Dessa dagar bär indiska mehndi -mönster har blivit ganska populära över hela världen. Även om mehndi är en del av flera asiatiska kulturer, har den nu fått erkännande som en mångsidig konstform som inte har några konsekvenser eller skadliga effekter. Man kan applicera mehndi -mönster på vilken kroppsdel ​​som helst som de väljer och vara säker på att uppnå en attraktiv fläck. Människor från västerländsk kultur har börjat utveckla ett intresse för mehndi som en konstform och börjat lära sig och förbereda kottar på egen hand. Detta visar också hur mehndi har hjälpt till att förena flera kulturer och etniciteter.

Indisk stil Mehndi -mönster

En annan stor aspekt av mehndi är att du inte behöver vara proffs för att tillämpa mönstren. Det finns flera mehndi -mönster för nybörjare som enkelt kan testas och testas av alla individer. Alla dessa unika egenskaper kan säkert ha nått ditt intresse och fascinerat dig, så låt oss kolla in några av de bästa indiska mehandi -mönstren för nybörjare såväl som proffs..

Indiska Mehndi -mönster med bilder:

Nedan visas de 50 bästa typerna av indiska Mehendi -mönster med bilder som du definitivt borde testa. Du kan också prova några av dessa mönster som nybörjardesign och bära dem för dina familjesammankomster.

1. Indiska Mehndi-mönster i full längd för händer:

indiska mehndi -mönster för händer

Detta är ett mycket populärt oskarvat mönster som används i en indisk mehndi -design som har gjorts i full längd. Du kan prova dessa mönster som enkelt kan bäras i familjetillfällen. Om du har en fest att delta, kan du också bära dessa med dina tunga kostymer och andra salwar kameez. Dessa är också populära för andra tillfällen och sammankomster. Dessa typer av mönster kan också ha olika andra mönster gjorda på dem som blommor eller andra nät- eller armbandsmönster vid handleden.

 • Passande för: Lämplig för familjefunktioner och festivaler.
 • Designplacering: Du kan applicera detta på handflator, armar och fötter.
 • Kombinera med: Kombinera med indo-västerkläder

2. Glamorösa indiska Mehndi -mönster:

indiska mehandi designer för händer

Du kan prova dessa typer av glamorösa indiska mehndi -designmönster med mesh- och mangomotivverk och du kan bära dessa för dina olika funktioner. Dessa kan bäras med nagelfärger efter eget val för att få dem att se snyggare ut. Dessa är också ganska trendiga och om du vill kan du göra dessa tyngre med armband och andra glitter som kan användas med kroppslim för att göra dessa fler ramper som.

 • Passande för: Lämplig för festivaler och familjebröllop.
 • Designplacering: Du kan applicera detta på din handflata och fötter.
 • Kombinera med: Kombinera med indo-western eller traditionell outfit.

3. Meshmönster indiska Mehendi:

indiska mehendi designer för händer

Detta är ett tjockt och tungt nätmönster i en indisk mehndi -design. Det finns inga signifikanta motiv utan fler mönster i denna design. Du kan enkelt få dessa stilar från kända salonger som ger dessa tjänster. Dessa kan bäras för alla tillfällen och du kan också bära dem med dina tunga kostymer och lehengor.

 • Passande för: Lämplig för familjefunktioner och festivaler.
 • Designplacering: Du kan applicera detta på dina handflator, rygg och fötter.
 • Kombinera med: Kombinera denna design med traditionella outfits.

4. Baksida indisk Mehndi -design:

enkla indiska mehendi -mönster

Detta är en mycket dekorativ indisk mehndi -design som har smyckesformat och det här är inte heller klumpigt. Du kan enkelt testa dessa moderna typmönster för alla typer av fester. Om du inte gillar tunga mönster är det här vad du bör prova. Dessa är lätta att sporta och dessa tar inte heller mycket tid att bli klara. Du kan få dessa från professionella människor genom att boka salongpass före en fest. Dessa kan bäras med nästan alla former av salwar kameez och du kan också bära dem med andra moderna kläder.

 • Passande för: Lämplig för fester och festivaler.
 • Designplacering: Du kan applicera detta på dina handflator, armar och fötter.
 • Kombinera med: Kombinera med indo-västerkläder.

5. Svart indisk Henna Design:

indiska henna -mönster

Detta är ett tjockt svart hennaverk med mangomotiv, indisk mehndi -design i arabisk stil. Du kan prova dessa för din tjejkväll och dessa kan också övas hemma. Om du kan köpa kottar med pasta kan du prova dessa för en tjejkväll. Du kan också få dessa gjorda med mindre kostnad från salongen eftersom dessa inte är särskilt tunga men också ser ganska moderna ut, innan en fest som en traditionell funktion eller till och med en sammankomst eller en kattfest. Dessa kan bäras med Anarkali -dräkter och andra tunga zari -arbetssarier.

