Sommaren är här! Och tack vare sommarlägerna, för våra barn är engagerade i semestern! Sommarläger i Chennai hålls mellan april och maj. Dessa läger erbjuder en extra titt på saker förutom akademiker eftersom barn under skoltid tröttnar bara på skolan och undervisningsaktiviteter. Som förälder skulle det vara svårt för dig att skicka iväg ditt barn eftersom sommaren är den enda tiden att spendera med dina barn. Men sommarläger för barn i Chennai förbättrar till och med barnets förmåga att göra något och få dem att lära sig nya sätt att få sina saker gjort självständigt och mer självsäkert. De utforskar sig själva genom att göra en annan typ av aktiviteter på sommarläger, inklusive att ta hand om Moder Natur, dans, simning, konst, vetenskap, måleri, känslomässiga och fysiska förmågor, språkligt tal, robotik, etc. Denna artikel listar nio sommarläger du kan gå till den här säsongen med ditt barn

9 bästa sommarläger i Chennai med detaljer:

1. Hansel & Gretel Kids Play Center:

Med ett fascinerande namn hämtat från de lysande sagorna som är en del av varje barns repertoar; Hansel & Gretelbarn (H & G) skiljer sig åt som ett lekhus/barns aktivitetscenter som syftar till att möta varje barns dröm och varje förälders hjärta. Laddad med många olika nöjesvarianter i, det är ett fascinerande lekhus på alla sätt, utan den farliga häxan!

sommarläger i chennai

H & G har ett härligt och enkelt motto som hävdar: ”varhelst barn är barn …” Målet med detta lekcenter är inte att vara en ”dagis”, en fakultet eller en daghem. Det är placerat som ett roligt drömhus där barn släpper loss sin fantasi och upptäcker sig själva i sin egen takt. I slutändan är H.&G handlar om att bygga de tre C: erna hos barn: KREATIVITET, KARAKTER och TILLIT. Ta med dina barn till Hansel & Gretelbarn – “leksaksstället”. Du kommer att bli glad att du förmodligen gjorde det.

 • Aktiviteter: – De har många aktiviteter för barn som hantverk, berättande, abacus, dans, fonik, berättartid, yoga, handstil, teater.
 • Åldersgrupp: – Kriterierna för lägsta ålder är tre år och äldre för barn att välja någon aktivitet.
 • Adress: – www.hanselandgretel.in, Jagadambal St, Thiyagaraya Nagar, Chennai, Tamil Nadu, 098 40 431549
 • Var tid och avgifter: – Tiderna kan variera beroende på aktivitetsval och längd. Även platsen kan skilja sig åt beroende på att aktiviteten väljs som teateraktivitet kan bedrivas utanför campus.

2. Kriyativekidz sommarläger:

På Kriyative Kidz tenderar de att samarbeta med familjer, pedagoger och människor som bryr sig om barn för att skapa en värld var vi än tenderar till all befrielse att vara vårt sanna och bästa jag bland livliga, fredliga, konstnärliga & omtänksamma samhällen. Deras sommarläger och kategorier använder magin och kraften i konstnärligt lärande för att hjälpa barn att manifestera denna värld. Deras uppdrag: Att implementera sin vision med rakhet och uppfyllelse förutom överkomligt pris för alla kategorier av individer.

sommarläger i chennai

 • Aktiviteter: – De erbjuder bra aktiviteter som handstil, nöje och kondition, trollkarl och magi, gymnastik, yoga.
 • Åldersgrupp: – 2 till 14 år med barn kan komma hit för att njuta av bra aktiviteter.
 • Adress: – www.kriyativekidz.com, 6/22, II cross street, Ragava reddy colony, Ashok Nagar, Chennai, Tamil Nadu, 044 2474 4623
 • Var tid och avgifter: – Tiderna och platsen och avgiften kan variera när du väljer olika aktiviteter beroende på ålder eller val.

3. Kodayil Thamizh Kondattam:

Denna organisation är känd för professionellt lärande av tamilsk kultur, språk och utveckling. Detta sommarläger för barn i Chennai använder den praktiska, visuella och teoretiska metoden för att undervisa. Om du är intresserad av att lära ditt barn tamilska, så är denna plats perfekt för det eftersom de lär mycket tålmodigt till nybörjare eller till och med utlänningar.

Kodayil Thamizh Kondattam

 • Aktiviteter: – Denna camo innehåller roligt att lära sig tamil, traditioner, spela gamla spel; njut av körmusik på olika centra i Mandaveli, RA Puram, Velachery, OMR, Vadapalani, Saligramam, Valasaravakkam, Perambur, Kolapakkam.
 • Åldersgrupp: – Eftersom det är ett utomhusläger från staden rekommenderas det för barn i åldern 10 till 18 år
 • Adress: – Thamizhmozhikoodam, Kontakt 92821 3333, 90928 90459, 044-42109486, E-post: [email protected]
 • Var tid och avgifter: – Tiderna och platsen och avgiften kan variera när du väljer olika aktiviteter beroende på ålder eller val.

