Sommaren är den perfekta tiden för aktivitetsläger och sommarsammankomster. Som vi alla vet är sommarläger i Bangalore kända för både skoj och kompetensutveckling. Barnen utvecklar en känsla av oberoende hemifrån och lär sig bli utåtriktade. Det är ett av de bästa sätten att lära sig nya saker och utforska sig själv. De får till och med en ny grupp vänner och får reda på deras färdigheter och bakgrund när de gör många olika aktiviteter genom att ge sig själv chans till nya saker bortsett från de vanliga sakerna som görs hemma och i skolan. Den här artikeln listar några av de tillgängliga sommarlägerna, mest för barn som ska användas i Bangalore.

Sommarläger i Bangalore med detaljer:

1. Wildlife Summer Camp Frolic Boonies nära Bangalore:

Detta är ett av de bästa sommarlägerna i Bangalore eftersom det ger barn ett brett utbud av sorter genom att ge dem en blandning av vetenskap, natur, astronomi, konst, himmelskådning och kärlek till moder jord.

sommarläger i bangalore

 • Aktiviteter: – Aktiviteterna som hålls på detta läger inkluderar att se en fågel bygga sitt bo, utforska månen med ett teleskop, forsränning på bäcken som löper genom skogen, undersöka de små buggarna med ett enkelt mikroskop, förfölja associera djur med sina fotavtryck, ge sig ut i skogen för att ta reda på den stora röda ekorren som lämnar åt andra hållet, resa in i den djupa djungeln helt enkelt för att ta reda på de vilda djuren i sin egen omgivning, samla torrt ved från djungeln och laga din mat, bygg söta väldigt små kylskåpsmagneter, som lever i små tält och bambu hyddor.
 • Åldersgrupp: – Detta är ett djur- och äventyrsläger som är avsett för barn mellan 8 och 20 år. Beroende på val av sommarläger kan åldern variera.
 • Adress: – www.frolicboonies.com

  Plats nr 1, BNK Avenue, Behind Bank Avenue ,, Babusapalya

  Horamavu Banaswadi, Coconut Grove Layout, Hormavu, Bangalore, Karnataka, 094 48 476888

 • Var, tid och avgifter: – De tar dig till olika delar av landet eller till och med internationella länder beroende på varje års schema. Priset kan skilja sig från platsen från 10 000 till 200 000 när du väljer paketet från listan. Och tiden kan skilja sig från 5 dagar till 2 dagar igen beroende på val av paket.

2. Hippocampus barnföretag:

Hippocampus blev levande under sommaren 2003, med införandet av ett barns kompetenscenter i Koramangala. Detta är ett av de sommarläger för bostäder i Bangalore. Tanken var att göra en rolig plats med böcker och aktiviteter som för barn, utveckla kärleken till läsning. Insamlingen av böcker för ungdomar var den viktigaste attraktionen då och fortsätter att vara så för närvarande, med nya böcker som beställs varje månad.

sommarläger i bangalore

 • Aktiviteter: – De hjälper barn att utveckla fysisk hälsa, kreativa färdigheter, socio-emotionell utveckling och läsning. Barnen kommer tillbaka av många skäl – den glada atmosfären, vänliga arbetare, roliga aktiviteter på helgerna, klubbar, workshops och sommarläger tillsammans med andra vänner.
 • Åldersgrupp: – Detta läger är i grunden för småbarn i åldersgrupperna 1 till 5 år.
 • Adress: – www.hippocampus.in

  16th Main Rd, Koramangala 3 Block, Koramangala

  Bangalore, Karnataka

  098 80 144776

 • Var, tid och avgifter: – Tiderna för aktiviteterna är 10 till 19 alla dagar, förutom på måndagar är det stängt. Avgifterna beror på vilket program du väljer.