 • Passande för: Lämplig design för familjefunktioner och festivaler.
 • Designplacering: Du kan applicera detta på dina handflator, rygg, hand och fötter.
 • Kombinera med: Kombinera med indo-western eller traditionell outfit.

6. Geometriskt indiskt Mehndi -mönster:

Indiskt Mehndi -mönster

Detta är ett traditionellt geometriskt mönster som du kan prova i din indiska mehndi -design. Dessa kan göras med mörka pastor och du kan också prova dessa för tjejkväll. Dessa är inte klumpiga och du kan bära dem med nästan alla typer av salwar. Du kan också bära dessa med chiffong sarees. Du kan bära tunga armband med dessa och även göra mönstret till armbågarna för att få det här att se mer glamoröst ut.

 • Passande för: Lämplig för familjefunktioner och festivaler.
 • Designplacering: Du kan applicera detta på din handflata bäst.
 • Kombinera med: Kombinera med tunga traditionella kläder.

7. Mehndi -konst för tjejer:

Mehndi -konst för tjejer

Detta är en modern typ av indisk mehndi -design som du kan prova till din tjejkväll eller för enstaka slitage på högskolan. Om du har en funktion att delta eller en fest att delta i, kan du bära dessa med din moderna chiffongsalwar eller andra churidarer. Dessa har också glittrar gjorda på dem, vilket är en trend idag och du kan också göra dessa dekorationer mer kreativa och glamorösa genom att använda dessa typer av glitter som kan vara på dessa med kroppslim som är tillgängligt från folk i salonger.

 • Passande för: Lämplig design för fester.
 • Designplacering: Du kan applicera detta på din handflata eller som en tatuering på armen.
 • Kombinera med: Kombinera med indo-western eller western kläder.

8. påfågel indisk mehndi:

Påfågel indisk Mehndi

Detta är ett snyggt format på en påfågelbaserad indisk mehndi -design. Du kan prova liknande format på olika andra mönster och göra dessa med tunga nätverk eller andra bladmönster. Dessa kan förlängas till överarmarna eller till armbågarna om du gillar att ha sådana mönster.

 • Passande för: Lämplig för förlovning och bröllopsceremoni.
 • Designplacering: Du kan applicera detta på din handflata och baksidan av handen.
 • Kombinera med: Kombinera med tunga traditionella kläder.

9. Blommigt format indiska Mehendi -mönster:

Formatera indiska Mehendi -mönster

Detta är en indisk mehndi -design i blommigt format. Du kan prova dessa typer av blommotryck med kottar som säljs på marknaderna. Du kan också bära tunga smycken eller armband med dessa. Dessa är också ganska geometriska och inte klumpiga. Om du vill ha något som är i full längd till armbågar eller axlar, kan du prova dessa. Dessa är inte heller klumpiga. Dessa är ganska konstnärliga och du kan bära dessa med dina moderna kläder också.

 • Passande för: Lämplig för familjefunktioner och festivaler.
 • Designplacering: Du kan applicera detta på dina handflator, rygg och fötter.
 • Kombinera med: Kombinera med vanliga traditionella kläder och lätta smycken.

10. Heavy Dark Colored Indian Mehandi Design:

Mörkfärgad indisk Mehandi -design

Detta är en mycket tung mörkfärgad mehndi -design. Designen är en perfekt brudindisk mehndi -design med ett fullt handarbete i flera stilar och mönster av mehndi. Du kan enkelt testa dessa format för alla typer av tillfällen. Dessa kan också bäras med dina tunga kostymer eller salwar kameez.

 • Passande för: Lämplig för förlovning och bröllopsceremoni.
 • Designplacering: Du kan applicera detta på din handflata och baksidan av handen.
 • Kombinera med: Kombinera med tunga traditionella kläder.

11. Konstnärlig indisk Mehndi -design för tjejer:

Indisk Mehndi -design för tjejer

Detta är en mycket snygg indisk mehndi -design. Du kan prova dessa mehndi -mönster för din tjejkväll och andra traditionella familjetillfällen. Dessa är inte heller klumpiga och därför kan du kombinera dessa med dina moderna kläder. Du kan också bära dessa med tunga armband för att få dem att se mer glamorösa ut.

 • Passande för: Bäst lämpad för familjefunktioner.
 • Designplacering: Du kan applicera detta på din handflata och baksidan av handen.
 • Kombinera med: Kombinera denna design med traditionella eller indo-västra kläder.

12. Traditionell påfågel indisk Mehndi:

Traditionell indisk Mehndi -design

Detta är en annan påfågel och traditionellt formatmotivverk. Dessa typer av mönster kan mest ses i indisk mehndi -design som kan förlängas till överarmarna eller till armbågarna enligt behov. Du kan också bära dessa med tunga sarees och du kan lägga till andra associerade blommotryck till dessa eller andra mangomönster.

