Sommaren är den tiden på det här året 2021 när alla vill fly från livets vardagliga aktiviteter och njuta av lite självförtroende. Samtidigt är det en utmanande period för föräldrarna eftersom barnen kommer att vara hemma hela dagen och de måste hållas förlovade annars kommer de att bli lata och tillbringa större delen av sin tid med att spela PSP eller titta på tv. Sommaren är emellertid den perfekta tiden för camping, särskilt för barn, eftersom det är den tid då de flesta skolor har en paus, och det är det bästa sättet att hålla dem kreativt engagerade. Det enklaste sättet är Summer Camps -aktiviteterna. Med många roliga aktiviteter kommer barnen att hållas kreativt engagerade och borta från mobiler.

sommarlägeraktiviteter

Dessa läger ger individer möjlighet att träffa nya människor och få vänner som de kanske inte ofta bekantar sig med. Därför är sommarläger en tid med stort nöje och njutning. Aktiviteterna som introduceras på dessa läger är roliga, interaktiva och lärorika på samma gång. Människor lär sig att arbeta i team och stödja varandra i en uppgift.

Bästa sommarlägeraktiviteter för barn 2021:

Nedan listas några av de 25 bästa sommarlägeraktiviteter som är både roliga, underhållande och interaktiva:

1. Utomhus ordspel för barn:

sommarlägeraktiviteter för barn

Det här utomhusspelet är både roligt och lärorikt och är perfekt för barn. Allt du behöver göra är att skapa ett slags scrabble -spel med stora bokstäver som enkelt kan flyttas. Dessa ord hjälper till att stava ut vissa ord. Tonåringar skulle också älska något sådant här eftersom det ger dem möjlighet att investera sin tid i att lära sig nya ord som kan komma till nytta i skolan.

2. Sprutmålning:

Barnens sommarläger

För att få fram kreativiteten hos en person är aktivitet centrerad på spraymålning det perfekta sättet att få de kreativa juicerna att flöda. En av de enklaste och bästa sommarlägeridéerna är T-shirtmålning. Allt du behöver göra är att tillhandahålla vanliga vita t-shirts och några burkar med färgad sprayfärg och se hur magin händer. Det kommer att bli ganska överraskande att se några av de galna och originella idéerna som kommer att flöda från individer. Detta kommer att öka kreativiteten i dem, och även du kommer att bli förvånad över det vackra resultatet av det.

3. Utomhus Twister:

Utomhus Twister

Ett av de mest populära spelen bland ungdomar och barn i vår tid och en stor sommaraktivitet är Twister. En person kommer att ansvara för övervakningen av spelet och kommer att kalla fram färger som kan placeras utomhus. Deltagarna har till uppgift att placera händerna eller benen i samma färg. Ett roligt och spännande spel som fokuserar på hand-öga-koordination.

4. Labyrinten:

Maze sommarlägeraktiviteter

Letar du efter idéer för sommarlägeraktiviteter och spel? Då är det här. Ett av de roligaste spelen på ett sommarläger är labyrintspelet där en labyrint är konstruerad av antingen toalettpapper eller papperssträngar. Den valda deltagaren ombeds sedan ta sig igenom labyrinten inom en bestämd tidsram utan att röra papperet. En tävling hålls mellan minst 3-5 personer för att avgöra en vinnare. Detta är en av de bästa och underhållande sommarlägeridéerna för barn och vuxna också.

5. Minuten för att vinna spelet:

Minuten för att vinna spelet

Detta spel innebär korrekt utnyttjande av tid. Det finns många sommarlägeraktiviteter på en minut för barn. I ett sådant spel får deltagarna en minut att balansera antingen en cheerio eller någon annan rekvisita på en pinne. Deltagaren som lyckas hålla det i en minut kommer att vinna allt. Denna aktivitetsidé ger den bästa tiden för hela sommarlägret.

