Etter en lang natt med tause diskusjoner og dagen etter full av kontemplasjoner, endelig forelderen, har de to tatt en gjensidig beslutning om endelig å få en etterfølger til tronen. Den rene tanken på å bringe et nytt liv har vakt ganske mange følelser blant de to. Mens det var i faren, vekket det en virvelvind av spenning og lykke, moren har hørt historier fra venninnene sine om de kommende månedene og deres vanskeligheter. Så selv om spenningen er på topp, kan noen få bekymringer og frykt spores i de skjulte linjene i hennes lykkelige ansikt.

Snart ble gjerningen satt i gang, og sikkert etter noen dager våknet moren med en kvalmende følelse som slukte henne da hun løp over rommet til badet. Natten før har vært turbulent for henne og hennes søvn, ettersom de hadde vanskelig for å få kontakt med hverandre. Denne følelsen av kvalme ble snart erstattet av et lykkelig ansikt da testen viste hennes positive resultater. Snart ble den glade klemningen urolig, for hver dag i uken måtte hun tømme seg tidlig morgen etter en søvnløs natt.

Så kom det strenge diagrammet fra legen med doser og ikke ting som var ordentlig stilt opp. Med de strenge reglene å forholde seg til, har moren nå en pott full av følelser opp til randen hvor den av og til overflyter med en deprimert konsekvens som følger med. Hun innser nå at lørdagskvelden med kjærester ikke lenger er et sannsynlig alternativ. Det er heller ikke den lille feiringsdrikken som gratulerer fetteren i familiens anledning.

Dette er praktisk talt den første måneden som oppsummeres der en tornado av søte og bitre øyeblikk går forbi innen en måneds varsel. Babyen vokser og utvikler seg imidlertid i løpet av disse 30 til 31 dagene. Det som starter med et egg og en sædsammenslåing blir langsomt til en blastocyst som bokstavelig talt er et fire eller fem dager gammelt befruktet egg. Egget blir deretter til et embryo og med mer utvikling til et foster, som er når dannelsesstadiet svinger litt til utviklingsstadiet. Sjekk statusen for deg og babyen din den første måneden av svangerskapet.

Hva du skal tenke på denne måneden:

Dette er din første måned av svangerskapet, og mange spørsmål, forventninger og spenning vil løpe gjennom ditt hjerte og sinn. Men alt du kan gjøre i denne måneden er å utarbeide en tidsplan for hva du skal spise og hva du bør unngå. Alle nødvendige forholdsregler for å bli tatt vare på og få alt du trenger i de kommende månedene bør listes opp for å unngå overdreven stress og angst.

Fosterutvikling av babyen

Vedlegg:

Den første måneden er hovedsakelig opptatt av dannelsen av babyen. Egget beveger seg gjennom egglederne og møter hodens sæd. Blastocysten som skyldtes tilstedeværelsen av at sædcellen kolliderer inn i egget først, søker nå og ser etter en passende

plass i livmoren og fester seg til en passende livmorvegg, det vil si morkaken. Dette er et avgjørende skritt siden babyens videre vekst vil være forbudt uten festet. Dette kalles implantasjon. I tilfeller av spontanabort, klarer barnet ikke å knytte seg til moren og blør bort.

Eggstørrelse og celler:

Eggstørrelsen er nå omtrent 10 000 ganger større enn den var i begynnelsen av måneden. Morkaken har endelig begynt å utvikle seg og babyen din utvikler seg sakte og jevnt. Blodcellene hans blir nå fremtredende og klare til å begynne å fungere. Kroppsstørrelsen er nå omtrent et riskorn, og vokser i et raskere tempo enn noensinne. Snart er selve babyformingsstadiet nådd i midten av måneden, som beskrevet neste.

1. graviditetsmåned

Baby Forming:

På dette tidspunktet er din lille ikke noe større enn en ert som flyter i fostervannet som er voktet av den myke puten som livmorveggen. Imidlertid er det nå bare en liten svulst som flekk i veggen. Like etter implantasjon starter babyen med dannelsesprosessen. Det er nå ikke en miniatyrversjon av mennesker, men en vag forvrengt fremmed form som prøver å danne en kropp. Navlestrengen som holder barnet og moren ved siden av dem begynner nå å utvikle seg. Denne ledningen ved hjelp av morkaken vil hjelpe til med å overføre næringsstoffer og oksygen fra mor til baby og overføring av babyavfall tilbake til mor.

