Ordet ”Kurta” kommer från urdu språk. Den har olika namn och stilar på olika platser nämligen – perahan i Afghanistan, phiran i Kashmir och daura i Nepal. En Kurta som bärs av kvinnor kallas en Kurti. Trendiga Kurtas och Kurtis är lätt tillgängliga nuförtiden och de är också ganska billiga.

Bästa blå färg Kurta -mönster för män och kvinnor:

Här är några topp 15 blå kurtas och kurtis som är på modet nuförtiden,

1. Blue Denim Straight Kurti:

Blue Denim Straight Kurti

Detta är vanlig, mörkblå denim Kurti. Den har en kinesisk krage. Det är en Straight Fit mörkblå kurta som kan kombineras med ett par jeggings eller vita chudidhars eller till och med salwars. Detta är bäst för en vanlig kontorsdräkt med ett vackert unikt utseende för att få dig att se avskild ut.

2. Blue Plain Asymmetric Kurti:

Blue Plain Asymmetric Kurti

En mycket snygg enkelblå kurti som är något asymmetrisk. Detta asymmetriska mönster gör den vanliga kurta ganska elegant. Tyget är Poly Cotton. Den kan kombineras med svarta leggings. Det är en vardagsklänning som passar för kvällsmöten och avslappnade middagssällskap.

3. Sky Blue Kurta Design:

Sky Blue Kurta Design

Denna himmelblå kurti är snygg och stilren. Det tenderar att ge personen som bär en sartorial elegans. De långa ärmarna kan vridas till armbågslängden genom att vika och knäppa upp den. Den har slitsar i sidorna och en fram. Med denna strävande kurta i kombination med blå denimjeans och platta träskor får du säkert fantastiska komplimanger.

4. Royal Blue Jacquard Silk Kurta:

Royal Blue Jacquard Silk Kurta

Denna kungsblå kurta för människan är ett blickfång. Materialet är en kombination av Jacquard Silk och Cotton. Ärmarna är långa och kurta har slitsar i sidan. Den främsta slående och märkbara delen är mandarinhalsbandet med en kort knäppning med knappar. En vit chudidhar eller salwar tillsammans med bruna sandaler eller kolhapuris kompletterar denna kungsblå kurti -brunn.

5. Marinblå Kurta:

Marinblå Kurta

Gör dig redo att vara Show Stopper. Denna solida marinblå kurta för män i par med en rödbrun Dhoti kommer säkert att få alla kvinnor att beja över dig. Den har långa ärmar med mandarinkrage. Wear mojar är eller kolhapur är att ge en typisk traditionell och etnisk look.

6. Crepe Kurti med blått digitaltryck:

Blått digitaltryck Crepe Kurti

Denna crepe himmelsblå kurta -design har ett härligt digitalt tryck. Kurtin har en enkel rund hals och kepsärmar. Dess långa och raka snitt är verkligen underbar. Det är en särskilt typisk kontorsdräkt. Den kan bäras med en mörkblå himmelblå leggings med matchande träskor eller ballerinaskor.

7. Blush Indigo Blue Gown Style Kurti:

Blush Indigo Blue Gown Style Kurti

Detta är en av klänningarna som ska finnas i varje kvinnas garderob. Den har nyckelhålshals och långa ärmar. Denna kurti är Gown Style och getupen är glamorös. Använd med blå, rosa eller orange pennbottnar, långa örhängen i kombination med ett par stilletos eller kattungeklackade skor och du är redo att måla staden röd.

8. Saadgi Lucknow Chikankari broderad kurta:

Saadgi Lucknow Chikankari broderad Kurta

Detta är en knälängd blå kurta som har Lucknowichikan broderi. Den är kort förlängd till knäet med fulla ärmar. Den har en liten V-ringning och vita blommor broderade över hela kurta och underbart känsligt broderi i nacken. Du kan matcha den med Leggings, salwars, Patiala’s. Det ger ett etniskt utseende när det kombineras med matchande salwar, örhängen och platta skor.

9. Festligt & Party Printed Women Kurti:

Festligt & amp; Festtryckta kvinnor Kurti

En kurti av anarkali -typ är bomullsmaterial. Den har V-ringning och korta ärmar. Det är en typisk festlig klänning. Kombinera den med breda bottenpalazzon och långa örhängen för att ge ett fantastiskt utseende. Tjejer som ser lite annorlunda ut så blir den här din.

10. Solid Teal Blue Cotton Kurta:

Solid Teal Blue Cotton Kurta

En perfekt Kurta för att få männen att rocka vilken funktion som helst. Den här är en blågrön bomullskurta av patani -stil. Den levereras med bomullsmaterial, långa ärmar och skjortkrage. Två bröstfickor med klaffar och knappar av kokosnöt för att höja elegansen.

11. Turkosblå Ullkurti:

Turkosblå Ullkurti

Varför lämna vintrarna torra ?? En härlig turkosblå Kurti för vintrar. Den har långa ärmar och bandad krage. Den kan kombineras med jeans, ull leggings. Handbroderi fram och bak så att det ser mer färgstarkt ut.

12. Formellt djurtryck Kurti för kvinnor:

Formellt djurtryck Kurti för kvinnor

Tillverkad av överlägsen bomull, ger denna blå färg kurti dig ett elegant utseende. Den har ett fantastiskt tryck på ärmarna för att ge den ett tilltalande utseende. Ärmarna är i 3/4 och kommer med en mandarinkrage. Den kan kombineras med jeans och Kolhapur för att ge ett modigt utseende.

13. Turkos Kalidar Ljusblå Kurti:

Turkos Kalidar Ljusblå Kurti

Detta är en mycket bekväm Kurta och ger ett sorglöst utseende. Du kan bära med palazzobyxor eller pennbotten churidars. Halsen är en krage och har 3/4 ärmar. Detta ljusblå kurta -mönster är i en annan stil som ger komfortutseende.

14. Slim Fit Long Kurta i bomullssilke:

Cotton Silk Slim Fit Long Kurta

Denna Slim Fit Long Kurti har en V-ringning. Livstycket är broderat med ljusa blommor – fram och bak. Ärmarna har också en liten broderi för att ge den ett graciöst utseende. Den har långa ärmar. Den är prydd med tygknappar framtill.

15. Casual Printed Women’s Blue Kurti:

Casual Printed Women's Blue Kurti

Denna bomullsblåttblå Kurti är ett måste för din garderob. Ett exklusivt vardagskläder och kommer att passa bra med ett par jeans och platt chappals. Det är en kort topp med en rund hals, det finns också en guldpanel med tryckt hals. Det finns ett unikt och exklusivt snitt som ger kurta en A-line silhuett. Ärmarna är 3/4 och är kantade med ett dubbelfoder av samma guldblockremsor.

Var det män eller kvinnor – kurta är ett måste i garderoben. En blå kurta passar bra för alla tillfällen, oavsett om det är en träff eller familjefunktion. För kvinnor är kurtas en daglig klädsel – kontor, hem, shopping etc. Blå kurtas / kurtis rekommenderas starkt eftersom de är ljusa och lämpar sig för många funktioner. De har det etniska utseendet när de kombineras med rätt tillbehör.