6. Konst och hantverk:

Art And Craft sommarlägeraktiviteter inomhus

Barn kräver alltid roliga aktiviteter. Därför, för att hålla dem upptagna och se till att de förblir produktiva, är konst- och hantverksaktiviteter ett bra sätt att hålla dem upptagna. Från att göra pennhållare till kort, barn kan vara kreativa när de får vissa saker att arbeta med. Detta spel är också användbart för barnet som en hjärnminnesförstärkare. Detta är en av de bästa sommarlägeraktiviteterna för förskolebarn som kommer att få fram den dolda kreativiteten från barnen och också göra oss medvetna om deras potentialer och benägenheter.

7. Hattar från papperstallrikar:

Hattar från papperstallrikar

Pre-tonåringar och tonåringar kan använda sin kreativitet för att skapa roliga hattar av papperstallrikar i barnens sommarläger. Dessa förtjusande kepsar är knäppa och kreativa. Denna typ av idéer kan leda till att barnens kreativitetsnivå ökar.

8. Mini -OS för barn:

Sommarlägeraktiviteter för barn i mini -OS

Ett roligt sätt att hålla barn upprymda är att organisera ett mini -OS på barnens sommarläger. Dessa spel kommer att innehålla löpning, cykling och till och med en stafett. Dessa aktiviteter kommer att hålla barn upptagna och hålla dem upptagna under en avsevärd tid och samtidigt öka deras immunitet och motståndskraft.

9. Fallskärmsspel för barn:

Fallskärmsspel för barn

Fallskärmsleken är alltid en hit bland barn och tonåringar och är ett måste sommarläger för barn. En enorm fallskärm stöds av en grupp på 5-6 barn som sedan balanserar bollar på den. Detta spel hjälper till att utveckla lagarbete bland deltagarna.

10. Krita Twister:

Krita Twister

Krita twister kan sägas vara ett av de bästa sommarläger utomhus spel för barn. Det är ganska likt spelet som redan diskuterats tidigare, utomhus twister. Barn på ett sommarläger spelar det här spelet ganska ofta, och det kan sägas vara ett av de bästa spelen för både pojkar och tjejer, som kan spelas ute. Allt du behöver är lite krita damm och göra en yta med hjälp av den pulveriserade krita. Det finns inget mycket att säga om det här spelet, eftersom man kan räkna ut det från bilden nedan. Chalk twist är också ett populärt inomhusspel.

Massor av pojkar och flickor föredrar krittvridningsspelet framför många andra sommarlägeraktiviteter. Barnen kan bli lite smutsiga. Men de har roligt, och det är allt som spelar roll.

11. Pool Noodle Spjut:

Pool Noodle Spjut

Poolnålspjut är en av de mest ofarliga sommarlägeraktiviteterna och är också en av de mest populära. Det tränas ganska ofta och kan sägas till en av de aktiviteter som barn älskar att göra. I allmänhet måste man i denna utomhusaktivitet kasta ett långt ballongliknande material genom en ring som också kommer att vara gjord av samma material. Det är billigt och kan göras nästan var som helst. Det är också en ganska populär helgaktivitet för barn.

12. Summer Camp Dragkamp för barn:

sommarlägeraktiviteter

Blanda inte ihop detta med den intensiva versionen av det här spelet, som ofta också görs av vuxna. I det här spelet används inte ett så tjockt rep, och det är i allmänhet ett tunt rep av sådant material som inte kan skada barnen. Barn tycker om dragkamp en ganska rolig aktivitet också. Vissa barn tycker att det är roligt med fysisk aktivitet, och detta kommer att vara perfekt för dem och samtidigt hålla ett säkert avstånd mellan barnen, och detta kommer att visa sig vara mindre skadligt och säkrare för de barn som gillar att gå fysiskt. Det är ett av de bästa sommarlägrets utomhusspel för barn där barnen testas av sin styrka och strategi.

Man bör låta barnen spela dragkamp oftare för att få dem att delta i en fysisk uppvisning.

13. Cykelspel:

sommarlägeraktiviteter

En av de mest kända typerna av sommarlägeraktiviteter är cykelspel. I allmänhet erbjuder de flesta av sommarlägret för studenter denna anläggning. Om det finns cyklar i ditt läger, låt definitivt dina barn använda det. Det finns alltid plats för en vänlig tävling i den här typen av aktiviteter, och det kan sägas vara en av de bästa sommaraktiviteterna för barn.