3. Fire Fly’s Summer Camps Bangalore:

Det här sommarlägret i Bangalore har enkla aktiviteter som erbjuder barnen möjligheten att ta reda på, känna, beröra och lukta och sprida saker. Eftersom barn inte kan vänta med att ta reda på att vi tenderar att göra det enklaste av detta, erbjuder vi vårt makalösa djup av varje kunskap och kul för ungdomar. I hjärtat tenderar vi att bry oss om dem som brinner för att få ett stort intresse för att berika barndomen.

sommarläger i bangalore

 • Aktiviteter: – De utvecklar verksamheten utifrån den pedagogiska och kulturella utvecklingen. Barn ökar till och med sina sociala färdigheter och självförtroende och lär sig inte bara nya saker och lärande. Det är en kombination av roligt lärande och utveckling av varje barn.
 • Åldersgrupp: – Åldersgruppen är över 3 till 12 år av barn.
 • Adress: – www.fireflys.in, 457, jayanagar 4: e T -blocket

  11th B Main Rd, Koramangala 4 Block, Koramangala, Bangalore, Karnataka

 • Var, tid och avgifter: – Tiderna är från 9:30 till 12:30 och vila det kan skilja sig från lägret. Det är baserat i Bangalore för alla aktiviteter.

4. Atlanta Montessori School:

Deras motto av Maria Montessori lyder: ”Som de måste göra allt, som något som saknar en inre guide och i ständigt behov av inre riktning …. En vuxen som agerar på detta sätt, även om han kan vara övertygad om att han är fylld av iver, kärlek och uppoffringsanda för sitt barns räkning, undertrycker omedvetet utvecklingen av barnets egen personlighet. ”

Atlanta Montessori School

 • Aktiviteter: – Praktisk livsfärdighet, konst och hantverk, tot -brickor, motorarbete, grovt arbete, förskrivning och läsning, sensorisk lek och matematikspel.
 • Åldersgrupp: – Åldersgruppen är avstängd 2 år för lekgrupp och över 6 år till UKG.
 • Adress: – www.atlantamontessori.in, Outer Ring Rd, Bangalore, Karnataka, 098 45 077072
 • Var, tid och avgifter: – Tiderna är cirka 1 till 4 timmar på morgonen beroende på vilken klass du väljer och samma är fallet med avgiftsstruktur.

5. Advaitam Child Enrichment Center, HSR -layout, Bangalore:

Advaitam tillhandahåller det enklaste skolprogrammet för att hjälpa ditt barn att märka sin fulla potential av lärare och ytterligare informationsaktiviteter. Våra prisbelönta berikningsprogram är tillgängliga på vardagar (efter skolan) och helger under hela året.

Advaitam Child Enrichment Center, HSR -layout, Bangalore

 • Aktiviteter: – De erbjuder olika aktiviteter Shloka, småbarns lektid, dans, fonisk, läsning, hantverk-o-mani, konst, speak-up, juniorvetare och berättande.
 • Åldersgrupp: – Åldersgruppen 1,5 år för småbarn till 15 års barn kan anmäla sig till aktiviteter beroende på ålder.
 • Adress: – www.advaitam.in, 867, 25th Main Rd, Sector 1, HSR Layout

  Bangalore, Karnataka, 098 80 063970

 • Var, tid och avgifter: – De genomför aktiviteterna på vardagar från måndag till fredag ​​från 9 till 18. Avgifterna kan skilja sig från aktiviteter du väljer och längden. Så det kan skilja sig från barn till barn.

6. Chhavi:

Sommarlägeraktiviteter i Bangalore inkluderar också konstaktiviteter av Chhavi. Deras främsta motivation är att upptäcka och uttrycka ditt inre jag genom konst.

Chhavi

 • Aktiviteter: – Hartsprodukter, Fotokurser, konsthistoria, färgterapi, oljemålning, vattenfärger, blandade medier, tempera, kol.
 • Åldersgrupp: – Barn från 5 år och uppåt kan gå med i aktiviteterna och de erbjuder också lektioner för vuxna.

  Adress: – www.priyankasgallery.com, Adarsh ​​Vista, Doddanekundi, Kartik Nagar, Bangalore, Karnataka, 099 01 256222

 • Var, tid och avgifter: – Tisdag till torsdag – 17 – 18, måndag – 10 till 12 och lördag 10 till 12. Avgiften är 2500 per månad med allt material inkluderat.

