Kommer din mage ofta ur tröjan? Önskar du att du kunde gå tillbaka till ditt smalare jag? Du har en perfekt lösning i form av Yoga för att minska magefett, i kombination med rätt kost och livsstil. Med rätt blandning av övningar, andningstekniker och meditation kan Yoga också hjälpa till med en övergripande viktkontroll. Genom att utföra dem regelbundet kommer du säkert att märka stramare magmuskler, tonat bukområde och även ett lättare jag!

Medan de utför yoga för att förlora magefett, kan individer uppleva inre lugn och hålla sig i form. Dags att öka ditt självförtroende och minska oönskat “bagage” i ditt liv!

Bästa yoga -asanas för att minska magefett

Yoga -asanas för att minska magefett:

Vår ohälsosamma livsstil och matvanor, tillsammans med ingen träning, har lett till ett stort antal fall av fetma. Det mesta av fettet lagras runt magsegionen och det är väldigt svårt att bli av med. Yoga är en beprövad metod för att minska magefett och ger också en hälsosam kropp och själ som ger dig ett övergripande välbefinnande.

Regelbunden yogaövning stärker dina kärn- och bukmuskler och bidrar därmed till en plattare buk. Du kan träna yoga för att minska magefett och de asanas som kräver böjning och vridning hjälper också till att befria dig från gasuppbyggnad som orsakar uppblåsthet. Visceralt fett lagras i magen och riskerar många sjukdomar. Vissa yoga -asanas för fettförlust i magen hjälper till att bränna detta envisa fett och minskar det totala kroppsfettet. Studier har visat att regelbunden träning av yoga i ett år har bidragit till att minska fett och tummen i midjan.

Här förklarar vi hur man minskar magefett med yoga -asanas. Dessa yogaställningar är inte bara för magfett och hjälpsamma för kondition och hälsa för både män och kvinnor. Vi har lagt ut några av de bästa yogaställningarna för att minska magefett med bilder:

1. Yoga Wheel Pose (Chakrasana):

Chakrasana eller hjulställning är en underbar övning för att minska magefett. Det kan sträcka dina magmuskler och även låsa upp ditt hjärtchakra. Detta är en av de bästa yogaövningarna för att minska magefett.

Hur göra?

 • Lägg dig på rygg, böj knäna. Dina fötter måste ligga kvar på golvet och hålla sig närmare skinkorna. Lägg händerna på jorden, handflatorna måste vara raka och hålla och axlar.
 • För närvarande höja huvudet och axeln och sedan höja dina höfter från marken plus ta hand om dina händer plus fötter.
 • Du kan försöka höja ett ben i luften i 20 sekunder. Du måste upprepa samma sak med det andra benet.
 • Prova denna yoga för fettförlust i buken.

Hur hjälper det?

 • Denna asana är idealisk och är en av de mest effektiva yoga asanas för fettförlust i magen. Det sträcker musklerna i magen och fungerar också på överkroppen och ryggen, vilket tonar buken.

Försiktighetsåtgärder: Gravida kvinnor får inte träna Chakrasana. Undvik denna pose om du har allvarliga ryggmärgsproblem.

2. Yoga Cobbler’s Pose:

Skomakarens pose är också kallad Baddha Konasana och är en av de enklaste yoga -asanasna. Det hjälper till att gå ner i vikt och kan också utföras av nybörjare. Det behandlar också ett antal sjukdomar än fettminskning i magen. Följ yogastegen nedan för att minska magefett:

Hur göra?

 • Skomakarposen är en av de enklaste plus förpliktande poserna av yoga. Du måste sitta rakt vid ryggraden.
 • Dina knän måste vridas och fotsulorna måste vara motsatta varandra.
 • Du måste pressa sulorna gemensamt och ta tag i denna pose i minst en minut.

Hur hjälper det?

 • Denna asana förbättrar flexibiliteten genom att öppna ljumsken och höften.
 • Detta gör också dina knän och lår starka och minskar därigenom magefett.
 • Det stimulerar magmusklerna och förbättrar matsmältningen.

Varningar: Undvik denna övning om du har en ljumskskada. Du kan också placera en madrass under för extra stöd.

