Mehndi är en form av tillfällig dekorativ tatuering, som används för att pryda kvinnors händer och fötter för speciella tillfällen och festivaler. Det har en speciell plats i hjärtan hos indiska kvinnor som aldrig misslyckas med att visa upp sina Mehndi -färdigheter, vare sig det är bröllop eller religiösa festivaler. Trenderna i Mehandi -designer fortsätter att utvecklas för att passa behoven hos unga och gamla, traditionella och trendiga.

Finger Mehndi Designs

Mehndi -mönster på fingrarna är viktiga eftersom det ger en möjlighet att visa upp sina färdigheter med kreativa och unika mönster, antingen samma eller olika på alla fingrar. Kvinnor idag, som den minimalistiska inställningen till Mehendi -mönster, för att passa deras kontorsbehov också. Dessa finger Mehndi -mönster är perfekta för dem, så att de kan kombinera tradition och yrke.

Bästa Finger Mehndi -mönster:

Nedan visas de mest trendiga finger mehndi -mönster för dig att experimentera med nästa gång ett tillfälle uppstår!

1. Enkel Finger Mehndi Design:

Enkel Finger Mehndi -design

På tal om minimalistiska mönster kan det inte finnas någon bättre design än den här. Det är enkelt att rita, men ser vackert ut. Och den har långa lövspår med djärva drag för bladen i alla fingrar. Det är perfekt lämpligt för alla nybörjare där ute.

 • Tillfälle: Den är bäst lämpad för alla avslappnade funktioner som ceremonier före vigsel eller kontorsfester.
 • Parad med: Den kan kombineras med allt från vardagligt till kontorsdräkt med minimala smycken.

2. Förtrollande Finger Mehndi Design:

Förtrollande Finger Mehndi Design

Den senaste Mehendi-designen på fingrarna ser skarp och sofistikerad ut på grund av de djärva V-formade linjerna och de kantiga spetsmönstren. De invecklade spiralerna i en ljusare nyans ser fängslande ut. Strängkedjorna som sträcker sig från ett finger till handleden ger designen en unik och charmig touch. De djärva prickiga detaljerna i hela mönstret är exceptionellt iögonfallande.

 • Tillfälle: Denna genomarbetade finger Mehendi -design kan bäras till bröllop och ceremonier och festivaler som Eid.
 • Parad med: Det ser bäst ut när det kombineras med neo-traditionella outfits som shararas och lätta lehengas. Moderna smycken som chokers och tofsar kommer att komplettera denna design perfekt.

3. Elegant Finger Mehndi Design:

Elegant Finger Mehndi -design

Blommor är en vintergrön Mehndi -favorit bland kvinnor. Vilket bättre sätt att visa upp din kärlek till blommor än denna utsökta fingerdesign? Den har enkla blommor sammanfogade av löv och virvlar som är starkt skisserade i mörkret. De vackra blommorna med vackra löv görs perfekt med en snygg finish.

 • Tillfälle: Denna mehndi är perfekt för festivaler som Holi, Diwali och Dussehra.
 • Parad med: Denna snygga fingerdesign kan kombineras med långa kjolar och långa kjolar tillsammans med moderna blommiga smycken för att få dig att se ut.

4. Vacker blommig finger Mehendi Design:

Vacker blommig finger Mehndi -design

Den här mehndi -designen domineras av cirkulära mönster i blommotiv och ser exceptionellt fantastisk ut på grund av dess fantastiska symmetriska look. De ömtåliga spiralerna med mörkt skuggade prickar ger looken ren elegans. De repetitiva spiralerna och prickarna ser extremt attraktiva ut, och denna design vinner våra hjärtan om och om igen.

 • Tillfälle: Denna invecklade mehndi -design kan prydas för alla ceremonier som äktenskap eller religiösa festivaler som Ramzan, Diwali, etc..
 • Parad med: Det är bäst tillsammans med etniska kläder som salwar kameez, palazzos eller lehengas. Metallringar och trendiga armband kompletterar hela looken perfekt.