 • Passande för: Lämplig för familjefunktioner och festivaler.
 • Designplacering: Du kan applicera detta på dina handflator och fötter.
 • Kombinera med: Kombinera med indo-västerkläder.

13. Enkla indiska Henna -mönster för händer:

Indiska Henna Designs för händer

Du kan prova dessa typer av traditionella indiska mehndi -mönster för din hand. Du kan prova dessa för alla familjeceremonier. Dessa görs från professionella salonger som ger denna typ av tjänster. Om du har en fest att delta i och du vill sporta den här typen av tunga mönster till hands för att kombinera dem med dina tunga zaree sarees och andra tunga salwar -kostymer kan du boka salonger. Du kan också använda strass och andra kroppslim för att göra dessa mer färgstarka.

 • Passande för: Lämplig för förlovningsceremoni och familjebröllop.
 • Designplacering: Du kan applicera detta på handflatorna eller baksidan av handen.
 • Kombinera med: Kombinera med en lehenga-choli.

14. Traditionellt mangomotivmönster:

Mangomotivmönster

Detta är ett traditionellt mangomotivmönster inspirerat brudindisk mehndi -design. Du kan förlänga dessa till överarmarna. Mehndi har gjorts enligt ett enda mönster på båda händerna. Du kan också testa dessa för dina ben. Vid vissa traditionella tillfällen bär kvinnor dessa mönster på benen.

 • Passande för: Lämplig design för förlovning och bröllopsceremoni.
 • Designplacering: Du kan applicera detta på dina handflator och fötter.
 • Kombinera med: Kombinera med traditionella kläder.

15. Mörkfärgad indisk Mehandi -design:

Mörkfärgad indisk Mehandi -design

Detta är en mörkfärgad indisk mehndi -design. Du kan prova olika konstnärliga mönster som detta. Dessa är inte heller klumpiga och därför kan du bära dessa med dina moderna salwar -kostymer. Dessa kan också göras mer glamorösa med tunga armband och andra mönster. Du kan utöka dessa typer av format och du kan också bära dem på benen. Du kan också använda glitter med dessa och göra dessa mer glamorösa. Dessa typer av mönster är mycket snygga och kan bäras även av studenter ibland.

 • Passande för: Lämplig för familjefunktioner och festivaler.
 • Designplacering: Du kan applicera detta på dina handflator, rygg och fötter.
 • Kombinera med: Kombinera med indo-västerkläder.

16. Dekorativ indisk Mehndi -design:

Dekorativ indisk Mehndi -design

Detta är en mycket dekorativ indisk mehndi -design som du kan prova för dina händer. Du kan också göra den här typen av enkla mönster hemma om du köper kottarna som vanligtvis finns på marknaderna. Dessa är prickmönster och dessa kan också prövas av nybörjare. Du kan prova dessa för en tjejkväll med dina vänner. Du kan bära ett centralt strassklistermärke för att göra dessa mer snygga och liknande rampdesigner. Du kan göra andra dekorativa enkla mönster som lätt kan bäras även om du bär dem till ditt college ibland.

 • Passande för: Lämplig för familjefunktioner och festivaler.
 • Designplacering: Du kan applicera detta på din rygg.
 • Kombinera med: Kombinera med indo-västerkläder.

17. Rajasthani Mehendi -mönster:

Rajasthani Mehendi -mönster

Detta är en tjock Rajasthani -mönster vacker indisk mehndi -design som du kan prova för dina familjeceremonier. Denna mehndi -design är också ganska konstnärlig och har mycket tunga mönster med blommiga och andra motiv. Sidorna i denna design har fyllts invecklat medan mitten bara har blommor.

 • Passande för: Lämplig för familjebröllop eller förlovningsceremoni.
 • Designplacering: Du kan applicera detta på handflatorna och baksidan av händerna.
 • Kombinera med: Kombinera med traditionella indiska kläder.

18. Traditionell indo -arabisk Mehndi -design:

Traditionell indo -arabisk Mehndi -design

Detta är en mycket tung traditionell arabisk och indisk brudmehndi -design. Du kan enkelt testa dessa typer av mönster från ansedda salonger. Om du har en fest att delta, bör du prova dessa. Dessa är ofta ganska konstnärliga och görs vanligtvis i mörkfärgad pasta. Du kan bära tunga churidar, ghagra choli eller Anarkali kostymer med dessa. Dessa kan också göras till armbågar eller överarmar.

 • Passande för: Lämplig för familjebröllop, förlovning och bröllopsceremonier.
 • Designplacering: Du kan applicera detta på dina handflator och rygg.
 • Kombinera med: Kombinera med tunga traditionella kläder.