3. Båtpose:

Båtställning eller Navasana är perfekt för att tona dina magmuskler. Det kan förbättra din flexibilitet och stärka din kropp. Detta är den bästa yogan för fettförbränning i magen.

Hur göra?

 • Sätt dig ner på en matta och sträck ut dina ben. Dina knän ska dras upp, låren ska vara täta och tårna ska vara pekade ut.
 • Försök nu att lyfta fötterna på marken och bära benen i en vinkel på 45 grader. Andas in medan du lyfter fötterna och undviker att slingra knäna.
 • Ryggraden borde vara rak plus att din kropp ska ha en V -form. Lyft dina armar till axelhöjden.

Hur hjälper det?

 • Båten kallas även Nauk Asana, stärker din kärna och stramar musklerna i din mage. Regelbunden övning av denna yoga asana har visat sig stärka och uppnå önskade resultat.

Varning: Utför inte denna övning om du är gravid eller lider av kroniska ryggproblem.

4. Yoga Kapotasana (King Pigeon Pose):

Här är en annan yogaövning för magefett. Kapotasana eller King Pigeon pose sträcker ut din buk och tonar musklerna. Det är en avancerad pose som måste utföras när du väl är insatt i de grundläggande poserna.

Hur göra?

 • Sitt på dina fötter vid dina knän plus kalvar låsta ihop. Du kanske vill använda några mjuka dukar under dig för att undvika smärta.
 • Kom nu på knäna och lägg händerna på dina höfter. Sträcker ut bålen, stirrar på toppen.
 • Ta långsamt tag i dina klackar, ena handen följer den andra. Böj bakåt och vidga ut bröstet med magen.
 • Böj mer din torso och lägg huvudet mellan dina fötter och stanna 20 sekunder.

Hur hjälper det?

 • Du kan uppleva massan i dina armar. Denna pose är värdefull för att flytande fett i nästan alla delar av kroppen. Det övar också ryggraden och lemmarna vilket gör dem mer flexibla.

Varning: Personer med blodtrycksproblem måste avstå från att utföra denna övning.

5. Donkey Kicks Yoga:

Donkey kick Yoga innebär stretching av ryggmusklerna för att förbättra styrkan i din kärna. Det är lika effektivt som crunches att bränna dina fettceller i buken och tona din kropp. Detta är en av de effektiva Yoga -asanasna för magefett.

Hur göra?

 • Börja med nedåtgående hund, böj knäna lite mot marken, plus hoppa sedan upp benen och försök till sist att ladda knäna ovanför dina höfter.
 • Du kommer att uppleva liknande att du förbereder dig för att hoppa in i handstället. Upprepa dessa sparkar snabbt – nästa gång slår dina fötter i marken, flyger direkt uppåt – 25 till 50 gånger.

Hur hjälper det?

 • Denna yoga engagerar din mage och ditt magefett försvinner på nolltid. Denna asana hjälper dig att bli av med det oönskade fettet i din midriff.

Varning: Använd din självkontroll för att utföra sparkarna. Försök att balansera din vikt på armarna och var försiktig med rörelserna.

6. Yoga Locust Pose (Shalabhasana):

Shalabhasana eller Locust Pose är en utmärkt ryggradsträning, som också kan fungera på dina magmuskler. Det kan strama dina magmuskler och hjälper till med naturlig förbränning av fettceller. Detta är en av de bästa yogaställningarna för att förlora magefett.

Hur göra?

 • Luta dig nedåt med handflatorna motsatt marken. Vid inandning måste du lyfta upp benen utan att vrida knäna.
 • Din överkropp och händer måste också lyftas upp för att ge dig en sträcka av magmusklerna.
 • Krama dig själv på magen. Denna pose är mycket fördelaktig för att minska bukfettet.

Hur hjälper det?

 • Denna hållning sätter ett stort tryck på magen och musklerna är töjda, det hjälper till att bli av i magen och stramar också musklerna i buken.

Varning: Utför inte denna asana om du är gravid eller lider av allvarliga sjukdomar.