4. Sporty Bean Camp:

Detta sommarläger i Chennai är ett multisportprogram för barn. De introducerar barnen till populära bollspel. De främjar en hälsosam livsstil och fysisk kondition hela livet. De byggde upp självförtroende, koncentration, sportvärden och social interaktion hos barn med den underbara miljön runt omkring. De är olika inte på sättet ‘vad de gör’ utan ‘hur de gör’.

 • Aktiviteter: – Vi presenterar barn för fotboll, cricket, tennis, volleyboll, rugby, hockey, baseball, basket, golf på platser som Adyar, OMR, Anna Nagar, ECR, Velachery, Mylapore
 • Åldersgrupp: – De tror på att lära barnen i ett mycket tidigt skede av sitt liv på cirka 1,5 år till 8 år. Barnens grundålder.
 • Adress: – Sportiga bönor, kontakta [email protected], 044-66044763, e-post: [email protected]
 • Var tid och avgifter: – Sportböna lägret finns tillgängligt utomhus som namnet säger. Tiderna och platsen och avgiften kan variera när du väljer olika aktiviteter beroende på ålder eller val.

5. Robotics Summer Camp @ Tech Knowledge Education Chennai:

Vetenskapens framtid tillhör AI. Allt inom världen robotiseras. Robotar har hittat sin metod för att producera bilar till förpackning av pickles. Rutinmässiga manuella uppgifter utförs av robotar i en mycket blinkning. Företag antar Man Minimum och Machine för de flesta metoder. Teknisk kunskap Utbildningspionjärer inom förmedling STEM (vetenskap, teknik, teknik och matematik) baserade mestadels AI -coachning för studenter.

Teknisk kunskapsutbildning Chennai

De STEM-baserade mest AI-inlärningssystemen skapar inlärningsvetenskap fascinerande och roliga fyllda. Det konstruktionsbaserade mestadels inlärningssystemet hjälper eleverna att förstå vetenskapliga idéer när de bygger automatmodeller. Programmen levereras som inprogrammerat AI-program i tekniska kunskapsaktiverade fakulteter och som när högskoleaktivitet i Tech Knowledge Education-studentaktiviteter centrerar över Bharat och utomlands.

 • Aktiviteter: – Robotmekanism, avancerad robotik, robotelektronik och robotuppdrag.
 • Åldersgrupp: – Åldersgruppen 5 år och äldre kan gå med i detta läger.
 • Adress: – www.techknowledge.in, 3 /7, II Main Road, Indira Nagar, Adyar, 2nd Main Rd, Indira Nagar, Adyar, Chennai, Tamil Nadu, 044 3221 3000
 • Var tid och avgifter: – Tiderna och platsen och avgiften kan variera när du väljer olika aktiviteter beroende på ålder eller val.

6. Robotsommarläger i Chennai- Arobot- En avdelning för BABA-forskning:

Förvärv av information, färdigheter och kompetenser som ett resultat av undervisningen erhålls genom coachning. Coaching har specifika mål om att öka sin förmåga, kapacitet och prestanda. Artificiell intelligens kan vara en verklig blandning av alla tekniska grenar. Här säkerställer coachning eleverna att förstå vetenskapens lagar/principer och grundidéer på ett oerhört} mycket enkelt sätt, genom vår standardiserade coachningsmetodik.

Robotsommarläger i Chennai

Individer märker njutning av att lära sig även de sofistikerade idéerna om artificiell intelligens & vetenskap med stor entusiasm & roligt. Våra kurser är utformade under ett sätt som stöder styrningen & analys av vetenskapsmannen. Alla kurser är skapade för att passa varje person som vill. Denna individuation i information skiljer sig från andra. In, inga monterade eller färdiga delar (Lego -kit) instrueras. KURSER – Vetenskapliga färdigheter, Teknikfärdigheter, Ingenjörskunskaper, Vetenskapliga färdigheter.

 • Aktiviteter: – Robotmekanism, avancerad robotik, robotelektronik och robotuppdrag.
 • Åldersgrupp: – Åldersgruppen 5 år och äldre kan gå med i detta läger.
 • Adress:- www.arobot.in, Vellalar Street, Adambakkam, nära St.Thomas Mount Railway Station, ovanför Union Bank of India, Chennai, Tamil Nadu, 044 4359 5695
 • Var tid och avgifter: – Tiderna och platsen och avgiften kan variera när du väljer olika aktiviteter beroende på ålder eller val.

