India er et ledende motedestinasjon globalt, som har et utrolig talentfullt basseng med motedesignere som Sabyasachi, Manish Malhotra, etc. Fra design av kostymer i Bollywood -filmer til å vise frem talentet sitt på de røde løperne, har disse designerne satt nye standarder i den globale motebransjen. Det er ikke alt! De spiller også en nøkkelrolle for å stimulere veksten i det lokale motemarkedet ved å innovere nye design, ansette lokale håndverkere og åpne nye kanaler for spirende designere. Denne artikkelen listet opp de 30 berømte motedesignerne i India som har trosset alle odds for å sette landet vårt på det globale motekartet!

Liste over de 30 beste motedesignerne i India:

Sjekk ut all informasjon om dine favoritt motedesignere i landet.

1. Sabyasachi Mukherjee:

Sabyasachi Mukherjee

Sabyasachi Mukherjee er en av Indias ledende motedesignere som er kjent for å lage en samling klær som feirer indisk følsomhet. Sabya ble født i 1974 i Kolkata, Vest -Bengal. Han startet sin selvtitulerte etikett i 1999 etter eksamen fra NIFT og kom til nyhetene ved å vise frem sin etniske slitekolleksjon på Indian Fashion Week. Sabyas klær er sterkt påvirket av bengalske kvinnekulturelle tradisjoner og påkledningsstilen han møtte i sine yngre år.

Hans Bridal Wear-kolleksjon er mest ettertraktet av de rike og velstående, sammen med kjendiser som Anushka Sharma, Priyanka Chopra, Deepika Padukone og samfunnet. Antrekkene har forseggjorte broderier, naturlige fargestoffer, vintagestoffer og utsøkt håndverk.

2. Manish Malhotra:

Manish malhotra

I løpet av de siste årene har Manish Malhotra blitt synonymt med indisk mote. Han er en ess -motedesigner som har designet mange Bollywood-, Tollywood- og til og med Hollywood -filmer. Manish ble født i 1966 og startet sin karriere som en rullebanemodell. Den Mumbai-fødte designeren lanserte sin navnemerke “Manish Malhotra” i 2005 og åpnet flere butikker i landet.

Manishs kleslinje har en sjenerøs dose glamour gjennom bruk av samtidige farger, moderne broderier og edgy design. Populære Bollywood -kjendiser som Alia Bhatt, Jhanvi Kapoor, Kareena Kapoor etc., foretrekker Manish Malhotra fremfor andre designere for sine særpreget moderne og sensuelle antrekk. Han vant også “Beste kostymedesignerprisen” flere ganger for sine fantastiske kreasjoner i mange ikoniske filmer som “Kal Ho na Ho”, “Kabhi Kushi Kabhi Gham”, etc..

3. Tarun Tahiliani:

Tarun tahiliani

Tarun Tahiliani er Indias første få motedesigner som har skapt seg et navn på den globale motearenaen. Karrieren hans innen design begynte i 1987 etter å ha grunnlagt Ensemble, Indias første multi-designerbutikk sammen med sin kone, Shailaja Tahiliani. I løpet av kort tid dukket Tarun opp som en av landets største designere og lanserte flere kolleksjoner som spenner fra tradisjonelle silhuetter til vestlige ensembler..

I løpet av de siste årene har Tarun også skapt et merke for seg selv i segmentet Indian Bridal Wear. Klærlinjen hans har mye forgylt overdådighet gjennom forskjellige broderiteknikker og tekstiler som resonerer med den utviklende smaken til hans klientell.

4. Ritu Kumar:

Ritu Kumar

Ritu Kumar er en kjent indisk designer som gikk inn i designvirksomheten på 1960 -tallet da det var et alvorlig tomrom i feltet. I 1999 hadde Ritu Kumars designerfirma filialer i Paris, London og New York og registrerte til og med en estimert omsetning på 10 milliarder INR, den høyeste av noen indisk designer. Ritus kleslinje viser hennes dype forankrede indiske følelser og kjærligheten til tradisjonelt indisk håndverk som blokktrykk, broderier osv..