7. Surya Namaskar (Sun Salutation):

Surya Namaskar är en uppsättning Yoga -asanas för fettförlust i magen. Detta är ett möte med 12 yogaställningar, plus framåt tillsammans med bakåtkurva tillåter sträckningar, medan djup andning utförs under hela arbetet hjälper till att avgifta. Utför Surya Namaskar dagligen på morgonen mitt emot solen för att samla de största fördelarna. Det är den bästa yogan för att minska magefett på 1 vecka.

Hur göra?

 • Följ instruktionerna för var och en av asanas.
 • Börja långsamt, med fem omgångar, höj räkningarna långsamt över tiden.
 • Öka antalet till 12-13 varv, beroende på genomförbarhet.

Hur hjälper det?

Förutom att stärka musklerna på ryggen och överkroppen hjälper suryanamaskar att bränna fett över hela kroppen. När optimalt fett har bränts fokuserar det på fettet runt bukområdet. Det förbättrar också flexibiliteten och hjälper dig att träna effektivt.

Varning: Surya Namaskar får inte utföras under menstruation eller graviditet. Personer med bråck eller spinalproblem måste undvika denna sekvens.

8. Sittande framåtböjning:

Även känd som paschimottanasana där personen måste sitta med benen utsträckta framför henne och sedan med utsträckta armar pekande uppåt inandning bör göras. Detta följer utandningsmönstret där händerna tillsammans med överkroppen böjer sig mot fötterna med ryggraden stift och handflatorna håller i fötterna. Detta är ett bra sätt att få lite magövning som du verkligen behövde för att bränna överflödigt fett i kroppen.

Så här gör du:

 • Sträck ut benen och sitt rakt.
 • Lyft armarna och andas in långsamt.
 • När du andas ut, luta dig framåt och rör vid tårna. Se till att du inte böjer knäna.
 • Rör huvudet mot dina lår och håll tårna.
 • Stanna i denna hållning i cirka 20 sekunder.
 • Upprepa.

Hur hjälper det?

 • Denna asana är en bra avslappningsteknik och tonar och stärker hela din kropp.

Varning: Undvik denna asana om du lider av astma eller diarréproblem.

9. Ustrasana -yogan:

Ustrasana eller kamelposen är en yoga för att minska magefett och ge musklerna styrka. Det kan tona ditt magområde, lår och armar för att förbättra flexibiliteten. Detta är en avancerad och bästa Yoga för att minska magefett.

Hur gor man det har?

 • Knäböja på knäna och böj sedan bålen bakåt i en välvd form mot hälarna medan armarna går bakåt och stöder hans överkroppsvikt på baksidan av din fot.
 • Tricket är att hålla positionen ett tag, inandning utandning fortsätter och sedan gå tillbaka till grundposen och sedan göra det om igen.
 • Detta måste göras i följd under de närmaste dagarna för bästa resultat.

Hur det hjälper?

 • Det kommer att stärka dina muskler, det är viktigt för att minska magefett. Genom att göra det kommer det också att stärka din ryggrad och med tiden blir din ryggrad stark och flexibel.

Varning: Denna pose kan anstränga dina nackmuskler. Så avstå om du har problem med nacken.

10. Cobra Pose:

Cobra pose är en annan effektiv asanas för att minska magefett. Det är särskilt användbart för kvinnor att gå ner i vikt efter förlossningen. Denna stretchövning är lätt att utföra för även nybörjare och är en bästa Yoga för att minska magefett på 15 dagar.

Hur göra?

 • Börja med att ligga på framsidan, armarna vilar vid sidan av dig.
 • Nu stelna din märg när du spänner upp magen och börjar lyfta axlarna, midjan uppåt.
 • Du kan använda dina handflator och armbåge som ett stöd när du lutar huvudet och skapar en liten bucklan på din märg.
 • Stanna kvar i denna hållning i cirka 30 sekunder.
 • Upprepa två gånger.

Hur hjälper det?

 • Denna asana är känd för att minska magen fett och också toning musklerna på din rygg.

Varning: Personer med bråck och ryggproblem måste avstå från att utföra denna övning.

11. Axelställning Ställ:

Shoulder stand pose eller Sarvangasana är idealisk för toning av dina muskler i buken, låren och rumpan. Det förbättrar också din flexibilitet och stärker ryggraden.