7. Hej barn:

Detta sommarläger i Bangalore är första skolan med noll franchisemodell. De rankades som 3: a av Silicon India Topp 10 förskolefranchiser i Indien 2012. Med ett unikt koncept utvecklas och växer barnen här medan de lyssnar, läser och spelar.

Hej barn

 • Aktiviteter: – Språkkunskaper, rolig problemlösning, förbättring av sociala, personliga och känslomässiga färdigheter, kombinerar lekväg och formell skolmetod, språklig metod.
 • Åldersgrupp: – Barn från 1,5 till 4,5 och över kan gå med på denna plats.
 • Adress: – www.hellokids.co.in, 144/A, 6th Main, C.V. Raman Nagar

  Kaggadasapura, Varsova Layout, Kaggadasapura, Bangalore, Karnataka

  080 4207 2635

 • Var, tid och avgifter: – Tiderna är cirka 1 till 4 timmar på morgonen beroende på vilken klass du väljer och samma är fallet med avgiftsstruktur.

8. Monkey Maze:

Money labyrint är ett sommarläger för bostäder i Bangalore där barn kan spendera 3 till 4 timmar inomhus med ett öppet utrymme och frihet att utforska och lära sig nya saker. Den kan till och med ha kul med skridskor i en öppen och säker miljö.

Monkey Maze

 • Aktiviteter: – Mjuk lekplats, Carnatic musik, inomhus skridskoåkning, konst och hantverk.
 • Åldersgrupp: – 2 till 12 år barn kan leka i apa labyrint.
 • Adress: http://www.monkeymaze.in/sum.html, 31, 80 ft. Road, Indiranagar, Opp. Gitanjali Jewels, Bangalore

  T: 080 40957631

  E: [email protected]

 • Var, tid och avgifter: – Det är öppet alla 7 dagar från 10 till 20 och är beroende av de timmar du är där för.

9. Sangeet Sadhana School of Music and Art:

Med 20 års undervisningserfarenhet erbjuder de

Sangeet Sadhana School of Music and Art

 • Aktiviteter: – Bhajan klasser, Carnatic Music klasser, Flöjt klasser, Gitarr klasser och mer
 • Åldersgrupp: – 2 till 12 år barn kan leka i apa labyrint.
 • Adress: – Hus nr 720, 9: e huvud, Koramangala 4: e kvarteret

  Landmärke: Nära Maharaja Restaurant, nära sony world signal

  Koramangala, Bangalore, Indien- 560034.

 • Var, tid och avgifter: – Avgifterna och tidpunkten kan variera eftersom varje individ kan välja olika aktiviteter.

Dessa sommarläger kommer att garantera en spännande sommar för dig och din nära och kära. Barnen kommer att njuta av sommarläger och kommer säkert att lära sig något med kul under sommarlovet. Barnen kommer att lära sig att vara oberoende och bygga upp förtroende för dem genom att vara utanför den välbekanta kretsen. Detta sommarläger för barn i Bangalore ger olika aktiviteter och möjligheter att utforska dem och hitta olika möjligheter i framtiden. Det här är en tid då man kan utforska saker och få nya vänner och utmana sig själv att anta en ny miljö.

Vanliga frågor och svar:

1. Vad är åldersgruppen för läger för barn?

Det beror på vilket läger du väljer och om barnet är litet kan du välja bostadsläger som finns på många ställen och för äldre barn finns det också uteläger. Alla läger skiljer sig åt med åldersgruppen beroende på bekvämligheten på campus, vissa kan endast erbjuda barnläger och andra kan erbjuda läger för vuxna.

2. Vilken typ av trasor ska ett barn ha på sig när hon läger?

Barnet bör bära avslappnade och bekväma tröjor som jeans och t-shirt medan de täljer, eftersom han kommer att kunna dra ut mer från lägret och njuta. De fina dukarna kan irritera barnet och de kanske inte gillar lägret och gör aktiviteterna ordentligt.

3. Vad är barnet som har matallergi?

Du måste informera i god tid om det finns något sådant fall av allergi eftersom det kan skada barnet om det inte informeras. Men i allmänhet blir barnen vana vid att äta mat om de väljer mat från campus, eftersom föräldrar kan skicka favoritmat till sina barn hemifrån. Och de kanske inte lär sig att äta allt.