Gjennom samlingene sine har Ritu kombinert indisk eleganse med vestlige utsikter. Bortsett fra sin selvtitulerte etikett “Ritu Kumar”, leder hun også andre etiketter som “Ri”, “Ritu Kumar Home” og “LABEL Ritu Kumar”. Hun vant Padma Shri i 2013 for sine bidrag til den indiske moteindustrien og ble også overrakt Achievement Award på L’oreal Paris Femina Women’s Awards i 2012.

5. Rohit Bal:

Rohit bal

Rohit Bal er en berømt indisk motedesigner som er best kjent for denne bruken av tradisjonelle indiske motiver som Lotus, Peacock etc., i klærne. Rohit ble født i Kashmir i 1961 og begynte sin karriere i 1986 i New Delhi med segmentet Herreklær. Snart utvidet han samlingene sine til dameklær og tilbehør som briller, vesker etc. Rohit er kjent for å bruke rike og overdådige stoffer som brokader, fløyel etc. som gir storhet til antrekket.

Hans internasjonale klientell inkluderer populære kjendiser som Cindy Crawford, Pamela Anderson og Uma Thurman, som regelmessig driver designene sine på de røde teppene. Rohit vant også flere priser som ‘Årets designer’ i 2001 og 2006 og vant Lakme Grand Finale Designer for 2012.

6. Abu Jani og Sandeep Khosla:

Abu Jani og Sandeep Khosla

Abu Jani og Sandeep Khosla er Indias mest populære designerduo som har grunnlagt “ASAL”, et joint venture. Kommer fra lignende bakgrunn, oppdaget Abu og Sandeep en felles interesse og lidenskap for å designe og holde seg til hverandre de siste 30 pluss årene. Abu er en sketcher -mester som kan lage fantastiske broderier for karigarene for å etse dem på antrekkene.

Abu og Sandeep er kjent for å gjenopplive den døende kunsten til Chikankari-broderi gjennom sine fantastiske samlinger. Fra Jaya Bachchan til Aishwarya Rai, foretrekker mange kjente kjendiser å ha antrekk fra denne etiketten for sine estetiske og sofistikerte design.

7. Anita Dongre:

Anita dongre

Anita Dongre er Indias mest kjente kvinnelige motedesigner, den ledende motehusgrunnleggeren ‘Anita Dongre’. Hun henter inspirasjon fra moren, som pleide å designe og sy klær for Anita og hennes fire søsken i løpet av barndommen. Anita tok en grad i motedesign fra SNDT college i Mumbai og eier for tiden tre merker – AND, Global Desi og ANITA DONGRE.

Anita Dongre, bortsett fra resten av designerne, er hennes engasjement for miljø, bærekraft og lokale kunstformer. Ved å blande teknikkene til det tradisjonelle håndverket inn i moderne antrekk, spilte Anita en nøkkelrolle i å bevare håndverkernes ferdigheter, sammen med å gi dem et levebrød.

8. Neeta Lulla:

Neeta lulla

Neeta Lulla er en topp motedesigner i landet, kjent for sine forseggjorte filmkunder og brudekjoler. Neeta ble født i 1965 i Mumbai og jobbet som kostymedesigner for omtrent tre hundre filmer. Etter å ha smakt suksess med filmer som Devdas, Jodha Akbar, hum Dil De ChukeSanam etc. Neeta steg til et helt nytt nivå som en kjendis -couturier.

Bryllupsensemblene hennes for Aishwarya Rai Bacchan skapte en ganske sensasjon i disse tider og ga henne stor popularitet. Neeta styrke ligger i å gjenoppfinne de indiske antrekkene for å passe til smaken til samtidige bruder uten å miste den tradisjonelle essensen.

9. Masaba Gupta:

Masaba gupta

Masaba Gupta er datter av den indiske skuespilleren Neena Gupta og den berømte vestindiske cricketspilleren Vivian Richards. Hun ble født i 1989 og begynte sin karriere med et smell ved å vise kolleksjonen sin på Lakme Fashion Week i Mumbai da hun bare var 19 år gammel. Masaba spesialiserer seg på å lage unike design og ukonvensjonelle utskrifter som ingen designer noen gang har prøvd før.

Masabahas samarbeidet med mange store merker som Tribe, Game of Thrones, Puma India, Nykaa, Raga etc., noe som tillot henne å våge dypt inn i designområdet. Hun tjente også æren for å lage innovative design som Hijab saree. Masaba har også en teft for å fange dagligdagse gjenstander som kyr, håndflater etc. til fasjonable utskrifter.