Hur göra?

 • De första stegen inkluderar att du ligger på rygg, armarna vilar bredvid dig. här måste du använda din överkroppsstyrka för att balansera hela din nedre del.
 • I de inledande stadierna kan du behöva ett par extra händer för att hjälpa till.
 • Börja med att höja dina nedre extremiteter till den punkt där de blir vinkelräta mot kroppen.
 • Använd nu dina armbågar för att stödja din kropp när du lyfter dina höfter upp i luften och vilar hela tyngden på din axel och överkropp.

Hur det hjälper?

 • Yogan har en allvarlig vridning, som förbättrar matsmältningen och rensar bort fettavlagringar i magen. När du aktiverar dina muskler i benen och armarna, vad du gör är att du gör det möjligt att bygga mer muskler och därmed bränna överflödigt fett.

Varning: Du får inte utföra denna asana om du har blodtryck, diarré, menstruation och ryggmärgsskador.

12. Bogposer:

Bogposen är en bra yoga för att minska magefett. Här i det här avsnittet imiterar din kropp faktiskt formen på en rosett och för att börja lägga dig på din framsida. Ta ett djupt andetag och samtidigt som du lyfter både din över- och underkropp från de två ändarna uppåt när du balanserar dig själv på magen. Armarna på baksidan av dig kan nu använda benen som ett grepp för att skapa en bogserbåt när du perfektar balansen.

Så här gör du:

 • Ligg platt på magen.
 • Böj båda benen och höj bröstet något.
 • Håll i anklarna och höj försiktigt låren.
 • När dina lår och bröstet höjs, fokuserar asana på din mage.
 • Stanna kvar i denna hållning i cirka 30 sekunder.
 • Upprepa två gånger.

Hur hjälper det?

 • Denna pose, bågställning, är känd för att göra din ryggrad riktigt flexibel och fokuserar också på fettet på din mage, vilket minskar det.

Varning: Undvik denna pose om du har skador på ryggraden.

13. Vindavlastande pose:

Du måste undra hur du minskar magefett med vindavlastande pose eller Pavanamuktasana? Här använder vi den spänning som skapas i buken för att minska kilona på magen.

Hur göra?

 • Börja med att ligga på rygg.
 • Vik knäna och för dem mot din buk.
 • Med din nedre bank knäckt, försök nu att lyfta huvudet och föra hakan så nära knäet som möjligt.
 • Din mage bör nu vara spänd och knuten och skapa ett tryck som bränner det befintliga fettet.

Hur hjälper det?

 • Även känd som Pawanmuktasana, denna asana måste övas med försiktighet. Det stärker och tonar dina muskler i buken, benen, armarna och nedre delen av ryggen. Det hjälper till med matsmältningen och bättre cirkulation av blod.

14. Warrior Twist Pose:

Detta är en variant av den vanliga krigarposen. Det vrider dina magmuskler och stärker din rygg och lår. Det hjälper också till att bränna fettcellerna runt din mage:

Hur göra?

 • Forma krigarpositionen där en av dina lemmar placerade framför den andra skapar en dragkraft däremellan, lemmen bakom sträckt på baksidan.
 • Nu istället för att luta bakåt, vrid den här gången överkroppen åt ena sidan möjligen till max.
 • Armarna kan hållas vikta framför bröstet för att underlätta vridningen.
 • Stanna i denna position i cirka 5 andetag så att din kärna är engagerad.
 • Detta är ett bra sätt att minska fett genom yoga.

Hur hjälper det?

 • Denna pose stärker dina lår och tonar också dina axlar, armar och lår. Det tonar också dina kärnmuskler och minskar därmed fett från magen.

Varning: Undvik denna pose om du har problem med ryggmärgen eller skivproblem.

15. Bridge Pose:

Yoga för magefett inkluderar också broposen i sin inventering. Denna pose sträcker också din bukregion och hjälper till att minska storleken på din mage. Det är också bra för smärtlindring i din nedre del av ryggen.

Så här gör du:

 • Lägg dig på rygg.
 • Den här gången förblir din kropp extrema, nacken och tårna på marken när du skapar en planka med din kropp.
 • Axeln tar lite tryck när du lyfter kroppen medan du håller tårna klistrade mot marken.
 • Vila händerna bredvid dig eller använd den som en gripare för tårna för att bibehålla balansen.

