett substitut för natursten. Dessa plattor ger en touch av lyx och nåd till området med sitt rustika utseende. De finns i olika utföranden och färger.

 • Fördelar: Flera unika mönster finns på marknaden. Ultimat i styrka och hållbarhet. Lätt tillgänglig. Minska underhållskostnaden jämfört med natursten.
 • Nackdelar: De mörkare färgvarianterna kan få området att se tråkigt ut. Dyr.

4. Hallplattor med kant:

Hallplattor Med Gräns

Lägg till en extra kant till din rumsinredning genom att lägga till en elegant kant på ditt golv. Gränsplattor ger den perfekta pricken över i: et på det kaklade området i din hall eller vardagsrum. Det finns olika typer av kantplattor tillgängliga, beroende på typ av golv, som keramik, granit, etc. Bilden här är av granitplattor med diamantformade plattor avslutade med en dubbel kant av små fyrkantiga plattor.

 • Fördelar: De framhäver inredningen i ditt rum med iögonfallande detaljer.
 • Nackdelar: Kan öka byggkostnaden eftersom de är högre än standardinläggsplattorna.

5. Italienska plattor för vardagsrum:

Italienska plattor för vardagsrum

Italienska plattor anses vara de bästa brandsäkra plattorna i världen. De hjälper till att begränsa elden vid en olycka genom att stoppa spridningen. De är ganska attraktiva och finns i en mängd olika mönster, nyanser och färger. De är vackra, med en elegant och blank yta.

 • Fördelar: De är miljövänliga och lätta att rengöra. Ytan är slät och väl polerad och ganska hållbar.
 • Nackdelar: Behöver installation av experter eftersom det är benäget för sprickor. Lacket bleknar med tiden och använd därför inte hårda rengöringskemikalier på ytan.

6. Samtida plattor för hall:

Samtida plattor för vardagsrum

Denna golvplattform med ljusa pastellfärger i olika nyanser ger en modern touch till ditt vardagsrum. Dessa plattor finns i olika färger och mönster, varje nyans är mer unik än den andra. De kan blandas och matchas tillsammans för att skapa en cool effekt.

 • Fördelar: Dessa plattor är slitstarka och reptåliga. Lätt att underhålla och rengöra.
 • Nackdelar: Fläckar lätt. Dessa plattor kräver ofta rengöring och underhåll. Lite tungt på fickan.

7. Pittoreska väggplattor för vardagsrum:

Väggplattor för vardagsrum

Dessa snygga betongväggplattor ger ditt hem ett ikoniskt vintagelook. Dessa plattor i olika nyanser av vitt och grått skapar en utsökt atmosfär i ditt vardagsrum och i kombination med kontrastmöbler, som visas ovan, kommer det säkert att bli en hit för alla. En mängd olika nyanser och mönster finns i dessa plattor och kan anpassas efter önskemål.

 • Fördelar: De är hållbara. Lätt att underhålla. Miljövänlig. Otroligt snygg och prisvärd också.
 • Nackdelar: Eventuella spill eller fläckar bör rengöras omedelbart för att förhindra permanenta skador. Det finns risk för sprickor med vatten eller kraftig användning.

8. Golvplattor Design för hall:

Golvplattor Design För Vardagsrum Badblandare Kran Med Dusch Kontorsdekorationsbilder

Dessa extra stora plattor kan användas för att piffa upp ditt vardagsrum eller din hall för att skapa en unik rymlig atmosfär. De finns i en mängd olika färger och mönster och kan anpassas för att skapa ett golv unikt för ditt hem. De har en blank yta och träkanterna matchar träbordet och vitrinskåpet i det givna vardagsrummet. Blanda och matcha för att skapa ett modernt utseende i ditt hem.

 • Fördelar: Dessa plattor är ganska lätta att underhålla och rengöra. Extremt hållbar och reptålig.
 • Nackdelar: Dessa plattor kan lätt fläcka. Därför bör de helst tvättas med tvål och vatten eller mjuka rengöringsmedel.

9. Beige golvplattor för vardagsrum:

Beige golvplattor Vardagsrum

Dessa plattor med en lätt, något uttvättad färg och konsistens kommer säkert att bli en hit hos människor som älskar modern inredning. Dessa plattor är polerade och har ett elegant och glansigt utseende. Du kan matcha dina möbler i pastellfärger för att skapa ett elegant och elegant utrymme som ser ultramodern ut.