Baby pigger:

Nå som forrige uke viste at babyen fant et sted for seg selv, vil han denne uken begynne å spore en disposisjon for ryggraden, og i løpet av kort tid vil et lite mykt antall bein bli sett plassere seg på en ryddig måte langs spinalsporet.

Hud og organer:

På dette tidspunktet ligner babyen din Lord Voldemort med et presset hode, dyttet i nesen og misfarget hud. Dette er all formasjonsprosessen som med månedene som går

vil vokse til perfeksjon.

Komplekse saker:

Hjertet til babyen din har begynt å slå i midten av denne måneden, sannsynligvis siden den 25. dagen etter unnfangelsen. Dette vil bli gjort klart for deg gjennom ultralydbilder og en taktoppdagende maskin som Doppler kanskje.

Symptomer på første måned og hvordan du kan overvinne

Endringer i bryst og appetittvekst er de første sangene og symptomene på en måneds graviditet. Det er også en annen form for symptomer sammen med to endringer som bidrar til å gi deg tegn på graviditet.

Morsomme følelser:

Det er ofte en morsom følelse som følger deg hele tiden. Smaken av mykt metall og syrlighet fyller nå halsen. Det kan være på grunn av oppkast eller bare på grunn av at hormonene dine nå produserer for mye. Denne morsomme følelsen vedvarer også i kroppen din ettersom du føler deg trøtt og søvnig i løpet av dagen og urolig hele natten. Du kan komme til å slite hardt med å overvinne situasjonen du er i. Imidlertid er kuren for den så lett som den virker. Prøv å ha en diett som inneholder alle smaker du ønsker å passe til fordøyelsessystemet. For en forandring kan du også lage en blanding av to eller flere smaker om gangen for en endring.

Vekst i appetitt:

Sakte vil du føle behovet for å tilfredsstille din sult som vokser med tiden. Barnet som kommer til denne verden deler nå maten din, så nå føler du deg forpliktet til å spise mer og mer. Ofte føler du at du snoker gjennom kjøkkenet med jevne mellomrom og leter etter en matbit. Lunsjen og middagen har nå litt mer mat enn det den pleide. Dette er imidlertid åpenbart normalt og sunt. Sørg for at du ikke har tunge dietter hver gang du føler deg sulten. Prøv heller å ha små mengder snacks, salat, juice, frukt, etc. siden dette vil hjelpe deg med å stille sulten din og gi barnet ditt passende plass til å utvikle seg i livmoren. Tunge måltider vil også være litt vanskelig å fordøye på dette tidspunktet, noe som fører til flere problemer.

Babyhump:

Ikke ødelegg graviditetsklær ennå, siden det bare er begynnelsen på den lille oppblåstheten som nesten ligner en ølmage. Magen din ser nå ut som om du nettopp har spist et solid måltid, den eneste forskjellen, denne oppblåstheten går aldri ned som andre ganger. Magen kan ikke reduseres på noen måte, men du kan prøve å skjule en slik oppblåst mage ved å handle morskap. Kjøp løse klær som gir magen din nok plass til å gjemme seg, og som ikke påvirker pusten din. Hvis du vil skjule de spennende nyhetene for andre, kan du gå til kjøpesentre på ulike tidspunkter, slik at du kan nyte shopping og skjule din voksende mage.

Ekstrem tretthet:

Du er kanskje ikke klar med den umiddelbare endringen av kroppstekstur, men det må vurderes, og derfor bør du endre noen aktiviteter du utfører i ditt daglige liv. Du kan få mye kvalme denne måneden, og det vil være nytt og plutselig, noe som gjør ting enda verre for deg. Hver gang din seng ringer deg på grunn av din fysiske og psykiske tretthet. Selv små oppgaver vil slite deg. For dette kan du dele oppgaven din i små porsjoner som gir kroppen og sinnet hvile. Veiledning fra familie og venner som har gjennomgått en slik situasjon, spiller en viktig rolle i slike problemer. Du må kanskje også forlate noen av favorittjobbene dine, som å passe på familiemedlemmer og annonsere deres behov, ettersom du kan trenge ekstra omsorg og velvære fra dem på dette tid for de kommende månedene.

