Mehendi är en form av kroppskonst, där dekorativa mönster ritas på händer och fötter med hjälp av pasta av hennablad. Det tillämpas vanligtvis under glada tillfällen och festivaler för att fira. Det är tillfälligt och praktiseras främst i Indien, Nepal, Pakistan och Bangladesh.

Standardfärgen på henna är brun, men numera finns även svarta, röda och gula färger tillgängliga. Användningen av mehndi är tänkt att vara en symbolisk representation av god hälsa och lycka. Det har en stor betydelse för artister av klassiska danser som Bharatnatyam. Det appliceras vanligtvis på handflatorna och fotsulorna, där det ser vackert ut på grund av den starka kontrasten mellan designen och den ljusare huden på dessa ytor.

Mehndi -mönster med full hand är trendiga bland kvinnor idag. Fler och fler kvinnor väljer att gå neo-traditionella med Mehendi-mönster i full hand med en modern syn. Designerna ser vackra ut och är otroligt iögonfallande. Om du letar efter de senaste trendiga mehndi -mönsterna med full hand, bläddra nedan.

Fullhands Mehndi -mönster

25 bästa Mehndi -mönster för hela händer:

Mehendi är varje kvinnas privilegium, och vi vet att var och en av er spanar efter mönster som passar för olika tillfällen och olika outfits. I de hundratals och tusentals bilder som översvämmar internet, förlorade och förvirrade om vilka som är de senaste och bäst lämpade för dig? Vi har sammanställt de 25 bästa mehndi -mönsterna för dig. Bläddra ner för att upptäcka några fantastiska mönster.

1. Professionell brud Mehendi Look:

Mehndi -mönster för fulla händer

Denna Mehandi -design med full hand är verkligen ett pittoreskt konstverk. Den har porträtt av bruden och brudgummen i mitten av handflatan med unika blommönster på armen. Men det vi älskar mest är det helt underbara spåret av lotusblommor från tummen till handleden. Det rutiga mönstret på fingrarna och fyllningen med skuggade linjer och cirklar ger designen skönhet och elegans. Du kan bära den här traditionella mehndi -designen med hela handen till familjeceremonier och kombinera den med en saree och traditionella smycken. Var beredd att ta emot komplimanger av dussintalet !!

2. Peacock Mehandi Designs For Full Hands:

Peacock Mehandi Designs For Full Hands

Detta är en underbar Mehendi -design med full hand med påfåglar. Hela designen är baserad på påfåglar och fylld invecklat med skuggade linjer och cirklar. De nyckfulla rutiga mönstren i påfåglarna och på händerna utstrålar ren elegans. Det fria utrymmet runt påfåglarna framhäver designen och tar bort det. Det är symboliskt för påfågeldans och lycka. Påfåglar är också symboliska för fertilitet, därför är denna design lämplig för bröllop. Kombinera den med en sare som visar påfåglar och gör dig redo att stjäla showen !!

3. Black Mehandi Designs For Full Hands:

Svart Mehandi -design för fulla händer

Denna fulla mehndi -design har gjorts med en mörk svart nyans av mehndi och ser ganska slående ut på grund av färgkontrasten. Ta bara en minut för att beundra designens perfekta symmetri. Det kan se svårt ut men är ganska enkelt att applicera. De typiska löviga spåren, blommönster och rutiga mönster har våra hjärtan !! Denna design är ganska modern och du kan sporta den även till din college med ett par jeans och dinglar. Gör dig redo att höra många oohs och aahs, dock !!

4. Fantastisk Peacock Mehendi Design:

Påfågel Mehendi Design

Detta är en modern mehndi -design med blommor och rutiga mönster på framträdande sätt. Påfågeln i mitten är vacker och iögonfallande. De skuggade blommorna som sträcker sig till fingertopparna ger denna design en touch av unikhet. Resten av mönstret domineras av vackra blommor och lacy mönster. Skuggningen är extremt snygg och allt på rätt ställen för att ge den en snygg finish. Det är perfekt för festivaler som Sankranthi, Dussehra och även lyckliga tillfällen. Den kan kombineras med allt från en lång kjol till en lehenga.

5. Enchanting Full Hands Mehendi Design:

Fullhands Mehendi Design

Detta konstnärliga mehndi-mönster är ett klassiskt exempel på symmetriens skönhet.Det centrala kupolformade mönstret fyllt med rutor sticker ut i denna design.De geometriska mönstren på handleden med de angränsande blommor leder till mönstret ren elegans. Fingertopparna pryds av identiska cirkulära mönster och spetsiga figurer och ser fantastiska ut. Denna design är ganska invecklad och kan bäras till familjesammankomster som festivaler eller bröllop. Det passar bäst ihop med tungt etniskt slitage och tjocka etniska smycken.

