Mangalsutra er et dyrebart og lovende pryd i hinduistiske ekteskap. Selve smykkene i antikken ble laget med dyrebar sutratråd som er en tråd dyppet i haldi (gurkemeie) og laget gul i fargen. Tråden betyr gudinnen Shakti, kona til herren Shiva. Den hellige tråden blir deretter perlet med svarte perler som anses å være hellige frø som betyr herre Shiva. Ved fremstilling av smykker fikk mangalsutraen også et nytt utseende med gull- og sølvlegeringer.

siste-mangalsutra-anheng-design

Den nye formen for mangalsutra la til vakre motiver av forskjellige karakterer og designervedheng. De tradisjonelle mangalsutraene følger fortsatt med anheng knyttet til deres kulturelle tro.

Enkle og beste Mangalsutra anhengdesigner med bilder:

Mens moderne mangalsutra ser trendy ut med diamantbesatte og smarte anheng. her er en liste over 15 vakre mangalsutra -anheng i diamant og gull.

1. Hjerteformet gull Mangalsutra anheng i diamant:

Hjerteformet gull Mangalsutra anheng i diamant

Et hjerteformet anheng laget av gull og sølv og besatt med hvite diamanter, vil bare se fantastisk ut sammen med den svarte perlen mangalsutra. En slik designer anheng ville gå med en linje eller til og med flere foret mangalsutra.

2. Club Design Encrusted Mangalsutra anheng i gull:

Club Design Encrusted Mangalsutra anheng i gull

Marathi -kulturen har ikke stort sett akseptert moderne designet og fancy utseende mangalsutra. De to myntene, sfæriske i form, ligner brudeparets sider og herren Shiva og Maa Shakti. Hengene ser like ut, men med forskjellige design på toppen av metallet. Paret med disse til sfærer er tradisjonelt kjent som ‘vatis’.

3. Floral Design Round Vati -anheng i gull:

Floral design rund Vati anheng i gull

Marathi -designet til mangalsutra vises også med et vati -designet anheng med det. En vati er en rund myntformet anheng med religiøse symboler på den. Den moderne vatien kommer også i et diamantbelagt anheng. Her er et vakkert vati -anheng i blomsterdesign.

4. Mangalsutra Peacock Design Anheng:

Mangalsutra Peacock Design Anheng

Et veldig unikt design og elsket av nesten alle damer er påfuglvedhengets design. Påfugl er en veldig vakker fugl som er fargerik så vel som vakker i utseende. Motivet til påfugl ser også veldig fantastisk ut, enten det er i noen smykker. Påfugleanhenget og øredobbelparet er laget med utformet designet og farget med diamanter og meenakaari -arbeid.

5. Rhodiumbelagt Mangalsutra -anheng:

Rhodium belagt Mangalsutra anheng

Rhodium er en kjemisk prosess utført på det siste smykkestykket. Prosessen er utført for å legge til en sølvaktig glød på gulllegeringen eller annet metall. Den sølvfargede glansen av rhodiumkjemikaliet gir en ekstra vanlig effekt til ornamentet. Rhodium -anheng er veldig prydet av mennesker.

6. Mangalsutra med Lakshmi -anheng:

Mangalsutra med Lakshmi anheng

De sørindiske brudeparet ønsker å ha mangalsutra til å være tradisjonell dyrebar. De elsker designene til smykker som har gud- og gudinnenes guddommer imponert på smykkens overflate. Mangalsutra -anheng er også valgt for å ha gudinnen lakshmi designet på den. Normalt myntformet anheng med gudinnen Lakshmi’s idol er en vanlig design sett på mangalsutra.

7. Loop Mangalsutra Pendel Design:

Loop Mangalsutra Anheng Design

En sløyfe mangalsutra -anheng er igjen en annen, en som går gjennom den tradisjonelle betydningen av anhengene knyttet til den åndelige troen. Marathi -troen på de to sfæriske myntformede motivene som er relatert til brudeparet, er designet med samme form, men laget med diamanter på platina eller hvitt gull.

