Köket är den viktigaste platsen i ett hem. Allt börjar med köket. Förvaringen i köket är det viktigaste. Redskapen i köket är viktigare och är lite tuffa att förvara. Redskapen måste förvaras och organiseras så att det är lätt att återanvända. Kökslådorna hjälper mycket att organisera dessa redskap. Vassa föremål, omrörare, skedar måste förvaras separat och det finns många typer av lådor tillgängliga för att lagra dessa. Lådorna är gjorda eller monterade efter det tillgängliga utrymmet och antalet redskap som ska förvaras.

Bästa kökslådor i Indien:

Titta här på våra 9 senaste kökslådor med bilder. Välj din bästa från listan nedan och gör din kökslåda vacker i köket.

1. Stora och rymliga kökslådor:

Stora och rymliga kökslådor

Dessa kökslådor används för ett större kök. Dessa kommer till nytta när det finns behov av större och fler redskap. Kärlen, knivarna, kryddorna, tallrikarna, glasvarorna förvaras i denna låda. Dessa är mest föredragna av stora familjer.

2. Smala kökslådor:

Smala kökslådor

Smala lådor för köket är utformade på ett sådant sätt att även det minsta utrymmet i köket används för förvaring. Dessa lådor används mest för att spara kryddburkar, tallrikar och vassa föremål. Som namnet säger är det här de tunnaste kökslådorna.

3. Korgstyp kökslådor:

Korg typ kökslådor

Korglådor för köksskåp har korgar för att lagra jämna kärl. Korgarna består av antingen ståltråd eller bambustråd. Dessa är mestadels i modulär köksstil där kärlen kan förvaras i en trådkorg efter tvätt.

4. Tillbehörslådor för köket:

Tillbehör för kökslådor görs exklusivt för att lagra tillbehör som används i köket som en trappstol, träställ, etc. Dessa är mestadels gjorda som separata skåp och placerade i köket. Dessa kommer till nytta när en person har många tillbehör.

5. Exklusiva lådor för köksutrustning:

Exklusiva lådor för kök

De exklusiva lådorna i glas är köksskåpet med lådor för att hålla och förvara glaset. Dessa är gjorda med det extra fodret av dynan och även med separatorer för att hålla glaset på plats. Glaskopparna, tallrikarna och andra glasföremål kan förvaras säkert i denna låda.

6. Kökslådor av modern typ:

Modern kökslåda

Moderna kökslådor är de mest trendiga lådorna och skåpen. Kökslådeskåpet är utformat på ett sådant sätt att förvaring av kärl och redskap effektivt och även för att ge ett lyxigt och stilrent utseende.

7. Kökslådor i hörnstil:

Hörnstil kökslådor

Hörnkökslådorna i skåpet är utformade till och med för att utnyttja utrymmet i hörnet för silver och vassa föremål. Lådan är utformad på ett sådant sätt att den upptar hörnet av skåpet eller bordet och skedarna, kniven och vassa föremål förvaras i dessa lådor.

8. Köksskåp för porslin:

Köksskåp för porslin

Köksskåpslådor med porslin är speciellt gjorda för att hålla kinesiska eller jordgjorda rätter som tallrikar, koppar, skålar. Skåpet består vanligtvis av trä och används också som en skåpstyp. Dessa är mestadels träskåp med glasdörrar.

9. Anpassade lådor för köket:

Anpassade lådor för kök

De anpassade lådorna är kökslådor designade enligt ägarens stil och det tillgängliga utrymmet. Dessa lådor är gjorda antingen för att förvara köksredskapen eller kryddburkarna. Dessa görs också som två-i-ett för att lagra både redskap och kärl.

Kökslådorna är viktiga i ett kök för att förvara kärlen och organisera disk och skarpa föremål. Dessa hjälper till att hålla kniven och andra föremål borta från barns räckhåll.