Kramper, men anses inte vara ett symptom på tidig graviditet. Det är det vanligaste symptomet som uppstår under större delen av graviditeten. Under graviditeten genomgår kroppen många förändringar och sträcker sig vid olika tillfällen för att ge plats åt barnet, vilket leder till kramper. Även om de mindre och enstaka graviditetskramperna kan ignoreras säkert, kan en läkares ingripande i vissa fall krävas. I den här artikeln har vi analyserat de olika orsakerna, symtomen och behandlingen för kramper under flera trimestrar av graviditeten.

Kramper under graviditeten - orsaker, symptom och behandling

Men det första du behöver göra är att hitta dig en bra gynekolog och konsultera dem. Kompromera inte på komfortnivån. Du har eller kan ha med läkaren eftersom du behöver det mer än du vet senare. I sådana situationer skulle en identifierad person vara ett bra val. Men om du hittar någon, se till att vara öppen och fri och transparent. Nog om dina frågor och tankar och rykten och missuppfattningar.

Är det normalt att ha kramper under graviditeten?

Även om det kan vara skrämmande att ha kramper under den tidiga graviditeten, är lätta kramper normala och det finns ingen anledning att oroa sig för. Olika orsaker kan orsaka kramper. När livmodern drar ihop sig eller expanderar av orsaker som hela urinblåsan, träning, UVI, orgasm, ledband och muskler som stödjer livmoderssträckan och man kan känna kramp i buken. Krampen under graviditeten är dock av en helt annan anledning. Följande är de olika typerna av kramper i olika stadier av graviditeten.

Vad är kramper under graviditeten:

Orolig för de kramper du har? Tja, det kanske inte finns någon egentlig anledning att oroa sig för det. Kramper under graviditeten kan vara ganska standard och ibland på grund av enkla rörelser i kroppen. Men de kan ibland vara ett allvarligt problem. Innan du börjar få panik kanske du vill gå igenom C.S.T: s läger, dvs. orsakerna, symptomen och sedan behandlingarna mot kramper under graviditeten.

Om du precis har upplevt kramper och får panik över det måste du koppla av och ta ett djupt andetag och läsa vidare innan du drar några slutsatser. Dessutom, om du undrar “Är kramper ett tecken på graviditet?” Har du rätt. Känd men skrämmande, kramper är ett symptom på graviditet. Men bli inte övertygad om det och kontakta din läkare för att bekräfta resultaten. Eftersom livmodern betraktas som bara vilken annan muskel som helst och eftersom de tränas för att inte göra annat än kontrakt kan dessa sammandragningar verka som kramper.

En hård träning kan också leda till kramper i livmodern. Nu när vi vet att enkla saker också kan orsaka kramper är det viktigt att förstå hur man skiljer dem. Låt oss ta en titt på några av kramperna när jag är gravid.

Orsaker till kramper under graviditeten:

Kramper under graviditeten

Kramper under tidig graviditet (första trimestern):

Genom att dela graviditetsperioden i tre steg kallar vi dem som trimestrar och kallar dem som första trimestern, andra trimestern och på samma sätt den tredje trimestern.

För vissa är kramper ett tecken på graviditet som uppstår när ett ägg blir implanterat i livmoderväggen. Implantationskramper, vilket också kan vara ett tecken på att ägget sätts in, det är något som du kan uppleva under första trimestern. Och eftersom implantationen är klar kan livmodertillväxtfaktorn också leda till kramper inom de två första trimestrarna.

Det finns en vanlig missuppfattning hos de flesta gravida att kramper under första trimestern är farliga eftersom det är ett tecken på missfall, men det är inte sant. Många av de världsberömda läkarna har gått med på och godkänt att ett betydande antal gravida kvinnor upplever kramper under de första 15 till 16 veckorna in i graviditetsperioden. Läkare från hela världen har uteslutit och förnekat att kramper är ett tecken på missfall och har sagt att det inte heller är en orsak till missfall..

Så, om du hade det intrycket av kramper, kan du radera den tanken från ditt sinne eftersom missfall inträffar när det sker felaktig utveckling av ägget som fästs vid livmoderväggen och kroppen avvisar graviditeten.

