Sidenklänningar har alltid varit en del av garderoben länge. Sidenmaterial är lätt att bära och användbart för komfortoutfits. De är också alla tiders favorit för religiösa funktioner, mottagningar, bröllop och festkläder. De typiska traditionella klänningarna har fått en modern touch för att ändra klädseln.

Trendiga och trendiga sidenklänningar för damer med bilder:

Några sidoklänningsmönster delas för att du ska få en uppfattning om hur siden är.

1. Banarasi Silk Lehenga Choli -klänning:

Banarasi Silk Lehenga Choli -klänning

Här är en fantastisk Benares Silk -klänning som får dig att se slående vacker ut. Det är ett beige färgat Lehenga Choli -set med en satinblus i siden och en georgette dupatta. Den har vackert broderi i den gyllene tråden som bidrar till det fängslande utseendet. Bär detta för ditt engagemang, och du kommer att vara i rampljuset.

2. Fuchsia Raw Silk Dress:

Fuchsia Raw sidenklänning

En otrolig fuchsia rå sidenklänning kommer att göra ditt evenemang till en fascinerande fest. Den här ljusrosa klänningen ser vacker ut både på dagen och natten. Klänningen har ett axelband utan axelband och en helt utskjuten kjol med en cirkulär nederkant. Det finns en dold dragkedja på baksidan. Det är en fantastisk outfit för bröllop och evenemang.

3. Bhagalpuri Silk Anarkali klänning:

Bhagalpuri silke Anarkali klänning

Denna Bhagalpuri sidenklänning är ett måste för din garderob. Den svarta klänningen är mycket graciöst sydd med uttrycksfull resham och broderi. Halsen är en enkel båtstil med ett tunt gyllene rörverk. Sidan broderas ner till livslängden. Hela ärmarna kantas också med gyllene spetsar. Slitsarnas sidor har blommigt broderi, vilket är den mest attraktiva delen.

4. Pink Party Wear Silk Dress:

Rosa Party Wear sidenklänning

Här är en annan klassisk klänning för speciella tillfällen. Denna rosa sidenklänning är en säker lust för många damer. Salwar kameez är tillverkad av konstsidematerial och har en älsklingshals med 3/4 ärmar. Kurti är kraftigt broderad med guldfärgad siden. Salwar är vanligt förutom broderiarbete längst ner.

5. Mörkrosa och beige sidenklänning:

Mörkrosa och beige siden

Är du uttråkad av att bära samma siden saree om och om igen? Här är en härlig idé att förvandla din gamla siden saree till en klänning. Kjolen är av knälängd med massor av samlingar. Salléens pallu kan användas för att göra en jacka som kommer att komplettera klänningen mycket bra.

6. Svart sidenklänning:

Svart sidenklänning

Detta är en härlig svart sidenklänning för fester. Halsen är fyrkantig och klänningen ärmlös. Halsen och fållen är kantade som gränsen till en saree. Kjolen är helt utfälld och det finns ett vackert bälte som har en knytbåge baktill.

7. En axelklänning i siden:

En axelklänning i siden

Klänningen med en axel är gjord av rödbrunt sidenmaterial. Det är elegant och har en cape -stil draperad på ena axeln och ett band på den andra. Remmen och kappen är dekorerade med utsmyckningar som ger skönhet till den annars vanliga klänningen.

8. Blommig klänning i poly silke:

Blommig klänning i poly siden

Detta är en fascinerande kjol och blusuppsättning av poly siden. Kjolen är golvlängd med en fin flare. Den har ett härligt blommigt tryck som får det att se väldigt slående ut. Blusen är gjord av sammet. Den är ärmlös med rund hals.

9. Bomullssilke – Grädde & Mintklänning:

Cotton Silk - Cream & amp; Mintklänning

Här är en härlig bomullssilkeklänning i grädde och mintfärg och ett nyansmönster. Denna klänning har en cape gjord av nätet samt en dupatta prydd med tofsar. Klänningen, capen och dupatta har attraktiva broderier som ligger överallt. Klänningen är ärmlös med en enkel rund hals. Kapens nåd förstärks med härliga gyllene spetsar.

10. Champagne Silk Dress:

Champagne Silk Dress

Om du vill se lika vacker ut som bruden på ett bröllop, ta en titt på denna underbara sidenklänning. Denna brudtärneklänning är lång och har känsliga spagettiband. Den har en djup V-ringning och ett härligt snitt som kramar om din smala figur. Ett vackert blommigt bälte för att slutföra sitt bedårande utseende är tillräckligt.

11. Cocktailklänning i siden:

Cocktailklänning i siden

Gör dig redo att locka alla på cocktailpartyn i denna härliga röda sidenklänning. Denna fantastiska röda sidenklänning har ett attraktivt slipsbälte. Den är enaxlad och av knälängd. Denna sidenklänning kan tvättas i maskin.

12. Blå broderad Banglori sidenklänning:

Blå broderad Banglori sidenklänning

Tillsammans med en sidenklänning som passar för förlovningar, bröllop eller andra religiösa funktioner. Denna klänning gjord av Banglori -siden är golvlängd. Den har härligt blommigt broderi med rosa och gyllene tråd. Halsen är rund och stängd och en dragkedja löper genom livslängden. Ärmarna är korta. Bara långa örhängen och ett par klackar räcker för att lämna alla gapande.

13. Silk Crepe Kaftan Klänning:

Silk Crepe Kaftan Klänning

Här är en bra klänning som ger dig ett rikt och modernt utseende. Denna handmålade kaftanklänning i siden är av knälängd med en enkel V-ringning. Hela klänningen är kantad med ett svart satinmaterial, vilket gör att det ser ut som en målad duk. Den här är en härlig outfit för fester som kommer att göra åskådarna storögda.

14. Kinesisk lång sidenklänning:

Kinesisk lång sidenklänning

Låt oss nu titta på en fin silkesklänning i kinesiskt mönster. Det är en härlig klänning för balkvällar. Denna klänning är tillverkad av utsökt blått siden och har vackra blommönster broderade med gyllene tråd. Ärmarna på den här klänningen är täckta och har en hög hals med ett kikhål framtill och fina knappar.

15. Silkebroderad traditionell indisk herr Sherwani:

Sidenbroderad traditionell indisk herr Sherwani

Män behöver inte bli besvikna, eftersom det finns underbara sidenkläder för dem också. Låt oss titta på den här silke designer sherwani. Denna ljuspersikafärgade sherwani är berikad med fint zardosi -arbete. Den har en hög krage och är helärmad. Halsen, axeln och frontpanelen är dekorerad med paljetter och reshambuttis. För att ge den ett helt traditionellt utseende har sherwani en matchande persikafärgad churidar.

Anarkali är för förlovningar och bröllop; sherwani är kjolar för tärnorna och blommorna; alla dessa har använt siden som det bästa valet på grund av det autentiska utseendet som det ger klänningen. Numera behöver man inte spendera långa timmar på att välja en klänning i butikerna eftersom dessa klänningar också finns tillgängliga online.