Rikaste kvinnor! Ja, vet du vilka som finns på listan över de 25 rikaste kvinnorna i världen? Alla vet att utan kvinnor kan du inte föreställa dig världen. Som kvinnor täcker vi befogenheten att sanktionera oss själva, liksom resten av den kvinnliga befolkningen. Just en kvinna får samhället att blomstra och fortsätta växa.

I den här artikeln kan du se listan över de 25 rikaste kvinnorna i världen utöver hur de tar in sin förmögenhet. Läs därför noga igenom detta och lär dig deras hårda arbete med att sätta ihop ditt eget rike som möjligen snart kommer att vara värt miljarder.

Världens rikaste kvinna:

1. Christy Walton:

världens rikaste kvinna

Christy Walton är nummer 1 i katalogen över världens rikaste kvinna och den rikaste kvinnliga miljardären i USA. Hennes nettovärde är cirka 7,2 miljarder dollar. Hon är en änka efter John Walton ärvde hennes ägodelar efter att han gick bort i en flygplanskatastrof 2005. Visa igen sin etikett från 2010 som världens rikaste dam, hon får ytterligare en träff i sitt öde på grund av hennes sena mans tidiga satsning i First Solar som dela upp nästan 500% medan 2006 tidigt offentligt bidrag. Hennes viktigaste del av nettovärdet beror på lager i Wal-mart plus i First Solar Company.

2. Iris Fontbona:

Världens rikaste kvinnor2

Iris fontbona är också den rikaste kvinnan i Chile. Ta över rikedom från sin make; hon rankas först i delstaten Chile i förhållanden med nettovärde som är cirka 15,9 miljarder dollar. Hon, tillsammans med sina släktingar, kontrollerar Antofagasta, en enda av de stora koppargruvorna på planeten Jorden samt tillgångsbolaget Quinenco, som är landets näst största bank (Banco de Chile), största rederi i Latinamerika (CSAV) och ledande bryggeri (CCU).

3. Anne Cox Chambers:

Världens rikaste kvinnor3

Anne Cox är den äldsta rikaste damen i världen på den här listan när hon föddes den 1 december 1919, 97 år gammal. Hon är chefsägare för Cox Enterprises. Hennes nettovärde är 16,1 miljarder dollar. Cox Enterprises inrättades av hennes far, James Middleton Cox, senare än efter varandra, en tidning med förnamnet Dayton Evening News. Hon var också en gång en amerikansk representant för Belgien under administrationen av Jimmy Carter från 1977 till 1981.

4. Laurene Powell Jobb:

Världens rikaste kvinnor4

Laurene är make till sena uppfinnaren Steve Jobs. Hon tar över all sannolikhet för jobb i Apple, Pixar, Disney och många andra små företag. Hon träffar den mycket berömda Apple-grundaren på en institution och går sedan på middag med henne. Hennes nettovärde uppgår till 14,1 miljarder dollar.

5. Alice Walton:

Världens rikaste kvinnor5

Alice Walton är singel av Wal-Mart-legaterna; individuellt besitter 410 miljoner aktier i det som fortfarande är singel av världens stora organisationer. En tidigare aktiemarknadsanalytiker samt optionshandlare, hon fortsätter till förening och driver en investeringsbank, Llama Co. under 1988 som slutar tio år senare. Nu arbetar hon både som vice ordförande och som chef för fonderna i familjen Walton -familjen och nettovärdet är 31,1 miljarder dollar. År 2011 donerar hon hundratals miljoner målarvärden till det nyligen öppnade Crystal Bridges Museum of American Art.

Hon är en svägerska till Christy Walton tillsammans med singeldottern till Wal-Mart-skaparen Sam Walton, hennes nettoförmögenhet står på stora 44,9 miljarder dollar. Hon får sitt välstånd från sin far sena Walton. Hennes huvudsakliga vinstresurs är hela Wal-Mart. The Times Magazine erkände henne som singel av de mest ledande människorna i världen.

6. Georgina “Gina” Rinehart:

Världens rikaste kvinnor 6

Nettovärdet är 16,8 miljarder dollar och hennes grund för rikedomar är gruvdrift i Australien. Hon är en av de rikaste kvinnorna i Australien såväl som i Asien. Hon är avkomma till sena Lang Hancock, gruvindustri. Hon uppnådde företaget från sin far och nådde det till innovativa höjder. Gina positionerar också alltid i rekordet för de mest inflytelserika kvinnorna i världen och erkänns också som “Mining Billionaire”.