Kramper under andra trimestern av graviditeten:

Andra trimestern är vanligtvis den mest bekväma och har minst chans att du stöter på kramper. Om du inte är gravid med multiplar (mer än ett barn). Om du har multiplar som växer i livmodern ökar hastigheten med vilken din livmoder växer och når de nivåer den skulle komma in i under tredje trimestern redan.

Emellertid är ledbandets smärta också ett undantag eftersom sträckningen av ledband orsakar denna typ av smärta på grund av livmoderns tillväxt. Om du tidigare har upplevt livmoderfibrer kan det vara viktigt för dig att veta att du kommer att få svår smärta under den 15: e till 18: e veckan av din graviditet.

För dem som inte känner till termen är livmoderfibrer överväxt av vävnader som är ofarliga. Nu bryts dessa växande vävnader ner när de inte har tillräckligt med blodtillförsel för att de ska kunna upprätthållas. När detta händer kan du uppleva svår smärta och kan till och med behöva läggas in ett tag på ditt sjukhus för att kunna hantera överskott och spännande smärta.

Kramper under tredje trimestern av graviditeten:

Kramperna i tredje trimestern är knepiga. Att vara en fas där du är tvungen att få kramper eller sammandragningar. Du kan uppleva dessa ofta, och det är kanske inte arbetskramperna ännu. Men om du har dessa under den andra eller inledande fasen av tredje trimestern, kanske du vill få det kontrollerat eftersom de kan vara ett tecken på för tidigt arbete.

Symtom på kramper under graviditeten:

Nu finns det en hel del symptom som du behöver vara orolig för. Det finns dock några som du inte behöver oroa dig för. Låt oss ta en titt på vad man ska ignorera och vad man inte ska.

Kramper under graviditeten 3

Här är vad du kan ignorera:

Om din tarm eller gasfrisättning ger dig lättnad är det inget du behöver bry dig om. Du kan låta det passera om det inte är för allvarligt eftersom det kan vara ett magproblem. Men om det verkar förvärras, kontakta en läkare. Medan de flesta människor ringer med problem relaterade till kramper, skulle många av de erfarna läkarna fråga dem om de hade sex nyligen.

Samlag är en av de vanligaste orsakerna till kramper under graviditeten. Om du har det har du inget att oroa dig för och kan vara lugn om det så länge du håller dig hydratiserad. Ändrade positioner kan göra kramperna under graviditeten bättre eller sämre eftersom livmodern kan sträcka sig. Så se vad som passar dig bäst och håll dig till det.

Här är vad du inte bör ignorera och kontakta läkare omedelbart:

Följande är de fall då du bör konsultera din läkare för kramper under graviditeten:

 • Om du bara hade sex eller fler kramper inom en timme vill du inte ignorera det eftersom det kan vara för tidigt arbete.
 • Yrsel och blödning tillsammans med kramper är inget man ska ta lätt på. Blodbildning är inte en självklarhet som bildar grundsymtomen vid missfall.
 • Att vara ett annat symptom på för tidigt arbete är en rosa flytning som kan uppstå när din livmoderhalslängd ändras.
 • Om du har diagnostiserats med en kort livmoderhals eller har haft för tidig förlossning, är ihållande kramper inte något du vill släppa taget utan hänsyn..
 • Intensiva buksmärtor eller ryggont, tillsammans med kräkningar, illamående, feber är symtomen på njursten eller gallblåsersjukdom. Besök gärna ditt sjukhus så snart som möjligt om så är fallet.
 • Om din smärta inte förbättras med förändringen av dina positioner med tiden, ignorera inte den. Kontakta din läkare omedelbart.

Behandling av kramper under graviditeten:

Din läkare kommer mer än gärna att se dig igen och försäkra dig om att du mår bra. Snarare än att du är för sen med att göra något för honom/henne där något kunde ha gjorts genom att ingripa. Få av de kända läkarna i USA rekommenderar följande för att hantera kramper under graviditeten.

Behåll vila & Koppla av:

För det första rekommenderas att du vilar och slappnar av och dricker mycket vätska, och om smärtan är för stor kanske du vill ta en smärtlindringstablett. Men kontakta din läkare innan du tar dessa piller.