6. Floral Ganesha Full Hands Mehendi Design:

Floral Ganesha Full Hands Mehendi Design

Experimentera med denna avslappnade men trendiga Mehendi -design för ett sofistikerat utseende. Den snygga detaljeringen av de geometriska mönstren i denna design är höjdpunkten i detta mönster. Denna design har också en religiös symbol, vår egen herre Ganesha på ena sidan och kupolformade mönster på den andra. De invecklade virvlarna och virvlarna med de rutiga mönstren ger en elegant finish till denna modell. Denna design är lämplig för festivaler och familjesammankomster och kan kombineras med etniska outfits och uttalande smycken.

7. Bride And Groom Full Hands Mehendi Design:

Brud och brudgum Fullhands Mehendi Design

Denna enkla men estetiska Mehendi -design med full arm kommer säkert att ge dig komplimanger på massor! Denna design har en vacker blommönster med invecklad skuggning och detaljer. De ifyllda blommorna, känsliga lövvägar och det omringade brudparet med en snygg finish skiljer denna design åt. Det rutiga mönstret på armarna och fingertopparna ger designen en dramatisk finish. Denna mehndi -design är lämplig för bruden. Pronka med din eleganta mehndi -design med en blommig lehenga eller saree med dinglande örhängen och du kommer definitivt att sticka ut från resten.

8. Anpassad blommig Full Hands Mehendi Design:

Anpassad blommig Full Hands Mehendi Design

Denna design är neotraditionell och en absolut symbol för kreativitet med de olika mönstren. Med traditionella blommotiv och löv har designen skisserats med svart mehndi och fyllts i med ljusare nyanser. Denna speciella design har anpassats till kundens önskemål genom att ha en valp på ena sidan och en klocka på den andra, vilket ger sin symboliska betydelse. Alla element som har betydelse kan läggas till i designen, vilket gör den personlig. Denna design är anpassningsbar och kan prydas var som helst från college till bröllopsfunktioner och kommer säkert att låta alla fascineras.

9. Elegant Full Hands Mehendi Design:

Elegant Mehendi -design med Full Hands

Denna speciella design består av distinkta blommönster och en massa små löviga motiv. Den appliceras med små och djärva drag och ser därför slående ut jämfört med andra mehndi -mönster. Kurvorna, snygga rutiga mönster och prickade detaljer har en extremt snygg finish. De vackra blommotiven tillsammans med de geometriska mönstren i detaljer är höjdpunkterna i denna design. Dessa mönster kan skrytas vid alla tillfällen, till exempel förlovningar och bröllop, och kan kombineras med traditionella kläder och etniska smycken.

10. Vacker blommig Mehendi -design:

Vacker blommig Mehendi -design

Denna fantastiska mehndi -design med full hand består av sammanslagna blommiga kransar. Det smarta avståndet som används mellan blommans kransar lyfter fram varje gäng. Användningen av djärva drag i att beskriva varje krans och de snygga rutiga mönstren tillsammans med ett enda hjärtmotiv på fingertoppen sticker ut i denna design. De prickade detaljerna och bladen har en extremt snygg detaljering. Denna mehndi -design kan prydas för familjeceremonier och bröllop eftersom den har ett ganska genomarbetat utseende. Den kan kombineras med tungt etniskt slitage och tjocka metalliska smycken för att få huvudet att vända!

11. Bridal Full Hands Mehendi Design:

Bridal Full Hands Mehendi Design

Detta är en iögonfallande fullhandsmehndi-design med känsliga rosmotiv och invecklade blommönster. Etsade med djärva drag, de snyggt ritade rutiga mönstren och siluettdetaljerna är kreativitet när det är som bäst. Mandalan och de kupolformade kantdetaljerna är den särdrag hos denna design. Alla fingrar skryter med vackra spetsmönster, och mängden rutiga mönster i denna design ger den en unik kant. Denna genomarbetade mehndi -design kan bäras till lyckliga tillfällen som bröllop och festivaler som Ramzan, Holi, Dussehra och Deepavali.

12. Utarbeta Fullhands Mehendi Design:

Utarbeta Fullhands Mehendi Design

Denna utsökta mehndi-design med full hand består av mandalor på armen och de ständigt snygga rutorna. Det smarta avståndet som används mellan kontrollerna markerar varje gäng. Användningen av djärva drag och de snygga rutiga mönstren tillsammans med blommotiv på handflatorna sticker ut i denna design. De prickade detaljerna och bladen har en extremt snygg detaljering. De smarta skisserade lövspåren på fingertopparna ger en dramatisk touch. Denna mehndi -design kan prydas för familjeceremonier och bröllop eftersom den har ett ganska genomarbetat utseende.

