Det är så tråkigt att se så många äldreboenden, inte för att vi ser så många av dem, utan för att barn i dessa dagar inte har tid på grund av olika skäl att ta hand om sina föräldrar. Vi dömer ingen här, men det kan finnas en utväg för att hantera våra äldre och deras behov bättre, snarare än att bara sätta dem på ett ålderdomshem, för att bli omhändertagna av någon resten av livet

Hur man älskar dina föräldrar

De födde dig:

Kom ihåg att det är din mamma och pappa som förde dig in i denna värld. Ända sedan du var i vaggan och i blöjorna var det dina föräldrar som stannade uppe sent för att ta hand om dig, hålla dig varm och torr också.

Medan du gick i skolan såg de till att du fick den bästa uniformen, de rätta måltiderna att packa till lunch och en fantastisk barndom av kärlek, omsorg och tillgivenhet. Mamma och pappa kan ha offrat sina egna behov, men såg till att du fick de skor du ville ha, så att du kunde skryta och gå med stil.

Men när du växte upp mer och gick på college var det dina föräldrar som belånade huset för din utbildning. Slutligen, jobbet som betalar dig i sex siffror nu, gav dig namnet och berömmelsen du tycker om nu.

Tänk nu på alla uppoffringar och otaliga välsignelser, det var ett otacksamt jobb för föräldrarna, men det borde vara en tacksam gest för dig.

De gjorde dig till den du är:

Det fanns nätter när du skakade av feber, hosta och förkylning, men dina föräldrar smög dig i sängen och höll dig varm. Det var dina föräldrar som kämpade mot världen för att se till att ingen någonsin riktade ett finger mot dig eller på dina brister.

Föräldrar var de första vänner som vi delade hemligheter med; de vet allt och vägleder oss därför bra. De hämtade oss varje gång vi föll, vi vacklade och var olydiga mot dem. I deras hårdaste straff var kärlek, kärlek som kvävdes och läkte alla sår med tiden.

Utan föräldrar och den kärlek de har visat hittills hade vi inte kommit dit vi är idag. Så ställ dig själv denna fråga;

Är det motiverat att inte älska och ta hand om våra föräldrar som de gjorde för många år sedan och fortfarande gör det nu?

Vad du behöver för att inse:

1. Ålderdom är andra barndomen. När föräldrar når en ålder där kropp och själ inte fungerar så bra som de kan, är det dags för dig att ta ansvar. Från att hjälpa dem att röra sig till att ibland mata och bada dem, måste du se till att allt är omhändertaget och på plats. Det är precis i detta skede i livet när de blir envisa och barnsliga, men de menar inte att störa ditt liv också. Allt de behöver är lite omsorg och förståelse, det är det.

2. Vid denna tidpunkt kan du ta ut minst en timme om dagen från ditt liv. Sitt med mamma och pappa för att äta en måltid, höra deras dagars historia och berätta om din. Interagera och kommunicera i en timme och detta skulle hålla dem nöjda.

3. Prova att ta en kopp te varje morgon, gå en promenad runt området eller sjön med dem. Detta skulle ge dem den trygghet du är i närheten, du bryr dig om dem och att de inte kommer att överges.

Föräldrar i deras ålderdom fruktar att deras egna släktingar skulle överge dem. De lever i konstant rädsla för att de en dag skulle bli ombedd att lämna och flytta, eftersom deras hälsa och psykiska problem i denna ålder är för mycket att hantera. Låt aldrig det hända kära vänner, kom ihåg, det är samma mamma och pappa som gav dig allt när de inte hade något!