10. Anamika Khanna:

Anamika khanna

Anamika Khanna er en innflytelsesrik motedesigner i India som tar æren av å være den første indianeren som lanserte et internasjonalt merke som heter “Ana Mika”. Denne multi-talentfulle designeren ble født i 1971 og drev butikkene sine i Kolkata. Anamikas karriere begynte i 1998, hvorfra grafen hennes ble holdt høyt. Hun deltok i mange globale motearrangementer og fikk eksklusiv dekning i internasjonale arrangementer.

Mange kjendiser som Sonam Kapoor, Sonakshi, Karishma Kapoor etc., har blendet i Anamikas kreasjoner på den røde løperen. Hun har også designet kostymer for mange Bollywood -filmer som mote, Aisha etc. Anamikas kleslinje viser sin dype forståelse av tradisjonelle indiske antrekk, gitt et globalt syn.

11. Manish Arora:

Manish arora

Manish Arora er en Delhi-basert motedesigner kjent for bruk av slående dristige fargepaletter og Kitsch-motiver som forvandler plagg til bærbare kunstverk. Manish startet sin designkarriere i 1997 etter at han ble uteksaminert fra NIFT, New Delhi, og lanserte sin etikett “Manish Arora”. Han utvidet sin virksomhet ved å lansere sin flaggskipbutikk, ‘Manish Arora Fish Fry’.

Moteeksperter ser ofte på Manish Arora som “kongen av avantgarde” for sine sofistikerte og moderne design. Hans psykedeliske trykk kombinert med merkelige mønstre eksemplifiserer hans unike smak og følsomhet. Bortsett fra å kle på indiske kjendiser, designet Manish også antrekk for internasjonale kjendiser som Rihanna, Lady Gaga, Katy Perry osv.

12. Ritu Beri:

Ritu Beri

Ritu Beri er en av de fremtredende motedesignerne i India som lanserte sin etikett i 1990. Hun er den første i mange aspekter, inkludert den første indiske designeren som ble omtalt i PROMOSTYL, et stilmagasin, den første indiske designeren som gjorde et moteshow i Paris og den første asiaten som ble sjef for et fransk motemerke.

Ritu var også beskyttelsen til den franske legenden Francois Lesage, og hennes kreative talent ble applaudert av mange toppliga motedesignere i verden. Hun ble også nevnt som “First Lady of Fashion in India” av Time Magazine, noe som indikerer hennes vekst i motebransjen. Ritu er kjent for å gi et indisk uttrykk for moderne klær og gjøre dem om til klient-behagelige ensembler.

13. Bibhu Mohapatra:

Bibhu mohapatra

Bibhu Mohapatra ble født i Odisha i 1972 og flyttet til USA i 1996 for å ta en mastergrad. Etter å ha jobbet for et par amerikanske firmaer, lanserte Bibhu sin etikett ‘Bibhu Mohapatra – Purple Label’ og viste samlingene sine frem i verdens største byer. Selv etter å ha skapt en sterk base for seg selv i USA, har Bibhu ikke mistet kontakten med sin indiske estetikk, som er i forkant i alle antrekkene hans.

Hans anerkjente klientell inkluderer who’s who i London, Paris og New York, som Jennifer Lopez, Lupita Nyong, Hilary swank etc. Til og med førstedamen, Michelle Obama, var en klient hos Bibhu. Denne New York-baserte indiske designeren er kjent for sine forseggjorte kveldskjoler og overdådige pelsverk, som er høyt verdsatt blant elitemengden.

14. Asmita Marwa:

Asmita marwa

Asmita Marwa er en av de beste internasjonale designerne i India, som er basert i Hyderabad. Hun fikk navnet som den første Hyderabadi -designeren som designet kostymer for mange Tollywood -filmer som Manmadhudu, Gharshana, Arjun etc. Hun lanserte sin første etikett ‘Asmita’ i 2003 og viste samlingene sine regelmessig på Blender’s Pride og Lakme Fashion Week.

Asmita tror sterkt på begrepet bærekraft, og samlingene hennes gjenspeiler ideologiene hennes. Klærlinjen hennes har tradisjonelle kunstformer som Kalamkari, Telugu Calligraphy etc., som er estetisk blandet med moderne mote. Hennes fargevalg går mot jordfarger og dype nyanser, som passer veldig godt til stoffene som bomull og silke.