5. Fantastisk Finger Mehndi Design:

Finger Mehndi Design

De invecklade blommotiven med de mellanliggande spiralerna och nätmönstren ser ganska sofistikerade ut i denna design. De djärva linjerna som används i prickarna och de fina kurvorna och spiralerna ger en elegant touch till designen. Den lilla detaljeringen på fingrarna gör det till en design på vår lista.

 • Tillfälle: Du kan rocka denna design vid alla tillfällen som funktioner, familjesammankomster eller festivaler som Teej, Holi, Eid och Diwali.
 • Parad med: Den kan kombineras med vilken outfit som helst som crop tops eller lehengas och bör bäras med cirkulära örhängen och ett elegant armband för att lämna alla i vördnad.

6. Leafy Trail Finger Design:

Enkel Finger Mehndi -design

Denna enkla mehndi -design är ganska annorlunda och snygg. De djärva linjerna och de exakt utförda bladen utstrålar ren skönhet och ger mönstret en unik touch. De mellanliggande raka linjerna och fantastiska symmetrin i alla fingertoppar får denna design att sticka ut i mängden.

 • Tillfälle: Den kan prydas vid varje tillfälle eller festival för en minimalistisk syn.
 • Parad med: Det kan kombineras med avslappnade outfits med linjer eller löviga mönster och helst dinglar för att hålla ditt stilspel på sin plats.

7. Unik Finger Mehandi Design:

Unik Finger Mehndi -design

Denna moderna fingerdesign skapar illusionen av att bära smycken på fingrarna. De vackra lacy -mönstren och spiralerna på fingrarna är underbara. De djärva drag som används i detaljerna är iögonfallande och vackra. Diamanterna som kommer från lillfingret, inlagda med symmetriska prickar och slag, ger en modern men ändå sofistikerad touch till denna design.

 • Tillfälle: Denna slående fingerdesign är idealisk för bröllop och religiösa festivaler som Eid etc..
 • Parad med: Denna design kommer säkert att se otrolig ut med lehengor, långa kjolar och sarees. Kombinera det med etniska smycken och många armband och gör dig redo att skryta med ditt utseende !!

8. Fingerband Mehndi Designs:

indiska mehndi -mönster för fingrar

Detta speciella mönster har små invecklade virvlar som fångas i två rader var och en på toppen och botten och täcker en liten del av fingrarna och resten av huden är helt exponerad. Banden är skisserade med linjer täckta med små prickar som ser riktigt attraktiva ut.

 • Lämplig för vilken funktion: Detta är en helårsdesign, hela dagen design.
 • Kombinera med: Kombinera med västerländska eller avslappnade traditionella kläder.

9. Indexerad finger Mehndi Designs arabiska:

Indexerade Finger Mehndi -mönster

Denna arabiska mehndi -design följer ett linjärt mönster med olika motiv och mönster. Det är mycket invecklat och gjort fint för att markera handryggen med blommor och påfågelmotiv som används jämnt. Dessa arabiska Mehandi -mönster för fingrar ger handen ett tilltalande utseende.

 • Lämplig för vilken funktion: Lämplig för en familjefunktion, förlovning eller festligheter.
 • Kombinera med: Kombinera med en traditionell eller indo-västern outfit.

10. Triangulär finger Henna Design:

Finger Henna Design

Att fånga det inverterade V: n eller det triangulära mönstret vackert på fingrarnas lock gör denna design annorlunda. De två trianglarna är sammanfogade och gjorda till en komplett design för varje finger på baksidan av handen. Designen har bara linjer som förbinder mönstren men ser fantastisk ut på händerna.

 • Lämplig för vilken funktion: En design som är mer lämplig för fester och festivaler.
 • Kombinera med: Kombinera med västerländska eller indo-västra kläder.

