Mehndi spelar en avgörande roll vid flera tillfällen världen över. Men det har sin egen betydelse i den indiska kulturen att fira flera funktioner, särskilt äktenskap. En separat ceremoni med namnet Mehndi Rasam hålls där de fromma mehndi -mönstren appliceras på händer, armar och ben för ett värdigt utseende. Vissa brudar har också tillfälliga mehndi -tatueringar på ryggen, midjan och nackdelen för att ge deras designer en ny syn. Vissa kaster i Indien har också en tradition för att göra mehndi -design på brudgummens händer.

Hur man gör Mehndi -mönster till våra topp 3

Priory, kvinnorna brukade göra mehndi -design med hjälp av pinnar som formade former som cirklar, hjärtan, blommor och mycket mer. Men med den förändrade trenden har designen också tagit tag i designerns touch. Tänker du hur man gör mehndi -mönster för att ge dina händer ett glittrande utseende? Hur man applicerar mehandi -mönster som ger det en traditionell men ändå västerländsk touch?

Hur man gör topp 3 Mehndi -mönster -2

Hur man gör Mehndi -mönster hemma:

Låt oss kontrollera några mönster och kunskaper för att göra mehndi-mönster på tre grundläggande sätt men ändå på ett snyggt sätt.

Hur man gör topp 3 Mehndi -mönster -3

1. Indiska Mehndi -mönster:

Indisk mehndi har sin egen historia. Indisk mehndi, även känd som henna, innehåller i stor utsträckning vackra former med fantastiska kurvor som blommönster, mangodesigner, dekorativa cirklar, kurviga knoppformer, hjärtformar och mycket mer. Den indiska Henna -designen är den minsta som fyller händerna helt utan att lämna ett enda hörn tomt.

Indiska Mehndi -mönster

Letar efter ett nytt koncept om hur man gör mehndi i indiska mönster med blommönster! Här är vad du kan prova för en ny designer mehndi -design med en etnisk touch. Den blommiga mehndi -designen används mycket mönster av blommor som lotus, ros, enkla hjärtblomblommor, henna -knoppdesigner etc. Blommönstren symboliserar lycka, glädje och blommande framtid för bästa önskningar medan lotusdesignen specifikt betyder kvinnlighet, renhet, skönhet, nåd och sensualitet. De söta knoppdesignerna är avsedda för fertilitet och glädje för den nya bruden för en ny början.

Indiska Mehndi -mönster -2

En annan design som ofta används för en dekorativ mehndi är påfågeldesignen. Designen bärs i ena handen omgiven av små charmar för att ge påfågeln en ny debut. De skapas också på ett delat sätt där en full påfågel görs genom att kombinera två händer. Vissa brudar har också ett par påfågel och påfågel vilket är tänkt att vara bra för deras nya liv. De vackra påfågelhennamodellerna symboliserar konst, ankomst av god tid och mycket mer.

Bortsett från alla dessa är andra mönster som sparvar, papegojor, fisk, fjärilar, vattendesigner också kända för att ge en etnisk framträdande.

2. Arabiska Mehndi -mönster:

Undrar hur man gör mehndi -mönster lämpliga för även ett litet tillfälle! Letar du efter mönster som skulle ge din hand ett snyggt utseende! De arabiska mehndi -mönstren är bäst för det. Den här typen av mönster är lämpliga för alla tillfällen eller till och med för att få en tillfällig tatuering på kroppen. Arabisk mehndi är en kombination av flera små mönster som bärs mest på mitten av händerna. Den arabiska designen ger vanligtvis dina händer ett förhärligande utseende. Men det täcker inte handen helt och därför är det inte en idealisk brudmehndi -design.

Arabiska Mehndi -mönster

Mönstren på arabiska mehndi är vanligtvis gjorda av blommiga idéer fästa med vinstockar för att ge ett växande utseende från handleden till fingertoppen. Mönstren är också gynnsamma för att göra mönster av armband, armband, ringar och mycket mer. De är små och breda med tjocka kanter som ger dig mörka färger. Vissa ger den också en designer -touch genom att applicera den med dubbla mehndi -kottar, svarta och vanliga. Formens kant är gjord med svart mehndi medan fyllningen av små charm, prickar, knoppar etc. görs med vanlig mehndi. Detta ger en unik men hjärtskärande touch till arabiska mehndi.

Arabiska Mehndi -mönster -2

Den arabiska mehndi -designen symboliserar i hög grad den högsta verkligheten, feminin, nåd, skönhet, framgång, vitalitet och mycket mer som är viktiga för alla tillfällen. Det ger ett graciöst utseende inte bara saree och klänningar utan också på västra kläder.

3. Indo-västerländska Mehndi-mönster:

Letar efter hur gör mehndi -design som är en blandning av gamla och senaste mönster! Vill du ge en exklusiv advent till dina händer för speciella tillfällen som bröllop, karva chauth, religiösa funktioner, baby shower och mycket mer! Här är en ganska trendig design som ofta används för alla ändamål.

Indo-västerländska Mehndi-mönster

De indo-västerländska mehndi-mönstren är den perfekta matchningen för den snygga generationen som letar efter något nytt varje gång. Formerna på den här typen av mehndi -mönster är inspirerade av de arabiska mehndi -mönstren medan fyllnadsdesignerna, charmarna och formerna är inspirerade av de traditionella mehndi -mönstren. Den bär också liknande mönster av blommor, hjärta, påfågel, vinstockar etc. men på ett annat sätt. De är vanligtvis tryckta på händerna för att dekorera de kurviga delarna som handflatorna, handleden, fingrar etc. De pryder också benen på anklarna, fötterna på toppen och tåfingrarna.

Västra Mehndi -mönster

Den indo-västra mehndi ger dig också en blick av samtida mehndi-mönster, arabiska mehndi-mönster och indiska mehndi-mönster. Det är också en framstående mehndi -design som valts av brudar i dessa dagar för deras bröllop. Den symmetriska designen lämnar också luckor på händerna som också är fyllda med glittrande färger. Den kan bäras i både små modeller och stora modeller enligt valet av applikatorn.

Så nu får du svar på alla dina frågor om hur man gör mehandi -mönster för alla möjliga tillfällen, eller hur! Bortsett från alla ovanstående mehndi -mönster kan du också välja mellan marockanska mehndi -mönster, glitter -mehndi -mönster, Mughlai -mehndi -mönster, brudmehndi -mönster, flerfärgade mehndi -mönster etc. enligt ditt val och tillfälle. Alla bär nästan samma former och mönster, men de har alla sin egen egenskap och skillnad. En mycket genomtänkt mehndi-design är den som är gjord med alto, som är en typ av henna som ofta används i Bengal för att dekorera brudens händer och ben. Det är ett tillägg för dem som lider av allergier genom henna eller mehndi.