15. Sanjay Garg:

Sanjay garg

Sanjay Garg er mannen bak den berømte saree -etiketten “Raw Mango”. Han er en av de mest respekterte motedesignerne i landet for å ha spilt en nøkkelrolle i å gjenopplive tradisjonelle stoffer som Chanderi, Banarasi Brocade etc. Hans sarees appellerer til alle typer kunder for rike farger, stoffer og intrikate vev. Sanjay eier også en annen etikett, “Sanjay Garg”, der han henvender seg til ikke-saree-bærere ved å konvertere vevde stoffer til bærbare antrekk.

Fundaen bak Gargs kleslinje er ganske enkel og grei – gjenoppliving av indisk kultur og håndvev. Det er interessant å se hvordan selv etter 10+ år i bransjen og tjent rykte som en av de største designerne i India, holder Sanjay fortsatt sjelen til denne etiketten intakt og veldig levende.!

16. Gaurang Shah:

Gaurang shah

Gaurang Shah er en annen bemerkelsesverdig indisk motedesigner som bidro til å gjenopplive forskjellige arvvever som Jamdani, Kanchipuram silke etc. Han er også en av de viktigste kostymedesignerne til den prisbelønte filmen – Mahanati, et biopic om livet til den store Savitri. Gaurang Shah er kjent for å gjenoppfinne de gamle håndvevvevene for å lage fusjonsversjoner som Kanchi-Kalamkari, Kanchi-Organza, Kanchi-Khadi og Kanchi-Tussar.

Gaurangs design gjenspeiler hans kjærlighet og tilbedelse for den indiske arven og har tradisjonelle tempelmotiver og mønstre inspirert av vår kultur. Han har også eksperimentert med mange broderiteknikker som Parsi, Kutch, Chikankari etc. og la dem til en moderne stil.

17. Payal Singhal:

Payal singhal

Payal Singhal er en ledende indisk motedesigner som begynte å designe reisen da hun var bare femten. Hun kom fra en familie av designere og gründere og arvet de samme genene. Payal lanserte sin eponymiske etikett ‘Payal Singhal’ i 1999 og forsøkte å holde designene hennes relevante for den nåværende tiden og tilgjengelige for forskjellige deler av mennesker.

Payals USP ligger i hennes evne til å blande tradisjonelle indiske klær med moderne elementer. Flertallet av hennes kreasjoner fanger moderne kvinners sanne stil og følsomhet som elsker å prøve mote-fremoverplagg uten å våge mye fra røttene.

18. Ridhi Mehra:

Ridhi Mehra

RidhiMehra er en kjent indisk motedesigner som har omdefinert tradisjonell indisk dressing. Ensemblene hennes er skarpe, kantete og særpreget moderne. Ridhi er basert i New Delhi og lanserte sin damemerketikett ‘RidhiMehra’ i 2012. I løpet av kort tid ble hun til en kjendis -couturier som bringer sin europeiske påvirkning til indiske klær.

Ridhi foretrekker å bruke moderne tekstiler og fargepaletter for å gi et friskt perspektiv og moderne utsikt til indiske antrekk. Hennes sareer og lehengas har et snev av drama og en mote-fremover-tilnærming som gjør dem tidløse!

19. Raghavendra Rathore:

Raghavendra Rathore

Navnet “Raghavendra Rathore” har blitt synonymt med luksus og aristokrati. Raghavendra ble født i den tidligere kongelige familien i Jodhpur i 1967, og hans kongelige oppvekst påvirker kleslinjen hans sterkt. Raghu ble uteksaminert fra Parsons School of Design i New York og jobbet med Donna Karan i det globale motemerket DKNY.

Raghavendra er nå den ledende designeren innen segmentet luksus herreklær, og samlingene hans kombinerer sjarmen fra den gamle verden med sensasjonene i ny alder. Fra Sherwanis til Achkans og hans signatur Velvet Bandhgala, Rathores etikett dekker de moderne menneskets behov.