19. Indiska Henna -mönster för nybörjare:

Indiska Henna -mönster för nybörjare

Detta är en perfekt nybörjares mycket enkla mehndi -mönster, med en blomma som grundmotiv som du enkelt kan öva dig själv med kottar som du kan köpa från marknaderna. Perfektionen i dessa kan göras och uppnås med vanlig träning och du kan också göra dessa för en tjejkväll.

 • Passande för: Lämplig för festivaler och fester.
 • Designplacering: Du kan applicera detta på dina handflator, armar och fötter.
 • Kombinera med: Kombinera med indo-västerkläder.

20. Foot Indian Mehndi Design:

Foot Indian Mehndi Design

Detta är en enkel mehndi -design för dina fötter som du kan prova för alla familje- eller hushållstillfällen. Dessa stilar är mycket populära i nästan alla traditionella hushåll. Du kan hitta kvinnor som bär dessa format av mangoverken i händer och fötter i nästan alla typer av hus när det finns en funktion.

 • Passande för: Lämplig för förlovningsceremonier och bröllop.
 • Designplacering: Du kan applicera detta på dina fötter och rygg.
 • Kombinera med: Kombinera med tunga traditionella kläder.

21. Blommigt Henna -mönster för baksidan:

Blommigt Henna -mönster för baksidan

Detta är ett blommigt hennamönster. Du kan enkelt försöka bära dessa typer av henna -mönster. Du kan också prova att öva på dessa enkla mehndi -designformat hemma med kottar som är lätt tillgängliga på marknaderna. Du kan bära dessa för dina händer och du kan också prova att använda andra schabloner för att skapa dessa mönster. Om du inte har tid att göra detta själv kan du ta hjälp av familjemedlemmar som vet hur man gör detta.

 • Passande för: Lämplig för familjefunktioner och festivaler.
 • Designplacering: Du kan applicera detta på din handflata och baksidan av handen.
 • Kombinera med: Kombinera med indo-västerkläder.

22. Mehndi för indiska parter och funktioner:

Mehndi för indiska fester och funktioner

Detta är en annan mycket tung design av meshmotiv. Du kan prova dessa typer av motivverk för dina fester och funktioner. Dessa är mycket traditionella och dessa kan bäras med tung ghagra cholis och annan tung smink. Du kan bära dessa för alla typer av tillfällen. Dessa kan bäras med tunga zaree sarees. Du kan också bära dessa med tunga armband och andra glitter eller dekorationer till armbågarna. Dessa kan förlängas om du vill ha ett tyngre utseende för någon familjesammankomst.

 • Passande för: Lämplig för förlovnings- och bröllopsceremonier.
 • Designplacering: Du kan applicera detta på handflatorna eller baksidan av handen.
 • Kombinera med: Kombinera med tung traditionell salwar kameez.

23. Rödaktig indisk Mehndi -design:

Rödaktig indisk Mehndi -design

Detta är en rödaktig tonad henna -färg. Du kan prova dessa färger när du vill ha det tyngre utseendet och dessa är vanligtvis mycket populära för de traditionella tillfällena. Du kan också prova dessa eftersom det här är en enkel mehndi -designbild, lätt att hänvisa och experimentera på grund av enkla kontroller och blomsterarbete.

 • Passande för: Lämplig för familjefunktioner och festivaler.
 • Designplacering: Du kan applicera detta på dina handflator, armar och fötter.
 • Kombinera med: Kombinera med indo-västerkläder.

24. Mango och påfågelmotivmönster:

Mango och påfågelmotivmönster

Detta är ett mango- och påfågelmotivmönster. Du kan prova dessa typer av senaste enkla mehndi -mönster för brudar på dina händer och förlänga dessa till armbågarna. Dessa är ganska tidskrävande eftersom mönstret är mycket tungt. Du kan bära dessa för traditionella funktioner. Du kan kombinera dessa med ghagra cholis och andra Anarkali -kostymer.

 • Passande för: Lämplig för familjefunktioner och förlovningsceremoni.
 • Designplacering: Du kan applicera detta på dina handflator och på baksidan av handen.
 • Kombinera med: Kombinera denna design med tunga traditionella kläder.

25. Mehndi -mönster för hushåll:

Mehndi -mönster för hushåll

Detta är en modern typ av enkelt mehndi -mönster som du kan prova. Cirkulära blommor på nätets kanter kompletterar utseendet på denna design. Dessa kan göras med mörkfärgade pastor eller så kan du göra dessa med glitter för att göra dessa mer glamorösa. Dessa kan provas för dina hushållssamlingar.