 • Fördelar: Dessa plattor är hållbara och lätta att rengöra och underhålla. Ett stort utbud av clours och mönster är tillgängliga och kan anpassas till ditt val.
 • Nackdelar: Lite på den dyra sidan. Fläckar snabbt och kräver regelbunden rengöring. Dessa plattor kan också vara ganska hala.

10. Grå plattor för hall:

Grå plattor för vardagsrum

Grått kan vara det nya svarta inredningsdesignet, det vill säga den senaste trendiga färgen på kakel. Dessa mörkgrå brickor smälter in i vilken stil som helst och förbättrar alla inställningar. Nyanserna kan sträcka sig från ask till polerade toner, och de finns i en mängd olika mönster och mönster. Att para ihop dessa mörkgrå vägg- och golvplattor med moderna snygga och stilrena möbler ger ditt hem den uppgradering det behöver.

 • Fördelar: Dessa är slitstarka och rep- och fläckresistenta. Lätt att underhålla och rengöra.
 • Nackdelar: Dessa kan blockera ljus och ge rummet en mörk atmosfär. Att göra både vägg och golv i samma plattor kan vara lite tungt på fickan.

11. Maroon brickor för vardagsrum:

Maroon brickor för vardagsrum

Maroon är en röd nyans, som är känd för att vara färgen på spänning och passion. Det ger en varm, levande och härlig glöd till vardagsrummets atmosfär. Det är också en stimulerande färg, varför den används i sociala utrymmen för att göra rummet mer livligt och fascinerande. Designen här simulerar ett trägolv med ojämna rektanglar ritade på det.

 • Fördelar: Flera nyanser av rödbrun finns på marknaden, vilket är ganska intressant att titta på. Eftersom det är ganska mörkt färgar det inte lätt och är lätt att rengöra. Det är fläck- och reptåligt. Det är också ganska hållbart.
 • Nackdelar: Det bör kombineras med ljusare möbler och väggar, annars kan hela effekten vara ganska överväldigande. Det kan vara lite dyrt, beroende på vilken nyans av rödbrun du vill skaffa.

12. Viktorianska golvplattor för hall:

senaste kakeldesign för vardagsrum

Viktorianska golvplattor är ett vintergrönt koncept och används av flera familjer för att förbättra utseendet på deras vardagsrum eller hall. Det bästa är att du kan använda ett exklusivt antal plattor för att lysa upp ditt golv med detta eleganta koncept. Mönstren i denna vintage design har gjort en comeback på senare tid, med flera färger och mönster tillgängliga.

 • Fördelar: Kom i en rad olika mönster och nyanser, så du har många alternativ att välja mellan. De håller länge och är hållbara. De är lätta att underhålla och rengöra.
 • Nackdelar: Begränsade mönster och färgvarianter finns tillgängliga och är mestadels begränsade till rutor och rutor.

13. Polerad & Groomed granitplattor design för hall:

bästa hallplattor

Detta polerade och glaserade granitgolv med aska och svarta kakel är en absolut skönhet när den används i din hall. Dessa eleganta plattor kan vara ett exklusivt antal medelstora plattor som lyser upp din hall betydligt med en klassisk glans. De kan användas i olika mönster och kombinationer för att skapa en fantastisk effekt i din hall.

 • Fördelar: De ger elegans och finns i en mängd olika färger och mönster. De är både fett- och fläckresistenta. De är lätta att underhålla och kan rengöras med tvål varje vecka för att behålla glansen. De är otroligt hållbara.
 • Nackdelar: Det är inte en förnybar resurs, därför inte miljövänlig.

14. Matt finish väggplattor design:

indiska plattor design för hall

Om du vill ha en återgång till en svunnen tid, vad passar då bättre än denna fantastiska matta design för din hall och vardagsrum? Kakelplattorna i väggdesignen är en absolut bedövning och kan även matcha valfri golvplattans färg och möbler för att förbättra utseendet på din hall. Om du är ett fan av matt finish, är denna design för dig !!

 • Fördelar: De ger området ett elegant utseende och ser ganska pittoreska ut. De ger ett rustikt utseende och tål slitage. De är också halkbeständiga.
 • Nackdelar: Mattfärgade plattor är dyra. De ger också en tråkig blick till området i allmänhet.