11. Criss Cross Finger Mehndi Design:

Criss Cross Finger Mehndi Design

Fingrarna görs helt med kors och tvärs över linjer och prickar i slutet. Dessutom har designen en full Mehendi täckt med fem blad på varje finger för att ge ett komplett utseende av designen. Fingerkåporna exklusive naglarna är helt täckta med henna.

 • Lämplig för vilken funktion: Lämplig för festivaler eller familjefunktioner.
 • Kombinera med: Kombinera den med traditionella eller indo-västerländska kläder.

12. Smyckestil Mehndi Finger Designs:

Smycken stil Mehndi Finger Designs

smyckestilen mehndi -designen är vackert utförd med en kedja som förbinder ringen och pekfingrarna. Det är gjort av två böjda linjer med mönster som prickar och har känsligt arbete på dem och de andra fingrarna hade matchande mönster. Det finns en stor designad kronbladformad tårdropp ansluten från pekfingret.

 • Lämplig för vilken funktion: Lämplig för förlovnings- eller familjefunktioner.
 • Kombinera med: Kombinera med tunga traditionella eller indo-västerländska kläder och armband.

13. Paisleys Motifinger Mehndi:

Paisleys Motifinger Mehndi

Denna mehndi -design är inte komplicerad att applicera fingerlocken har inverterat v med linjer och slingor och sammanfogats linjärt med ett fyllt paisley -motiv i mitten. Finger mehndi -designen kompletteras med kurvor och prickar kan också förvandla denna design till många fler intressanta mönster.

 • Lämplig för vilken funktion: Lämplig för tillfälliga affärer eller festivaler.
 • Kombinera med: Kombinera med dina favorit casual eller indo-western kläder.

14. Blommor i Fingers Design:

enkla finger mehndi -mönster

Helt utsmyckad i blommönster och motiv täcker detta pekfingret till tummen och lillfingret till handleden. Vackra invecklade blommiga mehndi -mönster görs som är enkla men ändå ser sofistikerade ut. Höjdpunkten är det böjda kvadratmönstret i båda fingrarna och en liten fyrbladig blomma är ritad på varje kvadrat.

 • Lämplig för vilken funktion: Lämplig för bröllopsceremonier eller familjefunktioner.
 • Kombinera med: Kombinera med en fin, traditionell outfit med armband.

15. Halvcirkulära slingor Henna-design:

Halvcirkulära slingor Henna-design

Det lilla halvcirkelformade mönstret kombineras med små öglor på kanterna för att slutföra designen. Vidare placeras små prickar på öglorna för ytterligare nåd. Man kan alltid vara kreativ för att lägga till små blommönster eller bladmönster, stjärnor, prickar, linjära mönster etc. Förutom de halvcirkelformade öglorna.

 • Lämplig för vilken funktion: Lämplig för mycket avslappnade affärer eller festivaler.
 • Kombinera med: Kombinera med din favorit casual eller traditionella outfit.

16. Quarter Finger Mehndi Designs:

enkla finger mehndi -mönster

Mehndi -mönster med kvartfinger ser snygga ut med designen minimalistisk men ändå elegant. Designen har linjer, prickar, ett litet blommönster och tre knoppar designade på fingret med härlig design och mönster; man kan vackert pryda kvartfingrarna. Detta är en mehndi-design i indisk stil som kan användas för små tillfällen eller sammankomster. Detta är en design som kan göras på en handvändning och på nolltid.

 • Lämplig för vilken funktion: Lämplig för familjefester eller festivaler.
 • Kombinera med: Bär en vacker saree eller en indo-western outfit.

17. Utsmyckade Finger Mehndi Designs:

snygg mehndi -design för fingrar

Detta är ett av de smycken som Mehandi designar för fingrar speciellt utformade för tonåringar. Denna design innehåller linjer, prickar, blommönster, ledningar och diamantformade mönster. Denna utsmyckningsfingerdesign försöker täcka hela fingerlängderna. De inverterade v -mönstren har prickar i ytterligheterna som markerar utseendet. Detta har många olika mönster som gör att fingrarna ser långsträckta ut med härlig mörk nagellack.