14. Fältdag:

Fält dag

Ha en fältdag på ditt sommarläger. Det kommer att bli en av de bästa dagarna du någonsin har upplevt. Man kan enkelt ha kul på en fältdag eftersom det finns så många saker som kan göras. Fältdagen är en av de bästa sommarlägeraktiviteterna för barn som föredrar äventyr mer än inomhusaktiviteter. Det är säkert, som det kommer under lokalerna för sommarlägret.

15. Vista Camps:

Vista Camps

Dessa är i grunden campingaktiviteter som utförs i sommarlägerens lokaler. En av de bästa egenskaperna med dessa aktiviteter är att den innehåller mer än en aktivitet. Det finns -rum att göra mycket, och det kan sägas vara en av de bästa sommarlägeraktiviteterna någonsin. Barn älskar att engagera sig i vista -lägren, och detta kommer också att vara mycket fördelaktigt för föräldrarna. De kan skicka dem till sitt sommarläger på respektive plats och luta sig tillbaka och koppla av medan de ser sina barn växa och leka. Det är ett av de bästa sätten att spendera dina barndomsdagar. Skicka dem till sommarläger och delta i de många aktiviteterna, om du planerar att ge dina barn en hälsosam framtid.

16. Vänskapsarmband:

Vänskapsarmband

Att göra handgjorda saker är spännande för barnen. Denna aktivitet är en riktigt populär sommarlägeraktivitet och utförs i allmänhet av barn. Det kan sägas vara en tidsdödare. Barnen kommer att vara upptagna med att göra nya och innovativa saker av bokstavligen ingenting bara genom att använda sin fantasi. Vänskapsarmband är ett populärt val för barnen och kan sägas vara extremt roligt för barnen och är därmed ett av de mest kända sommarläger inomhusaktiviteter.

Barnen har ett enkelt sinne och ett hjärta av guld utan bekymmer och det är därför de är fyllda med kreativa idéer. Att göra armband kan visa sig vara en rolig tid för barnen, och de kommer att ha mycket roligt att göra dem. Ett annat viktigt faktum är att när barnen är upptagna med att göra dessa armband kan handledare och vårdtagare ta lite ledigt och vila. Att hantera och hantera och hantera barn kan vara svårt för dem och tricket för att få barnen involverade i något de älskar och finna glädje det kan sägas vara en lysande idé.

Dessa armband kan vara gjorda av nästan vad som helst. Sommarlägermyndigheten kommer att förse dem med nödvändigheterna, och barnen kommer att ha en underbar tid med att göra dessa saker. Ibland är det som händer att handledarna arrangerar tävlingar (vänskapstävlingar) för att göra arbetet från barnen mer aktivt och på så sätt kan de lägga lite mer stress på sinnet och skapa något extraordinärt.

17. Stick Men:

sommarlägeraktiviteter

Detta är ett charmigt sött sommarläger utomhus spel för barn som ofta spelas i sommarläger. Dessa är pinnar, upptagna av de ömma trädgrenarna och utformar dem som män. Färgglatt tygmaterial används och för att försköna dem, och handgjorda konstgjorda ögon är också fästa på dem för att ge dem ett livligt utseende. Detta görs av både pojkar och tjejer. Barn älskar konsten att skapa nya saker, och detta kommer att vara perfekt för dem som har ett kreativt sinne. Det är en del av sommar läger konst och hantverk aktiviteter och barnet, som gör det bäst är alltid unik och belönas med något. Tävlingen är dock alltid vänlig. Vaktmästarna ser till att konkurrensen mellan barnen alltid förblir hälsosam, och det är en del av deras jobb.

18. Bladkrona:

Bladkrona

Denna aktivitet innebär att man gör kronor av bara löv. Det är en extremt innovativ idé, och många barn älskar det här. Det kan sägas vara en av de bästa aktiviteterna på sommarlägret för tjejer. Vem skulle inte vilja engagera sig i det här spelet? Föräldrar tillåter också sina barn att engagera sig i den här aktiviteten eftersom den är harmlös, och barnen tycker också att det är roligt att utföra den. Detta är en av de bästa aktiviteterna för barnen som besöker sommarläger ganska ofta.