20. Rajesh Pratap Singh:

Rajesh pratap singh

Rajesh Pratap Singh er en av de beste motedesignerne i landet som har kjent sine raffinerte samtidsklær med tradisjonell indisk estetikk. Rajesh ble født i Rajasthan i 1969 og ble uteksaminert fra NIFT, New Delhi. Han lanserte sin selvtitulerte etikett i 1997 for å imøtekomme både menn og kvinner. Suksessen til etiketten hans ligger i hans oppmerksomhet på små detaljer, stoffets fine spill og arbeid med rene design.

Rajeshs signaturstil bruker pin -tucks, som er mye brukt i skjorter, topper, etc. Han elsker også å eksperimentere med en rekke farger, som spenner fra nøkterne nøytrale til iøynefallende lyse nyanser. Rajeshs etikett “Ensemble” fokuserer på å lage produkter utelukkende for indianere som en del av Make in India -bevegelsen.

21. Sikkert Goel:

Sikkert goel

Surily Goel er en kjent motedesigner og kostymemaker for mange Bollywood -filmer som Salaam Namaste, Saawariya etc. Hun ble trent av ingen ringere enn essdesigneren, Manish Malhotra. Etter å ha studert motedesign ved FIDM i Los Angeles, lanserte Surily sitt eponymous “Surily G” i 2003. Hun viste frem kolleksjonene sine i butikker med flere merker som Aza og Fiza.

Surily har stylet mange skuespillere og skuespillerinner som Preity Zinta, Rani Mukherjee, Genelia D’Douza, Hrithik Roshan i forskjellige Bollywood -filmer med høyt budsjett. Hun har en lang rekke av A-listeklienter, for det meste sosialitet og festdyr, som skinner i antrekkene hennes.

22. Shilpa Reddy:

Shilpa reddy

Shilpa Reddy, en designer i Hyderabad, er et kjent ansikt i byens sosiale krets. Shilpa startet reisen som modell og ble senere uteksaminert fra Academy of Design i Toronto. Hun vant også Mrs India -tittelen i 2004 og ble til og med omtalt i Kingfisher -kalenderen. I tillegg til å smake på suksess i modelleringsfeltet, lanserte Shilpa også sin navnemerket “Shilpa Reddy”.

Shilpas design er rene, raffinerte, moderne og godt konstruerte. Hun foretrekker å jobbe med bærekraftige, miljøvennlige stoffer hentet fra gruppene med håndvev. Shilpa ble også den første indiske designeren som viste frem samlingen sin om den ikoniske strukturen i Paris, Effiel -tårnet.

23. Gauri og Nainika:

Gauri og Nainika

Gauri og Nainika er søstre som lanserte merket “Gauri &Nainika ”i 2002. Den Delhi-baserte duoen er kjent for sine finurlige kveldskjoler, avantgarde cocktailkjoler og antrekk med høy glamour. De har designet antrekk for mange kjendiser som Kareena Kapoor og bruder av elitefamilier.

Klærlinjen fra denne etiketten er påvirket av den romantiske sjarmen til den amerikanske og europeiske kulturen, som søstrene ble utsatt for mens de vokste opp. Designene finner en perfekt balanse mellom drama og diskret eleganse, som har en høy holdbarhet i det dynamiske motemarkedet.

24. Shantanu Nikhil:

Shantanu nikhil

Shantanu Mehra og Nikhil Mehra eier det populære motemerket “Shantanu & Nikhil ”, lansert i 2000. Hovedideologien bak dette merket er å lage antrekk som feirer det moderne India. Antrekkene får en god dose drama, overdrivelse og intrikate detaljer som skaper overbevisende visuelle historier. De tradisjonelle håndvevde teknikkene i India er vridd med en sterk dose moderne storhet som er levende, men ikke over-the-top.

Merket henvender seg til det luksuriøse segmentet for anledningsdrag valgt av de velstående i landet. Noen av deres bemerkelsesverdige klienter inkluderer Shilpa Shetty, Shahid Kapoor, Hrithik Roshan, Ranveer Singh osv..

25. Anju Modi:

Anju modi

Anju Modi er damen bak de fantastisk vakre kostymene i filmer som Syra Narsimha Reddy, Bajirao Mastani og GoliyonkiRaslila – Ram Leela etc. Hun er ekspert på indiske vev og håndverk og uttrykte sin interesse for historiske filmer og periodedramaer som utfordrer hennes ferdigheter. Anju gikk inn i indisk moteindustri i 1990 og skapte et unikt merkenavn for seg selv med sine samlinger som feirer indisk arv.