 • Passande för: Lämplig för familjefester, festivaler och fester.
 • Designplacering: Du kan applicera detta på dina handflator, rygg och fötter.
 • Kombinera med: Kombinera med indo-västerkläder.

26. Traditionella blommiga Mehndi -mönster:

Traditionella blommiga Mehndi -mönster

Du kan prova dessa typer av osammanhängande blommiga mehndi -mönster för dina traditionella tillfällen. Dessa kan provas med strass eller du kan också använda glitter och förlänga dessa till armbågar. Glitter gör dessa mer glamorösa. Dessa kan göras från salonger som ger denna typ av tjänster. Dessa kan testas för nästan alla typer av fester.

 • Passande för: Lämplig för förlovnings- och bröllopsceremonier.
 • Designplacering: Du kan bara applicera detta på dina handflator.
 • Kombinera med: Kombinera med en traditionell outfit av din kultur.

27. Indisk Mehndi -design för fulla händer:

Indisk Mehndi -design för fulla händer

Dessa typer av fullhandsmehndi -mönster är ganska populära i flera hushåll. Designen är en blandning av flera stilar av mehndi -mönster men starkt påverkad av arabiska mehndi -mönster. Du kan prova olika former av dessa typer för dina fester och andra familjetillfällen.

 • Passande för: Lämplig för familjefunktioner och familjebröllop.
 • Designplacering: Du kan applicera detta på din rygg.
 • Kombinera med: Kombinera denna design med en saree eller salwar kameez.

28. Olika indiska Mehndi -mönster:

Olika indiska Mehndi -mönster

Olika typer av mönster kan provas på olika händer. Du kan prova blommor och du kan också prova andra motivmönster som påfågeln eller liknande ett annat bladmönster för den andra. Dessa är ofta väldigt konstnärliga. Du kan också prova att få dessa från professionella artister som kan göra dessa på dig innan en fest.

 • Passande för: Lämplig för förlovnings- och bröllopsceremonier.
 • Designplacering: Du kan bara applicera detta på dina handflator.
 • Kombinera med: Kombinera med en lehenga eller en saree.

29. Röd indisk Henna -design:

Röd indisk Henna Design

Detta är en röd henna -design som du kan prova till dina fester eller andra tillfällen. Dessa är inte heller klumpiga och kan därför bäras med dina zari -kostymer och andra chiffongsarees. Du kan också bära dessa med dina moderna kläder. Dessa mönster kan prövas för andra college- eller tjejkvällar.

 • Passande för: Lämplig för familjefunktioner och familjebröllop.
 • Designplacering: Du kan applicera detta på handflatorna och baksidan av händerna.
 • Kombinera med: Kombinera denna design med traditionella outfits.

30. Rund Mehndi -design för full hand:

Rund Mehndi -design för full hand

Detta är en mycket traditionell mehndi -design som du kan prova för dina familjetillfällen. Dessa kan också bäras med alla typer av salwar kostymer och andra lehenga cholis. Du kan få dessa typer av motiv att fungera tills armbågarna eller till överarmen. Du kan boka salongsession från professionella designers och du kan göra dessa mönster för din fest. Dessa är också i mönstret av armbanddesign. Blommotrycken är ett vanligt tryck som oftast bärs vid familje- eller hushållstillfällen och andra typer av funktioner.

 • Passande för: Lämplig för familjefunktioner och familjebröllop.
 • Designplacering: Du kan applicera detta på dina handflator, fötter och rygg.
 • Kombinera med: Kombinera med indo-western eller traditionella kläder.

31. Indisk Mehndi -design med glitter:

Indisk Mehndi -design med glitter

I detta ögonblick görs indisk Mehndi -design med användning av Glitter. För att binda gränserna används glitter. Det är en unik konst av indisk mehndi. Kreativitet läggs till för att lägga till glamour i denna design. Glitter håller inte på länge; du kan bara spendera en kväll med det. Det görs mest för en fest och funktioner. Denna indiska mehndi -design är mycket attraktiv och snygg.

 • Passande för: Lämplig för förlovningsceremoni eller ett familjebröllop
 • Designplacering: Du kan applicera detta på handflatorna eller på baksidan av handflatan
 • Kombinera med: Kombinera detta med en vacker lehenga

32. Cirkulär indisk Mehndi -design för baksidan:

Indisk Mehndi -design för baksidan

Indisk mehndi -design för backhand med cirklar och bladmönster ser väldigt bra ut på hennes hand. En medbride kan ha denna design. Mycket gap finns kvar mellan mehndi. Fingertoppen är fylld med små mönster. Även färgen på nagellack passar med denna design. Du kan även para denna design med en diamantring på ringfingret.

 • Passande för: Lämplig för familjefunktioner och festivaler.
 • Designplacering: Du kan applicera detta på handflatorna och baksidan av handflatorna.
 • Kombinera med: Kombinera denna design med indo-västerkläder.