13. Scintillating Full Hands Mehendi Design:

Scintillating Full Hands Mehendi Design

Denna mehndi -design har ett hypnotiskt utseende eftersom den är fylld med många cirkulära blommönster som är sammanfogade från ände till ände. De skalade kanterna med det intilliggande rutmönstret ger designen en enkel, unik touch. De lummiga stigarna ser djärva och glittrande ut. Blommotiven och skuggade rosorna mellan de rutiga mönstren ser underbara och invecklade ut. Om du är trött på vanliga traditionella och arabiska Mehendi -mönster, prova den här för ett distinkt utseende. Den kan kombineras med etniska kläder och smycken och kan bäras för alla tillfällen, till exempel festivaler eller äktenskap.

14. Djärva blommiga Full Hands Mehendi Design:

Djärva blommiga Full Hands Mehendi -design

Denna fulla mehndi -design har trenderat ganska länge nu. Det präglade spetsmönstret skiljer det från resten av mönstren. Designens perfekta symmetri och de känsliga blommotiven i ett bandliknande mönster är verkligen värdigt värdigt !! De intilliggande skuggade lövmotiven på fingertopparna ger designen elegans. Denna design är perfekt för alla tillfällen, inklusive en utekväll med dina vänner, och kommer säkert att ha alla fast.

15. Enkla Mehandi -mönster för hela händer:

Enkla Mehandi -mönster för fulla händer

Detta är också en enkel mehndi -design för full hand, men en mycket fascinerande. Den har alla indiska mönster som löv, rutor, blommor som får det att se riktigt tilltalande ut. Det handlar vanligtvis om känsliga mönster med blommor och mosaikdesigner. Detta speciella mönster består av en kombination av arabiskt mönster och dekorativa mönster. Mosaiken och diagonala streckmönster på handflatan ger den en tilltalande look. Det kan prydas för vardagliga funktioner och bröllop. Det ska helst kombineras med ett avslappnat utseende och blommiga tofsörhängen.

16. Pakistanska Mehandi -mönster för fulla händer:

Pakistanska Mehandi Designs For Full Hands

Pakistansk mehndi använder vanligtvis brun eller svart henna för utformningen av designen. Det är en hybridform av mehndi som använder både arabiska och indiska stilar. Virvlarna och de fyllda kupolerna i denna design ger en dramatisk touch. Börja med att beskriva designen först och fyll i nästa och lägg till vändningar och prickar sedan. Denna enkla men eleganta Mehendi -design kan bäras för alla tillfällen och passar bäst ihop med Indo -västerkläder som palazzos och shararas.

17. Rajasthani Mehendi Designs For Full Hands:

Rajasthani Mehendi Designs For Full Hands

Rajasthani -kvinnor brinner mycket för sin mehndi. Deras arbete innebär fascinerande invecklade mönster som vävs vackert i händerna. Den har vanligtvis känsliga blommönster i kombination med skuggning med linjer och cirklar. Mönstret som visas här är en enkel design, utan att använda för mycket detaljer. Den har blommotiv fyllda med skuggade linjer och cirklar tillsammans med religiösa symboler. De kupolformade och armbandsmönstren ger designen elegans.

Du kan bära detta för alla typer av tillfällen med sarees eller lehengas. Rajasthani -kvinnor pryder dessa tunga mönster för bröllop och deras festivaler som Gangaur, Diwali, etc..

18. Bedårande Mehndi -mönster med full hand för fest:

Fullhands Mehndi -mönster för fest

Denna mehndi -design med full hand är trendig och ganska lämplig att skryta med på fester. De vackra påfåglarnas rosmotiv och skuggade fyllningsmönster utstrålar elegans. Nätmönstret i mangomönstren ger designen skönhet. Både påfåglar och blommor anses vara en symbol för lycka till. Därför kan denna design bäras vid flera tillfällen, både avslappnad och formell. Kombinera det med en trendig lehenga eller en elegant klänning, så är du redo att visa upp dig !!

19. Blommiga Mehendi -mönster för fulla händer:

Blommiga Mehendi -mönster för fulla händer

Denna enkla men estetiska mehndi -design med full arm kommer säkert att ge dig komplimanger på massor! Denna design har en vacker blommönster med invecklade detaljer. De vackert skisserade blommorna, känsliga lövvägar och mangomotivdesignerna med en snygg finish skiljer denna design. Fingerdesignerna ser ganska trendiga och smarta ut. Denna mehndi -design är lämplig för alla tillfällen, till exempel bröllop eller festivaler. Pronka med din eleganta mehndi -design med en blommig kurta eller salwar kameez med dinglande örhängen, så kommer du definitivt att sticka ut från resten.