Endringer i brystet:

Dette er en av de vanligste endringene du ganske enkelt ikke kan blinde øye til. I likhet med tretthet og kvalme, varierer denne for hver kvinne; Det er imidlertid ingen unnslippe forandringen. Symptomene kan omfatte ømhet i brystet og noen smerter som følger med det. Det viktigste føles vanligvis ut som det du gjennomgår rett før menstruasjonssyklusen for måneden er i ferd med å begynne. Noen andre endringer er mørkningen av areolaen, som kan merkes sammen med fremtredende støt på sidene av areolaen. Denne er ikke til å slå bushen for, siden den bare er midlertidig. Venene i brystene dine dukker også opp, noe som er en annen normal endring i kroppstekstur. Hvis du vil bli kvitt slike hevelser og andre vanlige symptomer, kan du prøve å bruke isposer eller kjøleposer som kan bidra til å redusere smerten. Å drikke mye vann med jevne mellomrom vil også hjelpe deg i stor grad. I slike perioder kan damene også prøve å bruke løs bh som hjelper brystvevet til å slappe av og gi nok luft til dem for sårhet.

Aktiviteter i første graviditetsmåned:

Du er ikke i stand til å begrense aktivitetene dine for måneden ennå, men du kan begrense arbeidsmengden til en viss grad og gi deg litt forfriskende tid, for eksempel kveldsturer, lage dine favorittretter, ha frukt eller juice osv. Snakke med venner og familie er en annen aktivitet som tar din psykiske helse mot en bedre progresjon

Kosthold og trening i den første måneden av graviditeten:

Kosthold:

1. Folatrike matvarer:

Du må ha jerntilskudd anbefalt av gynekologen din, men du kan også prøve få jernrike frukter eller grønnsaker i kostholdet ditt, for eksempel appelsiner, brokkoli, egg, bønner, poteter osv..

2. Vitamin B6:

Hvis du har kvalme og oppkast mens du nyter den første fasen av svangerskapet, er vitamin B6 veldig viktig for å bli inkludert i måltidene dine i startfasen. Nyt å ha korn, peanøttsmør, nøtter, laks etc. som er rike på vitamin B6 i stedet for å ta tabletter for det samme.

3. Frukt:

Frukt har en viktig rolle i kostholdet til gravide. Å ha frukt som inneholder vann, foretrekkes for det meste i denne fasen, da de holder kroppen hydrert. De inneholder også fibre i den, noe som er viktig i begynnelsen av svangerskapet for utvikling av livmoren og omgivelsene.

4. Melkeprodukter:

Melk er den fremste anbefalte ingrediensen som skal tas som er sterkt anbefalt av legen. Den er rik på næringsstoffer, syrer, kalsium, etc. I tilfelle melk ikke er egnet for fordøyelsen til kvinnen, melkeprodukter som yoghurt, ost, paneer, etc. kan tas to ganger i uken.

5. Kjøtt:

I svangerskapet er noen kjøtt trygge når de spises i en begrenset mengde. Hvitt magert kjøtt, kylling og fisk er trygt å spise ettersom de inneholder proteiner i det, men bør være godt tilberedt før det inkluderes i måltider. På den annen side kan inntak av svinekjøtt eller sjømat skade babyen din, og det anbefales derfor ikke.

Trening:

1. Benstrekk:

Strekk ut beina og brett høyre ben for å få tærne på høyre fot til å berøre dem med venstre hånd. Mens du bringer beinet nær det andre, puster du inn, og mens du skyver det tilbake til den opprinnelige strukkede posisjonen, puster du ut. Gjør det samme med det andre beinet 5 ganger.

2. Butterfly Stretching:

Brett knærne på en slik måte at føttene kommer i kontakt med hverandre. Strekk turhælene mot kroppen din og slapp av lårmusklene mens du gjør det. Påfør press mens du legger hendene på kneleddene.