7. Miuccia Prada:

Världens rikaste kvinnor 7

Miuccia Prada är den tredje rikaste kvinnan i Italien med ett nettovärde på 2,7 miljarder dollar. Hon är född i den näst största staden i Milano, Italien; hon tar över tyglarna hos stilföretaget Prada som av sin mamma. Hon finns också i listan över de mest inflytelserika kvinnorna. Hennes utbildningsgrader plus utbildning är oöverträffade bland någon annan dam i denna katalog. Hon har en doktorsexamen i pedagogiska vetenskaper från University of Milan.

8. Charlene de Carvalho-Heineken:

Världens rikaste kvinnor 8

Hon är ölarving till Heineken -märket. Senare än hennes far Freddy Heineken dog för mer än ett decennium sedan, fångade hon en andel på 25 % i det nederländska bryggeribolaget plus att det är förutsägbart att innehålla ett nettovärde på 15,4 miljarder dollar. Detta företag har mer än 170 kvalitetsmärken under sitt namn plus har närvaro i 65 länder över hela världen.

9. Johanna Quandt:

Världens rikaste kvinnor 9

Hon är mor till Susanne Klatten och änka efter den tyska entreprenören Herbert Quandt. Hon är också tidigare sekreterare med tredje makan till avlidne Herbert Quandt, hennes partner håller biltillverkaren BMW från konkurs i början av 1960 -talet. Hon äger fortfarande 17% av biltillverkaren från BMW. Hennes barn, Stefan Quandt och Susanne Klatten har också stora satsningar förutom också miljardärer.

10. Antonia Johnson:

Världens rikaste kvinnor 10

Hon är singelrikaste kvinnor i Sverige med ett nettovärde på 6,2 miljarder dollar. Hon leder Axel Johnson Group, ett diversifierat svenskt företag som handlar med mat, telekom, energi, säkerhet, industriprodukter och fastigheter. Hennes far arbetar som ordförande i detta företag 1982 som hennes morfar bildade 1873.

11. Laurene Powell Jobb och familj:

Världens rikaste kvinnor 11

Hon är änka efter både grundare och tidigare vd för Apple Inc., Steve Jobs; hon får sin förmögenhet på 20 miljarder dollar senare än han dog i oktober 2011. Nu är hon en av grundarna tillsammans med ordföranden för Board of College Track. En tur som främst placerades i levande förtroenden nära den sista delen av hennes makes liv.

12. Jacqueline Mars:

Världens rikaste kvinnor 12

Jacqueline Mars, avkomma till Forrest Edwards Mars Sr., hon är från Mars Family som är en av de rikaste familjerna i världen och har en nettovärde på $ 26,4 B. Hennes familjenhet är därefter till Walton Family plus Koch Family under välståndsförhållanden. Hennes företag tillverkar och marknadsför godis. Detta företag är den ledande godistillverkaren. Även mätt som singel av den välkända investeraren på planeten, omfamnar den mycket firade Warren Buffet oidentifierad besittning i sitt företag.

13. Birgit Rausing:

Världens rikaste kvinnor13

Hon har en nettovärde på 13 miljarder dollar och också den 2: a rikaste kvinnan i Sverige. Hennes hemstad är en by i södra Sverige och hon tar rikedom från sin make efter hans död. Hon är inte bara en dynamisk filantrop utan också innehavaren av Tetra Laval som är ett privatägt företag.

14. Sara Mota de Larrea:

Världens rikaste kvinnor14

Sara Mota de Larrea har en nettovärde på 12,0 miljarder dollar när hon tar över en 36% satsning i Grupo Mexico medan hennes man Jorge Larrea dog. Grupo Mexico innehåller världens sjunde stora koppartillverkare, oljeborrningsverksamhet samt Mexikos största järnvägsverksamhet. Bland hennes barn tyska och Sara äger de 51% av verksamheten. Gruvföretaget var rock via en fyraårig takt på singeln i deras gruva fram till 2010.

15. Elaine Marshall:

Världens rikaste kvinnor 15

Hon äger 9,1 miljarder dollar i nettoförmögenhet eftersom hon är chef för Koch Industries med 14,6 % andel. Koch Industries expanderar, internationell uppsättning företag inom kemi, tillverkning, oljeraffinering och tilldelning, finansiering och varuhandel och jordbruk. Bloomberg förklarar sin årliga transaktion som 115 miljarder dollar varje år. Hon är änka efter E. Pierce Marshall Elaine.

16. Dirce Camargo:

Världens rikaste kvinnor16

Hon är den tredje rikaste brasilianaren med en nettovärde på 14,0 miljarder dollar. Dirce Camargo leder Camargo Correa, ensam från Brasiliens viktigaste företag, då hennes make Sebastiao Camarago går ut 1994. Tillverkningsföretaget, en mängd offentligt och hemligt ägda företag, har produktion inom cement, konstruktion, energi, vägar, skeppsbyggnad, olja och gas, flygplatser och fastigheter. Medan Carmgo har den största delen av företaget, drivs verksamheten av specialiserade chefer.