15. Spanska Checks Hall -plattor:

hushållskakel

Vad är bättre än att ha en elegant och klassisk golvplattform för din hall, och denna design är ett bevis på det faktum. De spanska kontrollerna finns naturligt i svart och vitt, men det kan också göras i alla andra färger. Dessa plattor kan också blandas och matchas i olika storlekar och former för att skapa en fantastisk atmosfär i ditt vardagsrum eller hall.

 • Fördelar: De är tillverkade av lera och keramik och handgjorda. Därför är brickan hållbar och tål slitage under mycket lång tid.
 • Nackdelar: Inte fickvänligt alls. Om du inte har budget för att bygga ett hus som ser ut som ett palats!

16. Mattor för hall:

moderna plattor för vardagsrum

Mattplattor är extra stora versioner av konventionella hallplattor. Använd denna design för att täcka golvet i ditt hallrumsgolv för att skapa en utmärkt miljö för ditt hem. Mattplattor finns i en mängd olika former och färger, så ha kul att välja rätt storlekar och färger på plattor som förvandlar din hall helt.

 • Fördelar: De är ett attraktivt, flexibelt och slitstarkt golvalternativ för dig.
 • Nackdelar: Dessa plattor kan inte användas i din källare eller något vattenbenäget område på grund av dess porösa natur. När de är utsatta för vatten blir mattkakel en enorm röra och är svåra att hantera. Att identifiera en lämplig matta kakel kan visa sig vara en ganska utmaning.

17. Trä tegelplattor för hall:

bästa plattor för vardagsrum

Ett av de viktigaste och populäraste sätten för golvplattor idag, tegelstilen i trästil, är verkligen en av ett slag och en magnifik layout för ditt hem. Plattorna ger en illusion av att golvet i ditt hem är lager med tegelstenar som ser ut som trä. Kakel fungerar bra för att skapa vanföreställningar av storhet i ditt hem.

 • Fördelar: De lägger till hållbarhet och elegans i alla miljöer. De är vattentäta och erbjuder också optimal halkbeständighet. Det kan underhållas enkelt och kan rengöras enkelt. De inre tegelstenarna är dyrare än de yttre.
 • Nackdelar: De kommer säkert att vara ojämna. Även med extrem omsorg och ansträngning är de aldrig 100% jämna. Tegelstenar på den vertikala ytan är vattentäta. De på horisontalen kan dock skadas med konstant exponering för vatten. De är också väldigt tunga.

18. Tile Wood Design för vardagsrum:

vackra kakel till vardagsrummet

Kakelträ är det nästa som händer i kakelplattor och skiljer sig från andra kakel genom kakelens struktur, känsla och utseende. Det ser ut som ett kakel som är av trä, men det är det inte! Verkligen en utmärkt bakgrund för ditt hem. Det kan vara allt från ett porslinskakel till ett keramiskt kakel.

 • Fördelar: Erbjuder förstklassig hållbarhet. De är lätta att underhålla och kräver minimal rengöring. De expanderar inte eller spricker och är extremt fläckbeständiga.
 • Nackdelar: Lite dyrt, och kan vara tråkigt att titta på.

19. 3D -realistiska golvplattor för hall:

senaste plattor design för hall

3D-realistiska golv är den trendiga revolutionen när det gäller att utforma golvplattor i korridoren. Den önskade bilden av önskad färg väljs och “skrivs ut” på golvet. Dessa ger en fantastisk finish och ett glansigt utseende på golvet. Dessa är också gjorda med olika illusionsbilder. Golvet görs först med standardmodellen och sedan skrivs det ut med 3D-bilder.

 • Fördelar: De är vattentäta och extremt hållbara. De är resistenta mot både värme och ultravioletta strålar. De är också halkbeständiga.
 • Nackdelar: De är ganska dyra, eftersom golvets storlek kommer att ha betydelse för priset, i kombination med den design du väljer, och kan lika gärna bränna ett hål i fickan för de finare.

20. Custom Wall Mosaic Tiles Design:

hall kakel design bilder

Dessa anpassade väggplattor är designade med en specifik design i åtanke. Små mosaikplattor sitter ihop för att bilda ett mönster eller en bild beroende på temat i vardagsrummet eller hallen. Olika mosaikstenar och bitar i en mängd olika storlekar och färger klubbas ihop för att få en färdig bild. Dessa används också för att skapa moderna abstrakta målningar på väggen. Dessa kakeldesigner är mestadels föredragna för samtida och konstnärliga teman.

