Om meditation fokuserar på Om mantra som har pågått bland olika religioner och kulturer från generation till generation.

Om mantra är en djup insikt i verkligheter som finns i var och en av våra liv men vi misslyckas med att förstå dem de flesta gånger eftersom vi inte uppmärksammar vårt inre. Världen var en gång bara en person och tanken var att göra den till många, det var då en vibration hördes. En vibration ledde så småningom till ett ljud ‘Om’. Ljudet av Om är känt som Pranava vilket innebär att det upprätthåller liv genom andning. Det representerar de fyra tillstånden av ”högsta väsen” och de tre ljuden A-U-M (om) står för att vakna, drömma i djup sömn och tystnad som finns. Det är därför symbolen för ‘Om’ anses vara helig.

Om meditationstekniker:

om meditation

Meditation om Om:

  1. Välj en lugn plats.
  2. Där bekväma stänger och känner sig helt avslappnad.
  3. Blunda och låt musklerna och nerverna slappna av.
  4. Fokusera på utrymmet mellan dina ögonbryn och håll dig lugn.
  5. Låt ditt medvetande vara tyst och tänk inte på någonting, bara koncentrera dig.
  6. Börja sjunga ‘Om’ mentalt när du tänker på idéer om evighet, odödlighet, oändlighet, lycka. Tänk abstrakt. Du bör få dig att känna att du är oändlig och allt genomträngande.
  7. Du bör komma ihåg innebörden av Om, bara att upprepa det ger dig inte önskat resultat.
  8. Du kommer snart att känna dig ren och perfekt. Du skulle känna att du vet allt och du har släppts fri som en fågel.
  9. Varje del av din kropp bör skakas upp med dessa idéer, så att inte bara ditt sinne utan också din kropp, dina sinnen får känslan.
  10. Behåll regelbundenheten i praktiken och gå långsamt och stadigt med tro, uppriktighet, entusiasm och uthållighet. Bästa tiden att träna skulle vara tidig morgon, solnedgångar och kvällar.

Fördelar:

1. Om meditation är känt för att bota sjukdomar. När hela din kropp vibrerar får du dig att känna dig positiv och du tar livet mycket allvarligare.

2. Det tar fram en andlig sida i dig där du närmar dig Gud.

3. Chanting Om tar bort alla världsliga tankar och låter dig inte bli distraherad.

4. Om du är deprimerad bör du ta en snabb timeout för meditation. Chant Om 50 gånger och du kommer att må bättre. Det är en stressbuster och får din hjärna att lugna ner sig.

5. Om medling gör underverk för människor som behöver öka sin självkänsla.

6. Du skulle ha en kraftfull och söt röst när du fortsätter sjunga Om. Du kommer att ta reda på det inom några veckor. Den rytmiska upprepningen av ordet skulle hålla ditt sinne fokuserat.

7. Du känner att du får en annan kraft i dig. Du har förmågan att bekämpa dina problem och du är redo att ta sig an världen. Det kommer att reflektera från dina ögon och ansikte.

8. Ordet Om har en kosmisk energi som ger oss positiva vibbar och får oss att känna oss rena. Det viktigaste du får av meditation är att låta tankarna passera och förbättra koncentrationen.

Poäng att komma ihåg:

1. Välj en riktig miljö där du är helt avskild för att koncentrera dig och förmedla bättre.

2. Du kan uttala ordet som Om eller Aum.

3. Du måste betona uttalet av M mer än O, medan du sjunger det.

4. Chanting av detta mantra ger en positiv energi i din omgivning. Du skulle känna vibrationerna det skapar varje gång du sjunger det och du kommer att känna skillnaden.