Mekaniska klockor är de klockor som körs på maskiner. De är inte bundna av naturen som en solur eller ett timglas. De berättar tid med stor precision och det är därför de används flitigt. Mekaniska klockdesigner är också bra att titta på. De många växlarna som är sammanfogade med varandra för att skapa urverket med lätthet och precision. De mekaniska klockorna ser också väldigt industriella ut eftersom de inte täcker klockans mekanik. Du kan enkelt se alla delar av klockan och det är det som gör dessa klockor väldigt speciella.

Häftigt & Bästa mekaniska klockdesigner i Indien:

Här fick vi 15 enkla och senaste mekaniska klockdesigner med bilder. Låt oss ta en titt på dem.

1. Trädgårdsmekanisk klocka:

Trädgårdsmekanisk klocka

Få den här stora mekaniska klockan som du kan använda för trädgården. Denna klocka har stora urtavlor och är tillverkad av metall. Det här ser fantastiskt ut i ett stort utrymme. De robusta kanterna på klockan ger den ett industriellt utseende.

2. Mekanisk klocka med flera växlar:

Multi Gear mekanisk klocka

Här är en mekanisk väggklocka med flera växlar som ser väldigt cool och unik ut. De fem växlarna är sammanfogade för att bilda en speciell bit som fungerar bra för att berätta tiden. Den mekaniska växelklockan är bara en underbar bit att ha i ditt hem.

3. Mekanisk utställning:

Mekanisk utställning

Skaffa den här mekaniska tidsklockan för ditt hem eller som en present till någon. Den mekaniska skelettväggklockan är superb att titta på och har flera växlar som är sammanfogade. Klockans kombinerade utseende är industriellt i sitt utseende. Den centrala klockan har stora romerska siffror runt omkring.

4. Vintage mekanisk klocka:

Vintage mekanisk klocka

Prova denna härliga vintage mekaniska klocka som kommer med stort antal runt om. Klockans visning är sådan att det finns två lager. Det yttre lagret har siffrorna i mässing. Det inre lagret har ett mekaniskt växelsystem som rymmer tim- och minutvisarna. Detta är en gammal mekanisk klocka som ser elegant ut.

5. Silver mekanisk klockdesign:

Silver mekanisk klockdesign

Om du gillar några fina silverartiklar i ditt hem eller kontor, så är den här silvermekaniska tidsklockan precis vad du behöver. Denna mekaniska väckarklocka är också en dyrbar klocka som du kan ha. Klockans ljusa färg är iögonfallande. Den har en svart timme och minutvisare som ger en bra kontrast till klockan.

6. Trämekanisk design:

Trämekanisk design

Trä är också ett bra val för klockor. Denna mekaniska träklocka är fantastisk att titta på. 3D -effekten av denna klocka bildas av lager av växlar. De stora romerska siffrorna är perfekt placerade runt om. Detta är också en mekanisk pendelklocka.

7. Roterande mekanisk klocka:

Roterande mekanisk klocka

Några unika mekaniska klockor har roterande mönster. De unika och moderna mekaniska klockorna är retro och dekorativa. Klockans roterande rörelsehjul är speciellt och det har också en väckarklocka fäst vid den. Detta är en bra skrivbordsklocka som du kan använda hemma.

8. Mekaniskt klocksats:

Mekaniskt klocksats

Du kan skapa din egen enkla mekaniska klocka med en DIY -metod. Verktygssatsen ger dig alla delar till klockan. Du kan enkelt skapa denna invecklade klocka. Denna mekaniska pendelväggklocka kommer att se bra ut mot en mörk vägg. Kontrasten passar precis i alla rum.

9. Mekanisk farfarklocka:

Mekanisk farfar klocka

Farfar klockor har varit en underbar sak i det förflutna och de är också bra som fashionabla föremål nu. Den mekaniska farfarklockan är en bra bit för alla hus. Klockan är stor i storlek och har en träram. Pendeln på dessa klockor ljuder vid rätt tidpunkt.

10. Mekanisk fickur:

Mekanisk fickur

Det är ett utmärkt presentalternativ för många människor att ha denna mekaniska fickur. Mässingskåpan på denna fickur har ett glasuppsättning. Den lilla mekaniska klockan i mitten av denna fickur är det som får den att fungera. Klockan kan ha en kedja med sig för att klämma fast pälsfickan.

11. Brons mekanisk klockdesign:

Brons mekanisk klockdesign

Brons är ett annat bra alternativ som används för att göra klockor. De invecklade mönster som används här är normalt från gamla dagar. Designen gör den här mekaniska bordsuret bäst. Bronsmetallen kan enkelt glänsa och hållas fläckfri under en lång tid.

12. Mekanisk klocka:

Mekanisk klocka

Att ha ett underbart snyggt ur i huset är en fråga om stor stolthet för vissa människor. Denna mekaniska skrivbordsklocka är utmärkt att titta på och kan vara i fokus för dina konversationer. Designen är elegant och enkel men ser spektakulär ut. Klockans romerska siffror är stora och kontrasten mellan det vita och svarta är vacker.

13. Träarbete mekanisk klockdesign:

Träarbete mekanisk klockdesign

Här är en suverän klocka som är gjord av trä. Designern har införlivat en labyrintlöpare längst ner på klockan. Bollen i labyrintlöparen rör sig från ena änden till den andra under timmen. Detta är en av de bästa mekaniska klockorna som är byggda.

14. Eagle Sculpture Clock:

Eagle Sculpture Clock

Få den iögonfallande klockan som har en örnskulptur högst upp. De små kaninerna vid basen är också söta. Denna runda mekaniska klocka har ett bronsskydd och ett glasöverdrag. Du kan få den här klockan som en dukning och behålla den som mittpunkt.

15. 3D -tryckt – Cool mekanisk klockdesign:

3D -tryckt - Cool mekanisk klockdesign

3D -utskrift är den senaste konstfunktionen som kommer ikapp alla. Skrivaren som används här skapar ett 3D -objekt för den bild du vill ha. Denna klocka är tillverkad med 3D -skrivare och fungerar underbart.

Mekaniska klockdesigner finns i olika stilar. Träklockorna tillsammans med mässing, brons och koppar är bästsäljare i den mekaniska klockvärlden. Klockorna kan också ha pendlar. Några av dem kan vara med larm eller 3D -modellering.