20. Vanliga Mehndi -mönster med full hand:

Vanliga Mehndi -mönster med full hand

Denna fulla hand mehndi -design är lämplig för dagligt slitage. Prova denna enkla mehndi -design, som kan göras på en handvändning! Börja med fingrarna och gör de grundläggande konturerna till din arm och fyll i elementen med kontroller i enlighet därmed. Denna design kan vara en snabb lösning för plötsliga funktionsinbjudningar när du inte har mycket tid för en genomarbetad Mehendi -design. Du kan till och med kombinera detta minimalistiska mönster med vanliga kläder för att sporta detta till din högskola.

21. Traditionella Mehendi -mönster för hela händer:

Mehendi Designs For Full Hands

Vi är helt imponerade av den fantastiska härligheten i denna mehndi -design med full hand. Påfåglarna ger den en trendig syn, men blommorna och de frodiga mönstren ger den en traditionell touch. De olika färgerna som används i mehndi är otroligt slående. Ett annat speciellt element med denna Mehendi är att båda händerna har olika mönster, medan det oftast inte är så. Denna mehndi är lämplig för vardagliga funktioner som mehndi eller mottagning där det säkert kommer att få flera huvuden att vända. Kombinera det med ett enkelt mångfärgat lehenga- och emaljsmycke, så kommer du garanterat att ge kändisar en löpning för sina pengar.

22. Moderna Mehndi -mönster för fulla händer:

Full hand Mehandi Design

Detta är en enkel men sofistikerad mehndi -design som har invecklade blommönster och lummiga stigar. Designen, med sina djärva drag, ser ganska kreativ och iögonfallande ut. Börja från armen diagonalt och rita omväxlande mangomotiv och blommor och avsluta med prickar och lummiga stigar. Den är bäst lämpad för för vigselritualer och avslappnade funktioner. Den kan också kombineras med etniska kläder och smycken och avslappnade kläder.

23. Bridal Mehndi Designs For Full Hands:

Brudmehndi -mönster för fulla händer

Detta är den mest trendiga indiska brudmehndi -designen för fulla händer. Den har en indisk brud och brudgum i mitten av handflatan, som en symbolisk representation av två hjärtan som kommer ihop som ett i ett bröllop. De djärva linjerna och de cirkulära mönstren markerar designen. Flödet i designen är verkligen utmärkt och är fyllt med invecklade detaljer som är perfekta för alla indiska brudar!

24. Fullhands Mehndi -mönster för nybörjare:

Fullständig Mehndi -design för nybörjare

Detta är en av de mest enkla mehndi -designerna med full hand och lämplig för nybörjare. Designen är inte komplicerad, men mycket förtrollande. Påfågeln på mitten av handflatan ger en vacker touch och är mycket lätt att rita. Denna design innebär enkel detaljering och kräver inte mycket expertis. Du kan välja detta vid många indiska tillfällen som Teej, Diwali, Dussehra, etc..

25. Skuggade Mehndi -mönster för fulla händer:

Mehndi -mönster för fulla händer

Utformningen av denna skuggade helhand Mehendi är liten och tilltalande. Detta har inte mycket komplicerade mönster som bara proffs kan skapa, men det mesta av designen är fylld med linjer och cirklar. Detta gör det enkelt att rita på din hand och ger det samtidigt ett skuggat utseende. Allt du behöver är att behärska din förmåga att rita små djärva drag och njuta av resultatet! Detta mönster är lämpligt för förbröllopsfunktioner eftersom det är iögonfallande och trendigt. Det kan kombineras med påfågelformade örhängen för att ge ditt övergripande utseende en otrolig faktor.

Vare sig det är en traditionell eller en modern kvinna, Mehendi är en oönskad del av nästan varje indisk kvinna. Det betecknar välstånd och lycka och är ett måste för varje tillfälle i indiska hushåll. Efter att ha gått igenom hundratals mehndi -mönster finns det bokstavligen inget slut för mehndi -designinspirationer för en kvinna.

Allt från Disney -karaktärer till personliga karikatyrer, nu för tiden, kvinnor flyger allt i sina Mehendi -mönster. Du kan kopiera en av våra senaste fullhandsmehndi -mönster eller skapa din egen design genom att blanda och matcha olika efter dina behov. Hoppas att du hittar din favoritdesign bland dem vi noggrant spanat efter dig. Utan ytterligare dröjsmål, skaffa en kon och börja designa !!