7. Kangaroo Kids Club & Förskola:

Kangaroo Kids Education Limited (KKEL) är ett företag som är engagerat i att banbryta paradigmskiftet inom indisk utbildning. Korsningslikriktare av Lina Ashar, visionärspecialisten, KKEL inger en kärlek till livmoder till grav hos sina elever. Det förkastar konceptet att samma inlärningsexpertis är tillräckligt söt för alla barn. Istället ligger KKEL i fokus på att anpassa lärande, med tanke på att varje barn är exklusivt och lär sig annat. Det ger en holistisk utbildning som stöds av en banbrytande modell.

Kangaroo Kids Club & amp; Förskola

 • Aktiviteter: – De tillhandahåller kognitiv utveckling, språk- och läskunnighetsutveckling, grovmotorisk utveckling, fysisk utveckling, integrering av teknik för att förstärka lärande, kreativ och estetisk utveckling.
 • Åldersgrupp: – De erbjuder kunskap till 1,5 till 5,5 år med barn.
 • Adress: – kkel.com, Kalki Nagar Main Rd, AGS Colony, Velachery, Chennai, Tamil Nadu, 098 41 311117
 • Var tid och avgifter: – Tidpunkten för barn är i nästan 2 timmar och 5 dagar i veckan. Avgifterna kan variera beroende på vilket alternativ du väljer för klassen.

8. Tasmin’s Summer Camp for Kids:

Denna sommar läger aktiviteter i Chennai ger barn för en kort sikt njutning av 20 dagar med roliga aktiviteter. Den kommer att stöta på många typer av olika aktiviteter under denna period och bygga förtroende.

 • Aktiviteter: – De ger barnen många aktiviteter som målning / teckning / färgning, hantverkstillverkning, smyckestillverkning, aktiviteter utanför dörren, pyntdekoration, maskdekoration, kvälning, syning, salladsframställning.
 • Åldersgrupp: – De tillåter 5 till 10 år av barn att njuta av den här typen av aktiviteter eftersom yngre eller äldre barn kanske inte tycker om mycket.
 • Adress: – Velachheri, 96000 34842, 044-4303 3862
 • Var, tid och avgifter: – Tidpunkten för barn är i nästan 2 timmar och 5 dagar i veckan. Avgifterna kan variera beroende på vilket alternativ du väljer för klassen.

9. Sommarsärskilda ungdomsledaröverlevnadsläger:

Övergripande utveckling är mycket nödvändig för enskilda barn nu om dagen; barnet som bara är akademiskt sund överlever inte längre marken i den verkliga världen. Det här sommarlägret i Chennai lär bara något sådant här för barn att överleva världen.

 • Aktiviteter: – Överlevnadspsykologi, titta på stress, naturliga reaktioner och att förbereda sig.
 • Åldersgrupp: – Detta läger är för vuxna eftersom det bara hålls för barn som ska kliva in i den verkliga världen.
 • Adress: 98231 29439
 • Var tid och avgifter: – Tidpunkten för barn är i nästan 2 timmar och 5 dagar i veckan. Avgifterna kan variera beroende på vilket alternativ du väljer för klassen.

Kom och ha kul på dessa läger i sommar! Du och ditt barn kommer säkert att bli avlastade och få lite kunskap under denna korta tid. Ditt barn kommer att bli mer entusiastiskt inför aktivitet och inte vara som andra barn som sitter hemma och spelar tv -spel eller fortsätter att äta alla somrar. För att hålla kroppen i form måste du vara aktiv, och din natur kommer säkert att passera till ditt barn. Anmäl barn till några sommarläger i Chennai för skojs skull och lärande.

Vanliga frågor och svar:

1. Hur lång är sommarlägret?

Svar: Det beror på vilken aktivitet du väljer för ditt barn. Varaktigheten kan variera från dag till dag aktivitet eller och aktivitet i fem dagar i sträck. Om du väljer ett sommarläger utomhus, dvs. utanför staden kan perioden variera med 10 till 20 dagar.

2. Ger du första hjälpen -kit?

Sv: Ja, vi tillhandahåller första hjälpen med grundläggande behov, men vi har ingen specifik medicin om ett barn är allergiskt mot något. Men när vi åker på en utomhusresa i staden har vi alla slags mediciner som ett barn kan behöva för en vanlig skada och en läkare eller sjuksköterska med oss.

3. Kommer barnet att kuppa upp med lärarnas hastighet?

Sv: Ja, vi har utbildade lärare och alla kommer att se till att de får varje barn att utföra aktiviteten i sin egen takt eftersom varje barn är annorlunda och har en annan kaliber. Huvudidén är att lära barnen och inte lärarna så lärarna lär dem i sin egen takt.