33. Enkla indiska Mehndi -mönster för händer:

Enkla indiska Mehndi -mönster för händer

Bilden på indisk mehndi -design är väldigt enkel men stilren. Genom att bara se bilden säger mitt hjärta att ha den. Designen är ganska tillräckligt för att rycka bort vårt hjärta. Mangomotiven är snyggt inredda och tjocka prickar är höjdpunkten i en design. Mönstret på fingertoppen är det senaste. Hela mehndi -designen är fantastisk och det kommer att se coolt ut med en traditionell outfit. En idé om konstnärligt sinne är bara häpnadsväckande.

 • Passande för: Lämplig för familjefunktioner och familjebröllop.
 • Designplacering: Du kan applicera detta på handflatorna eller baksidan av händerna.
 • Kombinera med: Kombinera med traditionella indiska kläder.

34. Hjärtformad indisk Mehndi -design:

Hjärtformad indisk Mehndi -design

Detta är en indisk brudmehndi -design för hennes speciella dag. På båda händerna är halvhjärtat ritat. Du måste sätta ihop båda händerna för att få en fullständig look av en mehndi. Detta är en temabaserad mehndi -design för ett bröllop. Nästan alla brudar skulle älska att ha denna design på ett bröllop som hon skulle ha föreställt sig hjärtan i varje hand som hon och hon skulle vara. Det är väldigt traditionellt och utbrett för länge sedan.

 • Passande för: Lämplig för bröllop och förlovningsceremonier.
 • Designplacering: Du kan bara applicera detta på dina handflator.
 • Kombinera med: Kombinera med tunga traditionella kläder.

35. Indisk Mehndi -design för college -tjejer:

Indisk Mehndi -design för tjejer

Denna indiska mehndi-design skulle älskas av en högskoleflick, eftersom den inte är tung och lämplig för hennes högskolefunktioner. De väljer enkel och klassisk design. I denna design används tjock mehndi. Det kommer verkligen att se bra ut när det tas bort och färgen kommer. Mönstren på fingrarna är också mycket fina. Mönstret på handleden fångar människors uppmärksamhet.

 • Passande för: Lämplig för familjefunktioner och festivaler.
 • Designplacering: Du kan applicera detta på dina handflator, rygg och fötter.
 • Kombinera med: Kombinera med indo-västerkläder.

36. Elegant indisk Mehndi -design:

Indisk Mehndi -design

Detta är seriöst en fantastisk indisk mehndi -design. Man kan ha det på alla familjefunktioner. Blommönstret kantas av tjocka prickar är verkligen fantastiskt. Det är mycket kreativt. Linjemönstret är också mycket bra. Det är backhand -design, som också kan appliceras på en tjejkväll. Jag bara älskar den här designen. Verkligen vilken kreativitet hos en konstnär som gjorde denna design!

 • Passande för: Lämplig för familjefunktioner och festivaler.
 • Designplacering: Du kan applicera detta på baksidan av din hand för bästa effekt.
 • Kombinera med: Kombinera med indo-western eller traditionella kläder.

37. Arabisk Mehndi -design för fötter:

Arabisk Mehndi -design för fötter

Man kan ha mehndi på varje festival också. En av dem är Eid. Denna mehndi -design för fötter är speciellt utformad för damer att sätta på Eid. Damer dekorerar sig själva med sina lehenga, smycken och mehndi. Denna design kommer verkligen att se bra ut med hennes lehenga och fotlänk till fots. Det är en stilren design. På ena benet är hur cirkeln ritas den senaste designen.

 • Passande för: Lämplig för familjefunktioner och familjebröllop.
 • Designplacering: Du kan bara applicera detta på dina fötter.
 • Kombinera med: Kombinera med indo-western eller traditionella kläder.

38. Indisk Mehndi -design för fot:

Indisk Mehndi -design för fot

Denna indiska Mehndi -design kan appliceras av en brud på foten på hennes speciella dag. Denna lilla design är speciellt skapad av en konstnär för en bröllopsdag. Det är något under knäna och tung design. Damer lägger tunga mönster på bröllopsdagen så att hon kommer att se annorlunda ut än andra damer. När tunga fotleder bärs med denna design kommer hon att se väldigt vacker ut.

 • Passande för: Lämplig endast för bröllopsceremonin.
 • Designplacering: Du kan bara applicera detta på dina fötter.
 • Kombinera med: Kombinera med tung traditionell lehenga eller salwar kameez.

39. Dulha-Dulhan indisk Mehndi-design:

Dulha-Dulhan indisk Mehndi-design

Indiska brudar gillar Dulha – Dulhan tema mehndi -design på hennes bröllopsdag. Det är en mycket berömd brudindisk mehndi -design. Damer kan också ha den här mehndi -designen genom att behålla sin mans kärlek i hennes sinne. I denna brudmehndi -design är hela handen fylld med mehndi. Denna design är enkel och påfågel- och mangomotiv ser också bra ut i designen.