3. Gulvstrekk:

Ligg på gulvet og snu til den ene siden. Strekk hånden på toppen til motsatt side av deg. Hvil nå hånden og snu den andre siden for å gjenta med den andre hånden. Fortsett øvelsen 5 ganger.

4. Svømming:

I den første måneden av svangerskapet kan umiddelbar vektøkning forårsake strekkmerker på kroppen din, spesielt magen din. For dette kan svømming være den beste øvelsen for å redusere dem og også opprettholde vekten din.

5. Kveldsturer:

Gjennom hele svangerskapet kan turgåing være den beste øvelsen. Øvelsen vil holde deg oppdatert fra graviditetsproblemene, og vil også hjelpe deg med å holde deg aktiv hele dagen. Morgenturer vil også gi deg ferskt oksygen som vil være til nytte for helsen din, mens kveldstur vil være gunstig for fordøyelsessystemet.

Sex under graviditet:

Det er helt trygt å unne seg å elske denne måneden siden fostersekken og væsker vil dempe babyen din godt. Selv om orgasmer kan føre til sammentrekninger, men det vil ikke skade fosteret ditt.

Tips for å overvinne stress i løpet av den første måneden av graviditeten:

 1. Lag en plan for å komme deg gjennom måneden. Diskuter hvordan du vil fortelle alle om nyhetene, hvilke endringer du vil bringe i ditt og dine partners liv. La hele ideen om graviditeten din sette seg i den første uken.
 2. Kontrollene bør være kalendermerket, for å unngå stress i siste liten. Planlegg alt du trenger å ta med, inkludert diettrapporter og medisinske dokumenter.
 3. Ukentlige utflukter med mødre å være bør være et smart trekk for å hjelpe deg med å komme deg gjennom angsten din med selskapet.
 4. Trening, yoga og meditasjon vil i stor grad hjelpe deg i svangerskapet. Det holder ikke bare sinnet og helsen frisk, men hjelper deg også med pusteproblemer.
 5. Avklar ting med partneren din før du planlegger et barn, siden det vil rense luften fra starten og løse mange stressende temaer.

Medisinsk behandling og kontroll i første måned av graviditeten:

Hold deg oppdatert til legen og sørg for at du går gjennom alle dine vanlige kontrolldatoer. Dette vil guide deg til slutten, og vil også gjøre det enkelt for deg å gå mot de neste månedene. Sørg for at du får medisiner fra legen for små problemer som kvalme, oppkast, hodepine, ømhet, etc. som uten resept, kan medisiner skade deg. Noen medisiner som hjelper deg med å kurere noen få symptomer er som nedenfor.

 • For ømhet kan du ha Acetaminophen da det er mildt. Unngå å bruke ibuprofen, Naproxen etc..
 • For allergi, bruk antihistaminer eller Ioratidine. Unngå å bruke Pseudofedrin, Fenylefrin, etc..
 • Etter å ha hostet, prøv Dextromethorphan
 • Metamucil skal tas for forstoppelse, og bruken kf mineralolje bør ignoreres.
 • Ved halsbrann, ta Antacida.

Tips og forholdsregler:

 • Unngå inntak av vin, karbohydrater og annen søppelmat i diettdiagrammet som er usunt for deg i denne perioden.
 • Slutt å røyke helt ved å bremse tallene dine, siden dette kan skade babyen din og føre til abstinenssymptomer hvis den blir jaget plutselig ut.
 • Sørg for å ta medisiner i tide i henhold til reseptet for å unngå skadelige interaksjoner.
 • Drikk mer vann og sov mer enn vanlig, for å gi kroppen den hvile den trenger.
 • Prøv å sove på ryggen helt fra begynnelsen for å bli vant til det de neste månedene som kommer.

Graviditet er som en blomst som vokser vakker med tiden. Knoppen er alltid hard og mystifiserende, men med den blomstrende sakte virker ikke reisen så ille. Med tiden godtar moren hennes nåværende situasjon, hennes ansvarsstilling der hun er veien til et nytt liv som presenteres på denne jorden. De neste hendelsene ser at hun setter seg til rette med å bli vant til endringene som skjer rundt henne.