17. Abigail Johnson:

Världens rikaste kvinnor17

Abigail Johnson är en amerikansk affärskvinna samt VD för Fidelity Investments och vice ordförande i FMR LLC med en nettovärde på $ 17,2 B. Då hon innehar 24,5% av Fidelity Management plus Research LLC som har det näst största amerikanska fondbolaget Fidelity Investments. Fidelity Financial Services bildades av hennes farfar. Hon har en konsthistorisk examen från Cambridge plus en MBA från Harvard. Johnson arbetade också som managementkonsult en kort tid innan hon började med familjens verksamhet 1988. Hon är dessutom den mest dominerande kvinnan i den globala fondförvaltningsverksamheten.

18. Savitri Jindal:

Världens rikaste kvinnor18

Hon kommer från Indien med ett nettovärde på 7,7 miljarder dollar och hennes rikedomskälla är tillverkning av stål. Hon är ordförande för OP Jindal Group som är ett stål- och kraftföretag. Hon tar över detta efter att hennes man, Om Prakash Jindal, gick bort i en helikopterkollaps 2005. Om Prakash Jindal etablerade verksamheten 1952. För närvarande driver Savitri Jindal tillsammans med sina 4 söner Prithviraj, Ratan, Naveen och Sajjan branschen..

19. Liliane Bettencourt:

Världens rikaste kvinnor19

Hon kommer från Frankrike med ett nettovärde på 44,9 dollar. Bettencourt är Europas rikaste kvinna och innehar 31% av kosmetikmegapowerna L’Oreal. Detta företag startas av hennes far som är singel av världens ledande kosmetika plus Beauty Corporation. L’Oreal innehåller märken som Garnier, Kiehls och Maybelline. Hon gick med i verksamheten när hon var 15 år och byggde produkter med märkningsflaskor. När hon tog över verksamheten 1957, förblir hon upptagen som en viktig intressent snarare än som president.

20. Susanne Klatten:

Världens rikaste kvinnor20

Susanne Klatten har ett nettovärde på 24,4 miljarder dollar är den rikaste kvinnan i Tyskland. Kletten får sin fars välstånd tillsammans med sin bror Stefan Quandt. Hon innehar 12,6% insatser i biltillverkaren BMW plus 50,1% insatser i läkemedelsgruppen Altana. Hon tar en kandidatexamen i företagsekonomi från University of Buckingham med sin MBA på IMD Business School i Schweiz.

21. Eva Gonda Rivera:

Världens rikaste kvinnor21

Eva Gonda Rivera äger 6,4 miljarder dollar och hon äger tillsammans med sina döttrar hälften av B-aktierna i FEMSA, den stora självstyrande distributören av Coca-Cola i det latinamerikanska distriktet. De får aktierna senare hennes man död 2008.

22. Yang Huiyan:

Världens rikaste kvinnor22

Hennes rikedomskälla är fastigheter med ett nettovärde på 21,3 miljarder dollar. Hennes lågmälda pappa, Yeung kwok Keung, flyttade sitt innehav av familjens främsta förmögenhet, andelar i familjekontrollerad fastighetsutvecklare Country Garden Holdings, till henne inför företagets börsnotering i Hongkong 2007.

23. Margarita Louis-Dreyfus:

Världens rikaste kvinnor23

Margarita Louis-Dreyfus, är en rysk och större aktieägare som ärvde sin mans verksamhet efter att han dog 2009. Hon kunde återupprätta en jordbruksstrålkastare i sitt företag; fortfarande lyfter 350 miljoner dollar från en evig obligationsemission i Singapore. Hon har en nettovärde på 5 miljarder dollar.

24. Rosalia Mera:

Världens rikaste kvinnor24

Med en förmögenhet på 6,1 miljarder dollar blir Rosalia Mera en rikaste kvinna i Spanien. Hon är en av grundarna av Inditex som är moderbolag i Zara-butiker med exmannen Amanacio Ortega. Efter att ha skilt sig med sin man äger hon fortfarande ett företag på 5,8%.

25. Wu Yajun:

Världens rikaste kvinnor25

Hennes nettoförmögenhet är cirka 6,9 miljarder dollar och en källa till rikedom är fastigheter i Kina som är självtillverkade. Hon äger fastighetsutvecklaren Longfor mark i Hongkong. Den rikaste självgjorda kvinnan i världen är tidigare journalist och arbetar som journalist plus redaktör av China Shirong News Agency. Wu delar upp sin förmögenhet med sin man, som också har en satsning på verksamheten.