19. Gör en kompass:

Att göra en kompass

Dessa är i grunden magnetiska kompasser gjorda av barnen. Nödvändiga för att göra det tillhandahålls av vaktmästarna, eller så tar barnen det hemifrån. Endast ett fåtal dagliga nödvändiga saker behövs för att göra kompassen.

Att göra en kompass kan sägas vara en av de mest älskvärda aktiviteterna för barnen. De älskar att göra sådana innovativa saker med hjälp av de enklaste förnödenheterna. Det här är de aktiviteter som får barnen att växa mentalt. De kan använda sitt sinne fullständigt och skapa saker som de vuxna inte ens tänker på. Det här är i grunden det som är så speciellt med barnen. De vet så mycket på grund av sitt öppna och fria sinne, som är fullt av innovativa idéer. En av de bästa sommarlägeraktiviteterna kan sägas vara att göra en kompass. Att göra en kompass är en av de bästa förgångna tiderna för barnen. Det kommer att fungera och kommer att visa sig vara en effektiv och produktiv tidsdödare.

Allt du behöver är en skål med vatten och några stift (synålar kommer att göra) eller nålar. Du kommer också att behöva en standardmagnet och några andra saker som skum, kork och papper.

20. Naturvandringsprojekt:

Det här är mer ett fältprojekt. Det beror på vad du kan rädda och använda det för att skapa ett interaktivt armband. Barnen kommer att leta efter en massa färgglada saker och i allmänhet är det inte konstgjorda material. Dessa kommer att vara mer av naturmaterial från moder natur. Det är en av de bästa sommarlägeraktiviteter som ett barn någonsin kan engagera sig i. Denna typ av sommarlägeraktiviteter utförs i allmänhet i län som USA och andra liknande platser men inte i Indien. Indiska föräldrar visar fortfarande en konservativ inställning och låter inte sina välvuxna och välskötta barn engagera sig i denna aktivitet eftersom de tror att de kan hitta något som i sin tur bara kan vara skadligt för deras barn. Det är den enda anledningen till att det inte finns många sommarlägerdestinationer i Indien.

21. Fågelmatare:

Fågelmatare

Detta är återigen något som barnen måste skapa. De kan göra detta ganska enkelt med hjälp av dagliga hushållsbehov. Det är en ganska enkel och rolig aktivitet, och barnen älskar det, eftersom de flesta tycker att det är roligt att skapa och implementera nya saker. Senare används dessa för att mata fåglarna också, vilket innebär att barnen gör något som är användbart, och de lärs ut att vara hållbara.

För att göra fågelmataren behöver du lite fågelfrön, lite mjöl och vatten. Nu måste du blanda dem i denna ordning – en handfull fågelfrön tillsammans med 2 msk vatten och 2 msk mjöl också. Du måste tänka som om du gör en kaka. Det är därför ett barn måste lägga allt detta i en kakmaskin och blanda det ordentligt först. Pressa den tills den är fast och efter att den är klar, försök att göra några rundformade kakor av den. Det här är väldigt spännande, och nästan alla barn där ute kommer att älska det. Senare kommer dessa att delas ut på träden så att fåglarna kan äta av dem.

22. Crayon Rubbing Art:

Crayon Rubbing Art

Krita gnugga konst kan sägas vara en av de bästa sommarlägeraktiviteterna någonsin. Barnen älskar att måla med hjälp av sina händer, och de får dessutom de vackra färgtonerna också. De texturer och mönster som barnen gör är underbara. De placerar också några föremål här och där för att få designen att se extremt attraktiv ut. Vissa barn är så kreativa att vi får lära oss nya knep av dem. Ett av de bästa sätten att få barnen involverade med något intressant att ge dem ett gäng kritor. Krita målning är ofarligt, och alla barn kan göra det tillsammans av hela hjärtat eftersom det inte kommer att bli någon konkurrens i det här fallet. Det bör finnas en professionell klocka på barnen, eftersom vissa tenderar att smaka och äta nästan vad som helst och allt de får.