 • Lämplig för vilken funktion: Denna design är lämplig för fester.
 • Kombinera med: Bär västerländska kläder eller traditionella med ett fint armband.

18. Leaf Print Finger Mehndi Designs:

Leaf Print Finger Mehndi Designs

Man kan pryda sina baksidor med fingrarna; med dessa vackra bladmönster. Den här bladtrycksfingerdesignen börjar från handleden och har två härliga grenar sammanflätade vackert och springer upp till långfingret. De två grenarna har två; små blad på vardera sidan drar i den perfekta samma storleken och bildar en vacker symmetri fram till designens slut. En amatör i Mehendi kan också prova denna fantastiska henna -design.

 • Lämplig för vilken funktion: Lämplig för alla typer av evenemang eller bara en fest.
 • Kombinera med: Kombinera med din favoritoutfit och applicera fin nagelfärg.

19. Geometrisk Mehndi -design för fingrar:

mehandi designer för fingrar

Denna speciella geometriska design är för kvinnor som föredrar att vara moderna, annorlunda och stilrena. Ena handen har geometriska mönster gjort vackert på handleden medan den andra har gjort det på fingrarna tillsammans; denna geometriska design skapar magi på händerna.

 • Lämplig för vilken funktion: Lämplig för alla typer av fester och festligheter.
 • Kombinera med: Du kan kombinera denna design med både västerländska och indo-västra kläder.

20. Linjär finger Mehndi -design:

Mehndi finger design enkelt

Denna fantastiska mehndi -design är endast för fingrar som inkapslar och definierar med linjer, prickar, cirklar och diamantmönster som kombinerar traditionellt med moderna mönster. Man kan lägga till enligt sin kreativa fantasi att ta denna grundläggande linjära design helt och hållet till en annan nivå.

 • Lämplig för vilken funktion: Bäst för fester och festivaler.
 • Kombinera med: Kombinera med en västerländsk eller traditionell outfit.

21. Ringfinger Mehndi -mönster:

speciella fingrar mehndi -mönster

De små eller fina linjerna är fyllda med henna eller Mehandi verkar väldigt unik och designen ser väldigt snygg och elegant ut på fingrarna. Detta är perfekt för en modern kvinna som gillar fingerringar eller andra tillbehör. Denna finger Mehndi -design har en fingerbanddesign på varje finger.

 • Lämplig för vilken funktion: Mest lämplig för fester eller tillfälliga affärer.
 • Kombinera med: Kombinera med indo-western kläder eller casuals tillsammans med några coola handtillbehör.

22. Påfågelfjäder Mehndi:

senaste finger mehndi -mönster

Denna finger Mehndi -design är inspirerad av en påfågelfjäder; den främsta höjdpunkten är påfågelfjädern och mönstren runt den. Det finns en vackert utsmyckad påfågelfjäderformad cirkel på baksidan av handen, den kompletteras med linjer och prickar och vidare har fjädern anslutits med en kedja av prickar.

 • Lämplig för vilken funktion: Denna design är lämplig för en avslappnad affär eller fest.
 • Kombinera med: Kombinera med en fin klocka eller ett armband tillsammans med en cool outfit.

Ytterligare tips:

 • Experimentera gärna med hjälp av tatueringsdesigner, aztekiska tryck, klotter och flera olika kulturer.
 • Håll det enkelt eller håll det invecklat, det finns ingen hård och snabb regel som är inblandad i att applicera mehndi -mönster.
 • Se till att köpa en kon av god kvalitet så att det inte finns några hinder i dina mönster och slöseri med tid och energi.
 • Låt mehndi torka och håll dig till hands i minst 3-4 timmar för att du ska få en ljus fläck.

Slutgiltiga tankar:

Jag hoppas att vi har inspirerat dig till nästa finger mehndi -design du vill flaunta med vår sammanställning av de bästa unika designerna! Hittade du din favorit och sparade den i ditt galleri? Vänligen meddela oss !!