Hur hjälper det?

 • Denna yoga asana hjälper till att förbättra din hållning och hjälper till med bättre matsmältning. Det öppnar bröstet och tonar dina lår som arbetar ända upp till din mage. Du blir mer flexibel och det täcker din underkropp och tonar den.

Varning: Undvik det om du upplever smärta eller obehag i nacken.

Gör och inte för att bli av med magefett med yoga:

Följ dessa tips för att maximera fördelarna med yogaprogrammet:

Gör:

 • Ät en hälsosam kost bestående av färsk frukt och grönsaker.
 • Drick mycket vatten och håll dig återfuktad.
 • Dela dina måltider i små portioner för enkel matsmältning.
 • Inkludera mycket fiber i din kost för bättre tarmrörelser.
 • Sänk dina stressnivåer och var lugn.
 • Sov minst 7-8 timmar om dagen.

Inte:

 • Undvik strikt skräpmat och sockerfyllda drycker och desserter.
 • Säg nej till överskott av kolhydrater.
 • Undvik binge äta och sena kvällsfester.
 • Sova inte för mycket eller under sömnen. Få bara den rätta vilan din kropp behöver.
 • Begränsa dig inte till ett ställe. Fortsätt röra dig och håll dig aktiv.

För många är det en avlägsen dröm att förlora magefett. Det är inte för dig om du följer dessa poser (yoga asanas) regelbundet. Yoga fungerar inte bara på kroppen, utan också på dina andra organ, där din kärna är huvudfokus. Förutom toning stimulerar det också dina körtlar och förbättrar därmed prestandan hos dina organ. Det hjälper till att hitta en balans och förlorar också magefett med regelbunden träning och uthållighet. Träna alltid under en utbildad yogainstruktör och sök medicinsk vägledning om du upplever några hälsoproblem. Börja leva ett hälsosamt liv från och med idag!

Vanliga frågor och svar:

1. Hur lång tid tar det för yoga att minska magen fett?

Svaret på detta beror på din övergripande livsstil, din beslutsamhet och hur mycket tid som spenderas på Yoga. Om du använder yoga regelbundet, tillsammans med att äta en hälsosam kost, kommer du sannolikt att märka synliga resultat om cirka 3-4 veckor. Återigen kan den här tiden variera från person till person beroende på orsaken till problemet.

2. Kan jag få en platt mage med yoga?

ja! Det är fullt möjligt att få en platt mage med Yoga! Yoga innebär många stretchövningar som kan förbättra din flexibilitet och tona dina muskler. Några av dessa asanas är lika med crunches när det gäller effekten och resultatet på kroppen. Du måste ta upp det regelbundet för att märka en smalare midja och i slutändan en platt mage.

3. Hur ofta ska jag göra yoga för fettminskning i magen?

Det rekommenderas att ta upp yoga varje dag för bra resultat. Yoga kan hjälpa till att bränna de extra kalorierna och hålla dig i form och ljus. För att dra maximal nytta, ta upp Yoga minst 3-4 dagar i veckan och 1-2 timmar om dagen. Nyckeln är att träna regelbundet, tillsammans med en känsla av disciplin i ditt liv.

4. Kan du gå upp i vikt efter att du slutat med yoga?

Yoga, precis som vilken fysisk träning som helst, bränner överflödiga kalorier i kroppen. När du slutar Yoga kommer inte kalorierna från maten att konsumeras på grund av brist på träning. Detta kan sluta deponeras i form av fett, särskilt runt midjan. Det är därför du måste ta upp det ordentligt för att uppnå rätt resultat.

5. Vilka är de bästa livsmedel för att minska magefett?

Tillsammans med yoga spelar en hälsosam kost också en viktig roll för att maximera fördelarna. Livsmedel som färsk frukt, grönsaker, fullkorn, grönt te, bär, magert kött etc. kan hjälpa till med viktminskning utan att kompromissa med näringen. Du kan kombinera en uppsättning av dessa livsmedel varje dag för en hälsosam kost.