Hvis du begynner å meditere og søker etter musikk angående meditasjon, må du kjenne noen begreper om det før du begynner. Meditasjon sammen med musikk er en utrolig opplevelse, og når du er vant til det, vil det definitivt bli en del av din vanlige rutine, ettersom du ikke vil bli kvitt det.

Her er vår ultimate guide for musikk for meditasjon.

Forstå betydningen av hjernebølger:

Musikk for meditasjon

Hjernen vår består av milliarder av hjerneceller som er kjent som nevroner, og de kommuniserer med hverandre med elektriske bølger som er forårsaket på grunn av signalene som produseres av hjernens aktiviteter. Disse kan oppdages med medisinsk utstyr kalt elektroencefalogram. Denne elektriske aktiviteten er kjent som hjernebølgemønster. Disse hjernebølgene kan endres med meditasjonsteknikker, men det kan være tidkrevende. Kortveismetoden bruker lyd som kalles binaural beats.

Hva er Binaural Beats?

Binaural beats er myke bølger som du hører gjennom øretelefoner. De spilles uavhengig i begge ørene dine og spilles med forskjellige frekvenser, slik at når de ringer i ørene dine, virker det som en illusjon av binaural beat. Det eneste problemet med binaural lyd er at lydene er veldig upålitelige. Musikereksperter for disse beatene har prøvd å redusere problemene, og de har laget vakre melodier som er relatert til naturlige lyder som gjør meditasjon til en bedre opplevelse.

Beta Brain Waves: (14 til 32 Hz)

Betahjernebølger er enkle å bli vant til, ettersom vi vanligvis har denne hjernebølgen til å fungere i hodet når vi er våken. Dette er den dominerende hjernebølgen som vi vanligvis har hele tiden, spesielt når vi er anspent, presset, redd, stresset, opphisset, etc. Betabølgene hjelper deg med å konsentrere deg og gjøre deg oppmerksom. Det gjør deg til en kritisk tenker og forbedrer logikken din.

Alpha Brain Waves: (7 til 14 Hz)

Alpha Brain -bølger er bølgene med lavere frekvens. På grunn av denne typen musikk når vi en tilstand der tankene våre er frie og avslappede. Dette hjelper oss til å meditere bedre, og vi føler at vi dagdrømmer. Vi føler alfabølger i oss når vi utfører arbeider som ikke er stressende eller presserende. Det anses å være koblingen mellom bevisst og underbevissthet. Det hjelper oss med å beholde hukommelsen og øke konsentrasjonen. Det reduserer også blodtrykket og øker cerebral blodstrøm. Du føler deg glad, lett og energisk.

Theta Brain Waves (3,5 til 7 Hz)

Theta hjernebølger er for folk som liker å gå i transe mens de mediterer. Hodet ditt føles som det har sovnet, men du er faktisk i din bevisste sinnstilstand. Det hjelper oss å føle vår indre ro og stabiliserer følelser. Det øker retensjonen og beroliger sinnet. Du vil se en forbedring av helsen din og søvnen din vil bli mer fredelig.

Delta Brain Waves (0,1 til 3,5 Hz)

Delta hjernebølger er fordelaktige for kroppen da den gjenoppretter og helbreder seg selv i denne tilstanden. En god mengde deltabølger kan få en til å føle seg dypt avslappet. Det helbreder kropp og sinn og bygger opp en åndelig forbindelse med underbevisstheten. Det frigjør anti-aldring hormoner inkludert melatonin og DHEA. Det frigjør også menneskelig veksthormon som opprettholder hud, bentetthet, ledd i kroppen vår og hjelper dem med rask gjenoppretting.

Gamma -bølger (40 Hz og høyere)

Gamma hjernebølger er raske i frekvens. Denne hjernebølgen hjelper til med å koble alle deler av hjernen og får dem til å fungere sammen. Evnen er å behandle store mengder informasjon på kortere tid. Dette får hjernen til å fungere bedre og øker intelligensnivået ditt. Du blir en medfølende person med stor selvkontroll. Du vil bli lykkeligere enn det du vanligvis er. Sansens organer vil gjøre deg mer bevisst og våken.