Du rekommenderas inte att använda värmedyna eller sådana smärtlindrande artiklar på din buk eftersom det kan vara mycket riskabelt under graviditeten att hantera allt som kommer att öka temperaturen inuti och viktigast av allt att undvikas under första trimestern.

Varma duschar:

Det rekommenderas starkt att ta varma duschar och ta några pauser under dagen för lite stretching och sittande eftersom kramper kan förvärras från att vara i en position under en längre period.

Nu när du vet vad kramper är, se upp för ovanstående och var klok i att välja vad du ska ignorera. Om du fortfarande inte har något förtroende för saken, ta inte upp det i dina egna händer. Dina läkare hjälper dig gärna med dina bekymmer och sorterar dem åt dig. De klargör bäst rykten och missuppfattningar.

Tro inte på vad någon du känner säger om det inte är din läkare. Och det är bäst när detaljerna i dessa inte döljs och förklaras i detalj för dem så att de vet vad som händer exakt. Så försök att vara så transparent som möjligt även om det handlar om ditt sexliv. Kramper under graviditeten kan vara tillräckligt skrämmande.

Även om det är ganska rimligt att ha dem, kanske du vill ha din partner ombord för att hjälpa dig när du behöver det. Håll inte någonting från din partner eftersom det kan vara de som agerar på det och hålla reda på det eftersom du är tvungen att glömma och ignorera att det är naturligt.

Alternativa metoder för smärtsamma lindringskramper under graviditeten:

Följande är de olika alternativa sätten att behandla smärtsamma kramper under graviditeten:

 • Ändra den position där du sitter, står eller ligger.
 • Ta ett varmt vattenbad.
 • Utför olika avslappningsövningar.
 • Placera varmvattenpåsen insvept i en handduk vid värken, och du kan snart känna lättnad.
 • Drick mycket vätska.

Att skaffa en egen bebis är en av de mest magiska sakerna i naturen och mänskligheten, och denna period i ditt liv måste vårdas så mycket som möjligt. Låt inget förstöra din graviditet. Om det finns något så litet som en önskan att klia, få det sorterat. Du vill inte att något ska komma i vägen för dig och din bebis. Och när det gäller magkramper under graviditeten, var inte rädd och få panik när du har dem. De flesta av de problem vi står inför i livet är inte värda att oroa sig för. Med det i åtanke ska vissa inte heller föras vidare.

Var därför smart, tålmodig och självsäker och ta hand om dig själv som du aldrig har gjort tidigare eftersom en helt ny person utvecklas inuti dig. Kom ihåg att äta hälsosamt, dricka mycket vätska och vila mer än du arbetar. Du kanske också vill undvika att arbeta under den sista trimestern för att inte pressa dig själv genom detta. Uppskatta varje ögonblick och det bästa för dig.

Vanliga frågor och svar:

1. Är kramper normala under tidig graviditet?

Sv: I de flesta fall är milda magkramper under graviditeten ett vanligt symptom i ett tidigt stadium av graviditeten. När kroppen förbereder sig för att bära barnet. Många gånger får kvinnor till och med mild blödning med kramper när embryot implanterar sig på livmodersväggarna. Därför bör det inte finnas någon anledning att oroa sig för milda kramper förutsatt att du inte känner något av symtomen som nämns ovan där du behöver konsultera läkare.

2. Betyder kramper ett missfall?

Sv: I de flesta fall anses ljuskramper under graviditeten vara normala. Denna smärta är kortvarig och uppstår när kroppen är beredd att bära barnet. Men kramper i sig betyder inte missfall. När allvarliga kramper under graviditeten åtföljs av kraftig vaginal blödning, kan det bero på missfall. När ägget inte implanteras korrekt, kasserar kroppen detsamma, vilket kallas ett missfall. Kramper i sig betyder inte missfall.

3. Känns graviditetskramper som mensvärk?

Sv: I början av graviditeten kan du uppleva milda kramper. Dessa kramper liknar perioden kramper under tidig graviditet, men de är i nedre delen av ryggen eller i nedre magen. Under graviditeten kan du uppleva sådana kramper i veckor eller kanske till några månader. Detta beror på att kroppen gör plats i livmodern och förbereder sig för att bära barnet.