 • Fördelar: De anpassade väggarna är vanligtvis designade med önskad stil och material, vilket innebär att det inte finns någon gräns för anpassning på din sida.
 • Nackdelar: Det tar mycket tid och kräver mycket arbete. Dyrt, beroende på typ av tema och område.

21. Geometriska plattor väggdesigner:

bästa plattor för hall

Plattorna skärs till önskad geometrisk form och passar ihop för att bilda ett geometriskt mönster. Kakelplattorna med kontrastfärger väljs för att skapa en fantastisk effekt som förändrar atmosfären i hela rummet. Väggarna är utförda med antingen blank eller matt finish.

 • Fördelar: Dessa plattor är ganska hållbara. En mängd olika mönster finns att välja mellan. Designen är ganska anpassningsbar, elegant men ändå trendig.
 • Nackdelar: De kan vara lite tunga på fickan och svåra att underhålla. Underhåll varierar vanligtvis med typen av kakel, oavsett om det är granit eller marmor.

22. Väggpaneler i 3D -mönster:

vardagsrum kakel design

Med 3D-väggplattorna i vardagsrummet kan du bli av med tråkiga plana väggar och låta dig lägga till mångdimensionellitet i ditt utrymme. Ditt önskade mönster väljs, och trä och kakel görs till 3D-projektioner och återskapas på din vägg. Dessa mönster används antingen för hela hallen eller för att höja en del av väggen.

 • Fördelar: De kan lägga till önskad bling i ditt bostadsutrymme och höja det. Det finns inget slut på utbudet av mönster att välja mellan.
 • Nackdelar: Det är ganska dyrt. Det kan vara svårt att hitta återförsäljare som erbjuder unika produkter som kan anpassas efter dina behov. Det kan också visa sig vara svårt att underhålla.

23. Keramisk vardagsrumsdesign:

kakel till vardagsrum

Keramiska plattor är gjorda av en blandning av leror vid höga temperaturer. Dessa keramiska plattor finns i två varianter, glaserade och oglaserade. Glaserade keramiska plattor har en tunn glasyr på och är den föredragna typen bland hushållen eftersom de är kända för att hålla i årtionden. Oglaserade eller texturerade plattor har en liten konsistens och är mindre glansiga.

 • Fördelar: Keramiska plattor är extremt hållbara och hållbara. Ett brett utbud av färger och nyanser finns tillgängliga.
 • Nackdelar: Keramiska plattor ger mindre flexibilitet i design. De kan vara svåra att underhålla och föredras inte för tung användning.

24. Lamineringsplattor för hall:

Kakel Design för Hall

Laminat är en syntetisk golvprodukt. Det är flerskiktat och smält med lamineringsprocessen i slutet. Laminerade plattor är vanligtvis gjorda för att simulera trä, keramik eller sten och finns i olika eleganta färger. Det ser ganska elegant och snyggt ut.

 • Fördelar: Laminatgolv är hållbart. Den har en hård finish och är rep- och fläckbeständig. Det är lätt att underhålla och rengöra. Det är billigare än de material som det vanligtvis simulerar (äkta sten eller trä etc.)
 • Nackdelar: Den är gjord av återvunnet lövträ och är därmed inte vattentät. Det är dock resistent mot små spill.

25. Marmorplattor för hall:

kakel till hall

Marmorplattor är en av de mest använda plattorna i Indien. De ger ett elegant och elegant utseende till golvet. Olika färger av marmor används numera för en modern och urban inredning. Det ger en lyxig look med en blank yta för ett uppgraderat och tilltalande golv i ditt bostadsutrymme eller din hall.

 • Fördelar: Dessa robusta stenar har en slät konsistens och en sval yta och föredras därför hemma. Lätt att underhålla och glansen bibehålls också vid regelbunden rengöring.
 • Nackdelar: Det fläckar lätt. Därför bör den inte rengöras med sura och starka kemikalier. Dyrt, dock billigare än granit. Det kan vara ganska halt med vatten.

Hallen är det första stället någon person som kommer in i hemmet ser, och det skapar atmosfär för hela huset. Det första intrycket ska alltid vara det bästa intrycket. Golvplattorna och väggdesignerna imponerar mest på betraktaren. Golvmodellerna och väggdesignerna väljs enligt användarens komfort och vardagsrumsplattformarna väljs med det tema som används. Visa din kreativa talang och förvandla interiören i ditt hus så att det ser fantastiskt ut för din familj och gäster med golvplattor och väggar för både vardagsrum och hall, enligt ovan.