8. Utsøkt Vase Design Anheng:

Utsøkt vasedesign Pendan

En vaseformdesign er en av de vanligste gullhengene som brukes i mangalsutra. De to sidekrokene brukes til å feste anhenget til mangalsutra -kjedene laget med svarte perler. Slike anheng er også sett i annen form som blad, hjerte, rektangulært, rundt og mange flere. Den bemerkelsesverdige forskjellen er bare håndverket som brukes på den. Det kan være gull selvdesign, eller edelstener i lagt, eller meenakaari -arbeid eller noe annet.

9. Emerald Studded Mangalsutra anheng:

Smaragd Studded Mangalsutra anheng

En annen veldig elsket anheng er de med edle perler besatt med gull og dekorert med flere kontrastdiamanter over det hele. Slike anheng bæres også med enkle gullkjeder. Sammen med lignende øredobber ser settet fantastisk ut på brudens ansikt.

10. Mangalsutra anheng i tre deler:

Tre deler mangalsutra anheng

En veldig trendy og unik design av anheng som veldig ser ut som en del av kjeden, er prydet av kjøperne. Den sorte perlekjeden slutter med en dråpe eller et motiv som matcher hovedvedhenget. Kjeden settes deretter inn fra begge sider av hovedanhenget og blir med den og gjør den ufleksibel. Her er anhenget laget i hjerteform og bearbeidet under rhodium.

11. Grape Like Pendel Design for Mangalsutra:

Grape Like Pendel Design for Mangalsutra

Et unikt anheng laget av de svarte perlene av mangalsutra. De sorte perlene henger sammen og danner en løkke og gis en krok eller festes til kjedene til mangalsutraen. Sløyfen ser ut som druer som henger. Man kan bære den som å ha en enkel gullkjede med et sett med anheng og lignende øredobber.

12. Round Solitaire AD Stone Single Mangalsutra anheng:

Round Solitaire AD Stone Single Mangalsutra anheng

Glansen til AD -diamantstein pryder. Anheng laget med AD Diamonds samler alltid oppmerksomhet. En enkel en stor AD -diamant besatt med gullhenger kan gjøre alt vi trenger for å forskjønne mangalsutraen.

13. Fancy Round Gold Mangalsutra anheng med blomst og stein:

Fancy Round Gold Mangalsutra anheng med blomst og stein

Et fancy rundt gullanheng er også et av de vanligste gullvedhengene som brukes i mangalsutra. Den runde formen på anhenget er designet med fargerike steiner eller til og med noen ganger perler. Den selvdesignede gulloverflaten er også en design av slike anheng. Denne typen anheng følger normalt med lignende par designede øredobber.

14. Tradisjonell Thali Mangalsutra anheng:

Tradisjonell Thali Mangalsutra anheng

Her er et tradisjonelt kongu vellalar thali -anheng som vanligvis sees brukt av sørindiske damer. Den religiøse kulturen Tamil Nadu består av vellalarsamfunn i landsbyen Kongu. Fellesskapet har sin egen måte å gifte seg på. Anhenget ligner noe på det hinduistiske tempelet, hvor vi ser bildene av gud og gudinner.

15. Karugamani Thali:

Karugamani Thali

Karugamani thali er også en av designene til mangalsutra -anhengene som tradisjonelt ble brukt i Sør -India. Anhengene kommer i et enkelt tynt og flatt gullstykke som er festet til en gul tråd kjent som sutra. Den opprinnelige måten den gamle introduserte mangalsutra.

Anheng i halsen smykker er som et must. Uten anheng ser ornamentet uferdig ut. Mangalsutra har så mange designer -anheng å feste til den. Kombinasjonen av sorte perler med et vakkert anheng forsterker smykket. Fra gammel tradisjonell alder til den moderne moteverdenen gir mangalsutra -anheng et stort utvalg av design.