Miljontals människor lider av mjäll. Detta leder till allvarliga självkänsleproblem och vågen dyker upp på de mörkfärgade klänningarna när en person borstar. Dessa kan också vara ganska problematiska eftersom dessa ofta leder till klåda. Kokar och störningar är också ganska vanliga om dessa inte behandlas i tid. Många faktorer är ansvariga bakom detta. Det vanligaste är ett ohygieniskt tillstånd som beror på att en person inte tvättar talg eller smuts ordentligt.

Överdriven ansamling av smuts och damm kan leda till att bakterierna förvärras och detta kan därför leda till mer klåda eller kokningar. Små finnar är också vanliga vilket gör en person irriterad och får dem att sticka dessa. Dessa leder ofta till smärtsamma utslag. En läkare bör konsulteras om problemet är värre och då ska rätt medicin tas enligt föreslagna doser.

Tecken och symptom på mjäll

Tecken och symtom på mjäll:

1. Överdriven håravfall vid borstning:

Detta ses ofta över som en orsak och detta anses vara en vanlig avlossning. Men om en person står inför mer än det vanliga brottet bör dessa behandlas omedelbart och en bioskopi bör göras under ett mikroskop för att veta om det finns någon infektion som leder till detta. Om så inte är fallet kan en person göra andra undersökningar för att se om det finns några hormonella obalanser. Ofta kan hormonella eller andra inre överdrivna körtelutsöndringar leda till överskott av talg och svettproduktion som kan vara en orsak bakom detta.

2. Kliande hårbotten:

Detta är ett mycket vanligt tecken på att en person har mjällproblem. Detta beror ofta på förekomsten av bakteriella infektioner. Det kan finnas rödaktiga fläckar som kan klia mycket och användning av svampdämpande krämer ses ofta vara till hjälp. En person kan också använda nizoral för tvätt. Dessa behandlas också ofta med huskurer.

En person kan göra vissa växtbaserade saker som regelbunden applicering av hopkok av löv kan också vara till hjälp. Läkare kan rekommendera några yttre saker som kan appliceras om tillståndet förvärras. Överdriven röda fläckar kan förvärras om en person repar dessa. Dessa kan leda till svår inflammation och smärtsamma områden. De drabbade områdena kan behandlas med några lotioner.

3. Torrhet och frissighet:

Om axlarna är tråkiga och torra kan detta vara en anledning till att ytan också är ganska torr. Detta kan därför vara en anledning till skalor. Användning av oljor kan hjälpa till att bekämpa detta och göra sektionerna mer glansiga.

4. Hårförtunning:

Om en person gradvis blir tunnare kan detta vara en orsak till att personen lider av flingor.

5. Finnar:

Det är här små utslag eller kokningar uppstår i ansiktet. Detta antas generellt vara en ytstörning i ansiktet men detta händer mestadels med dessa människor. Huvudorsaken kan vara att det antingen är för hög torrhet som kan leda till detta eller det kan vara att eftersom dessa är svampiga kan fjällen när de faller på ansiktshuden leda till infektion.

När dessa prickas som människor ofta gör utan att ens kunna kontrollera detta, förvärrar de detta problem ytterligare och därför blir problemet värre. Människor rekommenderas att använda medicinska örtstänger även för ansiktet. Ofta kan tea tree oljestänger också vara till hjälp. Dessa bör dock användas regelbundet och läkare bör konsulteras om tillståndet förvärras.

6. Förstoppning:

Irritabelt tarmsyndrom är vanligtvis associerat med torrheten. Orsakerna bakom det undersöks inte men det kan vara att på grund av felaktig matförsörjning och felaktigt intag av fibrer eller brist på näring kan vara något som händer på grund av detta. Detta kan i sin tur leda till att kroppen och systemet inte får i sig tillräckligt med näring och därför kan olika problem uppstå. Att inkludera fler fibrer som vete, bröd och andra kan vara till hjälp. Att inkludera färska grönsaker och frukter kan också leverera nödvändiga spårmineraler och andra överdrivna källor till fibröst innehåll som kan göra tarmarna lättare och irritationen kan minska till en viss grad.

Rekommendationer:-

  • Det ses att en handfull linfrön kan vara ganska hjälpsamma för att behandla någon form av svampinfektion. Detta kan tas i form av olja eller som frön. Detta är också ganska effektivt.
  • Personen bör hålla sig ordentligt hydratiserad och dricka tillräckligt med vatten eftersom detta gör att talgkörtlarna inte fungerar överdrivet och detta hjälper till att kontrollera hormonutsöndringen.
  • Korrekta undersökningar bör utföras för att känna till de inre och yttre faktorerna som är ansvariga för detta och rekommenderade läkemedel bör tas.
  • Lämpliga aktuella läkemedel eller liknande kan användas för dessa.
  • Korrekt kost och en ordentlig yoga eller stretching är alltid till hjälp för att behandla brister inifrån. En bra neem -rengöringsmedel kan vara ganska användbart för personer som lider av denna typ av problem.

Neem och yoghurt:

Dessa medel kan vara till hjälp vid behandling av denna typ av problem. Dessa är svampdämpande och kan också ta bort alla typer av torrhet.

Citron juice:

Detta är ett lättanvänt medel för regelbunden användning.

Varm massage:

Det finns olika typer av oljor som mandel och kokos som kan vara till stor hjälp för att behandla dessa. Detta gör hydratiseringen och gör axlarna smidiga. Personer som har ångestsjukdomar kan drabbas av dessa problem och som har brist på cirkulation eller som stannar i stress kan använda en massage. När dessa tas tillräckligt och sedan värms upp över varmt vatten, kan dessa sedan användas när dessa har tillämplig temperatur. Dessa kan masseras i cirka 20 minuter och sedan kan en turban användas för att stänga värmen. Dessa kan sedan tvättas bort med en mild rengöring. Detta gör att mjällen blir mjuk och dessa kommer bort med borstning. Detta främjar också ny hårväxt.

Tecken och symptom på mjäll