Kyrkorna är av varierande intresse för oss många. För vissa av dem kan det bara vara en religiös anledning, medan det för de andra bara är observation av arkitekturen och andra betraktar det som en dag ut. Men med de många berömda kyrkorna i Himachal Pradesh blir vardagen en anledning att be. De vackra stora strukturerna står högt bland de vackra och hisnande utsikten över bergen, de ständigt flödande floderna nedanför och lugnet du får ut ur atmosfären, tillfredsställer dig från kärnan. Himachal Pradesh har några av de komplexa kapellen i Indien, vad gäller deras arkitektur.

Kyrkor i Himachal Pradesh: Vad du inte får missa

Upplev hur det känns att vara i några av de populära listorna över kyrkor i Himachal Pradesh.

1. Kristus kyrka:

Christ Church ligger i Shimla och står högt på en ås. Det är också den näst äldsta kyrkan i norra Indien. Lokala bilar eller taxi kan ta dig till kyrkan eller gå ner från Shimla US -klubben. Den majestätiska kyrkan är känd för sin antikvitet. De målade glasögonen på kyrkans fönster representerar tro, mänsklighet och tålamod. Ingen resa till Shimla är någonsin komplett utan att besöka kyrkan och är öppen från 08:00 till 18:00. Arkitekturen är inspirerad av den nygotiska stilen och klockan på strukturen är en gåva.

2. Christ Church Kasauli:

Kristuskyrkan i Kasauli är fortfarande känd för att ha bevarat elementen som brittiska lämnade för många år sedan. De gotiska bågarna är rätt proportionerade och de är inramade mot deodarskogen. Kyrkan är öppen från 07.00 på morgonen till 19.00 på natten. Den vackra strukturen och den natursköna skönheten som omger kyrkan är en njutning att se och beundra. Skönheten i den observeras uppenbarligen när dagarnas solsken kommer in i byggnaden genom kyrkans målade speglar. De fläckar som finns i kyrkan importeras från England vid byggtiden. Om du letar efter spänning, här är något som kommer att intressera dig. Det finns en kyrkogård med gravar som omger kyrkan och går tillbaka till 1850. Ge den här kyrkan en allvarlig tanke!

3. Johannes kyrka, Dharamshala:

St. John’s ligger cirka 8 km från staden och ligger i skogen mellan Mcleod Ganj och Forsyth Ganj. Kyrkan har ett monument som är tillägnat den dåvarande vicekungen i Indien, Lord Elgin. Han begravdes här 1863. Den största attraktionen här är det belgiska glasmålningsfönstret, donerat av Lady Elgin. Gaggal flygplats och Pathankot järnvägsstation är de närmaste vägarna för att nå kyrkan. Den är öppen från 07.00 till 19.00 Fördjupa dig i lugnet i omgivningen och deodarträden.

4. St. John’s Church Dalhousie:

denna kyrka är särskilt känd för sin historiska betydelse. Konstruerad under den brittiska regeringen, grundades den av protestanternas missionärer. Den brittiska stilen av trä och tegel är tydlig i arkitekturen och de vackra omgivningarna har en roll att lägga till skönheten. Söndagsgudstjänsterna i kyrkan lockar ett stort antal turister och är äldst i regionen. Kyrkan ligger cirka 2 km från busshållplatsen i Dalhousie. Till och med kyrkans ofärgade glas ger kyrkan en speciell charm. Kyrkan är öppen för allmänheten från 07:00 till 19:00. varje dag.

5. S: t Patriks kyrka:

S: t Patriks kyrka ligger i Baloon i Dalhousie cantt och ligger bara cirka 2 km från busshållplatsen. En gratis söndagsgudstjänst genomförs varje vecka och kyrkans vackra läge ökar byggnadens charm. Kyrkan byggdes av de bidrag som donerats av officerarna och den brittiska armén. Kyrkan är stor och rymmer ungefär 300 personer i platsens stora hall. Förlora dig helt enkelt i bönerna och omgivningen i närheten.

Vad bör du veta innan du besöker kyrkorna?

Här är några osäkra regler när du besöker kyrkorna här.

  • Följ alltid klädkoden som fastställts av den lokala kyrkan. De tenderar att ta klädkoder och andra kulturspecifika saker på allvar. Således kommer du att bidra till platsens helighet.
  • Strikt nej till skräp. Att behålla lokalerna är en annan osäker regel.
  • Vissa kyrkor tillåter inte fotografering och det är i bästa fall att faktiskt följa dem. Några av dem håller också tyst i hallen och förväntar sig att du också gör detsamma.

Var trots allt en romare när du är i Rom!

Vi älskar alla en resa ut. Men den verkliga glädjen kommer när du väljer rätt plats. Om du tänker göra en hel pilgrimsresa, välj kullarna över staden och upplev en själsförändrande förändring. Be bland kullarna och ta hem energi, positivitet och godhet. Sortimenten har säkert mycket att erbjuda och av de många, fred är den första!