 • Passande för: Endast lämplig för bröllopsceremoni
 • Designplacering: Du kan applicera detta på dina handflator
 • Kombinera med: Kombinera med din bröllopsdräkt

40. Attraktiv indisk Mehndi -design:

Attraktiv indisk Mehndi -design

Det är unikt och annorlunda indisk mehndi -design eftersom ena handen är täckt full med mehndi och den andra är halvtäckt med mehndi. Det ser attraktivt och sällsynt ut också. Ingen tidigare hade någonsin kunnat föreställa sig denna typ av design. Det kommer definitivt att fånga alla i funktionen. Unga tjejer kommer att älska denna design och de kan ha den på festen, familjefunktioner och på festivaler.

 • Passande för: Lämplig för familjefunktioner och familjebröllop.
 • Designplacering: Du kan bara applicera detta på dina handflator.
 • Kombinera med: Kombinera med indo-western eller traditionella kläder.

41. Designer Indian Mehndi Design:

Designer indisk Mehndi -design

Detta är verkligen en stilren design designad av en konstnär. Det är bara ett mästerverk. Sättet som blommorna är ingraverade och de vackra linjerna och lövmönstret gjort är helt fantastiskt. Det kommer särskilt älskat av unga tjejer eftersom det är mycket snyggt. Mehndi -färg och nagellackfärg är desamma. Linjen ritad med tjocka mehndi -prickar är fantastisk. Detta är något nytt i typisk indisk mehndi -design.

 • Passande för: Lämplig för familjefunktioner och festivaler.
 • Designplacering: Du kan endast applicera detta på dina handflator eller på händerna.
 • Kombinera med: Kombinera med indo-western eller snygga traditionella outfits.

42. Musikalisk indisk Mehndi -design:

Musikalisk indisk Mehndi -design

Det är en enkel indisk mehndi-design och inte mycket tidskrävande. Det unika med denna design är två bord ritade på handflatan. Musikälskaren kommer att gilla denna mehndi -design. Du kan tillämpa detta på vilken musikalisk funktion som helst. Eftersom det är nytt, kommer människor att bli sugna på den här designen. Mönstret på omgivningen är mycket enkelt. I stället för tabla kan det också finnas flöjt, Harmonium, etc..

 • Passande för: Lämplig för familjefunktioner, exakt familjebröllop.
 • Designplacering: Du kan bara applicera detta på dina handflator.
 • Kombinera med: Kombinera med traditionella indiska kläder.

43. Matka mönster indisk Mehndi design:

Matka mönster indisk Mehndi design

Matkas är ritade i denna mehndi -design. Det kan vara möjligt att dagens generation inte ens skulle ha sett Matkas, eftersom det inte är vanligt nu. Tidigare brukade damer gå ut för att ta med vatten i Matkas. Matkas var mycket värdefulla vid den tiden. Nu används den bara som design. Unga flickor kan tillämpa denna mehndi -design i sina högskolefunktioner.

 • Passande för: Lämplig för familjefunktioner och festivaler.
 • Designplacering: Denna design är endast lämplig för handflator.
 • Kombinera med: Kombinera med indo-västerkläder.

44. Snygg indisk Mehndi -design:

Snygg indisk Mehndi -design

Detta är verkligen snygg indisk mehndi -design gjord av en konstnär. Endast fingrar och handledsområde är täckta med mehndi. Däremellan är handen tom. Det finns så mycket rörig design på fingrarna att vi inte ens kan ta reda på vad designen är. Det ser så bra ut att det inte är nödvändigt att bära smycken med den här designen. Folk kan inte sluta berömma dig när du har denna mehndi -design på din hand. Konstverket är fantastiskt.

 • Passande för: Lämplig för familjefunktioner eller familjefester.
 • Designplacering: Du kan applicera detta på handflatorna eller baksidan av handen.
 • Kombinera med: Kombinera med indo-västerkläder.

45. Stone Work Indian Mehndi Design:

Stone Work Indian Mehndi Design

Detta är den senaste brudindiska mehndi -designen för en brud. Någon sten är fäst vid denna mehndi som är ny på marknaden. En brud kan ha denna mehndi -design om hon älskar att ha något nytt på sin bröllopsdag. Även mehndi gjort är färgad. Denna indiska brudmehndi -design är den nya och senaste. För närvarande har brudar denna mehndi -design för att se attraktiv ut.

 • Passande för: Lämplig för förlovning eller bröllopsceremoni.
 • Designplacering: Du kan applicera detta på handflatorna eller baksidan av handen.
 • Kombinera med: Kombinera med din bröllopsdräkt.