Anju spilte en nøkkelrolle i å gjenopplive de gamle indiske vev- og trykkteknikkene. Klærne hennes har eldgamle broderier, grønnsaksfarger og tradisjonelle vev med et snev av samtidens magi. Mange kjendiser som Sonam Kapoor, Kareena Kapoor, KanganaRanaut, Madhuri Dixit etc., har hatt Anjus antrekk på store arrangementer.

26. Suneet Verma:

Suneet Verma

Suneet Verma er en av de bemerkelsesverdige motedesignerne i India som startet sin karriere i 1964. Han jobbet i det franske luksusmotehuset, Yves Saint Laurent, før han startet sin egen virksomhet. Suneetverma var også assosiert med mange avanserte merker som Swarvoski, Judith Leiber etc. og ble også tauet inn for å designe interiøret i BMW 7 -serien, noe som gjorde ham til den første indiske designeren som gjorde det.

Vermas klær har mange finurlige elementer som delikate garn, pynt, krystaller og rene snitt. Designene er inspirert og påvirket av den europeiske historien som Verma ble utsatt for i sine yngre dager.

27. Prathyusha Garimella:

Prathyusha garimella

Pratyusha Garimella er en Hyderabad-basert motedesigner kjent for sine rike og forseggjorte indiske etniske slitasjekolleksjoner. Pratyusha startet sin etikett i 2013 og har siden skåret en nisje for seg selv i den dynamiske moteindustrien i landet. Hun foretrekker å jobbe med indiske silhuetter og gi dem et moderne syn.

Pratyushas samlinger har levende farger, vakre broderier og intrikate detaljer som bærer et kongelig og sofistikert utseende. Bortsett fra lehengas og sarees, tilbyr merket også elegante fusion- og vestlige slitasjekolleksjoner for alle typer publikum.

28. Archana Rao:

Archana rao

Archana Rao er en fremtredende motedesigner i Hyderabad kjent for sin kreativitet og talent i design. Hun tror på å lage praktiske og funksjonelle antrekk fremfor bare teaterelementer som er begrenset til rullebanen. Hennes antrekk feirer skjønnheten og femininiteten til indiske kvinner i form av sprø organzaer, beroligende pasteller og elegante snitt.

Denne unge motedesigneren har gjort det ganske stort på bare et kort tidsrom og fått et sted ved siden av noen av landets store spillere. Bortsett fra navnemerket ‘Archana Rao’, eier hun også et undermerke kalt ‘FrouFrou’, som spesialiserer seg på tilbehør og kunstverk.

29. Anupama Dayal:

Anupama dayal

Anupama Dayal er en talentfull motedesigner i landet som har lansert sin etikett i 2004. Kolleksjonene hennes ble godt mottatt, både hjemme og internasjonalt, og hun ble også kalt “Londons nye beste venn”. Anupama spesialiserer seg på Boho chic og fusion-ensembler som har stilige snitt, juveltoner og mange eldgamle broderiteknikker.

Hun har også utvidet virksomheten til å designe tilbehør, boliginnredning og til og med interiør. Hennes produkter har en internasjonal appell med en sjel som i hovedsak er indisk!

30. Namrata Joshipura:

Namrata joshipura

Namrata Joshipura er en kjent indisk motedesigner som designer kolleksjoner som overskrider grenser. Hun regnes som “Queen of Pret” og var en av de første indiske designerne som hadde introdusert konseptet kveldskjoler for landets motekrets. Namrata ble uteksaminert fra NIFT og lanserte klesmerket i 1996.

Hun ble tildelt “Årets designer” i 2013. Antrekkene hennes inneholder opplevelsene hennes i flere byer i India og USA, som er oversatt til moderne silhuetter. Namrata er også lidenskapelig opptatt av pynt som hun tilfører sjenerøst i samlingene sine.

Inspirerer ikke disse 30 indiske motedesignerne deg med sine flotte historier? Du kan utforske samlingene deres på de offisielle nettstedene eller i multi-designer merker som Aza Fashions, Pernia’s Popup Shop etc. Så, hvem er din favoritt motedesigner, og hvorfor? Gi oss beskjed!