Mjäll! Är det inte irriterande? För närvarande finns det många människor som lider av mjällproblemet? Många människor känner sig obekväma av vita flingor i håret som annars regnar ner på axlarna. Mjäll är en av de flesta vanliga sjukdomar som stör hårbotten. Det är inget annat än extrem skalning av döda celler i hårbotten. Detta är ett ihållande tillstånd som ofta gör det fast att övervinna utan ett tillförlitligt, långvarigt försök.

Hur man botar kronisk mjäll

Typer av mjäll:

1. Torr mjäll: flingor syns silverfärgade plus vita

2. Våt mjäll: flingor visar blekgulaktig av otrevlig lukt.

Tecken på mjäll:

Mjäll är inte en sjukdom men ett symptom. Vissa symptom är följande;

  •  Fall av flagnande ämne.
  •  För mycket och uppenbar skalning av huden.
  •  Vita eller gråa skalor,
  •  Klåda och fet hud,
  •  Frustration eller rodnad i underliggande hud.

Orsak till kronisk mjäll:

Den exakta källan till mjäll också känd som scurf eller Pityriasis simplex capillitii är okänd. Å andra sidan håller de flesta specialister med om att det inte beror på bristande hygien.

Kronisk mjäll är en överförbar form som orsakas av hårbotten eller snabb mognad av cellerna eller extra talgproduktion. Det kan lika väl vara en följd av ett hårdare tillstånd som liknar dermatit. Mjäll resulterar i stark klåda, och det leder också till akne i hårbotten.

Bästa sätten att behandla kronisk mjäll:

Det finns flera huskurer och ihållande användning av dessa hjälper till att bota denna kroniska mjäll. De är följande;

♦ Behandlingar:

  •  Konsumera 1000 mg svart vinbärsolja varje dag. Den innehåller gamma-linolensyra som stöder en hälsosam hårbotten och bra hårökning.
  •  Rengör håret regelbundet och använd ett schampo som omger selensulfid, annars salicylsyra i väntan på mjäll.
  •  Öka ditt vanliga ätande av vitamin A tillsammans med B -vitaminerna. Få dem i tablettform; annars höja ditt intag logiskt under hela din kost.

Hem rättsmedel för kronisk mjäll:

1. Citronskal:

Detta är mest användbart om det används regelbundet. I detta finns det användning av en citron tvätt. Först och främst måste du ta 3 eller 4 citroner, sjuda deras skal i kokande vatten förutom nästa kalla lösningen. Smörj det på dina lås och observera skillnaden om en vecka.

2. Ingefära och rödbetor:

Du måste utföra är att krossa dem för att komponera en pasta, smeta samma på hårbotten varje kväll plus tvätta sedan med ett schampo av överlägsen kvalitet den följande morgonen. Du kan känna dig olik och kronisk mjäll kommer att vara en fixering av det förflutna.

3. Aloe Vera Gel:

Det omsluter kylande effekt tillsammans med antibakteriella plus anti -svampegenskaper som ser till att kronisk mjäll botas på ett ögonblick. Lägg Aloe Vera -gelén i hårbotten i cirka ½ timme och tvätta sedan med ett milt schampo.

4. Neem Paste:

Koka Neem -löv och gör en pasta efter det, applicera enkelt på dina hårstrån i cirka 1 timme. Tvätta med vatten. Pastans funktion undviker inte bara att kronisk mjäll kommer tillbaka, utan garanterar också att ditt hår blir glansigt och elegant.

5. Reetha:

Det är ett otroligt medel som botar kronisk mjäll plus mer framträdande, förhindrar mjäll vid återkomst. Applicera reetha-tvål annars skapa en pasta av reethapulver och lägg den på dina fack för att få fuktigt, mjällfritt hår.

6. Yoghurt och svartpeppar:

Detta är en mjällbekämpning. Yoghurt minskar skalningsförmågan. Blanda 2 tsk svartpepparpulver i en kopp ostmassa plus kombinera det försiktigt. Torka sedan av denna kombination till mjäll överdriven hårbotten och rengör den med en mild schampo efter en timme.