46. ​​Senaste indiska Mehndi -designen:

Senaste indiska Mehndi -designen

Denna snygga indiska mehndi -design ser ut som att påfågelfjädrarna är ritade till hands. Det är för tjusigt och fantastiskt. Även nagellackfärgen gränsar till mehndi -prickar. Det verkar som om det är specialdesignat av en konstnär för någon speciell person. De tjocka linjemönstren fångar uppmärksamheten. Det är bara en fantastisk mehndi -design.

 • Passande för: Lämplig för familjefunktioner och festivaler.
 • Designplacering: Du kan applicera detta på handflatorna, baksidan av händerna och armarna.
 • Kombinera med: Kombinera med indo-western eller dagens outfit.

47. Linjemönster indisk Mehndi -design:

Linjer mönster indisk Mehndi design

Denna tunga indiska mehndi -design med massor av linjer och mönster ser bra ut på en brud. Det är särskilt en brudmehndi. Linjearbetet är ritat på mehndi -design genom enkel men ändå känd bland brudar. Hela handen är täckt med små blommor och kurvig design. Det är bäst för en brud på hennes speciella dag. Brudar skulle älska att ha små mönster och hela handen täckta av mehndi -mönster. Konstnären kan ta mycket tid att slutföra denna design.

 • Passande för: Lämplig för förlovningsceremoni eller bröllopsceremoni.
 • Designplacering: Du kan applicera detta på handflatorna och baksidan av händerna.
 • Kombinera med: Kombinera denna design med en traditionell outfit som saree.

48. Skuggad indisk Mehndi -design:

Skuggad indisk Mehndi -design

I denna mehndi -design utförs skuggat arbete. Varje blomma är skuggad inuti och fingermönstret är rörigt och enkelt. På handflatan är blommor ritade och det är mycket gap mellan mönster. Tidigare hade brudar en sådan design. Designen passar lämpligt handflatan och är en mycket enkel indisk mehndi -design.

 • Passande för: Lämplig för familjefunktioner och festivaler.
 • Designplacering: Du kan applicera detta på handflatorna och baksidan av handflatorna.
 • Kombinera med: Kombinera med indo-western eller casual kläder.

49. Gujarati -mönster indisk Mehndi -design:

Gujarati -mönster indisk Mehndi -design

Denna design är speciellt gjord med Gujarati -stil mehndi -design och kan göras för ett bröllop. Denna mehndi är en kombination av elefanter, påfågel och blomma- och mangomotiv. Det är en typisk Gujarati -design. Omgivningen är täckt med små mönster. Det är en mycket vacker mehndi -design och det ser fantastiskt ut på bruden.

 • Passande för: Lämplig design för förlovning eller bröllopsceremoni.
 • Designplacering: Du kan applicera detta på handflatorna och baksidan av handen.
 • Kombinera med: Kombinera med tung traditionell outfit.

50. Lycka till indisk Mehndi -design:

indiska brudmehndi -mönster

I denna mehndi finns å ena sidan dulha-Dulhan-bild och å andra sidan finns det en Ganesha-bild. Lord Ganesha är känd som “VighnaHarta”, som övervinner alla hinder. Lord Ganesha hyllas före äktenskapet. Så det är lycka till mehndi för en brud som önskar henne ett gott gift liv. Detta är en mycket unik mehndi -design.

 • Passande för: Lämplig design för din bröllopsceremoni.
 • Designplacering: Du kan bara applicera detta på dina handflator.
 • Kombinera med: Kombinera denna design med din bröllopsdagskläder.

Ytterligare tips baserade på indiska Mehndi -mönster:

 • Varje indisk mehndi -design är nu speciell så se till att välja en design som passar till det tillfälle du är på väg, t.ex. ett familjebröllop.
 • Du kan alltid kombinera en form av mehndi -design med flera stilar av mehndi -mönster från olika kulturer.
 • Köp en mehndi -kon från en betrodd person eller artist för din stora dag eftersom du inte vill få en ljus fläck vid tillfället.
 • Lägg alltid till motiv relaterade till bröllop till din bröllopsmehndi -design så att det ser speciellt ut för tillfället.

Mångsidig och perfekt för nybörjare är indiska mehndi -mönster. Om du planerar att lära dig att tillämpa mehndi som proffs, är det den bästa idén med henna i indisk stil, eftersom motiven är lätta att lära sig. Å andra sidan, om du är bruden eller en släkting i dilemma och förvirrad om din mehndi så är det här listan du behöver se upp för. Enkel paisley till tung brud mehndi design, du hittar allt i de senaste indiska mehandi mönster. Så fortsätt, hitta en mehndi -kon och se vilken magi du kan skapa med dessa mönster.