Vintern ger kärnan i firandet, från julafton, årsavslutning till Saraswati Puja och bortsett från alla dessa kommer de mest efterlängtade evenemangen, det är bröllopet. Ceremonierna är ofullständiga utan smink, förband och det är ett måste att ha en Mehendi-session. Ändå är det det torra och kalla vädret. Här för att presentera några av de bästa och hisnande vintermehndi -mönstren tillsammans med bilder som inspirerar dig mest i vinter.

vinter mehndi -mönster

Fantastiska vinter Mehndi -mönster med bilder:

1. Lord Ganeshas Mehendi -design på vintern:

Lord Ganeshas Mehendi -design på vintern

Detta är de heligaste konstverken för bröllopsceremonin. Detta innehåller olika ögonblick av våra herrar med olika typer av blommor med löv i olika former och storlekar. Lord Ganeshas former är de mest populära som de anser vara mycket mer designmönster som får handen att se vacker ut.

2. Peacock Mehendi Designs för hela ryggen för vintern:

Hela påfågel Mehendi -mönster för vintern

Den innehåller de olika formerna av påfågelfjädrar men för det mesta används påfågelns dansform tillsammans med träden, blommorna och några slumpmässiga mönster för att ge ett komplett utseende. Ibland innehåller designen även elefantmönster och prickade mönster för att ge ett fantastiskt utseende.

3. Minimalistisk Mehendi -design för vintern:

Minimalistisk Mehendi -design för vintern

Denna påfågel mehndi -konst är vald och ritad ovala mönster som lämnar mellanrum mellan två former. Att upprätthålla mini -luckor inuti påfågelns fjädrar är bara tilltalande. Det slumpmässiga blommönstret täcker samtidigt valda prickar, udda linjer och kurviga linjer i formerna som ger luckor.

4. Vinterarmband Mehndi -mönster:

Vinterarmband Mehndi -mönster

Detta är en av de unika henna -mönstren för vintern, som fyller med ett särskilt blommigt och geometriskt mönster & designen innehåller triangel, fyrkantig konst. Cirklar och prickar har placerats för att täcka de små rutorna. Denna henna -design ser ut som serien med olika former placerade på handen som ett armband. Detta kommer att se enkelt men elegant ut.

5. Pakistanska Mehendi -mönster på vintern:

Pakistanska Mehendi -mönster på vintern

Dessa motivmönster är inspirerade av konstverken från stamlivet i Afrika. Mönstren placerade med de enstaka raka linjerna, udda linjer, kurviga linjer, cirklar och rutor, dessa är slumpmässigt ritade efter varandra som de ofta använde på handflatan och sträckte sig till handleden med en spiraldesign.

6. Arabiska vinter Mehndi -mönster:

Arabiska vinter Mehndi -mönster

Bland alla konstverken är det arabiska det mest sofistikerade och det är det populära. Den har påfågel, blommor, blad, vinstockar och prickmönster blommor används på rymliga sätt för att se lämpligt ut. Fingrar har markerats med blommor och prickar och det täcker inte hela handen.

7. Floral Winter Mehandi Designs:

Floral Winter Mehandi Designs

Blomman Mehendi innehåller olika former och storlekar för att lägga till en kurvlinje för att fästa blommor tillsammans med blad med en blommande blomma som rosor ofta används på detta eftersom det är ett tecken på kärlek. Människor som föredrar att vara enkla kan prova denna vackra vinterhenna -design för sina händer.

8. Fish Patters Mehandi Design för vintern:

Fish Patters Mehandi Design för vintern

Detta är en unik design med mesh, blommor och bladmönster på hela handflatan. V -formdesign har använts för att ge ett annorlunda utseende. Alla fingrar är täckta med samma mönster av små blommor. Denna mehndi -design har en underbar kombination av alla dessa motiv som kastas in med andra invecklade mönster.

9. Traditionella vinter Mehendi -mönster:

Traditionella vinter Mehendi -mönster

Detta är en av de olika mehndi -designen på baksidan av handen som innehåller en solros touch med kurvor och linjer. Dots har använts för att ge designen ett elegant utseende, alla fingrar har en liknande enkel design med invecklade mönster. Mehndi -artisten kan också rita snedställda linjer som är ordentligt åtskilda för ett snyggt utseende.

Dessa Mehndi -mönster är exklusivt tillverkade och anpassade för vintersessionen eftersom det kommer att vara kallt och torrt. Speciellt under vintervärme hjälper mycket att utveckla en djup färg av mehndi. Dessa mönster är lätt hanterbara för den här säsongen eftersom det ser fantastiskt och vackert ut. Det finns många fler mönster som kan användas beroende på säsong och tillfälle.