Er melkediet verdt å gå ned i vekt?

Forbruk av bare melk er nøkkelen til å følge melkediet for vekttap. Mengden kalsium i melken hjelper deg med å bli kvitt kroppens fett, spesielt i mageområdet. Men mange ernæringsfysiologer tror at forbruk av bare melk kan gi deg mangel på mange næringsstoffer, ettersom melk bare kan gi deg melkeprotein og kalsium.

Det er derfor det foreslås å gjøre små modifikasjoner, som å legge til matvarer med fiber for å overvinne ernæringsmangel. Men nøkkelen er å sørge for at du spiser melk i større mengder sammenlignet med andre matvarer i kostholdet.

Melk diett for vekttap

Hvordan melke diett hjelper til med vekttap:

Melk kan være svært gunstig for å opprettholde kroppens generelle helse. De store mengder kalsium i melk hjelper til med å eliminere alt ekstra fett som legges ned i kroppen ved å øke stoffskiftet, noe som gjør vekttapsprosessen mer behagelig.

Melk hjelper til med vekttap og holder deg mett i en lengre periode ved å stimulere produksjonen av et sultbekjempende hormon kalt peptid YY.

Blodtrykket senkes, øker mettheten, reduserer magefett med proteinet i melk ved å øke kroppens metabolisme (1). Det reduserer også kaloriinntaket og hjelper deg med å brenne alle de ekstra kiloene raskt.

Hvor mye vekt kan du gå ned med et melkekost?:

Melk er en av de universelt aksepterte væskene som har mange potensielle fordeler for kroppen vår. Vi tar det i en eller annen form i vårt daglige liv. Melk kan være et godt alternativ for vekttap på en sunn måte.

Du kan miste opptil 8 til 10 pund på fire uker ved å følge melke dietten, avhengig av din nåværende vekt, sykehistorie, alder, kjønn, medisiner, genetikk og overholdelse av planen.

melkekost

Fordeler med melkekost:

Her er listen over fordeler melk diett plan for vekttap har. De er som følger:

 • Melk er en rik kilde til kalsium som ikke bare bidrar til å opprettholde benmasse, men styrker bein, tenner og muskler (2).
 • Å følge en melke diett hjelper til med å opprettholde kaliumnivået i blodet ditt, siden trening kan forårsake svette, noe som kan føre til kaliumtap.
 • Vitamin A bygger opp immunitet; vitamin D hjelper beinene dine, som er rikelig tilgjengelige i melk (3) (4).
 • Å følge melke dietten vil bidra til å redusere unødvendig trang som hjelper deg å gå ned i vekt. Denne dietten hjelper også med å reparere og bygge kroppsmuskler ved hjelp av proteinene i melk (5).
 • Melk diett hjelper deg med å fylle opp med mineralet fosfor som er avgjørende for å generere energi, noe som gjør deg aktiv og sunn.

Ulemper med melkekost for vekttap:

Selv om melke dietten har enorme fordeler, har den også noen ulemper. Noen av dem er:

 • Det kan ha mangler i andre næringsstoffer som magnesium, jern, vitamin C og D sammen med fiber hvis du følger melkediet i en lengre periode.
 • Det kan forårsake et utbrudd av akne hos voksne så vel som barn (6).
 • Det kan også forårsake oppblåsthet hos noen mennesker.
 • Noen mennesker kan synes det er vanskelig å følge planen.
 • Melke diettplanen er spesielt designet for personer som er overvektige.

Matvarer du bør unngå i melke diett for vekttap:

Her er en liste over matvarer du må unngå hvis du følger en melke diett:

 • Grønnsaker som poteter og gresskar.
 • Frukt som litchi, jackfrukt og mango.
 • Unngå fett og oljer som fullfettkrem, kremost, smult, smør, mozzarellaost, majones.
 • Unngå cashewnøtter.
 • Kunstig søtet drikke, alkohol, fruktjuice og luftede drikker er noen av drikkene du bør unngå.

Alternative alternativer hvis du ikke spiser meieriprodukter:

Selv om en melke diett kan være gunstig, kan det være utfordrende å følge laktoseintolerante eller andre helseproblemer. Vi presenterer noen av de andre beste alternativene for meieriprodukter eller meieriprodukter du kan bruke:

 • Soyamelk, mandelmelk, rismelk, kokosmelk, linmelk, havremelk, hampemelk, cashewmelk kan være et utmerket alternativ for kumelk.
 • Du kan bruke yoghurt laget av kokosmelk, soyamelk, hamp, mandelmelk.
 • Det finnes soyafrie, glutenfrie og meierifrie kremoster på markedet. Du kan også tilberede den myke osten din ved å bruke nøtter som cashewnøtter, mandler eller macadamianøtter.
 • Smør laget av vegetabilske oljeblandinger, kokosnøttsmør og nøttesmør kan erstatte tradisjonelt smør.

Å opprettholde en sunn vekt er avgjørende for å leve et sunt liv. Å følge en melket diett for vekttap kan være en effektiv og enkel måte å bringe en vakker forandring i livet ditt. Sørg for at du opprettholder et treningsregime for å følge diettplanen for å gå ned i vekt sunt. Det er også bedre å konsultere legen din om hvilken effekt et melket diett kan ha på kroppen din før du følger dietten.

Ansvarsfraskrivelse: Innholdet i denne artikkelen er kun for informasjonsformål og ikke en erstatning for en medisinsk mening. Rådfør deg med legen din før du starter noe nytt, og nettstedet er ikke ansvarlig for bivirkningene det kan forårsake.

FAQ:

1. Hvilken type melk er det beste alternativet for å gå ned i vekt med et melket diett?

Svar: Selv om du kan bruke vanlig melk for å følge melke dietten, gjør den lave mengden fett i skummet eller tonet melk det til et av de beste alternativene for å oppnå resultater raskere. Hvis du har hjerteproblemer, diabetes eller fedme, er kanskje ikke helmelk egnet. Fullmælk vil imidlertid bidra til å redusere kaloriinntaket, og det er næringsrikt og mettende.

2. Hva er tingene vi må huske når du følger en melket diett for vekttap?

Svar: Her er en liste over ting du må huske på når du følger en melke diett.

 • Sørg for å trene minst fem timer i uken.
 • Unngå inntak av alkohol og søppelmat.
 • Hydrer deg selv så mye som mulig.
 • Ha tilstrekkelig mengde søvn.
 • Velg soya eller mandelmelk hvis du er veganer eller laktoseintolerant.

3. Hjelper en melket diett deg å miste magefett?

Svar: Å drikke en varm kopp melk med litt gurkemeie kan være nyttig for vekttap, spesielt før du legger deg. Selv om det ikke er vitenskapelige bevis for å bevise effekten et melket diett har på fettnedgang i magen, kan du miste magefett ved å inkludere næringsrik mat og trene regelmessig.