I Kundalini -formen for yoga regnes hendene våre som reflekssonen. Ulike områder av hendene våre tilsvarer forskjellige deler av kroppen vår og forskjellige områder av hjernen vår. Påføring av trykk på disse håndsonene eller stimulering av disse punktene med trykk eller skånsom massasje fører til varierte effekter på kroppen din som kan føre til forbedring av helse og utvinning av plager. På en måte representerer hendene dine en miniatyrform av hele kroppen din. Sjekk her for detaljert informasjon om Hasta Mudras for helbredende helse.

Kraftige yoga håndmudraer for helbredende helse

Kraften til å helbrede Mudras og dens transformasjon:

Denne artikkelen som presenteres her handler om virkningsmekanismene for helbredende mudraer og effekten av disse Mudraene for helbredelse på utøverens velvære. Les opp nedenfor for mer grundige detaljer om mudras for helbredelse.

Håndmudras med yoga -asanas:

Håndmudras kombineres oftest med dype pusteøvelser også kjent som pranayama. Hasta Mudras kan også kombineres med visse typer asanas. Mudras har vist seg å være svært effektive for å skape helhetlig helse; fysisk, mentalt så vel som åndelig.

Nadi System:

Å utøve moderat intensitetstrykk på visse punkter på håndflatene og fingertuppene fører til aktivering av bestemte energibaner eller Nadis (nerver). Nadis er et nettverk eller en matrise av kanaler som vever gjennom våre fysiske nerver, hjerne og kroppens chakraer. Et sunt Nadi -system er viktig for den enkeltes generelle helse. Det er rundt 72000 nadier i kroppen vår, hvorav 14 er de viktigste. Sushumna, Pingala nadi og ida nadi regnes som de viktigste.

Hand Mudras representerer:

Hånd mudras hjelper til med å skape en harmonisk balanse mellom de forskjellige elementene, det vil si: Brann, jord, vann, luft og rom. Så at ingen av elementene eksisterer i overkant og ingen i mangel. Å utføre hånd Mudras leder energien til å strømme til kroppens øvre chakraer, og hjelper dermed med å etablere en kobling mellom alle koshaene i kroppen din.

Det er også meningen at hendene dine skal være bærere av din Karma, og fingrene dine er kraftpunktene dine. Så utførelsen av håndmudra etablerer en kobling mellom pranisk energi og universell energi.

Yoga Hand Healing Mudras og fordeler med bilder:

Når det gjelder mudras for helbredende kraft i kroppen, støttes under 7 mudras for å øke energinivået og opprettholde et godt helsesystem.

Disse er veldig enkle å utføre som du kan gjøre når som helst på hvilken som helst måte uten noen andre begrensninger. Disse helbredende kraftene til mudraer kan utføre i stillingen å sitte, stå, reise eller gå. Men for de beste helseresultatene foretrekker de fleste mennesker, og vi foretrekker også lotusyoga -stillingen (padmasana) eller Sukhasana eller Vajrasana.

1. Gyan Mudra for helbredende kraft:

Gyan Mudra for helbredende kraft

Slik gjør du:

Sitt fredelig i en lotusstilling og hold hånden på kneet, berør deretter tommeltoppen med pekefingertuppen og hold de resterende tre fingrene fri som rett eller nær.

Fordeler mot helse:
 • Denne Gyan hånd mudraen hjelper til med å slappe av sinnet og forbedrer evnen til å konsentrere seg bedre.
 • Det holder hjernekraften skarp og smart.
 • Det kan kurere søvnløshet (manglende evne til å sove)
 • Vanlig praksis kan holde deg fra stressavlastning og depresjon.

2. Healing Mudra Vayu:

Vayu Mudra

Slik gjør du:

Brett pekefingeren mot håndflaten som bildet ovenfor, og trykk med tommelen. Og resten av de tre fingrene strekker seg så mye som mulig.

Fordeler:
 • Denne yoga mudra eliminerer overdreven gass fra kroppen din
 • Det kan gi lindring i problemer forbundet med luftelementet som flatulens, forstoppelse, cervikal spondylitt, leddgikt osv..

3. Prithvi Mudra for Healing (Mudra Of Earth):

Prithvi hånd mudras for helbredelse

Slik gjør du:

Først av alt, du berører tuppen av ringfingeren med tuppen av tommelen og deretter trykker du begge fingrene med hverandre og holder de resterende fingrene forlenget.

Fordeler:
 • Denne mudra -gesten balanserer elementet Jorden i kroppen din.
 • Det forbedrer kroppsvekt, blodsirkulasjon, fordøyelseskraft og vitaminmangelrelaterte problemer.

4. Agni Mudra (Mudra of Fire):

Agni Mudra for helbredelse

Slik gjør du:

Denne mudraen er relatert til brannelementet i kroppen din. Lukk ringfingeren mot håndflaten og trykk den andre falangen med tommelbasen og resten av fingrene holder forlengelsen utenfor som rett. Gjør det tidlig på morgenen med tom mage for de beste resultatene. De som lider av surhet gjør ikke denne Agni mudra.

Fordeler:
 • Det bidrar til å redusere kolesterolnivået i kroppen, reduserer fett, forbedrer stoffskiftet og øker immunsystemet.

5. Jal Mudra (Varuna Mudra / Mudra of Water):

Jal mudraSlik gjør du:

Dette er veldig enkelt å følge og grunnleggende yoga mudra også. Bare berør den lille fingertuppen med tommeltoppen og ikke trykk på fingrene, og hold deretter resten av fingrene rett som vist over bildet. Den foretrukne stillingen er å sitte på tvers av bena.

Fordeler:
 • Det forbedrer blodsirkulasjonen, reduserer smerter i kroppen.
 • Det hjelper med å bringe tilbake smaksopplevelser og hjelper til med å redusere tørrheten i munnen.

6. Shunya Mudra (Mudra of Tomhet):

Shunya Mudra (tomhetens mudra)

Slik gjør du:

Den første falangen på langfingeren skal trykkes med en tommelfinger.

Fordeler:
 • Det er nyttig i ØNH (øre, nese, tunge) problemer, svimmelhet og reisesyke.

7. Prana Healing Mudra (Mudra of Life):

Prana Healing (Mudra Mudra of Life)

Slik gjør du:

Først bøyer du lillefingeren og ringfingeren og berører deretter disse to fingertuppene til tuppen av tommelen.

Fordeler:
 • Det får deg til å føle deg mer energisk og bidrar til å øke kroppens immunitet også.
 • Dette kan forhindre tretthet
 • Kurer øyeproblemene og øk øyeeffekten.

Artikkelen ovenfor gir alle viktige detaljer knyttet til hvordan Mudras for healing kan hjelpe deg ved å forklare handlingsmetodene i detalj.