En mangalsutra är ett sanskritord som kom från Mangala som betyder heligt. Det är en typ av halsband som är en integrerad del av bröllopet. Det är en identitet som en kvinna är gift. Mangalsutra är en lyckosam tråd som knyts runt en brudens hals. Det är en kedja med svarta pärlor och ibland med gula pärlor också. Det antas i vår hinduiska tradition att Mangalsutra bärs under makens långa liv. Det skyddar hennes mans liv. På Tamil är Mangalsutra känd som ‘thaali’.

Vackra och nya Tamil Mangalsutra Designs för Tamil Brides:

Låt oss få se topp 9 tamil mangalsutra mönster för bröllop.

1. Traditionell tamilsk mangalsutra:

Traditionell tamilsk mangalsutra

Detta är en tamilsk guldmalsalsutra som har den traditionella designen. Det är en enkel guldkedja med ett hänge. Hänget har en vackert utformad design i guld. På båda sidor runt formen finns en bild av Gud. Däremellan finns en stor design med en blomma i mitten.

2. Typisk tamilsk mangalsutra:

Typisk tamilsk mangalsutra

Det är en tamil mangalsutra design med en bild av gudinnan Lakshmi. På vanligt guldkedja finns det ett hänge med tre mynt. På varje mynt finns en bild av gudinnan Lakshmi ritad. Kedjan är ansluten till detta hänge med hjälp av två bågar.

3. Intricately Carved Tamil Mangalsutra:

Intricately Carved Tamil Mangalsutra

Denna tamilska mangalsutra har kedja med svarta pärlor. Hänget har invecklat snidade mönster. Mycket vackert rundformigt hängsmycke har en så fascinerande design. I mitten av hänget finns en design som beskriver solstrålar. Det är en skuggad gul färg.

4. Trippelkedja Tamil Mangalsutra:

Trippelkedja Tamil Mangalsutra

Det är en tamilsk mangalsutra med tre typer av kedjor i silver-, guld- och svarta pärlor. Den har ett speciellt hängsmycke. I den finns det linjer av guld som skapas. I mitten av hänget finns en blomma med kopparfärg täckt med öppet guldmönster. Detta är de bästa tamil mangalsutra -mönstren.

5. Elegant Tamil Mangalsutra:

Elegant Tamil Mangalsutra

Det är en dubbelkedjig tamil mangalsutra med elegant utseende. Det finns en tunn guldkedja röd och grön boll. Däremellan finns ett hänge med fyra stora guldkulor. Mellan fyra bollar hänger två guldkulor med röda stenar.

6. Senaste guld Tamil Mangalsutra:

Senaste guld Tamil Mangalsutra

Detta är den senaste designen i tamilskt mangalsutra med en kombination av dubbla kedjor, pärlor i svart och guld och diamanter. Det finns ett hängsmycke med kulor huggen ut med diamant. Det finns en svart boll emellan. Två guldmynt hänger med detta hänge.

7. Tamil Mangalsutra med en sidohänge:

Tamil Mangalsutra med en sidohänge

Det är en tamilsk mangalsutra med virvelguldkedja. Det finns ett diamantbesatt hänge på ena sidan. Det är enkelt och ser också unikt ut. Det finns mycket små diamantarbeten på hängsmycke. Detta sällsynta mönster av guldmalsalutra fångar uppmärksamhet hos människor och är extraordinärt.

8. Guldmyntad tamilsk mangalsutra:

Guldmyntad tamilsk mangalsutra

Det är bara den vackra Tamil mangalsutra med två guldmynt. Det finns en guldfärgad tråd som en kedja som består av gurkmeja. Det hänger i mitten två små guldmynt. Denna gurkmejetråd lyser ut ur halsen. Detta kommer att få dig att se fantastisk ut.

9. Tamil Mangalsutra med Gud & Gudinnans bild:

Tamil Mangalsutra med Gud & amp; Gudinnans bild

Denna tamil mangalsutra design är religiös. Den har en bild av Lord Shiva och gudinnan Parvati på sitt hängande. Kedjan har ett nytt mönster. Det verkar som att guldpärlor sätts på varandra för att bilda en kedja. Man tror att Gud alltid kommer att välsigna sin man.

Tamil mangalsutra ses mestadels med guldfärgad tråd. Den definierar Sutra, dvs. tråd. Det finns en uppfattning att den här lyckosamma tråden binder brudparet till ett livslångt förhållande. Denna gurkmeja tråden anses vara helig i södra Indien. De har enkel tråd med religiösa hängen. Nästan alla hängen av mangalsutra besitter gudinnebilder.