Tror du at stress spiller en viktig rolle for å bygge magefett? Jeg vet at det er vanskelig å akseptere dette, men det er sant. Blant de mange varene for vekttap som er tilgjengelige i dag, og som sier at de skal tilby alt-i-ett-løsning for å slippe kroppsfett, er produkter som sier at de skal forhindre veltap på annen måte ved å undertrykke kortisol. Først av alt må du vite om kortisolen.

Kan stress forårsake magefett?

Derfor diskuterer vi i dag i denne artikkelen om forholdet mellom stress og magefett.

Kan stress forårsake magefett

Definisjon av Cortisol:

Cortisol er ikke annet enn et steroidhormon som binyrene utstråler som svar på stress. Det er klassifisert som et glukokortikoid som er et hormon som øker blodsukkernivået. Når kroppen blir møtt av en ekstremt stressende eller til og med alvorlig situasjon, skaper kroppen kortisol som gjør systemet klar til å reagere som en kamp eller annet flysvar, avhengig av farens liv.

Kortisol som spiller en rolle i kampen-eller-flukt svarer på den fysiologiske sløyfen som hjelper kroppen din til å kjempe ved siden av fare, ellers løper du for livet. Så snart kortisol er for høyt for lenge, kan det øke mengden fett du tar tak i i magen, og det kan også kalles visceralt fett. Siden kortisol øker på grunn av stress, må du forene diett ved å håndtere stress for å redusere overflødig vekt fra kortisol.

På den annen side kan typen stress variere, pluss at ikke alle stressende situasjoner trenger økt blodsukker. Kroppslig, følelsesmessig, ellers psykisk stress, eller til og med stress på kroppen forårsaket av streng trening, ellers kan et fryktelig lavt kalori diett alle aktivere utslipp av kortisol. Av den grunn at dagens liv er tilbøyelig til å bli så oppmattende av stabile belastninger som utløser avfyring, fra og med arbeidsfristen for nesten ubesvarte trafikkhendelser, er det ikke sjelden at kortisolnivået holder seg unormalt høyt. Kroppen får ikke i det hele tatt en sannsynlighet for å komme tilbake ved en avslapningsrespons senere enn den stressende hendelsen har gått, ettersom en mer stressende hendelse kommer med en gang.

Forholdet mellom kortisol og vekt påført?

1. Disse mangeårige forhøyede nivåene av kortisol kan veilede til en rekke uhjelpsomme bivirkninger, sammen med:

  • Blodsukkerforskjell
  • Forbedret magefett
  • Overlegen blodtrykk
  • Redusert immunrespons

2. Kortisol brenner opp kroppen for å brenne ekstra fett, og bygger den ekstra energien som kan skaffes for å løpe ut av faren som forårsaker slaget ellers flyrespons i utgangspunktet.

3. Stress blir en gang – sunt perifert fett til skadelig visceralt fett (fettet i magen som omgir organene dine) som øker hevelse pluss insulinstrid i kroppen. Dette magefettet fører da til mer kortisol ettersom det har høyere konsentrasjon av et enzym som omdanner ubevegelig kortison til kraftig kortisol.

4. En rekke mennesker svarer fortsatt på stress angående produksjon av kortisol ved inntak mer, pluss ved inntak av mat som er høyere i karbohydrater. Dette fører til vektøkning, annet enn kortisol i seg selv er ikke årsaken. I tillegg har studier som viser at fremtredende kortisolnivåer er koblet til overlegne nivåer av magefett, ikke gitt noen bevis for å holde opp ideen om at kortisol ville holde kroppen til avhending av det fettet.

5. Kortslutning av spenningsreaksjonen kan være like lett som fengslende timeout hver dag for å slappe av. La kroppen skifte til en helt rolig tilstand gjennom yoga, meditasjon, journalføring ellers vil ytterligere teknikker redusere stress, kutte kortisolproduksjon pluss, på lang sikt bli kvitt stressrelatert forbruk samt den grusomme sirkelen som fører til masseøkning.

Så, for å få en flat mage, hold deg unna stress ved å forbedre livsstilen din via kosthold og øvelser.