23. Landkonst:

Land Art

Dessa är konstgjorda på marken med hjälp av hand och ren oskyldig fantasi. Barnet skulle tycka att det var spännande att prova något innovativt med hjälp av konstgjord lera som arrangerats av sommarlägermyndigheten. Landkonst är också en berömd semester och trevligare trädgårdsaktivitet för barnen. Det finns många sommarläger där ute som främjar landkonst som en av deras främsta egenskaper. Denna aktivitet är så intressant och engagerande att den toppar listan över sommarlägeraktiviteter.

Barnen går ofta för mössor och stövlar. Ibland gör de några hjärtformade mönster med hjälp av trasiga trädgrenar. Detta kan sägas vara ett av de bästa tidskörningstricken för att få barnen involverade i. Vindspel är också en populär landkonstaktivitet.

24. Stick Art:

sommarlägeraktiviteter hemma

Du kan räkna ut från namnet att det här bara är pinnar arrangerade för att göra något fantastiskt. Vad barnen gör är att drömma hela natten, och nästa morgon försöker de leta efter ännu bättre, de vill göra det och göra sina drömmar till verklighet. De har inga begränsningar och känslomässiga hinder, och det är en av anledningarna till att några av barnen är så framgångsrika på det de gör.

25. Staketkonst:

Staket Art

Dessa är i allmänhet enorma, och av dessa skäl kallas de jätte staketkonst. När föräldrarna tar med sina barn ut för att ha kul utomhus kan de ta del av denna aktivitet. Många sommarläger tillåter barnen att träna denna aktivitet. Med hjälp av detta kan de utforska omvärlden ganska snabbt.

Sommarläger är det bästa sättet att hålla barnen engagerade och få fram kreativiteten i dem när skolorna är lediga. Och om du har tid och älskar att umgås med barn, gå vidare och organisera ett sommarläger för barn med tanke på alla idéer om sommarlägeraktiviteter som vi har gett här. Det är det bästa sättet att utveckla barnen, tillsammans med lite sidoinkomst.

Vanliga frågor och svar:

1. Ge en lista över sommarlägeraktiviteter för barn.

Sv: Här är en lista över några av de bästa sommaraktiviteterna för barn:

 • Gör en solugn
 • Skapar en Mentos gejser
 • Inlärningstäthet med regnbågsburkar
 • Utbryter en bakgård vulkan
 • Lansering av Alka-Seltzer raketer
 • Skapa collage med gnidning av blad
 • Måla regnbågar med bubblor
 • DIY playdough
 • DIY papper drakar
 • Bli rörig med ballongstänkmålning

2. Finns det något sommarläger för småbarn?

Sv: Det finns många akademier som erbjuder ett sommarläger för småbarn. De inkluderar aktiviteter som att berätta en historia, visa och berätta, mina grannar och jag etc. tränaren använder fingerspel, sånger och rörelser för att hålla småbarnen engagerade och intresserade.

sommarlägeraktiviteter barn

3. Vad är det för roliga saker som ska göras under campingen?

Sv: Många sommarläger stannar i läger där barn bor i lägren. Följande är några idéer för sommarlägeraktiviteter & spel som ska göras på natten:

 • Att göra skuggdockor
 • Spelar ficklampa
 • Leker mörkt rum
 • Stjärnskådning
 • Släppa himmellyktor

4. Hur man underhåller barn medan man campar?

Sv: Följande är några av aktiviteterna för att underhålla barn medan de campar:

 • Ska gå en naturpromenad
 • Matlagning på bål
 • Tittar på djur
 • Berätta historier vid elden
 • Spelar brädspel
 • Gör bladavtryck

5. Varför är sommarläger viktigt?

Sv: Sommarlägret är viktigt eftersom det gör det möjligt för barnen att bli självständiga och öka självförtroendet för dem. Det ger en strukturerad möjlighet för barnen att växa och lära sig nya och unika saker. Barnen lär sig att få nya vänner och dela saker.